Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusija i sve vezano za nju

fikret selimbašić

Rusija i sve vezano za nju - Page 10 Empty Re: Rusija i sve vezano za nju

Post by fikret selimbašić Sun Jun 18, 2023 7:17 pm

Filipenko wrote:Koji je retard Putin sto pokazuje ove sporazume kukajuci kako su ga izradili. Ne zna se sta je gore, da laze ili da je stvarno istina i da su ga nasamarili ko poslednjeg magarca, slicno kao za minske sporazume. Sto bi oni ispunjavali bilo sta kad imaju podrsku tzv. slobodnog sveta. Rusija i sve vezano za nju - Page 10 1233199462

Pa povukao sa sa sjevera samo zbog tog sporazuma, a Kijev je bio pred padom.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jun 18, 2023 7:25 pm

Filipenko wrote:Koji je retard Putin sto pokazuje ove sporazume kukajuci kako su ga izradili. Ne zna se sta je gore, da laze ili da je stvarno istina i da su ga nasamarili ko poslednjeg magarca, slicno kao za minske sporazume. Sto bi oni ispunjavali bilo sta kad imaju podrsku tzv. slobodnog sveta. Rusija i sve vezano za nju - Page 10 1233199462

Rusija i sve vezano za nju - Page 10 P0btpjbn
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jun 18, 2023 7:44 pm

Filipenko

Post by Filipenko Sun Jun 18, 2023 7:45 pm

Aman, znam ja dobro da se nisu oni povukli zbog toga vec su shvatili da su se zajebali i da ih stanovnistvo ne docekuje rasirenih ruku, te da nema nista od vlade nacionalnog spasa podrzane ruskom moci. Nego mi je sumanuto da sada tvrde da su se povukli jer su magarci.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Jun 18, 2023 8:10 pm

Mór Thököly wrote:

Ovo je bilo najavljeno, ne glasno i ne eksplicitno ali nije iznenađenje, bilo je i izmjena zakona ili šta je već prošlo kroz parlament da bi pomoglo da bolje funkcioniše. Plus olakšice pri dobijanju državljanstva, potpiši ugovor sa MO i državljanin si Rusije. A iz nekog si od stanova, godinama si već u Rusiji, još si prije par godina doveo i ženu i djecu...

Filipenko wrote:Aman, znam ja dobro da se nisu oni povukli zbog toga vec su shvatili da su se zajebali i da ih stanovnistvo ne docekuje rasirenih ruku, te da nema nista od vlade nacionalnog spasa podrzane ruskom moci. Nego mi je sumanuto da sada tvrde da su se povukli jer su magarci.

Mislim da mahanje papirom ide u prilog tvojim željama ispisanim ovde. Meni izgleda kao još jedna potvrda da će Putin da doda gas. Više je slutnja i instinkt nego nešto utemeljeno ali probaću malo detaljnije nakon pobjede nad Španijom.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Jun 18, 2023 8:37 pm

Američki šef diplomacije Antony Blinken i kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang izrazili su želju, tokom današnjeg sastanka, da stabiliziraju odnos između dviju sila i spriječe da njihovo međusobno rivalstvo preraste u sukob, rekli su dužnosnici State Departmenta.

“Blinken je tokom sastanka u Pekingu vrlo jasno stavio do znanja da se SAD ne žele razdvojiti od Kine te je postignut dogovor da dvije strane nastave razgovore kako bi postigle napredak na brojnim frontama”, rekli su dužnosnici novinarima.

Kineska strana objavila je sa svoje strane da je kineski šef diplomacije rekao američkom državnom tajniku da je Kina predana izgradnji stabilnog, predvidljivog i konstruktivnog odnosa sa Sjedinjenim Državama.

Sudbina Rusije više ovisi o ishodu ovih razgovora nego od stanja na ukrajinskom frontu Rusija i sve vezano za nju - Page 10 2304934895

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jun 18, 2023 8:44 pm

Mór Thököly wrote:

Ovo deluje nerealno. Kakav bi to kvalitet jedinice bio.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jun 18, 2023 8:50 pm

Ovo su već kripi stvari.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jun 18, 2023 9:12 pm

Летећи Полип wrote:
    Mór Thököly wrote:[size=33] [/size]

Ovo deluje nerealno. Kakav bi to kvalitet jedinice bio.

To ni ja ne verujem. Ali ostalo...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jun 18, 2023 9:13 pm

Летећи Полип wrote:

Ovo su već kripi stvari.

Trojedinica
    Filipenko

Post by Filipenko Sun Jun 18, 2023 9:58 pm

fikret selimbašić wrote:
    Filipenko wrote:Aman, znam ja dobro da se nisu oni povukli zbog toga vec su shvatili da su se zajebali i da ih stanovnistvo ne docekuje rasirenih ruku, te da nema nista od vlade nacionalnog spasa podrzane ruskom moci. Nego mi je sumanuto da sada tvrde da su se povukli jer su magarci.

Mislim da mahanje papirom ide u prilog tvojim željama ispisanim ovde. Meni izgleda kao još jedna potvrda da će Putin da doda gas. Više je slutnja i instinkt nego nešto utemeljeno ali probaću malo detaljnije nakon pobjede nad Španijom.

Ne znam odakle ti ideja da su to moje zelje, ja zelim da kontraofanziva uspe.

Sto se tice gasa, o kakvom dodavanju gasa pricamo kada teskom mukom uspevaju da sprece upade naoruzanih gradjana Rusije u Belgorod, uz pojacanja koja moraju da dovlace iz Cecenije? S cime ce pred Kijev, sa gradjevinskim radnicima iz Tadzikistana prisilno mobilisanim u Celjabinsku?
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Jun 18, 2023 10:06 pm

Летећи Полип wrote:

Ovo su već kripi stvari.

pa kul.sto AI koristi deep fake slike holivudskih selebritija

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Jun 19, 2023 10:32 am

Filipenko wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Ne znam odakle ti ideja da su to moje zelje, ja zelim da kontraofanziva uspe.

Sto se tice gasa, o kakvom dodavanju gasa pricamo kada teskom mukom uspevaju da sprece upade naoruzanih gradjana Rusije u Belgorod, uz pojacanja koja moraju da dovlace iz Cecenije? S cime ce pred Kijev, sa gradjevinskim radnicima iz Tadzikistana prisilno mobilisanim u Celjabinsku?

Čitam šta pišeš, koga bi kinžalima zasipao, koga bi naselio iza Urala, koga bi naselio na poljsku i njemačku teritoriju itd.

Usput udaram na najkontroverzniju teoriju ikad iznesenu na forumu. Ako je Rusija nakon poraza u hladnom ratu ipak pobijedila zapad u naoružanju, otkud onda strah da će ih neko napasti i rastočiti? Ili, ako je već toliko jaka i spremna da pokida zapadne vojske i slabo zaštićenu infrastrukturu, nije li onda antiruska histerija sa zapada opravdana?

Ne tvrdim ja da će Putinovo gasiranje uspjeti, 51% vjerujem da neće ali očekujem da će ići dalje. Regrutovane migrante ili bilo koga ko je spreman da rizikuje zbog ruskog državljanstva će obraditi na način kako je Vagner od robijaša pravio vojnike. Potrošna roba za najteže zadatke, ko prežiivi, mahaće zagran pasportom.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Jun 19, 2023 11:03 am

Za robijase i migrante se licno ne brinem, uostalom prvi dani ruske invazije su pokazali kako se robijasi odlicno uklapaju u odbrambeno-patriotski narativ. Seti se kako su iste noci kada su se ruski padobranci posle 30 godina vratili na Gostomelj u kijevskim zatvorima robijasi dobrovoljno i radosno stupali u redove demokratskih snaga i kako im je deljeno oruzje. Zelenski se ponosio njima i njihovom novootkrivenom ljubavlju prema otadzbini.

To sto neko ima naoruzanje koje moze da koristi vrlo ubojito pod odredjenim okolnostima ne znaci da ce ga koristiti stalno, niti u svim okolnostima. Primera radi, ne mozes tek tako da obaras nosace aviona, ali ako dodje do ozbiljnog sukoba lepo je znati da mirno i bezbedno mozes da ih olupas. Nema apsolutnog garanta bezbednosti, nema cudesnog oruzja koje ce ti potpuno garantovati slobodu ili da te kolonizatori sa drugih okeana ostavljati na miru, jer ce te stalno cackati i maltretirati. Postoje vojne i nevojne metode pritiska, gde na ove druge odgovor nije oruzje, makar ne dok ne postavis stvari tako da oruzje pocne da predstavlja odgovor - recimo, proglasavanjem specijalne vojne operacije. Pandan tome bi bili npr. nasi odnosi sa Crnim Orcima koji se u ovim okolnostima mogu poboljsati samo uvodjenjem drakonskih viza i ogradjivanjem od razbojnicke teritorije, ali u perspektivi nije nemoguce da ce neko morati u denacifikaciju i recivilizaciju dukljanske crne rupe po uzoru na Stefana Nemanju, i tada ce oruzje postati bitno.

Antiruska histerija je pre svega protivrecnost samoj sebi. U sustini, ukorenjena je u rasizmu, koji poprima oblike straha kada se shvati da se zapadni ubermen ne suocava sa tamo nekim jadnim plemenima naoruzanim kivijem i bananama, vec sa ozbiljnim sistemima, koji bi pod drugacijim istorijskim okolnostima mogli biti ozbiljni rivali, sa vojskama koje su ozbiljno naoruzane i sa ljudima koji imaju ogromnih i ozbiljnih problema, ali resenje ne vide u tome da lizu dupe zapadu. Pa tako imamo situaciju da su njihovi rivali i slabi i jaki, i ludaci i igraci 5D saha, i niza bica koja se odvaljuju od alkohola a sa kojima se istovremeno ne treba plasiti nuklearne eskalacije. Drugim recima, zapad je taj koji ima vecu moc, bez obzira na vojske i naoruzanje, jer Rusi em nisu sasvim svesni svojih mogucnosti u tom pogledu, em sto je to samo jedan deo moci - tu su jos i ekonomska, kulturna i razne druge moci u kojima ozbiljno zaostaje, bas kao i u domenu projekcije moci i volje za moci, odnosno volje da se moc iskoristi sa maksimumom ili blizu maksimalnog potencijala. U krajnjoj liniji, kada covek vidi kako je opremljen prosecan ukrajinski, a kako prosecan ruski vojnik, sigurno bi rekao da su Ukrajinci jaca vojna sila. Eh, sta ucini potkradanje od sopstevene supstance...

Sto se samog Putina tice, ne znam cemu uopste to personifikovanje, ruski establisment je na slicnoj liniji, bas kao i navodno zapadu bliska opozicija. Navaljni bi bio jos ostriji i perfidniji i prema migrantima i prema ostalima. Verovatno nisi imao prilike da cujes njegov stav o ovim istim Tuvanima, prekouralcima, zakavkazijancima, uzbekotadzikirgistancima i ostalima.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Jun 19, 2023 11:30 am

Filipenko wrote:

Sto se samog Putina tice, ne znam cemu uopste to personifikovanje, ruski establisment je na slicnoj liniji, bas kao i navodno zapadu bliska opozicija. Navaljni bi bio jos ostriji i perfidniji i prema migrantima i prema ostalima. Verovatno nisi imao prilike da cujes njegov stav o ovim istim Tuvanima, prekouralcima, zakavkazijancima, uzbekotadzikirgistancima i ostalima.

O, da, jesam. I ne samo Navaljni, stavovi Navaljnog prema centralnoazijatima, kavkaskim narodima, Tatarima i ostalim nebijelim građanima RF su prilično široko prihvaćeni među Rusima, i putinistima i navaljnistima. Generalno im rasizam nije stran, od humora na njihov račun pa do napada na njih. Slično stavovima drevnih Jugoslovena prema Romima i Albancima, samo puno više, jače i opasnije.

Glede personifikacije, sam Putin je za to zaslužan, on je perosnifikovao sve odluke, od cijene makarona do pokretanja SVO. Sjeti se onog sastanka sa državnim vrhom iz februara prošle godine, svi su se usrali od straha pred njim, što zbog veličine odluka koje je donio. što zbog frke da neka njihova reakcija kod Putina ne pobudi sumnju u odanost i spremnost da ga se slijedi.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Jun 19, 2023 1:40 pm

Tu se mogu sloziti. Putin jeste dobrim delom zasluzan za personifikovanje tih odluka, no smatram da je duboko pogresno vezivati ih za njega licno. Naime, to je samo finale. Slicne odluke (ili neke od ostrih mera koje bi vodile daljoj eskalaciji) u istim uslovima bi donelo 100% onih koji su imali, imaju ili ce imati sansu da jednog dana vode Rusiju i 98% onih koje smatraju toboznjom opozicijom.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 19, 2023 2:44 pm

Ne bi svi poceli rat sa Ukrainom, pogotovu ne u pokusajuda se zauzme Kijev. Pr o ona grupica na onom sastanku gde su svi gutali knedle.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Jun 19, 2023 8:16 pm

Američki državni tajnik Antony Blinken ponovio je ovakva razmišljanja na konferenciji za novinare ovog tjedna, rekavši da bi uspješna ukrajinska protuofenziva mogla "natjerati Putina da se konačno usredotoči na pregovore o okončanju rata koji je započeo", piše Foreign Policy.
    Nastavak rata donosi mu korist

Takve kalkulacije, međutim, temelje se na racionalnoj analizi uloga i dobiti i podcjenjuju u kojoj je mjeri ovaj rat osobni projekt jednog čovjeka - ruskog predsjednika Vladimira Putina. Pokrenuo ga je sam, na temelju vlastitih iskrivljenih percepcija i ne obazirući se na mišljenje ruskog društva i vladajućih elita.

Nastavio je to provoditi više od godinu dana, prkoseći svakom zdravom razumu i nema naznaka da će ikada poželjeti prestati. Dapače, nastavak rata donosi mu brojne političke koristi, dok bi mu njegovo zaustavljanje predstavljalo samo nove rizike.

Nema sumnje da ruske elite i društvo uvelike dijele Putinovu ogorčenost prema Zapadu, zanemarivanje ukrajinske državnosti i uvjerenje da je Rusija velika sila koja ima pravo koristiti vojsku protiv drugih država po svojoj volji.

Među Rusima bez obzira na društveni položaj ima malo suosjećanja za položaj Ukrajinaca, a još manje apetita za pretvaranjem Rusije u demokratsku i odgovornu članicu međunarodne zajednice. Ipak, mnogi se Rusi značajno razilaze s Putinom o tome koliko su spremni žrtvovati u sukobu sa Zapadom.

Unatoč manjkavostima u provođenju istraživanja javnog mnijenja u autoritarnim državama, istraživanja pokazuju da nepokolebljiva potpora javnosti Putinu ne sprječava većinu Rusa da doživljavaju svoju trenutnu situaciju kao iznimno stresnu i da pozdravljaju mirovne pregovore s Ukrajinom - što god to značilo, jer je nejasno koliko bi Rusa podržalo odustajanje od bilo kojeg od osvojenih teritorija.

Privatni razgovori među ruskim elitama također otkrivaju veliko nezadovoljstvo sve većim troškovima rata i nerazumijevanjem njegove svrhe. Ipak, invazija se nastavlja u skladu s Putinovim željama i nitko u Rusiji nema načina da nadjača njegovu volju.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon Jun 19, 2023 9:37 pm

Filipenko wrote:Tu se mogu sloziti. Putin jeste dobrim delom zasluzan za personifikovanje tih odluka, no smatram da je duboko pogresno vezivati ih za njega licno. Naime, to je samo finale. Slicne odluke (ili neke od ostrih mera koje bi vodile daljoj eskalaciji) u istim uslovima bi donelo 100% onih koji su imali, imaju ili ce imati sansu da jednog dana vode Rusiju i 98% onih koje smatraju toboznjom opozicijom.
    I šansa da jednoga dana u budućnosti ne-Putin doživi klimanje glavom bez protivljenja, baš kao i Putin-Putin je 0%. Kao što rekoh, ništa ne uspeva kao uspeh, a Putin je čovek koji ima uspehe iza sebe: živi se bolje, Gruzija poražena, ISIS poražen, Krim pao šapatom… ne-Putin neće imati vetar u ledja, kao ni vremena da pobaca neposlušne kroz prozor kada se učvrsti na vlasti. Zašto? Zato što je na vlast došao da povrati izgubljene teritorije u Ukrajini, to ruska javnost od njega očekuje.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jun 24, 2023 1:50 pm

Mislim da ae Putin ozbiljno preigrao u smislu da nije dobro razumeo koliko njegov rezim zapravo zavisi od liberala, odnosno od onih slojeva drustva koji se oslanjaju na zapad, rade u zapadnim firmama, skoluju decu na zapadu, a verovatno i kulturalno naginju zapadu. Bez njih, i u Rusiji koja je potpuno usvojila militaristicku i ratnu ideologiju, uvek ce biti onih koji ce oslanjajuci se na tu ideologiju, dovesti u pitanje njegov sopstveni legirimitet. Prigozin sad radi upravo to, i cak i ako njegov pokusaj bude neuspesan, pitanje je trenutka kada ce se desiti neki uspesan.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    konjski nil

Post by konjski nil Sat Jun 24, 2023 2:01 pm

Erős Pista wrote:koliko njegov rezim zapravo zavisi od liberala
    +1
    kad je počo zijan mnoge žene su zatražile utehu kod mnd jer su se utronjale armađedona a tada im je on citirao 1 govoranciju i reko da postoji 14.000.605 mogućih razvoja događaja i u svakom od njih je pušinov kažiprst na crvenu pucetu sporiji od juriša vruća olova u njegov frontalni režanj Rusija i sve vezano za nju - Page 10 2304934895

_____
    Rusija i sve vezano za nju - Page 10 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Rusija i sve vezano za nju - Page 10 2692

Post by beatakeshi Sat Jun 24, 2023 2:56 pm

Ako Pupija obese na kraj biće ozbiljan kandidat za GOATa Darvinove nagrade za politiku.
    паће

Post by паће Sat Jun 24, 2023 3:08 pm

beatakeshi wrote:Ako Pupija obese na kraj biće ozbiljan kandidat za GOATa Darvinove nagrade za politiku.

...дај шта даш, кад је већ уклесан добитник за туристичка крстарења.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Jun 24, 2023 3:14 pm

Dokle je stigo Prigožin, kolko ima od Voronježa do Moskve, zna li se šta?

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Jun 24, 2023 3:28 pm

Ferenc Puskás wrote:Dokle je stigo Prigožin, kolko ima od Voronježa do Moskve, zna li se šta?

Prethodnica je već  u oblasti Tula, za tri-četiri sata je pred Moskvom/u Moskvi.

Ovo se sve luđe razvija, FSB provalio u lenjingradsko sjedište Vagnera i zarobio pun kombi keša. Prigožin kaže da tu ništa čudno nema, on i radi samo sa kešom i ima ne jedan već tri kombija nakrcana stranom valutom. Obraća se radio porukama, tvrdi da je kroz oblast Lipeck prošao bez ispaljenog metka i da mu vojska za sad nikakve probleme ne pravi.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:05 am