Dok nemački parlament ne odluči drugačije. Pa sad ako AfD pobedi i kaže Amerikanci raus, to je to, volja naroda mora da se poštuje.Elektro Lazzi wrote:Pa do kada američke baze treba da budu tu konkretno, koji je to momenat
Nemačka - sve sto želite da znate a ne smete da pitate Filipenka
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
Ako AfD pobedi, poništiće izbore.
Tramp i Mask?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Neće pobediti naravno, ali će imati najmanje duplo više nego na prethodnim izborima. 10 >> 20-25%
Vilmos Tehenészfiú wrote:Dok nemački parlament ne odluči drugačije. Pa sad ako AfD pobedi i kaže Amerikanci raus, to je to, volja naroda mora da se poštuje.Elektro Lazzi wrote:Pa do kada američke baze treba da budu tu konkretno, koji je to momenat
Od svega sto je Vajdel rekla svi su se uhvatili za komentar o prirodi NSDAP.
Vajdel je takodje rekla da je danasnja Nermacka okupirana od Amerike i da je skoro u robovskom statusu, da ona to prihvata ali da onda ne treba traziti od Nemacke da vodi americke bitke.
Sto se tice prirode NSDAP delom je tacno a delom nije to sto je rekla. Sve zavisi o kojem periodu NSDAP govori.
Sve do "Noci dugih nozeva" NSDAP je imao jako "levo" krilo kroz bracu Straser ali te noci je to krilo "pocisceno" i NSDAP je postao kapitalisticki.
https://today.rtl.lu/news/world/a/2266389.html
Ko bi reko, levicarka a nacos. Jel joj Vulin dodje nesto?
BSW nije ni levica, ni desnica vec "pokirvalica" za AfD tj. oduzimac glasova, pre svega, na istoku. To je dobro proslo na regionalnim izborima po istoku jer bez BSW ne bi mogla da se formira vlast posto bi AfD uzeo vise.
Ta stranka cak nema ni politicko ime vec se zove po osnivacu Sari Vagekneht-Savez Sare Vageknhet(BSW) iako su osnovani pre godinu dana.
Oni prate ono sto AfD prica pa to manje ili vise ponavaljaju. Tako se zalazu za ogranicenje migracija iako formalno vuku korene iz die Linke.
Problem je sto ih je narod izvalio posle ulaska u vlast po istocnim oblastima a da nijedan princip koji su proklamovali u kampanji nisu izgurali. Tako su dali vlast, pre svega, CDU po istocnim oblastima.
Posto se AfD po poslednjim istrazivanjima, a to mesec dana pred savezne izbore, kotira najbolje u istoriji, na nekih 20-22% dok je CDU u padu, SPD stagnira upalile su lampice te BSW dobija ogroman prostor u nemackim medijim od ARD, ZDF, Handelsblatt itd. Pazite, delom naslednici DDR komunista, formalno, dobijaju u simbolu nemackog kapitalizma "Handelsblatt"-u prostor za promociju.
Takodje CDU pocinje da ponavlja ono sto AfD prica.
Iako se ocekuje ponovo savez CDU-SPD nakon izbora, mene ne bi iznenadilo da bude CDU-Zeleni.
Zeleni, stranka koja je nastala sa krajnje levice protiveci se nukelranoj energiji, militarizaciji Nemacke i postavljanju americkih Persinga, danas se zalaze za vojni budzet od 3.5% bdp, sto cak ni FDP ili CDU ne zele.
Ta stranka cak nema ni politicko ime vec se zove po osnivacu Sari Vagekneht-Savez Sare Vageknhet(BSW) iako su osnovani pre godinu dana.
Oni prate ono sto AfD prica pa to manje ili vise ponavaljaju. Tako se zalazu za ogranicenje migracija iako formalno vuku korene iz die Linke.
Problem je sto ih je narod izvalio posle ulaska u vlast po istocnim oblastima a da nijedan princip koji su proklamovali u kampanji nisu izgurali. Tako su dali vlast, pre svega, CDU po istocnim oblastima.
Posto se AfD po poslednjim istrazivanjima, a to mesec dana pred savezne izbore, kotira najbolje u istoriji, na nekih 20-22% dok je CDU u padu, SPD stagnira upalile su lampice te BSW dobija ogroman prostor u nemackim medijim od ARD, ZDF, Handelsblatt itd. Pazite, delom naslednici DDR komunista, formalno, dobijaju u simbolu nemackog kapitalizma "Handelsblatt"-u prostor za promociju.
Takodje CDU pocinje da ponavlja ono sto AfD prica.
Iako se ocekuje ponovo savez CDU-SPD nakon izbora, mene ne bi iznenadilo da bude CDU-Zeleni.
Zeleni, stranka koja je nastala sa krajnje levice protiveci se nukelranoj energiji, militarizaciji Nemacke i postavljanju americkih Persinga, danas se zalaze za vojni budzet od 3.5% bdp, sto cak ni FDP ili CDU ne zele.
Ono sto se ne prati su obracuni unutar AfD tj. desnije i liberalnije struje. Posto je AfD nastao kao libertarijanski pokret, Alis Vajdel je skoro od nastanka AfD i pripada originalnoj postavci pre nego sto je desnije krilo doslo do izrazaja nakon brojnih protesta PEGIDE protiv islama u Nemackoj i migrantskog talasa 2015-2016. Mislim da je Vajdel bila analiticar Goldman Saksa pre ulaska u AfD.
Originalna postavka AfD se vise drzala ekonomskih tema: zeleli su vracanje DM umesto evra, vise liberalizacije itd.
Trenutno izgleda da je liberalno krilo unutar AfD uspelo da suzbije desna skretanja posto je raspustena omladina AfD-Jugend Alternative(JA). JA je bila pod kontrolom desnog krila AfD, koju, navodno, predvodi Bjoern Hoeke iz Tueringije.
Originalna postavka AfD se vise drzala ekonomskih tema: zeleli su vracanje DM umesto evra, vise liberalizacije itd.
Trenutno izgleda da je liberalno krilo unutar AfD uspelo da suzbije desna skretanja posto je raspustena omladina AfD-Jugend Alternative(JA). JA je bila pod kontrolom desnog krila AfD, koju, navodno, predvodi Bjoern Hoeke iz Tueringije.
Steta sto Sara nije true to her words svidela mi se jos na pocetku kad se pojavila
BSW je sada na duplo više od Linke, a u brojevima je to otprilike 6:3 posto.
Dear god. Germany's far-right Alternative for Germany (AfD) has stuffed thousands of fake "deportation plane tickets" into the mailboxes of migrant families ahead of the country's general elections next month. pic.twitter.com/pLbr1kUMVG
— David Adler (@davidrkadler) January 14, 2025
Dobro, to je u rangu karata za metro koje je štampao SNS. Leteće masovno samo Sirijci, jer je tamo sad praznik demokratije.
Oh look, the neonazis have found a new word for Arian that Foucault would appreciate. https://t.co/Eug0nhpaIa
— Daniela Gabor (@DanielaGabor) January 15, 2025
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
Zvuči kao nova linija proizvoda DM drogerije.
Elektro Lazzi wrote:Zvuči kao nova linija proizvoda DM drogerije.
Ti si fin čovjek, meni Biodeutsch na prvu vuče na giganta hemjske industrije, IG Farben za nova vremena.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
Ovo već imaju za hranu, a ovo dojč je isto to samo za održavanje i čišćenje hemija npr.
fikret selimbašić wrote:Elektro Lazzi wrote:Zvuči kao nova linija proizvoda DM drogerije.
Ti si fin čovjek, meni Biodeutsch na prvu vuče na giganta hemjske industrije, IG Farben za nova vremena.
Тако нешто, само биодрживо.
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
Svi pljuju Šolca što je odbio da verifikuje novi paket od 3 milijarde za rupu bez dna, a on sad radi u formi tehničke vlade praktično.
Postoji citav neonaci sleng u Nemackoj da bi se zaobisli zakoni ali mislim da Biodeutsch nije jedan od tih.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Reljefne guje na đonovima mlađeg sina? Trag da ostavlja?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
Ovaj nije imao devojku u životu, a ne troje dece