Ова двојица су направили грешку што су пијани возили службено возило и све даље проистиче из тога што су наставили да се укопавају.
Nasilje u Srbiji i tzv Regionu
- Post n°526
Re: Nasilje u Srbiji i tzv Regionu
Дешавало се у Кини да се врате и поново прегазе пешака до смрти, како наводно не би морали да му плаћају одштету. Тако некаква нељудска глупост њиховог система, није изолован случај патологије.
Ова двојица су направили грешку што су пијани возили службено возило и све даље проистиче из тога што су наставили да се укопавају.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°527
blic.rs/vesti/hronika/ubicama-danke-ilic-odredeno-zadrzavanje-oglasilo-se-tuzilastvo/drh86ksDana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ.
Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mere na pribavljanju i obezbeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično delo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena.
Teško ubistvoČlan 114
(1) Zatvorom najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom kazniće se:
1) ko drugog liši života na svirep ili podmukao način;
2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;
3) ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica;
4) ko drugog liši života pri izvršenju krivičnog dela razbojništva ili razbojničke krađe;
5) ko drugog liši života iz koristoljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda;
6) ko liši života službeno ili vojno lice pri vršenju službene dužnosti;
7) ko liši života sudiju, javnog tužioca, zamenika javnog tužioca ili policijskog službenika u vezi sa vršenjem službene dužnosti;
8) ko liši života lice koje obavlja poslove od javnog značaja u vezi sa poslovima koje to lice obavlja;
9) ko liši života dete ili bremenitu ženu;
10) ko liši života člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao;
11) ko sa umišljajem liši života više lica, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili lišenju života iz samilosti.
(2) Ko nabavlja ili osposobljava sredstva za izvršenje krivičnog dela iz stava 1. ovog člana ili otklanja prepreke za njegovo izvršenje ili sa drugim dogovara, planira ili organizuje njegovo izvršenje ili preduzme drugu radnju kojom se stvaraju uslovi za njegovo neposredno izvršenje,
kazniće se zatvorom od jedne do pet godina.
https://www.paragraf.rs/propisi/krivicni-zakonik-2019.html3. Saučesništvo u krivičnom delu
Saizvršilaštvo
Član 33
Ako više lica učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem ili iz nehata zajednički izvrše krivično delo, ili ostvarujući zajedničku odluku drugom radnjom sa umišljajem bitno doprinesu izvršenju krivičnog dela, svako od njih kazniće se kaznom propisanom za to delo.
- Post n°528
паће wrote:boomer crook wrote:
ne kapiram na sta se sada zalis?
Одговор је потврдан, не капираш, углавном зато што се ни не жали.
ok moguce je da sam ja to 'bio' lose shvatio.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°529
protiv sam vraćanja smrtne kazne, to je besmisleno, regresija društva.
isto tako, takvog sam sad raspoloženja da kad bi neko javno ovu dvojicu zatukao lopatom, ne bi mi smetalo nimalo, ne bi mi ga ocrnilo u očima. eto.
isto tako, takvog sam sad raspoloženja da kad bi neko javno ovu dvojicu zatukao lopatom, ne bi mi smetalo nimalo, ne bi mi ga ocrnilo u očima. eto.
- Post n°530
otprilike.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°531
Dana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ“, navodi se u saopštenju tužilaštva, a prenosi Nova.
Koliko razumem to znaci da nije u saobracaju, ili ne?
Koliko razumem to znaci da nije u saobracaju, ili ne?
_____
????
- Post n°532
Јанош Винету wrote:Ова двојица су направили грешку што су пијани возили службено возило и све даље проистиче из тога што су наставили да се укопавају.
Zasad samo Vučićević tvrdi da su bili pijani u po bela dana, tako da to ne treba uzimati zdravo za gotovo.
- Post n°533
Ne zalim se, naprotiv, samo mi je bilo glupo da to drugacije formulisem zbog cele situacijeboomer crook wrote:disident wrote:
Nastavicemo raspravu na nekoj drugoj temi, mozda i posebnoj za to.
Inace je ovaj forum i bio retko mesto na kome su ignorisane špekulacije tabloida i samog slučaja, videcemo zvanicna saopštenja policije i tužilaštva
ne kapiram na sta se sada zalis?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°534
Kurir, Informer i Blic TV imaju vanredni program. Blic je čak pustio svoj TV strim preko sajta, što mislim da dosad nikad nije činio. Ove dve druge stanice imaju neprekidan strim na sajtu odavno.
Tabloidi su već krenuli sa fotografijama osumnjičenih pod naslovom "pogledajte lice monstruma".
Tabloidi su već krenuli sa fotografijama osumnjičenih pod naslovom "pogledajte lice monstruma".
- Post n°535
Izgleda da su majka i otac nestale devojčice Danke tek sad primljeni u stanicu policije, gde im se predočavaju detalji kojima nas od jutros filuju Vučić i tabloidi.
Gašić zakazao KZŠ za 15 h.
Gašić zakazao KZŠ za 15 h.
- Post n°536
pobogu pa ima li ovde više išta normalno?
Izgleda da su pogrešili sliku. Čovek piše na FB da ovo nije slika ubice monstruma već njegova. pic.twitter.com/U4jadqjmaK
— DijanaAstrolog 🪐 (@DijanaAstro) April 4, 2024
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°537
Ту више нико ништа не проверава, једино уредник гледа колико кликова вреди.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°538
https://www.cenzolovka.rs/etika/savet-za-stampu-prestanite-sa-sramotnim-izvestavanjem-o-smrti-deteta/Savet za štampu: Prestanite sa sramotnim izveštavanjem o smrti deteta
Iz Saveta za štampu, povodom senzacionalističkog izveštavanja o smrti dvogodišnje devojčice iz Bora, kažu da su mediji danas pogazili sve etičke standarde novinarstva, ali i osnovne norme pristojnosti i ljudskosti. Savet poziva Ministarstvo informisanja da reaguje i sankcioniše medije koji su takvim izveštavanjem prekršili zakon
Savet za štampu (SZŠ), nezavisno samoregulatorno telo, pozvlao je sve novinare i urednike „da odmah prestanu sa skandaloznim, senzacionalističkim, uznemirujućim i sramotnim izveštavanjem o smrti dvogodišnje devojčice iz Bora i da pokažu minimum pijeteta prema žrtvi, kao i obzira i saosećanja sa njenom porodicom”.
„Prenošenjem (tačnih ili izmišljenih) detalja zločina pojedini mediji danas su pogazili sve etičke standarde novinarstva, ali i osnovne norme pristojnosti i ljudskosti.
Komisija za žalbe Saveta za štampu je na poslednjoj sednici iskazala duboku zabrinutost zbog izveštavanja koje je još pre nedelju dana bilo nedopustivo senzacionalističko i nedostojno, ali je danas doseglo novi, neshvatljivi, sunovrat”, piše u saopštenju SZŠ.
Savet za štampu pozivao je i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija da odmah reaguje i sankcioniše „medije koji su, verujemo, prekršili i zakonske norme”.
Dvogodišnja devojčica D.I. nestala je prošlog utorka u mestu Banjsko polje. Policijska uprava u Boru odredila je danas zadržavanje dvojici muškaraca zbog sumnje da su devojčicu lišili života i time počinili krivično delo teško ubistvo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.
- Post n°540
Ministar Gašić je istakao da je majka ubijene devojčice Ivana Ilić videla belo vozilo, za koje se ispostavilo da su vozile ubice
On je otkrio i da je otac devojčice Miloš Ilić, u trenutku kada je krenula potraga za Dankom, zaustavio ubice i pitao ih da li su videli devojčicu, na šta su oni rekli da nisu.
- Post n°541
Možda je tad još bila živa. Ovo je sve da čovek poludi.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°542
Brate, cemu ovi detalji...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°543
Ja sam protiv smrtne kazne, ali sam za onu americku foru tipa 375 godina robije
- Post n°544
Autopsijom bi trebalo da moze da se utvrdi da li je jos bila ziva
- Guest
- Post n°545
Све и да је 100% тачно ово што Вучићевић прича - па не смеш ти то да причаш, сачекај да пронађу тело, да форензичари обаве свој посао, па да онда неко из полиције саопшти резултате истраге. Али не, и дабоме не - јер од самог почетка траје једна ријалити драма, а у држави строго контролисаних медија то значи да је у њу инвестирана читава земља. И сада нам треба, по свим законима драматургије, једна пригодно огромна катарза, а пошто не може хепиенд… Јебена индустрија јефтине забаве, у свом најогољенијем облику и оно што је у Србији специфично - у коју су укључени апсолутно сви. Сви, сви, сви. Најгора искуства ће неизоставно постати колективна. А од колективне трауме до политичке инструментализације је јако кратак пут. Да ли ће то бити поновно увођење смртне казне или каква друга регресија и грдоба… it is coming your way.
- Post n°546
Ма та врста шоубиза га је и издигла. Од Фекетића још. Драмосер, не може да дозволи да неко други узме пар општина или пар сати ударног термина.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°547
Nektivni Ugnelj wrote:Ja sam protiv smrtne kazne, ali sam za onu americku foru tipa 375 godina robije
Neka smrtne kazne kao takve jer smatram da zaista postoje zlodjela za koja se može izreći i smrtna kazna, ali zajedno sa zakonom o smrtnoj kazni uvesti i moratortij na njeno izvršenje. Osuđen si na smrt, počinio si zločin za koji zakon predviđa baš to, ali nećeš biti ni strijeljan ni spržen strujom ni otrovan injekcijom, ostatak života ćeš provesti na robiji
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°548
Erős Pista wrote:Brate, cemu ovi detalji...
Proizvode sadržaj za tabloide, kao što rade od prvog dana. To je toliko dehumanizovano da se u antropološkom smislu odvojilo od glavnog toka čovečanstva, njima apsolutno ništa nije tabu i svetinja, nemaju trunke morala, etike i srama, i na ivici sam da smatram da Pljosnatog, Gašića, Vučića i ostale sablasti uopšte ne bi trebalo tretirati kao ljude ako se dođe u situaciju da im te vrste obzira određuju sudbinu.
I nejasni su mi ljudi koji se posle svega što smo videli od ove vlasti i njenih medija nakače na te izmišljotine ("ajmo sad da karamo majku tri dana, dobro je za šer", to se bukvalno tako radi) i kao polemišu o tome, smatraju i analiziraju. Ne bi me uopšte čudilo da je ovaj slučaj rešen već prvog dana i da se, dok se čekaju forenzički dokazi, usput koristio "amber alert" kako bi se narod o jadu zabavio i da bi onaj nepomenik Jurić. koji je izgradio karijeru na sujevernom užasu javnosti, dobio svakodnevni prajm tajm.
_____
Gdje punac drži pive?
- Guest
- Post n°549
Па да, али не раде то случајно, него је то сама суштина и механизам деловања СНСовог модела популизма. Све ово чини Србију још корак ближе, увезаније у том Вучићевом идеалу.
- Post n°550
One Eyed Bob wrote:Proizvode sadržaj za tabloide, kao što rade od prvog dana. To je toliko dehumanizovano da se u antropološkom smislu odvojilo od glavnog toka čovečanstva, njima apsolutno ništa nije tabu i svetinja, nemaju trunke morala, etike i srama, i na ivici sam da smatram da Pljosnatog, Gašića, Vučića i ostale sablasti uopšte ne bi trebalo tretirati kao ljude ako se dođe u situaciju da im te vrste obzira određuju sudbinu.
Prkacio bih onaj klip "rafa, udari ujku" ali me mrzi da trazim
_____
★
Uprava napolje!