Serije kao takve
- Post n°201
Re: Serije kao takve
Molim vas, otvorite poseban topik, pre nego spojleri pocnu da se prelivaju napolje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°202
Ti mozes da otvoris topik i preselis Succession postove tamo. Ja ne mogu.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°203
Tovar wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:Nije bas kraj kao u Sopranovima ili Zici, ali su ipak, dok ovo pisem, na onlajn naslovnoj stranici medija koji Srbi vole da mrze.
- Spoiler:
https://www.cnn.com/2023/05/28/entertainment/succession-series-finale-review/index.html
- Spoiler:
Večera Royevih u majčinoj vikendici na kojoj su braća i sestra odlučili ipak udružiti snage, Matssona izbaciti iz igre i podijeliti plijen, i izgledali skoro kao normalna obitelj koja će uskoro dobiti svoj hepiend, izgledala je kao da je zalutala iz druge serije. Bilo je očito da tako ne može završiti i da na kraju mora doći do još nekakvog obrata. I naravno, Shiv ga je na kraju u zadnjoj sekundi zavukla Kenu... 'Volim te, ali te ne mogu podnijeti'. Uf!
- Spoiler:
- Taj dolazak kod majke na karipsko ostrvo da se razjasne oko sudbine firme je maestralan. Oni misle da ih je majka pozvala da ostanu na veceri kod nje da bi tu pao jedan kvalitetan bonding izmedju dece, pri cemu ce i majka u tome da ucestvuje kao moderator. Tako bi to izgledalo u normalnoj porodici. Ali tada na scenu stupa ocuh i ocuhov "numbers guy who is down on his luck" i njih dvojica krenu da im predlazu da uloze novac u startap koji ocuh i numbers guy hoce da pokrenu, samo im trebaju pare od Loganovih naslednika . Najeveci biser je sto je startup za koji zickaju pare ustvari poor men's version of Living+, produkta koji je Ken lansirao par dana ranije . I na kraju kada deca ustanu od stola da bi resila problem koji se u medjuvremenu pojavio, ocuh rezignirano kaze 'it's a waste of time', misleci naravno na ono sto je njemu bilo na umu, a to su pare za njegov startap, a ne da li ce se naslednici medjusobno pomiriti.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°204
Ma bićemo disciplinovani, gotova je serija, šta smo pričali pričali smo.
- Post n°205
E bre eno na PPP jos pisu o Zici.
_____
- Post n°206
Vilmos Tehenészfiú wrote:Tovar wrote:
- Spoiler:
Večera Royevih u majčinoj vikendici na kojoj su braća i sestra odlučili ipak udružiti snage, Matssona izbaciti iz igre i podijeliti plijen, i izgledali skoro kao normalna obitelj koja će uskoro dobiti svoj hepiend, izgledala je kao da je zalutala iz druge serije. Bilo je očito da tako ne može završiti i da na kraju mora doći do još nekakvog obrata. I naravno, Shiv ga je na kraju u zadnjoj sekundi zavukla Kenu... 'Volim te, ali te ne mogu podnijeti'. Uf!
- Spoiler:
Taj dolazak kod majke na karipsko ostrvo da se razjasne oko sudbine firme je maestralan. Oni misle da ih je majka pozvala da ostanu na veceri kod nje da bi tu pao jedan kvalitetan bonding izmedju dece, pri cemu ce i majka u tome da ucestvuje kao moderator. Tako bi to izgledalo u normalnoj porodici. Ali tada na scenu stupa ocuh i ocuhov "numbers guy who is down on his luck" i njih dvojica krenu da im predlazu da uloze novac u startap koji ocuh i numbers guy hoce da pokrenu, samo im trebaju pare od Loganovih naslednika . Najeveci biser je sto je startup za koji zickaju pare ustvari poor men's version of Living+, produkta koji je Ken lansirao par dana ranije . I na kraju kada deca ustanu od stola da bi resila problem koji se u medjuvremenu pojavio, ocuh rezignirano kaze 'it's a waste of time', misleci naravno na ono sto je njemu bilo na umu, a to su pare za njegov startap, a ne da li ce se naslednici medjusobno pomiriti.
- Spoiler:
- Ma Peter je Sir Oliver Successiona. Težak hohštapler, ni žena mu oko toga nema nikakvih iluzija. Sam Bog zna zašto ga trpi. Možda u njemu vidi nešto od sebe, pa joj je to simpatično? Kakav par.
Generalno, sporedni likovi su briljantni. Serija bez njih ne bi bila ni izbliza ovako dobra, niti svemir Royevih kompletan. Oni mu zapravo udahnjuju život. Čak i oni koji se pojave tu i tamo, na par minuta, kao Peter, fantastično su realizirani, odmah im uhvatiš esenciju. Kakva je to galerija parazita i zlica, sunce ti hebem... Ne samo da su dobro napisani, nego su i sjajno odglumljeni.
- Post n°207
Da dodam da meni Succession, kao ni većina najboljih serija, nije za bindžanje. To je serija koja je dušu dala za sedam dana komentiranja, nagađanja i zajebancije nakon svake epizode, nije da fali materijala...
- Post n°208
Na RTS3 idu Diplomci (1971). Poprično sam razočaran, nisam je od detinjstva gledao. Tekst je popriličan krš (Pavić), scenografija amaterska, režija puna brljotina (ali ajde nju da oprostimo zbog tehnoloških ograničenja). Glumci prvoklasni, ženski deo zapanjujuće beznačajan i slab uz izuzetak fenomenalne Radmile Savićević. Petar Kralj - nikad mi nije bilo jasno kako je opstao, vrhunska netalentovanost.
- Post n°209
Ima nešto u tome, sad kad si ga spomenuo. Gledao sam ga u hrpi filmova i serija, ili barem imam takav osjećaj, ali ne pada mi na pamet neka njegova baš pamtljiva uloga.
Nego, kad si već na sedamdeset prvoj, baci pogled na avanture Crnog Roka. Originalni likovi, ratno doba iz nesvakidašnje perspektive. Ivo Štivičić je napisao sjajan scenarij, a režirao je Ivan Hetrich (koji je za sve što je radio na televiziji trebao dobiti barem kakav Orden zasluga za narod). Ljubiša i Šovagović briljiraju.
Nego, kad si već na sedamdeset prvoj, baci pogled na avanture Crnog Roka. Originalni likovi, ratno doba iz nesvakidašnje perspektive. Ivo Štivičić je napisao sjajan scenarij, a režirao je Ivan Hetrich (koji je za sve što je radio na televiziji trebao dobiti barem kakav Orden zasluga za narod). Ljubiša i Šovagović briljiraju.
- Post n°210
Ma to je remek delo. Kasting vrhunski, sve sa Serdarom, Ličinom, Cecom Bojković... po meni možda i najbolja jugoslovenska serija.
- Post n°211
gledam Sherwood, i posle dve epizode dosta je dobro. odgledao neko?
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°212
nakon odgledanih 8 epizoda, mogu reci da mi se ne dopada succession 4. serija je koncipirana da je u stalnom riziku da udari fletlajn, zato sto smo u zacaranom porodicnom krugu u kom se nista ne menja i sve je ritualna repeticija, i to se konacno desilo. ima doduse velikih promena u s4, da ne spojlujem, al serija nije se uspelo prilagodila na njih imho. sem toga u ima previse mekejstine. a mozda je do mene sto sam se predoziro 30 rockom koji je mnogo smesnija i kreativnija kao korporativna/politicka komedija.
- Post n°213
Пошто углавном гледам старудију, само да пријавим да сам одгледао Килџоје (непреводиво ван контекста) скоро до краја 4. сезоне и баталио. Нема везе што је свака епизода за себе фино урађена, таман она смеша акције, подјебавања, хај тек пејзажа и сегси особља и не претерују са буђизмом*, али
- нема никаквог времена, не знаш шта је дању шта је ноћу, шта је јуче, ритам је зато брз али раван
- никако се не труде да закрпе очигледне рупе у логици (зелена маса је час стално на вези са собом, час само низводно од свог извора; ако се затрује извор сви низводно се излече од ње али кад се смрзне на једном извору нико се не излечи него се зомбирају; кад блокирају флоту у свемиру, стрпају их у троугао, не у тетраедар, у ком пуштају сметње; извор тога није ни на једној од лађа него мора да је на тлу, превелик је за лађу јер стане у ранац ) итд итд
- прве три сезоне изгледа као да су имали далекосежни план да одмотавају још неиспричане делове, онако по Страчински, и то делује фино одмерено и добро дозирано; од средине треће или ту негде креће ретконовање великом лопатом. Што доста умешно раде и тим онда испадају неуверљиви, јер на сваке две-три епизоде откривају још један слој приче иза приче, ко стоји иза свега тога, и тако у недоглед. Линчу је Твин Пикс кренуо низбрдо кад је обелоданио ко је убио Лору Палмер; ови то раде на три епизоде и сваки пут „али то је само површина, кад загребеш...“ постаје очигледно да та главица лука има произвољан број слојева. Разбили су играчку, више ме не занима шта има иза.
Има ту и других глупости, које се у брзини не примете. На крају више ни не знаш шта ти то иде на јаја, напросто одустанеш.
----
* разбуђеност, ама краће
- нема никаквог времена, не знаш шта је дању шта је ноћу, шта је јуче, ритам је зато брз али раван
- никако се не труде да закрпе очигледне рупе у логици (зелена маса је час стално на вези са собом, час само низводно од свог извора; ако се затрује извор сви низводно се излече од ње али кад се смрзне на једном извору нико се не излечи него се зомбирају; кад блокирају флоту у свемиру, стрпају их у троугао, не у тетраедар, у ком пуштају сметње; извор тога није ни на једној од лађа него мора да је на тлу, превелик је за лађу јер стане у ранац ) итд итд
- прве три сезоне изгледа као да су имали далекосежни план да одмотавају још неиспричане делове, онако по Страчински, и то делује фино одмерено и добро дозирано; од средине треће или ту негде креће ретконовање великом лопатом. Што доста умешно раде и тим онда испадају неуверљиви, јер на сваке две-три епизоде откривају још један слој приче иза приче, ко стоји иза свега тога, и тако у недоглед. Линчу је Твин Пикс кренуо низбрдо кад је обелоданио ко је убио Лору Палмер; ови то раде на три епизоде и сваки пут „али то је само површина, кад загребеш...“ постаје очигледно да та главица лука има произвољан број слојева. Разбили су играчку, више ме не занима шта има иза.
Има ту и других глупости, које се у брзини не примете. На крају више ни не знаш шта ти то иде на јаја, напросто одустанеш.
----
* разбуђеност, ама краће
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°214
The Responder odličan.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°215
U, da, sjajan. Mislim da sam preporucivao jos pre godini dana.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°216
odgledo succession, losa sezona. tri dobre sezone, jedna losa, za 1 seriju odlicno.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°217
you are not serious people.zvezda je zivot wrote:odgledo succession, losa sezona.
_____
- Post n°218
ted lasso pola s1. ovo nije nimalo smesno ali valjda ima pozitivnu poruku...
_____
ova zemlja to je to
- Post n°221
Pozdravljam i izrazavam bojazan jer mislim da je 3BP jos manje ekranizovabilan od Dine pa pojma nemam na sta ce sve to da lici. Plus su dali sve GoT magarcima. Ali vredi pokusati, jer ako se uspe, bice remek delo.
I da preporucim i ja nesto.
I da preporucim i ja nesto.
- Post n°222
Jeste pogledali kinesku 3BP, meni ostalo još desetak epizoda, nemam nešto volje dovršiti.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°223
Jeste čuli za seriju Idol? Jeste? Preskočite je. Ćerka Dzonija Depa ništa nume i nezna, a Weeknd je the creepiest man alive.
_____
- Post n°224
dosta slaba sezona bmirora poslednja ep najbolja ali šta vredi kad kkk ekipa ne gleda pa ne može da se istrigeruje
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°225
meni vec prosla sezona bmirrora ono bila dosadna
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started