Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Uncle Baby Billy

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by Uncle Baby Billy Thu May 04, 2023 2:08 pm

Cousin Billy wrote:
    [size=45]Oružarka Ana Simonović izjavila za Tanjug da dečak K. K. (13) nije mogao za tri puta u streljani da stekne iskustvo da sa takvom preciznošću, kao što je počinjeno.[/size]
    [size=45]Kako je precizirala Simonović, koja inače ima sertifikate o rukovanju gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak jeste bio uvežban ali ne u streljani, već je aktivno trenirao "Airsoft", koje je vojno-taktička simulacija, i to je iskoristio u svrhe ovog zločina.[/size]

[size=45]Objasnila je da je K.K. na treninge "Airsofta" dovodio otac i to su zajedno trenirali, što je kako je navela "antistres igra današnjice" i nema limit u godinama kao ni "paintbol[/size]

Evo ga i NRA lobi. Airsoft oružje nema trzaj I airsoft obuka može imati samo taktički značaj u planiranju napada. K. K. je imao obuku u bojevom gađanju.

jao sebriliti oružarka Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 3826186726

Naime, Ana je mama petoro dece, od kojih najstarije ima 14 godina, a najmlađe ni godinu dana! Svi njeni mališani nose zaista posebna i lepa imena koja ostavljaju snažan utisak: to su Srbija (14), Sloboda (11), Miloš (8), Obilić (6) i Kruna.

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Anonymous
    Guest

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by Guest Thu May 04, 2023 2:10 pm

Znam za njenog supruga iz priče - gun nut, veliki putinoid i patriota. (Setio se imena dece odmah)

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 FB-IMG-1683202671862

Last edited by Cousin Billy on Thu May 04, 2023 2:19 pm; edited 1 time in total
    lalinea

Post by lalinea Thu May 04, 2023 2:14 pm

ficfiric wrote:^^ Mislis prvi dan?

Advokat Zora Dobričanin o MASAKRU NA VRAČARU za INFORMER TV: Sumnjala sam da se u sve umešala sekta (VIDEO)

...

Nju je ova vest posebno potresla jer u ovu školu idu deca koja poznaje. Kako kaže bila je uverena da iza svega stoji okultizam.

- Ubica nije bio predmet vršnjačkog nasilja, deca kažu da je bio neprimetan. Prvo sam posumnjala da su se umešale sekte - rekla je Dobričanin i dodala:

- Njega niko ne treba da brani jer on nije krivično odgovoran, njime može da se bavi ustanova za socijalni rad. Nisam sklona da verujem da je oružje bilo neadekvatno čuvano. Meni deluje da je njega neko pripremao. U ovom činu vidim probleme čitavog društva. Nešto treba sistemski promeniti u obezbeđenju škola.

Dobričanin kaže da jednu od mera prevencije da decu u školama treba obrazovati o osnovama krivičnog zakona.

- Svi moramo da se potrudimo da ovo bude bolje mesto za život.
    Kad idu droge? Ili je to vec bilo?

Bemty, ispod tvog fenomenalnog teksta, stavili su suggestion za kratki video Danijela Matea gde govori o kolektivnoj traumi drustva koje prezivelo rat. Moze da se primeni i na intergeneracijsku traumu u porodicu ("it's not personal, but it is/has affected you"). Kombinacija tvog teksta i njegove price me navela da razmisljam koliko je jebeno ogromna trauma koja je usadjena u srz naseg drustva (kad pogledas poslednjih 200god).

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    bemty

Post by bemty Thu May 04, 2023 2:20 pm

[quote="lalinea"]
    ficfiric wrote:^^ Mislis prvi dan?
    Bemty, ispod tvog fenomenalnog teksta, stavili su suggestion za kratki video Danijela Matea gde govori o kolektivnoj traumi drustva koje prezivelo rat. Moze da se primeni i na intergeneracijsku traumu u porodicu ("it's not personal, but it is/has affected you"). Kombinacija tvog teksta i njegove price me navela da razmisljam koliko je jebeno ogromna trauma koja je usadjena u srz naseg drustva (kad pogledas poslednjih 200god).

pogledacu. ja o tome bas dosta pricam s terapeutkinjom koja sve razume, i mnogo vise od onoga sto joj donosim na seanse. onda sam skapirala da je jevrejka, i pomislila oh shit, naravno da sve razume. danas imam seansu, ne mogu da docekam, nepodnosljivo mi je ovo cakulanje u kancelariji o carlsovom krunisanju i planovima za letovanje.

_____
    Warning: may contain irony.
    Notxor

Post by Notxor Thu May 04, 2023 2:21 pm

Droge su u današnjoj odluci vlade o obaveznom testiranju dece (da li je ovo uopšte po zakonu?), a o sektama je danas pričala razredna deci.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 04, 2023 2:27 pm

Ma kakvo obavezno testiranje osnovaca, ne mogu da im uskrate pohađanje OŠ, nema zakonskog okvira za to.
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Thu May 04, 2023 2:30 pm

Cousin Billy wrote:Znam za njenog supruga iz priče - gun nut, veliki putinoid i patriota. (Setio se imena dece odmah)

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 FB-IMG-1683202671862

:ljaksofon:

_____
    Notxor

Post by Notxor Thu May 04, 2023 2:37 pm

Nalaže se Ministarstvu prosvete i Ministarstvu zdravlja da u saradnji, u roku od mesec dana, pripreme propise kojima će se omogućiti uvođenje obaveznih testova za narkotike u srednjim školama i u osnovnim školama za učenike sedmog i osmog razreda.

google za ostalo

nije za svakoga. majka preživele

Spoiler:

_____
    Notxor

Post by Notxor Thu May 04, 2023 3:14 pm

nastavlja se

BIVŠA učenica nožem je danas izbola učenika (15) i nastavnicu koja ju je pokušala spriječiti u napadu u privatnoj školi "Ruđer Bošković" u Beogradu. Napadnuti srećom nisu teško ozlijeđeni.

Osnovna škola "Miloje Vasić" u Kaluđerici zvala je policiju zbog incidenta koji se dogodio u toj školi, te su doneli odluku da sutra obustave nastavu na jedan dan.
    Naime, oni su zvali policiju zato što je jedan od učenika neozbiljno shvatio tragediju i imitirao neke od postupaka jučerašnjeg masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 04, 2023 3:16 pm

I još jedan incident. Neki klinac u Kaluđerici "imitirao postupke ubice na internetu".

Osnovac...
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Thu May 04, 2023 3:18 pm

Nalaže se Ministarstvu prosvete i Ministarstvu zdravlja da u saradnji, u roku od mesec dana, pripreme propise kojima će se omogućiti uvođenje obaveznih testova za narkotike u srednjim školama i u osnovnim školama za učenike sedmog i osmog razreda.

jebote. od svih mogućih mera, zašto ovo.

mislim, znajući Srbiju ovo niti može da se sprovede svuda, niti sprovođenje može da potraje, ali pobogu, šta će raditi, terati decu da pišaju u čašice i traže svog Mileta rent a bubrega?

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu May 04, 2023 3:20 pm

Cousin Billy wrote:Ma kakvo obavezno testiranje osnovaca, ne mogu da im uskrate pohađanje OŠ, nema zakonskog okvira za to.

"U narednom periodu nastojaćemo da realizujemo niz mjera koje će pomoći u bezbjednosti maloljetnika u školama", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade povodom jučerašnje tragedije u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar".

“Vaspitati dijete nije samo stvar škole. Škola ga usmjerava, obrazuje. Olako smo prihvatili vrijednosti koje dolaze sa Zapada, a te vrijednosti ne odražavaju naše društvo u cjelini. Naše mjere daju rezultate i one su dobre, ali ne do kraja”, istako je Dodik.

Kaže da će veoma brzo uvesti zabranu nošenja telefona u škole.

“Nema tu ljutnje roditelja, ili bilo koga. Prosvjetni radnici rade težak posao i mi ih moramo podržati. Oni moraju biti veoma cijenjeni u društvu. Autoritet nastavnika, učitelja moramo da vratimo na nivo drugog roditelja. Najveći uspjeh svakog roditelja jeste kada iza sebe ostavi cijenjenog člana društva, a ne delinkventa”, naveo je Dodik.

Kako on navodi, na vanrednoj sjednici razgovarano je o narednim koracima, da bi mogući tragičan događaj spriječili na našoj teritoriji.

“Povodom nažalost, ovog događaja, razgovarali smo šta možemo učiniti, to je dodatno obezbjeđenje školskih objekata. Mi smo razvili sistem kontrole u okviru obrazovnih institucija. Јednako tako, u narednih godinu dana svaka škola koja nema ogradu, biće ograđena”, ističe Dodik.

Kaže, nove mjere će uskoro biti uvedene. Također, naveo je kako moraju učiniti sve da vrate dostojanstvo prosvjetnim radnicima.

“Uvest ćemo redovno i vanredno testiranje djece na eventualno uzimanje opojnih droga i donijeti rigorozne mjere za one koje uzimaju kako bi se usmjerili na pravi put”, rekao je Dodik.

Premijer RS Radovan Višković kazao je kako će pripadnici MUP-a RS i u narednim danima pojačati prisustvo kod škola. Također, sjednice ovog tipa održavat će se svaka tri mjeseca.

“Iz zakona treba izbaciti sve što prosvjetnim radnicima umanjuje obrazovnu funkciju i što ih stavlja u podređeni položaj u pogledu discipline prema onom što djeca čine u školama. Autoritet nastavnika i učitelja moramo vratiti na nivo drugog roditelja ili roditelja ako pravi roditelj zakaže”, rekao je Dodik.

Pozvao je roditelje da više prate svoju djecu, pogotovo na društvenim mrežama i ogranične pristup.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 04, 2023 3:21 pm

Nema testiranja dece bez odobrenja roditelja.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 04, 2023 3:25 pm

U SAD je testiranje maloletnika omogućeno tek odlukom Vrhovnog suda a odbijanje je i dalje dozvoljeno s tim što ti se onda ukidaju vanškolske aktivnosti. Kakve su ovo distopijske gluposti jbt. OŠ je obavezna, dakle testiranje može biti samo dobrovoljno i uz pristanak roditelja, nema načina da se ovo sprovede bez lomljenja ustavnih fundamenata.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu May 04, 2023 3:39 pm

Cousin Billy wrote:U SAD je testiranje maloletnika omogućeno tek odlukom Vrhovnog suda a odbijanje je i dalje dozvoljeno s tim što ti se onda ukidaju vanškolske aktivnosti. Kakve su ovo distopijske gluposti jbt. OŠ je obavezna, dakle testiranje može biti samo dobrovoljno i uz pristanak roditelja, nema načina da se ovo sprovede bez lomljenja ustavnih fundamenata.

Dobro, ovo je BiH i ovo je Dodik, ako se zaista odluči da ovo sprovede, to će i da uradi bez većih ili bez ikakvih problema. Ustav, zakoni? Zar ćemo sad o tome a djeca nam ginu u školama?

Uhapsili su Biščanina koji je prijetio beogradskim scenarijem. On će vjerovatno da se vadi kako se samo šalio i izvući će se sa ukorom. Ono što mene još od juče mori je slutnja i ubjeđenje da je slučaj K. K. postao inspiracija i izazov koji će neko probati da dostigne ili nadmaši.

Last edited by fikret selimbašić on Thu May 04, 2023 3:47 pm; edited 1 time in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    disident

Post by disident Thu May 04, 2023 3:40 pm

Uncle Baby Billy wrote:

jebote. od svih mogućih mera, zašto ovo.

mislim, znajući Srbiju ovo niti može da se sprovede svuda, niti sprovođenje može da potraje, ali pobogu, šta će raditi, terati decu da pišaju u čašice i traže svog Mileta rent a bubrega?
    Zasto uvodjenje neceg besmislenog, nesprovodivog a populističkog, gde ce ipak da se odrade milionski tenderi nabavke da bi se na kraju kompleti bacili 

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 2304934895

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 04, 2023 3:45 pm

Ko bi rekao da ce urade nesto represivno, glupo, zgodno za korupciju, a potpuno beskorisno?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    bemty

Post by bemty Thu May 04, 2023 3:53 pm

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 15 286371741

_____
    Warning: may contain irony.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu May 04, 2023 3:55 pm

Ne verujem da se to uopšte planira. Za pola godine biće "Pa šta ako ne testiramo? Kad sam ja rekao da će biti obaveznih testova?"
    plachkica

Post by plachkica Thu May 04, 2023 3:58 pm

kao da će neko za mesec dana da se seća šta je sve predloženo i da ih priupita
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu May 04, 2023 3:58 pm

Ma naravno

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ficfiric

Post by ficfiric Thu May 04, 2023 4:33 pm

Jbg, ako fokus grupe kazu da ima da se radi testiranje, radice se - makar na naslovnicama

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Thu May 04, 2023 4:35 pm

mene plaši ovo, jer je moguće

• nalaže se Ministarstvu pravde da razmotri mogućnost da se starosna granica za krivično pravnu odgovornosti maloletnih lica snizi sa 14 na 12 godina, uz poštovanje međunarodnih i evropskih standarda

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu May 04, 2023 4:36 pm

Kad će test na igrice i zapadne vrednosti?
    boomer crook

Post by boomer crook Thu May 04, 2023 5:32 pm

ovo za droge da vas dovedem da popricate sa mojom kevom i tastom. one su odma bile u fazonu 'drogiran!'

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 26, 2024 1:17 am