Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

feminizam i priključenija

bela maca

feminizam i priključenija - Page 29 Empty Re: feminizam i priključenija

Post by bela maca Sat Oct 26, 2024 4:29 pm

ja jesam, samo se zajebavam feminizam i priključenija - Page 29 1143415371

e ali samo sam htela da dodam, u situacijama gde jedna strana nosi nesrazmerno mnogo tereta teško joj je da se ne oseti kao da je druga eksploatator, obzirom da je jasno ko tu profitira.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Oct 26, 2024 4:45 pm

bela maca wrote:
    MNE wrote:nemojte da se udajete za majkine sinove i nećete imati problema, kućni rad može da obavlja realno svako ko nije retard
    i eto, žena opet kriva, samo da je lepo na čelu čoveka pročitala da će prestati da kuva kada se venčaju
    Iz mog iskustva, znači ja plus svi ljudi koje znam plus njihova deca, plus moji roditelji - bukvy nijedna žena niti jedan muškarac nisu znali da kivaju kada su počeli da žive zajedno. Sve se to nauči u braku.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    bela maca

Post by bela maca Sat Oct 26, 2024 4:51 pm

ako se želi.

ja imam nekoliko situacija u mom neposrednom okruženju gde je pre braka muška osoba, pošto je je li, živela sama, sve radila, pa onda kad su se venčali je malo po malo prestala bilo šta da radi. I dok bi žena konačno otvorila oči i ukapirala da je na kraju sve na njoj, da se on neće promeniti, već je imala malu decu i osuđujuću presudu na život sa nekoliko male i jednim velikim detetom.

_____
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Oct 26, 2024 5:07 pm

Ja imam primer mog najboljeg druga koji uvek skuva jelo kad devojka treba da dodje kod njega. Jednom devojka kaže ajde da ja jednom dodjem ranije da ja skuvam nešto. On je pita a šta bi skuvala? Ona kaže boršč. On kaže neka, ne treba, ješćemo djuveč. True story.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    bela maca

Post by bela maca Sat Oct 26, 2024 5:14 pm

lol, ne daj bože da jedu nešto što se njoj jede.
    šta fali boršču, odlično jelo

_____
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Oct 26, 2024 5:38 pm

Mom najboljem drugu to jelo gadno.

_____

Post by MNE Sat Oct 26, 2024 6:50 pm

bela maca wrote:ako se želi.

ja imam nekoliko situacija u mom neposrednom okruženju gde je pre braka muška osoba, pošto je je li, živela sama, sve radila, pa onda kad su se venčali je malo po malo prestala bilo šta da radi. I dok bi žena konačno otvorila oči i ukapirala da je na kraju sve na njoj, da se on neće promeniti, već je imala malu decu i osuđujuću presudu na život sa nekoliko male i jednim velikim detetom.
    šta znam, neko ko je naučio da kuva sebi se teško navikava na tuđe kuvanje, pa sve i da je Džejmi Oliver u pitanju

konktretno u mom slučaju ja volim slanije i začinjenije a ona ne, tako da poneka jela (supu npr.) kuvamo nekad duplo, ništa strašno niti nešto što bi trebalo da bude bilo kakav problem, onamo gdje se svađaju oko kuvanja to je mnogo skladna veza čega sve ima
    bemty

Post by bemty Mon Oct 28, 2024 11:08 am

s jedne strane muskarci miniraju svoje ucesce dok zene ne dignu ruke i preuzmu stvar, s druge strane zene cesto insistiraju da stvari smesta budu obavljene po njihovim standardima koji su steceni tokom godina i godina iskustva i optimizacije.

meni je interesantno kako mi u nasem domu imamo gradaciju (ne)miniranja zavisno od posla. muz pere sudove i vraca ih na mesto kad su suvi i to funkcionise besprekorno: svakodnevni posao, nikad nemamo ogromnu hrpu neopranih sudova, nesto ide u masinu nesto mora rucno, ne moram ni jednu mozdanu vijugu da posvetim razmisljanju o sudovima, osim sto mi nekad kaze da kupim tablete za pranje sudova kad idem u vecu kupovinu.

onda imamo ves, koji je isto njegov domen, i tu je prica znacajno drugacija. ves se gomila i gomila, onda se pere i prostire po dva-tri dana, nagurava ogromne kolicine u masinu pa se ni ne opere dobro, ili ostavi mokrog u masini citav dan pa se usmrdi, a onda kad ga suvog slozi razvrsta stvari po ormanima  dosta toga omasi vlasnika. ne prihvata, hm, moje savete. rezultat je da sam ja prilagodila kupovinu odece za sebe i decu (sto je moj domen) tako da sad svi imamo jedno triput vise odece nego sto nam treba - da ne ponestane - i svako ima svoje boje i stil koji se ne poklapaju sa drugim clanovima domacinstva radi preciznijeg razvrstavanja. a kad nesto smrducka nakon sto se vrati u orman, samo bacim nazad na ogromnu hrpu vesa za jos jedno pranje, dok ne mirise kako treba. prosto, kad on ne optimizuje, citav sistem mora da se prilagodi.

e onda imamo kuvanje, gde ako slucajno mora nesto da skuva uvek 'zaboravi' da sam netolerantna na laktozu, ili skuva nesto sto deca mrze (pecurke!!), ili na neki drugi nacin kao slucajno signalizuje da to nije njegov domen, a sve uz povremeno coktanje da ja kao ne volim da delim taj posao feminizam i priključenija - Page 29 3204619380

nemam poentu, samo (hiper)ventiliram feminizam i priključenija - Page 29 1233199462

_____
    Warning: may contain irony.

Post by MNE Mon Oct 28, 2024 11:18 am

podjela kućnih poslova je trivijalna stvar, ako postoji problem sa tim onda sigurno negdje postoji mnogo veći problem od toga
    bemty

Post by bemty Mon Oct 28, 2024 11:21 am

mislim da svi kapiramo da bi podela kucnih poslova trebalo da bude trivijalna stvar i da pokusavamo da pricamo o 'mnogo vecim problemima' koji su utkani u drustveno uredjenje i isplivavaju kroz tipicne svakodnevne interakcije na polju ciscenja i kuvanja i odlazaka na roditeljske sastanke itd

_____
    bela maca

Post by bela maca Mon Oct 28, 2024 11:23 am

Nije trivijalna kada se saberu svi sati i sati koje bi žene mogle da provedu drugačije. Ono što je trivijalno je vrednost koja se često pripisuje tom vremenu.

_____
    Nim Chimpsky

Post by Nim Chimpsky Mon Oct 28, 2024 11:46 am

Vilmos Tehenészfiú wrote:Mom najboljem drugu to jelo gadno.
    Nije gadno jelo gadno je ono sto sledi a to je podjarmljivanje u najcrnji matrijarhat bolje da drug to bombarduje na vreme feminizam i priključenija - Page 29 2304934895

bemty wrote:e onda imamo kuvanje, gde ako slucajno mora nesto da skuva uvek 'zaboravi' da sam netolerantna na laktozu
    Jesam se vec hvalio ovde da sam jedan od retkih koji nisu netolerantni na laktozu gluten insulin i neorgansko voce? feminizam i priključenija - Page 29 2304934895

bela maca wrote:Nije trivijalna kada se saberu svi sati i sati koje bi žene mogle da provedu drugačije.
    Da, zbilja feminizam i priključenija - Page 29 3204619380

feminizam i priključenija - Page 29 Shopping-in-san-francisco-2048x917

Spoiler:
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Oct 28, 2024 11:47 am

feminizam i priključenija - Page 29 3579118792 feminizam i priključenija - Page 29 3579118792 feminizam i priključenija - Page 29 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    bemty

Post by bemty Mon Oct 28, 2024 11:56 am

e, nije sala ta laktoza druze, pocela sam da ispoljavam stomakobolju sa tri godine kako medicina i predvidja, znam tacno tu specificnu bol, a mnogo godina kasnije mi je genetski test nasao gde je tacno kvrc po tom pitanju. samo nije nesto sto me urnise nego napravi da sam malo kilava mozda jedan dan, taman negde nivo neprijatnosti da ako me neko pozove na veceru i posluzi pire krompir slegnucu ramenima i pojescu iako ima mleko, ali u sopstvenoj kuci cu prilagoditi sastojke onako kako mi odgovara.

_____
    Nim Chimpsky

Post by Nim Chimpsky Mon Oct 28, 2024 12:02 pm

Znam, salim se. Nemam tegobe tog intenziteta ali nikad nisam voleo mleko tako da sam vrv i ja bar malo na tu stranu.
    bemty

Post by bemty Mon Oct 28, 2024 12:06 pm

e zamisli zivot u holandiji gde je normalno popiti veeeliku casu mleka uz rucak. mene uhvati mucnina od same pomisli. puno naseg svega ne vari mleko sasvim dobro, zato i jesmo jogurtski orijentisan narod.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 2:00 pm