feminizam i priključenija
- Post n°401
Re: feminizam i priključenija
A Srbijankin intervju treba citati u kontekstu ovoga
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°402
Rowley Birkin QC wrote:
nema šanse da ikada zaboravim sa kakvom ležernošću je DS očekivao pobedu, kao da su im naši glasovi ostali od dede, sa koliko kurcobolje su učestvovali u javnom životu, ono, dremka uz povremeno roktavo hrkanje i buđenje da se nešto žvakne i promrmlja "a zamislite da dođe Toma".
Ležernošću? Pred izbore Tadić je na Andrićevom vencu okupio predsednike opština i hmm... zapretio im, premalo i prekasno, verovatno misleći da će ga poslušati i nešto promeniti. I promenili su - gazdu.
Ne sećam se da je neko pisao o tom sastanku.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°403
Uf sto bi tu bilo lepo prisustvovati s jednim fino napunjenim bacacem plamena.
- Post n°404
Notxor wrote:Rowley Birkin QC wrote:
nema šanse da ikada zaboravim sa kakvom ležernošću je DS očekivao pobedu, kao da su im naši glasovi ostali od dede, sa koliko kurcobolje su učestvovali u javnom životu, ono, dremka uz povremeno roktavo hrkanje i buđenje da se nešto žvakne i promrmlja "a zamislite da dođe Toma".
Ležernošću? Pred izbore Tadić je na Andrićevom vencu okupio predsednike opština i hmm... zapretio im, premalo i prekasno, verovatno misleći da će ga poslušati i nešto promeniti. I promenili su - gazdu.
Ne sećam se da je neko pisao o tom sastanku.
To.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°405
ma nisu bili lezerni vec prestravljeni i bolno korumpirani. na kraju krajeva dobar deo te ekipe je sada uz vucica.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°406
Erős Pista wrote:Naravno, ne da poredim Teofila s njom, on je za nju moralna gromadetina, ali oboje imaju neku licnu mitologiju koja ih sprecava da vide ista drugo. S tim sto njena sluzi i da pravda njenu sramnu kolaboraciju i oportunizam.
Прво видим ово и онда не могу да читам остало. Ај пређи на ћирилицу, севап је.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°407
Ne mogu, brate, predji ti na dark sajd. Vi hev kukiz (bat not kukice).
_____
- Guest
- Post n°408
Nisu bili ležerni pred izbore nego u višegodišnjem periodu pre
- Post n°409
Ekčli, ništa se 2012 nije revolucionarno desilo osim što su Tadićevi drugari otišli da igraju basket na drugom košu. I odneli loptu.
- Post n°410
Tadić je bio ležeran. Nije zvao telefonom i pitao: - Je li, a što ti mene ne braniš kad me ovi izdajnici napadaju sa svih strana?
_____
- Post n°411
Ponavljam se ali nije nas zaklala 2012. vec 2014. Kad je Toma dosao, DS je drzao gomilu gradova i lokalnih medija, imao se cime boriti. SNS je zavisio od Dacica i Dinkica.
Djilas je preuzeo stranku, poceo da se izvinjava na sve strane dok su mu clanove hapsili pa posle pustali. Izbacivao je bivse ministre iz skupstine, a ko nije hteo da sam ode (DuPe, Jeremija) izbacivao ih je i iz stranke (iz te epizode se secam kad je potpredsednik DS Borko dolazio u Sabac i zajedno sa SNS skupljao potpise odbornika za smenu gradonacelnika). U unistenju DS-a je Djilasu pomogao i Tadic cepanjem stranke par nedelja pred izbore. Rezultat svega toga je 6% na izborima.
Tek tad je Vucic postao ovo sto je postao i tek tad je sve otislo u materinu.
Djilas je preuzeo stranku, poceo da se izvinjava na sve strane dok su mu clanove hapsili pa posle pustali. Izbacivao je bivse ministre iz skupstine, a ko nije hteo da sam ode (DuPe, Jeremija) izbacivao ih je i iz stranke (iz te epizode se secam kad je potpredsednik DS Borko dolazio u Sabac i zajedno sa SNS skupljao potpise odbornika za smenu gradonacelnika). U unistenju DS-a je Djilasu pomogao i Tadic cepanjem stranke par nedelja pred izbore. Rezultat svega toga je 6% na izborima.
Tek tad je Vucic postao ovo sto je postao i tek tad je sve otislo u materinu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°412
Naravno. Never forget.
_____
- Post n°413
ne znam za vas deesovce ali ja kad sam video dupeta na protestima viknuo sam evo ga dupe jebem ga usta. i bilo me lepo.
sad kad me fic podsetio i djilas mi malo drazi
sad kad me fic podsetio i djilas mi malo drazi
_____
ova zemlja to je to
- Post n°414
Nego, kad se vec podsecamo vremena oko 2012. i kad pominjemo DuPeta, mislim da se svi u Srbiji slazu da je on lopov. Bem li ga, prolazim mu cesto pored kuce (nista specijalno, prizemna kuca u dvoristu) i nikad nisam video skup auto pred kucom. Cak, ne znam ni da vozi auto, video sam ga samo jednom da ulazi u auto, vozac je bila neka zena, mozda njegova. Ne znam ima li imovine negde drugde, ali ovo sto ima u Sapcu je skromno
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°415
Ne budi naivan, sva lova mu je na Sejšelima.
_____
- Post n°416
vladace vucic 1000 godina. i treba da vlada
(jer je djilas sklonio postenog coveka dupeta)
_____
ova zemlja to je to
- Post n°417
Vilmos Tehenészfiú wrote:Meni zao sto je nisu izabrali za gradonacelnicu onomad. Kakav bi to cirkus bio.
to mi je jedini glas za ledepe ikad, zbog hanter čižmica i mantilića u romskoj mahali
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°418
zvezda je zivot wrote:vladace vucic 1000 godina. i treba da vlada
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°419
ficfiric wrote:zvezda je zivot wrote:vladace vucic 1000 godina. i treba da vlada
- Post n°420
_____
- Post n°421
never forget
_____
ova zemlja to je to
- Post n°422
Ne znam da li je kaceno, moze i na Besudnu zemlju.
Sto se mene tice, smrtna kazna treba da se vrati, uvek zaboravim da to stavim u potpis
"Bio je petak, kraj 2020. godine. Negde oko ponoći, doktorku na klinici za psihijatriju u Kragujevcu su pozvali da pogleda pacijenta koji je popio sonu kiselinu i pokušao da se ubije. Kada ga je pitala zašto je to uradio, rekao je da se probudio, video da mu je žena preminula i da to nije mogao da podnese.
Međutim, to je bila laž.
Vanbračna supruga ga je ranije prijavljivala za porodično nasilje i napustila. Sud mu je zbog toga zabranio da joj se približava. Ipak, njega to nije sprečilo. Rukama i nogama ju je udarao dok je nije ubio.
Tokom istrage se branio ćutanjem, a na sudu rekao da se ne oseća krivim zato što se „on njoj, kao i svojoj porodici dao“. Tvrdio je da ne zna da laže, a iz zatvora je bratancu poslao pismo u kom ga ubeđuje da svedoči u njegovu korist na sudu.
Za ovaj slučaj femicida, ubistva motivisanog mržnjom prema ženi, mogao je da dobije i doživotnu kaznu. Nije jer to što je uradio tužilaštvo nije kvalifikovao kao teško ubistvo, već kao „obično“ gde su kazne manje.
Osuđen je na deset godina zatvora."
https://www.cins.rs/femicid-u-srbiji-zlocin-i-manje-kazne/
Sto se mene tice, smrtna kazna treba da se vrati, uvek zaboravim da to stavim u potpis
"Bio je petak, kraj 2020. godine. Negde oko ponoći, doktorku na klinici za psihijatriju u Kragujevcu su pozvali da pogleda pacijenta koji je popio sonu kiselinu i pokušao da se ubije. Kada ga je pitala zašto je to uradio, rekao je da se probudio, video da mu je žena preminula i da to nije mogao da podnese.
Međutim, to je bila laž.
Vanbračna supruga ga je ranije prijavljivala za porodično nasilje i napustila. Sud mu je zbog toga zabranio da joj se približava. Ipak, njega to nije sprečilo. Rukama i nogama ju je udarao dok je nije ubio.
Tokom istrage se branio ćutanjem, a na sudu rekao da se ne oseća krivim zato što se „on njoj, kao i svojoj porodici dao“. Tvrdio je da ne zna da laže, a iz zatvora je bratancu poslao pismo u kom ga ubeđuje da svedoči u njegovu korist na sudu.
Za ovaj slučaj femicida, ubistva motivisanog mržnjom prema ženi, mogao je da dobije i doživotnu kaznu. Nije jer to što je uradio tužilaštvo nije kvalifikovao kao teško ubistvo, već kao „obično“ gde su kazne manje.
Osuđen je na deset godina zatvora."
https://www.cins.rs/femicid-u-srbiji-zlocin-i-manje-kazne/
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°423
Dobro sad. Ubistvo po pravilu podrazumeva neko nasilje, pa samim tim i mogućnost da se napiše jeziv i potresan tekst u kome se ono opisuje. To ne može biti uslov da se ''femicid'' proglasi za teško ubistvo, jer onda sve može da se proglasi za teško ubistvo. Deset godina je, uzgred rečeno, maksimalna predviđena kazna za ubistvo. Umesto da se prvoloptaški traže strožije kazne, treba ispitati zašto država nije bila sposobna da zaštiti ženu dok je bila živa.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°424
Tokom istrage se branio ćutanjem, a na sudu rekao da se ne oseća krivim zato što se „on njoj, kao i svojoj porodici dao“.
Uh!
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°425
...a malo je i uzeo - život, batinama, ali važi se pažnja. /s
_____