Rat u Ukrajini
- Post n°277
Re: Rat u Ukrajini
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°278
Atanas Stefanov iliti S.Atanas
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°281
Minhauzelenski sa komandantima Azova.
- Post n°282
Zelenski je za dva dana obišao Bugarsku, Češku, Slovačku, Tursku, Zmijsko ostrvo... možda mi je nešto promaklo. Ja sam tebi dao sebe turneja.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°283
Ma jebo turneje drogiranog kepeca, nego me zanima sta ce onaj drugi drogirani kepec sada da radi dok ga prave budalom. Pokupili iz Turske pripadnike Azova, ukljucujuci bivse komandante, i poveli ih sa sobom u Ukrajinu. Rusi ce verovatno da kukaju "jaooo pa prekrsili su sporazum" Dotle ce se za naciste predvodjene Prokopenkom priredjivati herojski doceci i parade.
- Post n°284
Pusi, bre, kurac, Filipe. Jebala te ta putinovska propaganda koju recitujes word for word sve poricuci da to cinis.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°285
Filipenko wrote:Ma jebo turneje drogiranog kepeca, nego me zanima sta ce onaj drugi drogirani kepec sada da radi dok ga prave budalom. Pokupili iz Turske pripadnike Azova, ukljucujuci bivse komandante, i poveli ih sa sobom u Ukrajinu. Rusi ce verovatno da kukaju "jaooo pa prekrsili su sporazum" Dotle ce se za naciste predvodjene Prokopenkom priredjivati herojski doceci i parade.
Nije ovo moglo bez Putinovog amina da se desi, ne bi se usudio Erdogan
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°286
Erős Pista wrote:Pusi, bre, kurac, Filipe. Jebala te ta putinovska propaganda koju recitujes word for word sve poricuci da to cinis.
Kako bese vasa
fikret selimbašić wrote:Filipenko wrote:Ma jebo turneje drogiranog kepeca, nego me zanima sta ce onaj drugi drogirani kepec sada da radi dok ga prave budalom. Pokupili iz Turske pripadnike Azova, ukljucujuci bivse komandante, i poveli ih sa sobom u Ukrajinu. Rusi ce verovatno da kukaju "jaooo pa prekrsili su sporazum" Dotle ce se za naciste predvodjene Prokopenkom priredjivati herojski doceci i parade.
Nije ovo moglo bez Putinovog amina da se desi, ne bi se usudio Erdogan
Taj rad. Zagrmeo Putin i Erdogan sta ce, morao je da pusti Azovce do poslednjeg iako je prethodno obecao da nece nikuda...
Uzgred, kad smo kod turskog diktatora kome se ekonomija raspada ko da je ruska, izjavio je da Ukrajina zasluzuje da bude primljena u Nato.
- Post n°287
Nije Jevrejin, nego Hazar, daj prati fabulu radnje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°288
https://www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary-idUSKBN1GV2TYErős Pista wrote:Pusi, bre, kurac, Filipe. Jebala te ta putinovska propaganda koju recitujes word for word sve poricuci da to cinis.
"Azov and other militias have attacked anti-fascist demonstrations, city council meetings, media outlets, art exhibitions, [url=http://foreign students and roma groups./]foreign students and Roma[/url]."
ok eto je i Rojters putinovska propaganda
- Post n°289
Jel ubija taj Azov agresora?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°290
Gerasimov sklonjen sa nominalne pozicije komandanta SVO, na njegovo mesto doveden Mihail Teplinski.
Filipenko pred tzv. kontraofanzivu:
Filipenko pred tzv. kontraofanzivu:
Filipenko wrote:Ne znam bas da li su slagali, koliko mi je poznato frontom od Dnjepra do Donjecka komanduje Mihail Teplinski. Mnogopostovani general-pukovnik je odjebao cak i Gerasimova i Putina kada su zahtevali da salje padobrance kojima je tada komandovao u Bahmut u ulicne borbe, tako da pretpostavljam da je trenutno delegiranu mu ulogu odradio valjano. Naravno, uvek postoji ta doza rizika sa ruskom vojskom...
Filipenko wrote:No, to moze da bude i mac sa dve ostrice, jerbo ovo nisu ideologizovani oficiri komunisti, pa Teplinski moze iz osvete da isfusari odbranu na dodeljenom mu delu fronta. Isto tako, mozda Teplinskog Gerasimov sada mrzi, pa mu ne posalje rezervu potrebnu da zaustavi novopridosle ukrajinske brigade. I tako dalje, i tako dalje...svasta tu igra ulogu i moze da se izdesava u ruskoj vojsci.
Naravno, Teplinskom zelim da ga postave za guvernera Poljske po zavrsetku svega ovoga, bas kao svojevremeno Rokosovskog.
- Post n°291
In the army, the new commander-in-chief of the Airborne Forces was loved and respected, and Uncle Misha was affectionately called among them, just as in Soviet times General Vasily Malgrov was called Uncle Vasya (thus, they sometimes joked that The airborne troops were "Uncle Vasya's troops").
In addition to personal qualities, since Transnistria, Teplinsky has been known for his ability to think outside the box, take responsibility for decisions, act without delay, and work for results.
I naravno, vrlo bitan faktor jeste sto Teplinski stiti nejac i zivalj od ukrajinske agresije, buduci da je rodjeni Donbasanin.
- Post n°293
Vilmos Tehenészfiú wrote:Jel ubija taj Azov agresora?
Ovakve su argumente koristili u "akademskim" raspravama po dolasku Hitlera na vlast.
- Post n°294
Pozovi.Luku.na+375 wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:Jel ubija taj Azov agresora?
Ovakve su argumente koristili u "akademskim" raspravama po dolasku Hitlera na vlast.
Slutim da si prateći Andurilove tragove ovde dospio
Koja rasprava i koji akademici?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°295
fikret selimbašić wrote:Pozovi.Luku.na+375 wrote:
Slutim da si prateći Andurilove tragove ovde dospio
Koja rasprava i koji akademici?
Pod navodnicima je sa razlogom, a mene mrzi da kucam.
Akademija je umrla do tada nasilnom smrcu nekoliko puta. Mislim na veliki biznis i veliku ekonomsku krizu kao generatora takve misli i politike.
- Post n°296
Filipenko wrote:
In the army, the new commander-in-chief of the Airborne Forces was loved and respected, and Uncle Misha was affectionately called among them, just as in Soviet times General Vasily Malgrov was called Uncle Vasya (thus, they sometimes joked that The airborne troops were "Uncle Vasya's troops").
In addition to personal qualities, since Transnistria, Teplinsky has been known for his ability to think outside the box, take responsibility for decisions, act without delay, and work for results.
I naravno, vrlo bitan faktor jeste sto Teplinski stiti nejac i zivalj od ukrajinske agresije, buduci da je rodjeni Donbasanin.
Margelov....
- Post n°297
Inace moj nedeljni komentar kaze da ulazimo u drugu godinu "najveceg konflikta u Evropi nakon drugog svetskog rata", a da se na samom frontu u biti nista veliko nije desilo. Nikakve pobede niti porazi. Samo nekakve konsolidacije i prestrojavanja u lokalu. Krim ima kopnenu vezu sa Rusijom i dok je tako Rusi ne moraju u principu nista da rade osim da se naoruzavaju.
Mislim da takva situacija medjutim nije jos dugo odrziva. Neki na twitteru kazu da se radi o fejk ratu. Mislim da su u pravu u smislu da ce pravi rat izbiti preko Poljske i Baltika. Ukrajina je samo kupovina vremena, i jednima i drugima, da ne kazem specijalna operacija. Ali takav setting je postavio Putin, a ne Zapad.
Arsenal demokratije deluje praznjikavo, a ako je slovo palo na Vucicevu namensku industriju i kasetne bombe, onda je situacija zapravo katastrofalna.
Amerikanci doslovno sprovode berzinski doktrinu i mislim da su cak njegovog sina postavili za ambasadora u Poljskoj. Problem je sto im uticaj opada mozda upravo zbog ovakvog razvoja situacije u Ukrajini sa Zelenskim. Cak je i jedan Sloba pristao na odricanje dela njegove Jugoslavije kada je postalo jasno da ce uslediti veca destrukcija. Neko ce reci da ga je to kostalo zemlje, ali ja ne mislim tako. Niko suzu nije pustio zbog Krajine, a Kosovo nije nista drugo ni bilo osim juzne srpske krajine u koju se on osamdesetih previse investirao. Ali to su bile osamdesete.
Saveznike pouzdane Ameri u centralnoj aziji nemaju. Stavise mislim da je to sad kineska prcija, a bez Azije Poljaci, Baltik i Rumunija, inace zemlje koje su preko reda primljene u eu i nato, nemaju nikakvih sansi. Drugi front nije moguce otvoriti ni u samoj Rusiji. Mnogu su polagali nade u to i pre samog konflikta, ali ova pobuna je pokazala da je to nemoguce. Inace pobunu vidim kao znak snage, a ne slabosti. Uvek su postojala unutarnja bojarska previranja, od ratova sa mongolima pa do lova na crveni oktobar. Ovde se radi o sukobu dva ganga - jednog iz Moskve, a drugog iz Peterzburga.
Sta se tu desilo necemo nikada saznati, i to je najruskija akcija u celome ratu. Bojim se da ce se samo stvari sada ubrzati.
O Ukrajini se nema sta mnogo reci.
Mislim da takva situacija medjutim nije jos dugo odrziva. Neki na twitteru kazu da se radi o fejk ratu. Mislim da su u pravu u smislu da ce pravi rat izbiti preko Poljske i Baltika. Ukrajina je samo kupovina vremena, i jednima i drugima, da ne kazem specijalna operacija. Ali takav setting je postavio Putin, a ne Zapad.
Arsenal demokratije deluje praznjikavo, a ako je slovo palo na Vucicevu namensku industriju i kasetne bombe, onda je situacija zapravo katastrofalna.
Amerikanci doslovno sprovode berzinski doktrinu i mislim da su cak njegovog sina postavili za ambasadora u Poljskoj. Problem je sto im uticaj opada mozda upravo zbog ovakvog razvoja situacije u Ukrajini sa Zelenskim. Cak je i jedan Sloba pristao na odricanje dela njegove Jugoslavije kada je postalo jasno da ce uslediti veca destrukcija. Neko ce reci da ga je to kostalo zemlje, ali ja ne mislim tako. Niko suzu nije pustio zbog Krajine, a Kosovo nije nista drugo ni bilo osim juzne srpske krajine u koju se on osamdesetih previse investirao. Ali to su bile osamdesete.
Saveznike pouzdane Ameri u centralnoj aziji nemaju. Stavise mislim da je to sad kineska prcija, a bez Azije Poljaci, Baltik i Rumunija, inace zemlje koje su preko reda primljene u eu i nato, nemaju nikakvih sansi. Drugi front nije moguce otvoriti ni u samoj Rusiji. Mnogu su polagali nade u to i pre samog konflikta, ali ova pobuna je pokazala da je to nemoguce. Inace pobunu vidim kao znak snage, a ne slabosti. Uvek su postojala unutarnja bojarska previranja, od ratova sa mongolima pa do lova na crveni oktobar. Ovde se radi o sukobu dva ganga - jednog iz Moskve, a drugog iz Peterzburga.
Sta se tu desilo necemo nikada saznati, i to je najruskija akcija u celome ratu. Bojim se da ce se samo stvari sada ubrzati.
O Ukrajini se nema sta mnogo reci.
- Post n°298
Kako rat bude odmicao tako ce sve vise ljudskih i svih ostalih resursa se pomerati ka zapadu u Poljsku koja ce postati baza ukrajinske drzavnosti u nekom obliku.
- Post n°299
ПУФ - пољско-украјинска федерација?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°300
Ništa dok poljska vojska ne ušeta u Lavov…
Filipenko, dobio si pojačanje. Objektivan, nepristrasan, ume u istoriju, geopolitiku i vojne nauke, a nagomilano iskustvo mu govori da se svet kreće u pravcu multipolarnosti.
Filipenko, dobio si pojačanje. Objektivan, nepristrasan, ume u istoriju, geopolitiku i vojne nauke, a nagomilano iskustvo mu govori da se svet kreće u pravcu multipolarnosti.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”