priznajem da me je pre gledanja ideja o seriji u crno-belom malo kocila da uopste pocnem ali je to iscezlo nakon par kadrova. naprotiv, vizuelna realizacija je totalno parenje ociju, uzivanje. estetika je ogroman deo ali ipak ide dalje od toga, gluma je odlicna i ritam/flow kako vodi kroz pricu
Serije kao takve
- Post n°451
Re: Serije kao takve
odgledah riplija, meni odlican! nije uporedivo s filmom i to je dobro. epizode dozvoljavaju da se prica malo vise razradi i uspori.
priznajem da me je pre gledanja ideja o seriji u crno-belom malo kocila da uopste pocnem ali je to iscezlo nakon par kadrova. naprotiv, vizuelna realizacija je totalno parenje ociju, uzivanje. estetika je ogroman deo ali ipak ide dalje od toga, gluma je odlicna i ritam/flow kako vodi kroz pricu
- Guest
- Post n°452
Meni ne smeta sto je crno-belo nego sto je fotografija digitalna na los nacin. Kao kad primene DNR (digital noise reduction) prilikom retusiranja starih filmova pa se dobije uncanny valley osecaj. Mada je i steta slikati Italiju bez boje, Plein Soleil mi je mnogo lepsi. Super je kadrirano, to im priznajem.
- Post n°453
Janko Suvar wrote:to mi stoji jako dugo na tom spisku serija koje nikako da dodju na red. Mislim da cemo sutra ili veceras da pocnemo
Prva sezona je ok. Drugu sam evo stao kod četvrte epizode, i baš ništa me ne vuče da nastavim da gledam.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°454
beli listići wrote:Meni ne smeta sto je crno-belo nego sto je fotografija digitalna na los nacin. Kao kad primene DNR (digital noise reduction) prilikom retusiranja starih filmova pa se dobije uncanny valley osecaj. Mada je i steta slikati Italiju bez boje, Plein Soleil mi je mnogo lepsi. Super je kadrirano, to im priznajem.
e super hvala sto si pomenuo i plein soleil verziju, super deluje. ide na listu da se gleda. pogledala sam trejler, alen delon je . stvarno je bio prelep.
(nije nemoguce da je kasting dzud loa kasnije bio inspirisan plein soleilom:)
- Post n°455
Fallout. WAR NEVER CHANGES
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°458
roksi wrote:beli listići wrote:Meni ne smeta sto je crno-belo nego sto je fotografija digitalna na los nacin. Kao kad primene DNR (digital noise reduction) prilikom retusiranja starih filmova pa se dobije uncanny valley osecaj. Mada je i steta slikati Italiju bez boje, Plein Soleil mi je mnogo lepsi. Super je kadrirano, to im priznajem.
e super hvala sto si pomenuo i plein soleil verziju, super deluje. ide na listu da se gleda. pogledala sam trejler, alen delon je . stvarno je bio prelep.
rene clement je hteo da delon, tada relativni anonimus, glumi dikija grinlifa ali ga je njegova tadasnja zena, dzoan harvud, ubedila da mu da ulogu riplija. inace je hajsmitova drzala da je AD savrsen ripley
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°459
Trebalo mi da se naviknem na muziku, nisam još skroz al gledam. Malo se i smijem.One Eyed Bob wrote:Fallout. WAR NEVER CHANGES
_____
my goosebumps have goosebumps
- Guest
- Post n°460
Nemoj sad da gledas dok ti je serija sveza, podseticu te za tri godine kad malo zaboravis.roksi wrote:e super hvala sto si pomenuo i plein soleil verziju, super deluje. ide na listu da se gleda. pogledala sam trejler, alen delon je . stvarno je bio prelep.
- Post n°461
3 body problem prve tri epizode super,poslednjih nekoliko sam jedva odgledala..
Fallout smo na 3. epizodi i odlicno je..svidja mi se a nisam igrala igricu
ali ja volim fantastiku..
Riplija sam na 3.epizodi i nervira me matori Ripli ..izgleda tupavo i kao psihopata
Mat Damon je bio mlad i sladak,prosto da ga usvojis...ali ok skroz je drugi vajb price...ugl za sada mi se svidja..
Fallout smo na 3. epizodi i odlicno je..svidja mi se a nisam igrala igricu
ali ja volim fantastiku..
Riplija sam na 3.epizodi i nervira me matori Ripli ..izgleda tupavo i kao psihopata
Mat Damon je bio mlad i sladak,prosto da ga usvojis...ali ok skroz je drugi vajb price...ugl za sada mi se svidja..
- Post n°462
Meni Fallout štima skroz, ostale mi još dvije!
Probala sam Ripleyja, štojaznam, nekako mi preekonomično za moj ukus, ako već nema boja daj mi neko brbljanje.
Probala sam Ripleyja, štojaznam, nekako mi preekonomično za moj ukus, ako već nema boja daj mi neko brbljanje.
_____
- Post n°463
meni je ripli dobar, mozda najbolja ekranizacija. AS ima mracan, dirk bogardovski vajb.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°465
boomer crook wrote:meni je ripli dobar, mozda najbolja ekranizacija. AS ima mracan, dirk bogardovski vajb.
e i meni isto to! vise je sinister (a i ima malo the third man momenata sto mi je jedan od omiljenih filmova:) sve u svemu, serija ima drugaciji vajb od filma i tesko je za poredjenje.
- Post n°467
Што, савршено се уклапа у причу. Где вели да нико не уме да направи тако нешто о себи, него мора да чека Амере да то сниме. А и ако сниме први, Амери то неће баш пустити на велика врата, него ће да ураде римејак.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°468
Ne funkcioniše Netflix tako.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°469
А, ово су снимили Римљани (из те Америке где говоре латински) својим парама и по свом ћефу, Нетфликс само увезао? Три тела нису преснимили са 30 на осам наставака и премесили сценарио по своме, него су пустили оригинал кинеску верзију?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°470
Markesovi sinovi su izvršni producenti, snimano je u Kolumbiji itd. Niko ništa nije ukrao Kolumbijcima, radili su zajedno.
_____
Gdje punac drži pive?
- Guest
- Post n°471
Kineska adaptacija tri tela je uzasno rezirana serija. Americku nisam gledao.паће wrote:А, ово су снимили Римљани (из те Америке где говоре латински) својим парама и по свом ћефу, Нетфликс само увезао? Три тела нису преснимили са 30 на осам наставака и премесили сценарио по своме, него су пустили оригинал кинеску верзију?
Mada je i predlozak sralje.
Ja sam nastavio da gledam Shoguna zbog Mariko medjutim _jedan veliki sasvim veliki stvarno veliki spojler ne otvarati nikako_
- Spoiler:
- poslednju epizodu necu gledati
- Post n°472
Фолаут је сасвим у естетском и канонском јединству са осталим Бетесдиним играма као и досадашњом причом.
- спојлер:
- Проблем је "plot armour" тј. неуништивост Купера Хауарда (кога глуми Валтон Гогинс) мада је и то канонски.
Постоји преседан за то - Харолд, гул који се први пут виђа у Фолауту 1, да би му у Фолауту 2 почело да расте дрво из главе које га полако заробљава у Фолауту 3. Харолд је практично бесмртан, стар је око 200тињак година.
Могуће је да Купер Хауард има неколико стотина година. Ловци на уцене га буде из неке врсте стазисног сна у гробу на почетку серије. Спавајући у стазису он избегава разне смртоносне појаве у Пустињи, патроле Братства Челика, Нове Калифорнијске Републике, Цезареве Легије, Енклаве, супер мутанте, ” смртоносне канџе”, пљачкаше, канибале, итд.
Храну, пиће и дрогу набавља када се периодично пробуди. Вештине говорништва, баратања каубојским ласом и ватреним оружјем је усавршио до савршенства још и пре рата, када је био глумац у вестернима и војник у америчкој војсци на Аљасканском ратишту.
Током серије он од негативца постаје антихерој, као у најбољим шпагети вестернима.
Братство је приказано као ратоборна недемократска организација милитаристичких витезова-монаха, похлепна у својим напорима да прикупи сву могућу предратну технику и технологију. Углавном је њихова слика позитивна будући да чувају предратне археолошке и културне артефакте, тргују и регрутују од мањих насеља. Али временом су се осули, прозлили и на крају повели рат са оним који претендују на озбиљну конкурентску политичку организацију (као што су остаци Нове Калифорнијске Републике).
У старијим играма они су приказани како сарађују, али и како се повремено боре против Нове Калифорнијске Републике. Да су се дошли у миру, верујем да би им Нова Калифорнијска Република уступила знање и материјална добра потребна за стварање још једног реактора хладне фузије, а можда и део енергије из постојећег реактора. Уопште није било преке потребе да се изврши хеликоптерски десант на Опсерваторију, да се ризикује уништење реактора хладне фузије током борбених дејстава. Могли су да врло лако да преговарају уместо да жртвују специјалне снаге у ретким војним егзоскелетима.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°473
Conan O'Brien must go
Ne znam jel mu Werner Herzog ili neki imitator radio intro al fora je Uglavnom Conanove putešestvije i zezancije, samo sam Norvešku pogledala i sviđam.
Ne znam jel mu Werner Herzog ili neki imitator radio intro al fora je Uglavnom Conanove putešestvije i zezancije, samo sam Norvešku pogledala i sviđam.
_____
- Post n°474
beli listići wrote:Kineska adaptacija tri tela je uzasno rezirana serija. Americku nisam gledao.паће wrote:А, ово су снимили Римљани (из те Америке где говоре латински) својим парама и по свом ћефу, Нетфликс само увезао? Три тела нису преснимили са 30 на осам наставака и премесили сценарио по своме, него су пустили оригинал кинеску верзију?
Mada je i predlozak sralje.
Сад да ли је ужасно, то је ствар укуса... да кажемо да је јако развучено, да је будалаштина да 1 флешбек заузме две-три епизоде заредом, да има нелогичности на претек. Мени је било занимљиво што није на енглеском, да се мало навикнем на тај звук (упалило, наредне недеље слушам нека четири Кинеза у Лидлу и звуче ми нормално ). Има одлично урађених ствари и изричито се не слажем са избором спонзора за возни парк.
Сад ми скоро дође да прочитам остатак...
Него, гледао сам нешто, ваљда 1 филм чијег наслова се ни не сећам, исто по сценарију Цишин Лиуа, и није да није, уме дечко да пише и умеју Кинези да направе да то изгледа холивуцки, што је отприлике и главна мана...
_____
- Guest
- Post n°475
Ja cesto gledam kineske filmove pa mi nisu privlacni samo zbog egzotike.
Verovatno si gledao Wandering Earth snimljenom po Liuovoj prici (dva su filma za slucaj da ti je promakao proslogodisnji)? Taj film je takodje bzvz i to ne zbog specijalnih efekata poput holivudskih nego zbog lose napisanog scenarija. Otprilike krizanac Emmerichovih losijih filmova i naracije bilo kog Nolanovog (koji su kao deca, svi su losiji).
Kad smo kod kineskih serija, zimus je izasla Blossoms Shanghai koju je rezirao Wong Kar-wai ali bez engleskih titlova. Jebite se drugovi.
Verovatno si gledao Wandering Earth snimljenom po Liuovoj prici (dva su filma za slucaj da ti je promakao proslogodisnji)? Taj film je takodje bzvz i to ne zbog specijalnih efekata poput holivudskih nego zbog lose napisanog scenarija. Otprilike krizanac Emmerichovih losijih filmova i naracije bilo kog Nolanovog (koji su kao deca, svi su losiji).
Kad smo kod kineskih serija, zimus je izasla Blossoms Shanghai koju je rezirao Wong Kar-wai ali bez engleskih titlova. Jebite se drugovi.