Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Anonymous
    Guest

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by Guest Mon May 22, 2023 1:17 pm

kondo wrote:it aint over until /not so/ fat lady sings

https://twitter.com/MarijaRatkovic/status/1660541707149103104
    You’re unable to view this Tweet because this account owner limits who can view their Tweets

Nešto se ne osećam zakinutim za mudrost.
    boomer crook

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by boomer crook Mon May 22, 2023 1:21 pm

Notxor wrote:Ja mislio da je twiter ponovo poludeo kad javlja da je majka KK veštačila DNK Nevolje i Mikse za "ubistvo na šinama", kad ono međutim.

cisto me zanima jel ima neki izvor za ovo

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Notxor

Post by Notxor Mon May 22, 2023 1:27 pm

Žena je sudski veštak i jedan od poslova joj je da na sudu svedoči o genetskom materijalu sa mesta zločina.
    Ukucaš ime i prezime u Google pretragu, a granicu za rezultate postaviš do 1. maja 2023.
    E sad, naravno da ne znam i ne mogu da znam šta je bilo sa uzorcima osim ono što sam pročitao u novinama.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    boomer crook

Post by boomer crook Mon May 22, 2023 1:47 pm

Notxor wrote:Žena je sudski veštak i jedan od poslova joj je da na sudu svedoči o genetskom materijalu sa mesta zločina.
    Ukucaš ime i prezime u Google pretragu, a granicu za rezultate postaviš do 1. maja 2023.
    E sad, naravno da ne znam i ne mogu da znam šta je bilo sa uzorcima osim ono što sam pročitao u novinama.

hvala!

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Mon May 22, 2023 1:54 pm

evo je ova lujka sa muzickom terapijom

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 348450874_957577845666671_8941323325074790306_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_eui2=AeE67IzvGAsfHmhlf58vVRT3GxiCKMBNfigbGIIowE1-KFVZlctG7K8XzusxKvhvld0&_nc_ohc=bkxdSpAze9sAX9aTaNE&_nc_ht=scontent.fbeg1-1

_____
    Del Cap

Post by Del Cap Mon May 22, 2023 2:03 pm

ta žena veštak dnk iz slučaja "na šinama" se zove milica keckarević, prosto nije ta osoba.

na 41:45
    Slučaj: Iza tribina - YouTube
    Notxor

Post by Notxor Mon May 22, 2023 2:10 pm

Istina. Majka KK je svedočila istu stvar u nekim drugim postupcima, drugim navijačima.
    Zanimljivo je da je službeni mail i jedne i druge ime @bio.bg.ac.rs

Last edited by Notxor on Mon May 22, 2023 2:11 pm; edited 1 time in total

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 22, 2023 2:10 pm

Aha..
    rumbeando

Post by rumbeando Mon May 22, 2023 3:07 pm

O tvrdnjama koje je Negić izneo u javnost gostujući u emisiji "Utisak nedelje", oglasila se Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete koja je za Radio-televiziju Srbije izjavila da su naknadno čuli da se to dogodilo, da je liste stručnjaka pravilo Ministarstvo zdravlja i da se pomenuta psihoterapeutkinja Ranka Radulović nalazila na toj listi.
    "Metoda koju ona zastupa kod nas nije priznata i nije nigde verifikovana kao metoda koja treba da bude zastupljena bilo gde, posebno ne u školi. Ja ne znam puno o toj metodi i žao mi je što Ministarstvo zdravlja nije napravilo dobru procenu šta je u tom trenutku potrebno deci, ali potpuno razumem da su kolege bile zauzete svim drugim stvarima", istakla je Snežana Vuković za RTS.
    Napomenula je da su sada spiskovi stručnjaka potpuno provereni, ali i da tada spisak nije bio proveravan, pošto ga je poslalo Ministarstvo zdravlja i da se podrazumeva da je osoba stručna.
    "Žao mi je što se to dogodilo, ali sam sigurna da se takve stvari neće događati, jer sada imamo timove koji će raditi. Sada smo formirali timove nakon dve nedelje prve pomoći. Formirani su timovi koji su specijalizovani za decu, za roditelje i ne menjaju se više terapeuti", rekla je Snežana Vuković i da će se sve nastaviti i tokom leta.
    https://insajder.net/teme/otac-ubijene-ucenice-iz-os-vladislav-ribnikar-govorio-o-cudnim-psihoterapijama-u-skoli-iz-ministarstva-kazu-metoda-nije-verifikovana
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 22, 2023 3:48 pm

Sps jebe sns
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 22, 2023 3:52 pm

Otkud da ministarstvo zdravlja salje takve spiskove

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 Dr-Danica-Gruji%C4%8Di%C4%87-o-dr-Nestorovi%C4%87u-Bane-je-veliki-lekar-i-veliki-prijatelj

_____

Uprava napolje!

Notxor

Post by Notxor Mon May 22, 2023 4:12 pm

Saopštenja ministarstva piše upravnik zgrade ili šef piljare?

1. Svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica.

2. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

3. Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

4. Ministarstvo prosvete priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar koji biti prvo predstaviti roditeljima

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 22, 2023 4:21 pm

Državni Mondo - o sukobu između grupa roditelja u Ribnikaru i podeli na tri grupe, od kojih jedna "laže":
    https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1784753/Oglasio-se-predsednik-Saveta-roditelja-OS-Vladislav-Ribnikar.html
    boomer crook

Post by boomer crook Mon May 22, 2023 4:56 pm

doslovce je luda danica dovela ludjakinju

_____
    Notxor

Post by Notxor Mon May 22, 2023 6:04 pm

Nije ovo obična ludača, nego iz Palmotićeve

Dr Ranka Radulović, koja je imala seansu sa đacima u OŠ "Vladislav Ribnikar", gde se 3. maja dogodio masakr, u kojem je ubijeno desetoro ljudi, a sedmoro teško ranjeno, oglasila se nakon što je otac jedne od stradalih devojčica naveo da je doktorka sprovela "mračnu psihoterapijsku seansu" sa decom, puštala im narodnu muziku i navodila ih da "treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih ubijenih drugara i drugarica"...

Dr Radulović navodi da je u OŠ "Vladislav Ribnikar" hitno poslata u petak 5. maja sa svog radnog mesta na Klinici za psihijatriju UKCS u Palmotićevoj, po nalogu direktora, a po zahtevu Ministarstva zdravlja, zajedno sa grupom iskusnih kolega, u cilju pružanja prve psihijatrijske pomoći, deci, roditeljima i nastavnicima.

Spoiler:

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Mon May 22, 2023 7:49 pm

jos bolje

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 22, 2023 8:09 pm

procenila da će za grupu biti korisno, ako učenici grupe ponovo čuju omiljenu pesmu, vezanu za srećno sećanje na mrtvog prijatelja i đaka, da će to doprineti koheziji grupe, pomoći proces žalovanja, kao i da će smireniji izaći iz škole

Ja stvarno ne znam vise ko je ovde lud. Ovo je ludilo.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon May 22, 2023 8:15 pm

posto je u pitanju GrUPa. pa ova zena je u fazonu evo moja nepriznata teorija, evo masovnog zlocina nad decom, evo prilike.

ja sam sada citao malo njena pisanija. ona je sustinski bezopasna lelujava lujka koja gura svoju terapiju kristalima. medjutim kako se nasla u ribnikaru je drugo pitanje.

_____
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Mon May 22, 2023 8:26 pm

Dobro ova je new age crazy, vjerojatno je nabasala na teorije o glazbenoj i općenito umjetničkoj terapiji i onda ubacila balkan info šambala pizdarije. Inače ovdje je ministar obrazovanja nakon ove tragedije u Beogradu počeo opet kako su ipak bitni likovni i glazbeni nakon što su godinama bili marginalizirani.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    паће

Post by паће Mon May 22, 2023 8:38 pm

Mór Thököly wrote:
    procenila da će za grupu biti korisno, ako učenici grupe ponovo čuju omiljenu pesmu, vezanu za srećno sećanje na mrtvog prijatelja i đaka, da će to doprineti koheziji grupe, pomoći proces žalovanja, kao i da će smireniji izaći iz škole

Ja stvarno ne znam vise ko je ovde lud. Ovo je ludilo.

Најбољи опис што сам досад чуо: „више нема ко да полуди“.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 22, 2023 8:50 pm

Ne, sve moze, ali ne JEBENIH PAR DANA POSLE. Na jebenom ISTOM MESTU! To je sumanuto, to je okrutni socijalni eksperiment nad decom!
    rumbeando

Post by rumbeando Mon May 22, 2023 9:18 pm

​Objavljeno na PPP-u, nisam uspeo da nađem odakle je izvorno.

Kao aktivni muzikoterapeut sa visegodisnjim iskustvom u Norveskoj, neko ko se bavi naucno-istrazivackim radom u ovoj oblasti na internacionalnom nivou, i pre svega covek, zelim da izrazim duboku zaprepascenost i zabrinutost vezano za skandalozne psihoterapijske metode sprovedene sa traumatizovanim ucenicima skole Vladislav Ribnikar od strane dr. Ranka Radulovic.
    Pre svega, sprovodjenje bilo kakve vrste terapije nad i sa maloletnom decom bez informacija i (pismene) saglasnosti roditelja je ozbiljno krsenje etickih kodeksa svake terapeutske profesije, i u vecini zemalja razlog za gubljenje licence i dozvole za praktikovanje.
    Takodje zelim da izrazim duboku zabrinutost vezano za upotrebljene metode i pristup, a koje dr. Ranka Radulovic sprovodi kao "muzikoterapiju" sa ucenicima skole Vladislav Ribnikar, a koje, kao terapeut i istrazivac, ni u kom smislu ne prepoznajem kao naucne niti potkrepljene postojecim istrazivanjima iz ove oblasti.
    Obrazovni centar - Hatorum koji vodi takodje se bazira na sadrzajima, literaturi i pristupima koje su mi kao terapeutu i istrazivacu potpuno nepoznati, u koji se u potpunosti baziraju ili na psihijatrijskoj literaturi ili iskljucivo na tekstovima same dr. Radulovic, koja sama nema ni dana muzikoterapeutskog obrazovanja i profesionalnog treninga pod eksternom supervizijom ali je takodje i jedini predavac. Po informacijama iz Evropskog Udruzenja Muzikoterapeuta (https://emtc-eu.com/) Dr. Radulovic je svojevremeno dobila status clana i supervizora kao pionir muzikoterapije u svojoj zemlji, bez formalnog obrazovanja i iskustva iz same muzikoterapije, i zato sto je lekar. To je bila tadasnja praksa udruzenja kako bi se podrzao i stimulisao razvoj profesije i razlicitim zemljama. Koliko je meni poznato EMTC ne dodeljuje statuse supervizora vise na ovaj nacin, a ocigledno da je neophodno da se mnogo rigoroznije prati rad i aktivnost osoba koje su ranije dobile ovaj status. O tome sam ih vise puta i neformalno, a sada i formalno obavestavala.
    U ime citave profesije internacionalno, i u svoje licno ime, zelim da uputim svim roditeljima i deci koja su u ovome morala da ucestvuju duboko izvinjenje. A sankcionisanje ovakvih aktivnosti i ponasanja smatracu svojom licnom i profesionalnom odgovornoscu i pokusati da uradim sve sto je u mojoj moci da se slicne situacije nikada ne ponove. Evropsko Udruzenje Muzikoterapeuta vec je formalno obavesteno ovoj tragicnoj situaciji, i nadam se i da ce odreagovati adekvatno. Moguce je (a i korisno) i direktno ih kontaktirati i izraziti zabrinutost zbog ovog incidenta.
    A o skandaloznoj reakciji dr. Radulovic na gostovanje oca ubijene devojcice u Utisku Nedelje na socijalnim medijima nemam dovoljno reci razocarenja i sokiranosti. Jos jednom, mogu samo da se izvinim u ime cele profesije i svih nas koji ovakve ljude ne uspevamo da zaustavimo na vreme.
    Notxor

Post by Notxor Mon May 22, 2023 9:26 pm

Prijatelji, Rimljani, zemljaci... nije ona otišla u školu, nju su tamo poslali njeni šefovi, iz tzv. Palmotićeve, a onda je malo ona, Kristina, odlučila da zasvira klavir. Sistem postoji.

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Mon May 22, 2023 9:35 pm

Iz Klinike za psihijatriju UKCS, ne iz Palmotićeve.
    Notxor

Post by Notxor Mon May 22, 2023 9:36 pm

Krompir, krumpir

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 10:44 am