Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

feminizam i priključenija

bela maca

feminizam i priključenija - Page 24 Empty Re: feminizam i priključenija

Post by bela maca Wed Jan 24, 2024 7:29 am

ali ironija kad kažeš mami da su žene beskorisne, pa šta si onda ti, kolačiću feminizam i priključenija - Page 24 1233199462

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jan 24, 2024 7:40 am

bela maca wrote:ali ironija kad kažeš mami da su žene beskorisne, pa šta si onda ti, kolačiću feminizam i priključenija - Page 24 1233199462

Pazi kad je tu skoro istu recenicu jednom izgovorio takav ludak kao sto je Brana Crncevic. Dokle smo mi dosli sa incelskom propagandom...
    Del Cap

Post by Del Cap Wed Jan 24, 2024 1:35 pm

Tužan sam zbog toga što se desilo tom detetu i toj majci Marici Mihajlović, razgovaraću sa njom i primiću je sutra u Predsedništvu, zahvalan sam joj na tome što je izašla u javnost i spasila time živote druge dece, jer će oni koji rade biti pažljiviji, tih 0,01 odsto neodgovornih jer sam siguran da 99,9 odsto njih radi odgovorno, ispričao je Vučić.
    паће

Post by паће Wed Jan 24, 2024 1:54 pm

Колико акушера има у Србији? Поделимо то са 1000 па ћемо видети колико ће њих да добије по папцима. Не више од тога, председник је рекао 0,1% и толико има да буде.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    plachkica

Post by plachkica Wed Jan 24, 2024 2:21 pm

nadam se da postoji pakao, samo da bi zbog zloupotrebe najranjivijih ovaj završio tamo

kakva ološ jbt
    bemty

Post by bemty Wed Jan 24, 2024 3:27 pm

_____
    Warning: may contain irony.
    bemty

Post by bemty Fri Jan 26, 2024 4:24 pm

apropos mog sina i drugih sinova, izgleda da nije mali blip na radaru nego opsti trend

A new global gender divide is emerging

_____
    plachkica

Post by plachkica Fri Jan 26, 2024 4:41 pm

ovo posredno ima veze sa tim
    (prvo sam mislila da je trol, a onda sam videla komentare i ja sam zgrožena ceo dan (a nije me lako zgroziti jer sam ovde navikla na sve), prvo idejom da se razredna kao prosvetni radnik ovim oduševila (umesto da je klinca isterala iz objekta i obavestila pp službu, kako verovatno propisi nalažu), drugo ovo raznežavanje u komentarima a ono dečko devojčice od 17 godina preuzima ful kontrolu nad njenim životom)

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri Jan 26, 2024 4:43 pm

Sta znaci "-20 Conservative" ili "+30 liberal"? Kako mogu da izbazdare stavove i da utvrde da su danasnji stavovi mladih muskaraca dvadeset poena konzervativniji nego 2000. godine?

Kako generalizacije funkcionisu u kontekstu sociologije, je moje pitanje.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    disident

Post by disident Fri Jan 26, 2024 5:21 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:Sta znaci "-20 Conservative" ili "+30 liberal"? Kako mogu da izbazdare stavove i da utvrde da su danasnji stavovi mladih muskaraca dvadeset poena konzervativniji nego 2000. godine?

Pa ima u nizu i tekstovima koje su sve stavove i vrednosti uzeli za ispitivanje.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 26, 2024 5:38 pm

ma ko je ono jos na ppp imao onaj neki dizel levicarski stav da njega kao radnika zene ne gledaju pa je onda dobacivanje akt klasnog rata

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Fri Jan 26, 2024 5:58 pm

Ali ovaj plot twist u UK, kad su muški krenuli liberalniji jel to oko brexit referenduma? feminizam i priključenija - Page 24 3137070404

_____
    my goosebumps have goosebumps
    bemty

Post by bemty Fri Jan 26, 2024 6:14 pm

kad su torijevci dosli na vlast feminizam i priključenija - Page 24 1844795956

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 26, 2024 6:29 pm

@bemty

Можда има неке везе и са овим: у Канади се, а верујем и другде, постепено али осетно диференцира образовни ниво полова. 2021-ве је нпр. било 250К девојака више него младића на студијама, свих нивоа (post secondary). Процентуално то је око 25% више, што није мало. Глуп сам и не умем да линкујем графиконе, али ево линка: https://www.statista.com/statistics/447858/enrollment-of-postsecondary-students-in-canada-by-gender/
    bemty

Post by bemty Fri Jan 26, 2024 6:33 pm

interesantno! sigurno ima veze i sa obrazovanjem, znamo svi kakvo su univerziteti leglo liberalnih stavova feminizam i priključenija - Page 24 1399639816

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Jan 26, 2024 6:36 pm

feminizam i priključenija - Page 24 AoSiDzX

2000/1 - 32% više žena
    2010/1 - 30% više žena
    2020/1 - 32% više žena

Odnos je manje-više konstantan.
    disident

Post by disident Fri Jan 26, 2024 6:39 pm

Odnos zena i muškaraca je slican ako ne i isti i na Beogradskom univerzitetu. Sto naravno otvara pitanja

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Jan 26, 2024 6:57 pm

37% više žena među brucošima u Srbiji, u Beogradu 34% više žena.

Prvu godinu osnovnih studija u 2023/24. školskoj godini, u Srbiji upisalo je 47.946 studenata, na svim visokoškolskim ustanovama. Od ukupnog broja brucoša 42,1 odsto (20.199) čine muškarci, a 57,9 odsto (27.747) čine žene, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. (...)
    Na beogradske fakultete upisano je ukupno 26.265 brucoša, od čega 11.209 muškaraca i 15.056 žena.
    https://www.danas.rs/vesti/drustvo/rzs-vise-od-polovine-brucosa-su-zene/

Post by beatakeshi Fri Jan 26, 2024 7:05 pm

Što bi rekla Lepa Brena svojedobno: "Ko ne zna ništa da radi taj ide ma fakultet."
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri Jan 26, 2024 7:56 pm

disident wrote:
    Vilmos Tehenészfiú wrote:Sta znaci "-20 Conservative" ili "+30 liberal"? Kako mogu da izbazdare stavove i da utvrde da su danasnji stavovi mladih muskaraca dvadeset poena konzervativniji nego 2000. godine?

Pa ima u nizu i tekstovima koje su sve stavove i vrednosti uzeli za ispitivanje.
    Gledao sam to. Odgovori na razna pitanja su prikazani histogramima, i to je ok - razumem statistiku. Jasno mi je sta znaci kada na primer 2000. godine 25% muskaraca glasa za partiju levice a 2023 samo 10% (ovo je samo primer, mrzi me da se vracam i citam konkretne brojeve).  

Ja razumem kako to moze da funkcionise ako se postavi isto pitanje (glasanje za partije) u Nemackoj, Poljskoj, itd, a onda se te razne partije u raznim zemljama klasifikuju kao "levica", "desnica", "umerene partije napretka u granicama ustavnog poretka", itd. Pa se onda napravi histogram za sve te zemlje po klasifikaciji koju sam objasnio, i onda se izracuna medijana ili srednja vrednost za godinu 2000. i godinu 2023, i onda zakljucimo da je medijana otisla 20 procenta u desno.

Nije mi jasno kako mogu da se razlicita pitanja kombinuju. Ovaj graf o kome pricamo govori o "konzervativnim" i "liberalnim" vrednostima, sto znaci da nije bilo samo jedna stvar (glasanje za partije) po kojem je vrsena klasifikacija, bilo ih je vise. Imamo recimo 5 pitanja i 5 medijana za 2020. i 2023. godinu, i na osnovu toga imamo 5 delta tih medijana. Sta cemo sad? Necemo valjda da ih sabiramo?

Ja se izvinjavam na rantu, nije mi namera da odvedem razvodnim diskusiju, nego je u pitanju profesionalna deformacija. Volim da razumem kako je uradjen graf a ovde mi to nije jasno. Znam da bemty rabi statistiku u svojoj nauci, pa sam se nadao da od nje cujem odgovor.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    bemty

Post by bemty Fri Jan 26, 2024 10:26 pm

ne znam detalje u ovom slucaju. cesto se kod upitnika prosto koristi prosek ili zbir rezultata na svim pitanjima. ako se radi pazljivije (ali ne verujem da se kod upitnika radi pazljivije), onda se izvuce zajednicka varijansa svih pitanja, odstrani deo varijanse koji nije zajednicki (tj. ne meri nekakav zajednicki konstrukt) a od zajednicke varijanse se napravi nova varijabla s kojom moze dalje da se radi sta god. kapiram da ovo verovatno zvuci skroz nerazumljivo feminizam i priključenija - Page 24 1399639816 nisam se udubljivala u ovom slucaju, samo sam prenela link koji mi je delovao zanimljivo.

_____
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Jan 27, 2024 5:24 am

ok hvala

_____

boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 27, 2024 10:16 am

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    disident wrote:

Gledao sam to. Odgovori na razna pitanja su prikazani histogramima, i to je ok - razumem statistiku. Jasno mi je sta znaci kada na primer 2000. godine 25% muskaraca glasa za partiju levice a 2023 samo 10% (ovo je samo primer, mrzi me da se vracam i citam konkretne brojeve).  

Ja razumem kako to moze da funkcionise ako se postavi isto pitanje (glasanje za partije) u Nemackoj, Poljskoj, itd, a onda se te razne partije u raznim zemljama klasifikuju kao "levica", "desnica", "umerene partije napretka u granicama ustavnog poretka", itd. Pa se onda napravi histogram za sve te zemlje po klasifikaciji koju sam objasnio, i onda se izracuna medijana ili srednja vrednost za godinu 2000. i godinu 2023, i onda zakljucimo da je medijana otisla 20 procenta u desno.

Nije mi jasno kako mogu da se razlicita pitanja kombinuju. Ovaj graf o kome pricamo govori o "konzervativnim" i "liberalnim" vrednostima, sto znaci da nije bilo samo jedna stvar (glasanje za partije) po kojem je vrsena klasifikacija, bilo ih je vise. Imamo recimo 5 pitanja i 5 medijana za 2020. i 2023. godinu, i na osnovu toga imamo 5 delta tih medijana. Sta cemo sad? Necemo valjda da ih sabiramo?

Ja se izvinjavam na rantu, nije mi namera da odvedem razvodnim diskusiju, nego je u pitanju profesionalna deformacija. Volim da razumem kako je uradjen graf a ovde mi to nije jasno. Znam da bemty rabi statistiku u svojoj nauci, pa sam se nadao da od nje cujem odgovor.

to ti je charles portis u potpisu?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Jan 27, 2024 4:24 pm

Da.

_____

lalinea

Post by lalinea Sat Jan 27, 2024 7:01 pm

No Country wrote:@bemty

Можда има неке везе и са овим: у Канади се, а верујем и другде, постепено али осетно диференцира образовни ниво полова. 2021-ве је нпр. било 250К девојака више него младића на студијама, свих нивоа (post secondary). Процентуално то је око 25% више, што није мало. Глуп сам и не умем да линкујем графиконе, али ево линка: https://www.statista.com/statistics/447858/enrollment-of-postsecondary-students-in-canada-by-gender/

bemty wrote:interesantno! sigurno ima veze i sa obrazovanjem, znamo svi kakvo su univerziteti leglo liberalnih stavova feminizam i priključenija - Page 24 1399639816

Bemty, prosle nedelje sam procitala, i preporucujem je svima: Of Boys and Men. Po mojim svetonazorima, piprilicno odmereno i u sred mete. Oslanja se izmedju ostalog i na onu knjigu sto sam sigurno negde pominjala: Career and Family. Morace nesto da se radi po pitanju obrazovnog sistema - radilo je za decake dok su u skole/univerzitete predominantno isli decaci, ali sad je jasno da su devojcice prosto bolje u talvom sistemu, i to pravi sve veci jaz.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 11:50 pm