No Country wrote:Ми, Словенци!
Два Словенца, Мујо и Хасо?
No Country wrote:Ми, Словенци!
hk1 wrote:drasko se munjevitom brzinom probija na tron govnjive politicke elite regiona
koliko je zalosno da mlad politicar, opozicija dodiku, pritom dolazi iz jedinog urbanog centra republike srpske bira taj put kojim uveliko ide
ne znam da li je do mene i filtracije sardzaja, ali ove teme koje dominiraju bih teraju samo na tugu i zelju da covek udara glavom u zid
ima li u republici srpskoj ikakva politicka, pa ne nuzno ni formalno politicka, moze i u sirem smislu drustvena organizacija kojoj u osnovi nije nacionalizam i konzervativizam
Filipenko wrote:Posebno je tesko bilo austrijskom kaplaru Crnjanskom kada zapuca iz topova na Beograd, u kome je lako bilo biti Srbijanac.
Pukovi sa područja Hrvatske i Slavonije se često u istoriografiji pogrešno
predstavljaju kao hrvatski izjednačavajući njihov etnički sastav sa oblašću iz
koje su vojnici regrutovani. Kao i u slučaju 70. pešadijskog puka, popis iz 1910.
u kojem su razdvojeni Srbi od Hrvata omogućava da se izračuna približan udeo
Srba u jedinicama sa tog područja. Zajednička vojska je imala pet pešadijskih
pukova u Hrvatskoj i Slavoniji – 78. Osječki (Požeška i Virovitička županija), 16.
Bjelovarski (Bjelovarska i Varaždinska županija), 53. Zagrebački (deo Zagrebač-
ke županije), 96. Karlovački (deo Zagrebačke i Riječko-Modruške županije bez
Slunjskog kotara), i 79. Otočki (Slunjski kotar i Ličko-Krbavska županija). U 78.
Osječkom puku Srbi su činili najviše 25,18% vojnika, u 16. Bjelovarskom 13,8%,
dok ih u 53. Zagrebačkom skoro uopšte nije bilo. U njemu su mogli da čine tek
oko 3%. Znatno ih je više bilo u 96. Karlovačkom – oko 42% i 79. Otočkom puku
– 53%, jer je njihova regrutna oblast obuhvatala većinom prostor nekadašnje
Vojne granice, naseljene znatnim brojem Srba.
pa ne postoji rsk danasУлични ходач wrote:Zato sto Hrvatska 1995 nije vojno potpuno porazila RSK. Kada bih ti rekao da je Srpska vojska Krajine bila u predgradjima Osijeka i Vinkovaca 1996, da li bi mi verovao?
Inace Srbi u Istcnoj Slavoniji i Baranji su dobili malu autonomiju Erdutskim sporazumom ali nikada nije ispunjeno. Inace je Erdutski a ne Dejtonski sporazum model za Srbe na Kosovu koji predlaze zapad.