Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

boomer crook

Vučićeva Srbija - Page 34 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by boomer crook Mon Apr 01, 2024 8:09 pm

Janko Suvar wrote:pa deca su iz NS, a ti sa cudnim fizionomijama i neartikulisanim govorom su iz Banjaluje, to je jedina zabuna. Ostalo sve stoji, preti da ce se bosanski Srbi proterivati i SPC se oduzima imovina, a on to podrzava. 

Dosadno je sve ovo, sasvim je jasno da ti i ja ili Dinko i ja razlicito vidimo i raspad SFRJ, i pokrajinu na severu Srbije i Mila Djukanovica. Pitanje je da li treba nacelno podrzavati slobodu govora za ljude koji govore odvratne, sovenske stvari koje ti se gade .

Ne treba, oni za nas ne bi. Ko ga jebe

Edit:a mnogo manje nacelno, odnosno krajnje dnevno politicki, smisao ove stvari koje su naprednjaci izveli, je da opozicija krene da podrzava jebenog Dinka Gruhonjica, dva meseca pred izbore u gradu u kome SNS ima 40 posto. al to nije nikakav vest manevar, niko nije pogresio i zaleteo se, nego Tepic i Pajtic bivaju to sto jesu, a SNS iznosi na videlo (svaka im cast).

eto vidis kako je nama ovde

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Mon Apr 01, 2024 8:12 pm

No Country wrote:Ја нисам детектовао роварење по РЛ и претње, али је сасвим могуће да су ми неке суптилније ствари промакле. Зупа је досадан а упоран и баналан да бог сачува, и заклета је ботина која само глуми дијалошку форму. Ту већ има елемената за бан, али би их ваљало дефинисати и урамити/ окачити на форумски зид, да знамо о чему причамо. “Садистичко и дехуманизујуће понашање” је помало претерана оцена за острашћено ботовање и троловање. Већина нас понекад пређе црту у жару борбе, али опет - не би било лоше да знамо где је та црта.

Добро је да се не банује из идеолошких разлога, али би требало да те макар забрине што сам ја помислио да је то овде случај.

Moguće je da si u pravu, i razmisliću o tome da se malo kodifikuju stvari.

_____
    Gdje punac drži pive?
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Apr 01, 2024 8:30 pm

Dajmo, nemojmo. Onda ce biti navlacenja na ban, zapitkivanja zasto xy nije banovan a trebalo je. itd. Jebo pravila, koji ce nam, kao da nas ima ne znam koliko.

Ovako kad nekom dune da banuje nekog, taj treba da narednih dan-dva trpi jahanje na moderaciji, da trazi argumente da kao opravda taj ban i da trpi kenjanje po ledjima zato sto ne uspeva dobro da obrazlozi ban

_____

Uprava napolje!

Post by beatakeshi Mon Apr 01, 2024 8:33 pm

Ma pisao je samo gluposti, niš' koristi.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 01, 2024 8:35 pm

Као што рече Шуки:
    Pitanje je da li treba nacelno podrzavati slobodu govora za ljude koji govore odvratne, sovenske stvari koje ti se gade.

За мене се то питање уопште не поставља. Наравно да треба. Сад, то што неке од тих дискусија могу да буду дуге и непријатне… так’а им је нарав.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Apr 01, 2024 8:45 pm

Obustavljena je blokada, dekanesa podrzala Gruhonjica, rektor podrzao "studente".

Dinko ce da dobije opet grant od NEDa, naprednjaci ce da dobiju desne glasove, dok su bukvalno gori od LDPa, sve je kako treba da bude. 

U krajnjoj liniji na studentima je da izaberu kako ce da tretiraju kolege i sunarodnike iz Srpske. Ja se ne brinem nesto mnogo oko mladih glede toga.

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Apr 01, 2024 8:50 pm

Janko Suvar wrote:naprednjaci ce da dobiju desne glasove

Prelomilo te? Ne bacas vise glas na Jeremiju?

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Apr 01, 2024 9:58 pm

Ne mislim da sam bacio glas na Vuka Jeremica, on je uradio sta je mogao, s obzirom na to ko je i sta mu je Djilas uradio sa Aleksicem malo pred izbore. Ima nas toliko koliko nas ima.

Sledeci izbori su lokalni, ja bih glasao za Novi DSS, za gradsku skupstinu, ali imam nekoliko zahteva koji se moraju ispuniti prvo.

_____
    ????

Post by beatakeshi Tue Apr 02, 2024 11:09 am

https://www.novosti.rs/vesti/politika/1351219/protestno-pismo-javnih-licnosti-protiv-neoustaskih-ideja-fakultetu-poruka-dinka-gruhonjica
    Kakav skup pandurskih uštvi!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 02, 2024 12:44 pm

Može li se zamisliti profesor nekog izraelskog univerziteta koji otvoreno zastupa nacističke stavove i koji za to dobija podršku delova jevrejske akademske zajednice? - navodi se u saopštenju.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 02, 2024 1:46 pm

Izuzetno poređenje.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Fri Apr 05, 2024 10:36 am

Na RB1, Vasilije Krestić objašnjava ustaštvo i Hrvarsku. Kao da sam upao u vremeplov.
    Nadam se da Šu hvata beleške.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Apr 05, 2024 10:50 am

Brate, njega drze u nekoj krio-komori i vade ga po potrebi. Nemam drugo objasnjenje.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Fri Apr 05, 2024 11:06 am

Vučićeva Srbija - Page 34 3579118792

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place

Post by beatakeshi Fri Apr 05, 2024 11:17 am

Krestić je vrlo nezadovoljan Muzejom genocida.
    Optužuje i sadašnju vlast da je mnogo meka glede ustašluka.
    Sprema se neka rezolucija tako da je Sabahudin bio samo laka uvertira.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Apr 05, 2024 11:21 am

Erős Pista wrote:Brate, njega drze u nekoj krio-komori i vade ga po potrebi. Nemam drugo objasnjenje.

Da nije AI? Ne bi bilo teško napraviti...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Apr 05, 2024 11:22 am

beatakeshi wrote:Krestić je vrlo nezadovoljan Muzejom genocida.

Ma cu, njemu i Culibrk ustasha.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Apr 05, 2024 11:23 am

beatakeshi wrote:Krestić je vrlo nezadovoljan Muzejom genocida.

Vrv nije "učestvovao" dovoljno tj koliko misli da.je trebalo...

Post by beatakeshi Fri Apr 05, 2024 11:57 am

Nenaučno, smanjivanje broja žrtava...
    Del Cap

Post by Del Cap Fri Apr 05, 2024 12:09 pm

Vasa bizon tumač... ničega.
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Fri Apr 05, 2024 12:58 pm

Šapić: Moramo da prestanemo da izbegavamo korišćenje termina "srpski"
    Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić ocenio je danas da ljudi u Srbiji moraju da prestanu da izbegavaju korišćenje termina "srpski" i istakao da je potrebno da se jednom za svagda raskrsti sa jugoslovensko-antisrpskom politikom.
    Blic
    05.04.202412:24

- Kako smo mi došli u fazu da izbegavamo pridev "srpski" i da u tom kontekstu ne smemo da izgovorimo ono što je prirodno svugde drugde u svetu da se izgovori? Pa zašto se naša državna televizija zove Radio televizija Srbije, a Hrvatska se zove Hrvatska radio televizija, Britanska se zove Britanska, Grčka se zove Grčka radio televizija. Zašto se naš fudbalski savez ne zove Srpski fudbalski savez, već se zove Fudbalski savez Srbije? - , naglasio je Šapić.

On je upitao zašto u Srbiji ne sme da se koristi formulacija "srpski predsednik Aleksandar Vučić", kao što se koriste termini francuski ili američki predsednik, nego se govori predsednik Srbije.
    Istakao je da je došlo vreme da se pozabavimo tom vrstom terminologije i lingvistike u našem jeziku i da pridev srpski počnemo sa ponosom da koristimo.

Sa druge strane, naglasio je i prisutnost termina Jugoslavija u imenu jednog od najpopularnijih sportskih društava u zemlji.
    - Pre nekoliko dana izašlo je saopštenje Sportskog društva Partizan i čitajući saopštenje vidim da počinje sa 'JSD...'. Zapitam se šta je sad ovo 'JSD'? Uđem na njihov sajt i vidim da se oni danas i dalje zvanično zovu Jugoslovensko sportsko društvo Partizan. Kažem sebi, da li je ovo moguće? Koje jugoslovensko sportsko društvo? Zašto barem nisu promenili ime u Srpsko sportsko društvo Partizan? Shvatate li o čemu mi pričamo, ali nikom ništa, to je izgleda, sasvim normalno - rekao je on. Kako kaže, odsustvo reči srpski vidi u tome što mi još uvek nismo raskrstili sa jugoslovensko-antisrpskom politikom. Mi još uvek, nažalost, nismo raskrstili sa nekim stvarima iz prošlosti, nismo raskrstili sa tom jugoslovenskom, a suštinski antisrpskom politikom - naveo je Šapić na svom instagram nalogu.

neka mu neko kaže šta znači British...

_____
    Gdje punac drži pive?
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Fri Apr 05, 2024 1:37 pm

došlo vreme da se pozabavimo tom vrstom terminologije i lingvistike u našem jeziku
    hvala bogu da se neko setio te vrste lingvistike u našem jeziku...

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Apr 05, 2024 2:03 pm

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Apr 05, 2024 2:34 pm

Prvi ja mnogo vise volim saksonski od normanskog genitiva, ali ne pada mi na.pamet da se slazem sa 1 Sapicem Vučićeva Srbija - Page 34 2304934895
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Fri Apr 05, 2024 6:58 pm

...I usred tog patriotskog meteža ukazuje se Vučić da na otvorenoj sceni, na radost zapjenjene svjetine, silom naguzi Voltairea. Poruka unilateralnog snošaja otprilike glasi: Protivim se tome da Gruhonjića pogodi metak što sam ga upravo ispalio u smjeru njegovih grudi! Evo te izjave u cijelosti: "Molim da ne prete Dinku Gruhonjiću. Sve najgore mislim o njegovim izjavama, ali ću svim silama da štitim njegov fizički integritet. Sram ga bilo za Dinka Šakića. slowački zlikovac koji je poklao desetine hiljada Srba. Sram te bilo za to. To ne znači da neko sme da ugrožava njegov fizički integritet."

Vrhovni komandant Srbije, dakle, osuđuje batinu kojom energično vitla. Riješen je ("svim silama") štititi fizički integritet onoga čije fizičko uklanjanje (svim silama) opravdava. Traži od bijesnih rodoljuba da "ne prete" onome koji se treba sramiti i o čijim izjavama treba misliti sve najgore.

Aleksandar Vučić zasigurno nije izumio jezik s dvostrukim diskursom, ali se njime služi češće i gluplje od ostalih pripadnika svoga političkog soja. Njegov je cinizam, može se reći, dovoljno proziran da ostane u gabaritima karikature. A jezik s dvostrukim diskursom ugođen je tako da se poziv na nasilje upućuje pod retoričkom fasadom suprotstavljanja nasilju. Na taj je način u samo poticanje obračuna s izrodom ugrađeno poricanje toga čina. Moleći svoje sljedbenike da "ne prete Dinku Gruhonjiću", Vučić im preporučuje da ga zgrome.

Karikatura, utoliko, nije nimalo smiješna, a bogme ni neefikasna, jer u širem kadru uključuje cinično ustrojeni kolektiv, čiji je šifrirani leksik svakome članu savršeno dobro poznat i čiji se moralni kodeks, po uzoru na vođu, trasira prikladno izabranim oksimoronima. Vučić, naime, zna da Gruhonjić nije izjavio ono što mu se pripisuje, kao što to znaju i pripadnici njegovih jurišnih trupa, ali zna i to da novosadski novinar jest uvjereni antifašist, da jest dosljedni kritičar nacionalističkog režima i da njeguje nezgodnu naviku pružanja otpora njegovoj strahovladi.

Tako konstituirana zajednica gladuje za povodom koji će opravdati nastup streljačkoga stroja, a pošto je realnost najčešće škrta i neuviđavna, izmišljotine postaju roba široke potrošnje. Gruhonjić je morao biti oglašen deklariranim ustašom upravo zbog toga što je deklarirani protivnik srpsko-pravoslavne verzije ustaštva. Razvojna putanja terora stalno je ista: krivotvorina u startu, krvotvorina u svečanom finalu...

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 4:29 am