Vučićeva Srbija
- Post n°126
Re: Vučićeva Srbija
Pa kako kad on ustaje pre nego sto legne i ruca u 9 ujutru
- Post n°127
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°130
Alo Nislije, dje su vam ozbiljni srcani bolesnici :drljaca:
Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je eliminisanje liste čekanja za operacije u UKC Niš, na kome su lekari mesecima radili vikendom bez novčane nadoknade, "diskutabilno", jer su oni od ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili - šezdesetak.
„Za to vreme, Dedinje je uradilo 702 – radnim danom, kardiohirurgija KCS (Klinički centar Srbije) uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici uradio je preko 300 operacija, tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno“, rekla je Grujičić za Blic.
Dodala je da protiv lekara u Nišu nema ništa i da pozdravlja njihov entuzijazam, ali da su cifre obavljenih operacija na drugim klinikama u Srbiji „dosta veće“.
Najavila je da će od iduće godine početi izgradnja zdravstvenih stanica po centralnim selima, u kojima bi mogli da se pregledaju tri do četiri hiljade ljudi, kao i da će te stanice posećivati psiholozi.
„Porodični lekar, porodični zubar, porodični apotekar, to je ono što treba da napravimo. I porodični psiholog. U svaku tu ambulantu u ruralnom delu, u selu, treba da dođe s vremena na vreme psiholog. Stalno imamo u novinama nasilje nad ženama, vršnjačko nasilje. Znači malo da se radi sa tim ljudima“, rekla je ministarka zdravlja.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°131
kakav gad, isuse.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°132
ficfiric wrote:
Ljubomir Simovic quote of the day
- Post n°133
Како сви примете исту ствар у исти дан, каква каоинциденција.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°134
Uncle Baby Billy wrote:
kakav gad, isuse.
Nemoj tako o njoj, sta ti znas sta je - ozbiljan zahvat
- Post n°135
Da se setimo
Danica Grujičić izjavom razljutila kolege: Dokažite da su lekari umrli samo od kovida
...
Na konstantaciju Dragane Rakić da su mnogi lekari izgubili život od kovida 19 dr Grujičić je rekla „dokažite da su lekari umrli ‘samo od kovida'“.
– Ja bih jako volela da vi kao filozof meni dokažete na koji način ćete vi to dokazati. Kako možete da govorite o lažima – kazala je dr Grujičić.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°136
Unbelievable. Truly.
— Ana Brnabic (@anabrnabic) April 24, 2023
You talk about 'democratic values'!? After organizing elections in containers, under supervision of armed forces, recognizing results of vote of less than 2% of registered voters. You should be ashamed. The fact that you aren't is a problem unto itself. https://t.co/PPYvvKolE9
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°137
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on taj koji je doneo odluku da se gradi Beograd na vodi i da se ruše protivpravno izgrađene udžerice, a da su "kompletni idioti" oni koji ga nisu poslušali da je trebalo te "udžerice" koje su bile na tom mestu sruše usred bela dana.
„Dakle ja, negativno rođen, kriminalac, otac kriminalca, brat kriminalca, zlikovac i zločinac, fašista, radikalski ćosavi, nepomenik, dokaz da je čovek nastao od majmuna ali da majmun nikada nije postao čovek, ja. Ja sam taj, a kompletni idioti su oni koji me nisu poslušali pa je trebalo da sve to sruše usred bela dana i da mene pozovu da upravljam tim bagerima i buldožerima, da to srušim u po bela dana i da izgradimo ovako najlepši mogući grad u gradu koji je ponos čitave nacije u kome mnoge od vas se iznenadim kad vas vidim gde uživate u lepotama grada“, rekao je Vučić na pitanje N1 da na sedmu godišnjicu rušenja u Savamali odgovori ko su kompletni idioti.
On je poručio i svojim političkim protivnicima, koje, kaže, takođe viđa u Savamali, da nastave da uživaju i da nastave da kupuju stanove u Beogradu na vodi.
„Sa ponosom saopštavam, ja sam bio čovek koji doneo odluku da se gradi Beograd na vodi, da se ruše protivpravno izgrađene udžerice u kojima su neki pravili ekstraprofit za sebe i želeli da nastave da ga prave, da to bude ruglo Beograda“, kazao je Vučić.
Dodao je da je na taj projekat najponosniji. „Promenili smo izgled grada, doneli Beogradu i Srbiji orgoman novac“.
„Nadležni organi pokušavaju da ustanove ko su kompletni idioti, ali stvarno ideja je bila idiotska da to učine tokom noći, a ne tokom dana“, rekao je Vučić i zaključio:
„Nastavićemo hrabro da se borimo za zemlju uprkos svima koji bi da se uvek bore protiv sopstvene zemlje samo da bi imali neku vrstu političkog dobitka i koristi“.
„Dakle ja, negativno rođen, kriminalac, otac kriminalca, brat kriminalca, zlikovac i zločinac, fašista, radikalski ćosavi, nepomenik, dokaz da je čovek nastao od majmuna ali da majmun nikada nije postao čovek, ja. Ja sam taj, a kompletni idioti su oni koji me nisu poslušali pa je trebalo da sve to sruše usred bela dana i da mene pozovu da upravljam tim bagerima i buldožerima, da to srušim u po bela dana i da izgradimo ovako najlepši mogući grad u gradu koji je ponos čitave nacije u kome mnoge od vas se iznenadim kad vas vidim gde uživate u lepotama grada“, rekao je Vučić na pitanje N1 da na sedmu godišnjicu rušenja u Savamali odgovori ko su kompletni idioti.
On je poručio i svojim političkim protivnicima, koje, kaže, takođe viđa u Savamali, da nastave da uživaju i da nastave da kupuju stanove u Beogradu na vodi.
„Sa ponosom saopštavam, ja sam bio čovek koji doneo odluku da se gradi Beograd na vodi, da se ruše protivpravno izgrađene udžerice u kojima su neki pravili ekstraprofit za sebe i želeli da nastave da ga prave, da to bude ruglo Beograda“, kazao je Vučić.
Dodao je da je na taj projekat najponosniji. „Promenili smo izgled grada, doneli Beogradu i Srbiji orgoman novac“.
„Nadležni organi pokušavaju da ustanove ko su kompletni idioti, ali stvarno ideja je bila idiotska da to učine tokom noći, a ne tokom dana“, rekao je Vučić i zaključio:
„Nastavićemo hrabro da se borimo za zemlju uprkos svima koji bi da se uvek bore protiv sopstvene zemlje samo da bi imali neku vrstu političkog dobitka i koristi“.
- Post n°138
?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°140
Uostalom, šta me boli k.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°141
grad u gradu
saying the quiet part loud
_____
- Post n°142
Ministarka za Žutu kuću.
— SMH (@smitrof) April 24, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°144
Imam jako lose misljenje o D Grujiicic ali ovo je OK
- Post n°145
Bilo bi u teoriji ok da ne zivimo gde zivimo i da nivo poverenja u institucije (i moj) ne tezi nuli.
- Post n°146
tim organima možeš prasad da hraniš evt pola nacije je već sagnjilo iznutra posle xy reinfekcija abc virusima
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°147
https://n1info.rs/vesti/nemojte-nas-omalovazavati-klinika-iz-nisa-odgovorila-ministarki-grujicic/
_____
- Post n°148
Летећи Полип wrote:On je poručio i svojim političkim protivnicima, koje, kaže, takođe viđa u Savamali, da nastave da uživaju i da nastave da kupuju stanove u Beogradu na vodi.
?
Ово је опомена једном што је био почео да их купује, па престао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°149
...
Kome je predsednik naredio da ruši tokom dana i ko ga nije poslušao pa je pod maskama rušio noću - nije poznato, a novinari Insajdera danas nisu dobili mogućnost da mu to pitanje postave na konferenciji za medije.
Na pitanje Markera da li će reagovati na izjavu predsednika i saslušati ga o okolnostima rušenja, u čemu je po sopstvenom priznanju imao značajnu ulogu, iz Prvog osnovnog tužilaštva su nas uputili na Više tužilaštvo, a iz ovog tužilaštva na Tužilaštvo za organizovanmi kriminal. Odgovor nismo dobili.
Slučaj Savamala trenutno je jedino predmet predistrage koju vodi Prvo osnovno tužilaštvo, u kome za Marker kažu da još čekaju izveštaj policije.
"Upućen je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Prvom odeljenju Uprave kriminalističke policije, kako bi se utvrdilo da li su ostvarena zakonska obeležja krivičnih dela, kao i identitet eventualnih učinilaca. Nakon što Tužilaštvu bude dostavljen izveštaj o postupanju po predmetnom zahtevu, biće doneta odluka o daljem toku postupka".
Sedam godina potupak stoji u mestu, a iz kompanije Iskra, jedne od firmi čiji su objekti nelegalno srušeni u Savamali 2016. godine, za Marker navode da iako su oštećena strana u postupku - po krivičnoj prijavi koju su podneli, do danas nisu saslušani.
Osim tog postupka, zbog rušenja u Savamali vode se i parnični postupci koje su oštećene firme pokrenule radi naknade štete. Kompanija Iskra navodi da je Privredni sud utvrdio da ih je oštetila država Srbija, ali je odbijen tužbeni zahtev protiv "Millennium team-a", "Beograda na vodi" i Grada Beograda. Posle žalbi, kompanije Iskra i državnog pravobranioca suđenje je vraćeno na početak, a prvo ročište u ovom postupku zakazano je za 6. jun ove godine.
"Iako je Sud bio dužan da posle ukidanja presude novu glavnu raspravu zakaže i održi u roku od 30 dana, to se nije dogodilo, što kreira odredjeni signal da će se i u ponovljenom postupku odugovlačiti sa suđenjem", navode iz kompanije Iskra.
Zbog svega što se u Savamali događalo pre i posle noćnog rušenja 2016, ta firma pokrenula je postupak i pred Evropskim sudom za ljudska prava. Nakon što je državni pravobranilac odbio mirno rešenje spora, sud u Strazburu otvorio je postupak kako bi ispitao osnovanost njihove predstavke. Državni pravobranilac dobio je rok da do 17. maja odgovori na tužbu.
- Post n°150
Na sednici Vlade Srbije, kojoj je prisustvovao predsednik države Aleksandar Vučić, dogovoreno je da se "pristupi izradi strateškog dokumenta u oblasti spoljne politike", koji će na "precizan način definisati odnose Srbije sa drugim zemljama".
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, cilj ovog dokumenta je „poštovanje partnera i prijatelja Srbije koji nedvosmisleno pružaju podršku teritorijalnom integritetu zemlje i u skladu sa principima međunarodnog prava tako se ponašaju u svim međunarodnim organizacijama“.
Na sednici je precizirano da će se u budućoj strategiji spoljne politike „voditi računa o bilateralnim odnosima i da se neće izlaziti iz granica reciprociteta“.
„Taj novi dokument uneće dubinske i suštinske promene, shodno odgovornom odnosu prema našoj zemlji, a poštovanje međunarodnog prava biće prvi stav strategije“, navodi se u saopštenju.