Srbija & Rusija
- Guest
- Post n°201
Re: Srbija & Rusija
Inside the country....Zvuči kao da su aplicirali za vizu, čekali je 45 dana i na kraju potplatili brkatog konzula sa tipično srpskim imenom Slav Meme. Smrzavali su se osamnaest sati na granici i dali su cariniku bocu čivasa, najlon čarape i čokoladu, a nakon toga ih je do sivog, izolovanog Beograda pratila crna "lada". U hotelu su morali da u lobiju čekaju da u sobama poprave prislušne uređaje. Za paklo kenta dobiješ blowjob, a za CD grupe Gorky Park rentiraš policajca na ceo dan.
- Post n°202
Cousin Billy wrote:Inside the country....Zvuči kao da su aplicirali za vizu, čekali je 45 dana i na kraju potplatili brkatog konzula sa tipično srpskim imenom Slav Meme. Smrzavali su se osamnaest sati na granici i dali su cariniku bocu čivasa, najlon čarape i čokoladu, a nakon toga ih je do sivog, izolovanog Beograda pratila crna "lada". U hotelu su morali da u lobiju čekaju da u njihovim sobama poprave prislušne uređaje. Za paklo kenta dobiješ blowjob, a za CD grupe Gorky Park rentiraš policajca na ceo dan.
Istina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°203
Erős Pista wrote:Izvrsna reputacija, bravo za mudru politiku.
Ma nema tu - ne uvodis sankcije = supports Russia, ćaozdravo.
- Post n°204
Kad sam video onaj naziv kome se podsmeva CB i čuo onu zlokobnu muziku na početku priloga, pomislio sam, o, neeee... Ali zapravo je dobar prilog, prilično objektivan i na kraju jasno uperi prst na Vučića i njegove manipulacije.
Last edited by Erős Pista on Sun Feb 19, 2023 9:57 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°205
Meni je zapravo jedan od najzanimljivijih delova onaj iz Srpskog Telegrafa.
- Post n°206
vucic slovcem nije pomenut. samo je indirektno pomenut kao presednik srbije na kraju kako mu ne treba savet od wagnera za kosovo. teziste dokumentarca je na sentimentima ljudi i razumevanju podrske.
ovo je sve playing paddy cakes.
ovo je sve playing paddy cakes.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°207
Pa poimence nije, ali se kaže da je po svemu sudeći iza svega vlada koja tvrdi pazar sa zapadom.
_____
- Post n°208
sto zapravo uzasno blagonaklono citanje vuciceve politike, tj. best possible scenario
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°209
Da se razumemo, podsmevao sam se samo naslovu (a naslovi jesu bitni jer određuju intonaciju)
- Post n°210
Ma naravno, na prvu izgleda uzasno senzacionalisticki.
_____
- Post n°211
Uzas koliko loše govorimo engleski.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°212
Bilo bi mnogo bolje da gadja Vucica. Ali ga sustinski ne gadja.
- Post n°213
Daï Djakman Faré wrote:sto zapravo uzasno blagonaklono citanje vuciceve politike, tj. best possible scenario
Pa bolji je od onog da je Vucic zapravo putinovac, ali je gore od onoga sto bi on zeleo, a to je da se on trudi najbolje sto moze, ali ga Rusi miniraju.
_____
- Post n°214
Летећи Полип wrote:Uzas koliko loše govorimo engleski.
da...
- Post n°215
Летећи Полип wrote:Uzas koliko loše govorimo engleski.
Katastrofa, to je i meni bas jak utisak. Ceda Stojkovic jos i najbolji.
_____
- Post n°216
Mór Thököly wrote:Bilo bi mnogo bolje da gadja Vucica. Ali ga sustinski ne gadja.
Pazi, ovo je dobar pomak u odnosu na ranije izvestaje koji su sve svaljivali na ruski uticaj.
_____
- Post n°217
što lošije neko govori engleski to je ubeđeniji da ga zapravo odlično zna.Летећи Полип wrote:Uzas koliko loše govorimo engleski.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°218
pa naslov jeste odlican jer te navede da ocekujes propagandnu trovacnicu i iznervira u dovoljnoj meri da pogledas ceo video ali kad na kraju pogledas zapravo shvatis da su tim pripovedackim modom i tih par dogwhistle momenata mogli da odu mnogo dalje nego sto jesu.Cousin Billy wrote:Da se razumemo, podsmevao sam se samo naslovu (a naslovi jesu bitni jer određuju intonaciju)
ovako ispada da je vucicu srce zapravo na pravom mestu, a da je russia thing samo vest blef for upping the negotiating stakes i u sustini je kriv sto je dobar politicar.
_____
- Post n°219
Sto ja ne naletim na ovakva neka govna da mene pitaju sta god.
- Post n°220
Erős Pista wrote:Mór Thököly wrote:Bilo bi mnogo bolje da gadja Vucica. Ali ga sustinski ne gadja.
Pazi, ovo je dobar pomak u odnosu na ranije izvestaje koji su sve svaljivali na ruski uticaj.
Pa dobro, ja se
1) ne slazem sasvim sa tim tezama da ruski uticaj nema veze, mislim da ljudi/NGOs koji to naglasavaju 100% (da je ruski uticaj periferan u svemu ovome) nisu u pravu + ne znaju sta rade
2) ovo je vrlo lose, zato sto ako je ruski uticaj periferan, a i rezim se nekako moze abolirati, onda ostaje najgora opcija.
To sto srpska vlast (mozda) misli da se igra ruskim uticajem itd...to uopste ne mora da bude tako bez obzira sta oni misle, i kako nama u Srbiji to izgleda.
- Post n°221
Daï Djakman Faré wrote:pa naslov jeste odlican jer te navede da ocekujes propagandnu trovacnicu i iznervira u dovoljnoj meri da pogledas ceo video ali kad na kraju pogledas zapravo shvatis da su tim pripovedackim modom i tih par dogwhistle momenata mogli da odu mnogo dalje nego sto jesu.Cousin Billy wrote:Da se razumemo, podsmevao sam se samo naslovu (a naslovi jesu bitni jer određuju intonaciju)
ovako ispada da je vucicu srce zapravo na pravom mestu, a da je russia thing samo vest blef for upping the negotiating stakes i u sustini je kriv sto je dobar politicar.
To je baš dobronamerno (po Vučića) tumačenje. Ja sam shvatio da je teza da se on igra zarad pregovora, ali da igra lako može da mu izmakne iz ruku i proizvede realne posledice.
_____
- Post n°222
odbijam da prihvatim da je čedomir stojković neki lik koji objašnjava nešto i nije mi jasna njegova sveprisutnost
- Post n°223
Mór Thököly wrote:Erős Pista wrote:
Pa dobro, ja se
1) ne slazem sasvim sa tim tezama da ruski uticaj nema veze, mislim da ljudi/NGOs koji to naglasavaju 100% (da je ruski uticaj periferan u svemu ovome) nisu u pravu + ne znaju sta rade
2) ovo je vrlo lose, zato sto ako je ruski uticaj periferan, a i rezim se nekako moze abolirati, onda ostaje najgora opcija.
To sto srpska vlast (mozda) misli da se igra ruskim uticajem itd...to uopste ne mora da bude tako bez obzira sta oni misle, i kako nama u Srbiji to izgleda.
Pa otprilike tako nešto i nabacuju na 19:30
https://youtu.be/3VPSZoqJurU?t=1169
_____
- Post n°224
to daErős Pista wrote:Daï Djakman Faré wrote:
pa naslov jeste odlican jer te navede da ocekujes propagandnu trovacnicu i iznervira u dovoljnoj meri da pogledas ceo video ali kad na kraju pogledas zapravo shvatis da su tim pripovedackim modom i tih par dogwhistle momenata mogli da odu mnogo dalje nego sto jesu.
To je baš dobronamerno (po Vučića) tumačenje. Ja sam shvatio da je teza da se on igra zarad pregovora, ali da igra lako može da mu izmakne iz ruku i proizvede realne posledice.
Mislim ok, u sustini se vrti oko Kosova, sto nije toliko daleko od istine
- Post n°225
evo sad sam preslusao ponovo taj deo. bbc novinar pita da li to moze da bude self-fulfiling prophecy - ali zapravo nikakav konkluzivan odgovor ne dobijemo od sagovornika. i odmah posle toga ide cut na shadowy wagner celije u srbiji - totalni RT smokescreen story. u sustini taj cut ti unisti svako zrnce nagovestene opasnosti.Erős Pista wrote:Daï Djakman Faré wrote:
pa naslov jeste odlican jer te navede da ocekujes propagandnu trovacnicu i iznervira u dovoljnoj meri da pogledas ceo video ali kad na kraju pogledas zapravo shvatis da su tim pripovedackim modom i tih par dogwhistle momenata mogli da odu mnogo dalje nego sto jesu.
mislim nama, ne zapadnoj publici.
_____