Možda je glupo pitanje ali - da li se kod njega naziralo da ima neku patologiju, ili je delovao potpuno normalno?
Garijeva septička jama
- Guest
- Post n°226
Re: Garijeva septička jama
Možda je glupo pitanje ali - da li se kod njega naziralo da ima neku patologiju, ili je delovao potpuno normalno?
- Post n°227
_____
- Post n°228
I on i zena krenuli dezorjentisano da trce po autoputu gde je vec nastao lancani udes, Bog ili sreca ih pogledali i naleteli su na hitnu koja je sakupila prve zrtve. Strpali i njih i odvezli u Nis. Sada su dobro, 2 dana bio na kiseoniku. Jedna zena je jos uvek slepa.
— Pole (@milenapotic) January 21, 2023
- Post n°229
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°230
Sa druge strane, ovo što se piše ovde su kompletne tabloidne budalaštine. On je bio užasno pošten čovek i vrhunski predavač za one koje je zanimalo da nešto nauče. Držao se nastavnog plana iz svog predmeta i nije želeo da pravi nikakve ustupke ili kompromise jer je verovao da bi se tako pridružio sveopštem blatu korupcije i odstustva standarda/kriterijuma koji su potopili društvo. Bio je veoma kritičan spram stanja u Srbiji i promena kojima je bio svedok u poslednjih 40 godina, apsolutno sam uveren da je njegov beskompromisni stav bio posledica želje da se odvoji od društvenih tokova i da sa roditeljima koji na svakom koraku kupuju prohodnost za svoju decu nema ništa zajedničko. Naučite ono što se traži i dobićete ocenu koju zaslužujete.
S obzirom da je ovo stara tema i što je odmah po mom doseljenju u zgradu već bio "ozloglašen", jednom sam na hodniku razmenio par rečenica. Rekao mi je da nikada niko zbog njega nije pao godinu i da mu je to bitno, ali da se visoka ocena mora zaslužiti.
Naravno ne morate mi verovati niti plediram da se možemo složiti oko ovoga. Meni su ovakvi - strogi ali pravedni profesori jako dobro poznati, išao sam u školu gde sam samo iz engleskog i srpskog imao profesore sa relaksiranim odnosu prema materiji i oceni, što je možda i normalno za jednu matematičku gimnaziju. Iz kardinalnih predmeta smo imali nastavu daleko viših standarda ali i kriterijuma u odnosu na regularni program nastave ali ta škola je ionako bila izuzeta iz toga. Tamo bi Jovan Knežević bio jedan od lakših nastavnika.
Što se tiče bullshita o privatnim časovima, nije primao đake sa kojima je imao problem već samo one koji su hteli da nauče. Ogromna većina je kod njega pripremala prijemne za ETF i slične škole ili za odlazak u inostranstvo.
Upoznao sam nekoliko njegovih bivših đaka, svi do jednog su govorili da im je Jovan bio najvažniji profesor ikada.
Kao porodica su isto bili vrlo normalni, pošteni i nepotkupljivi. Nemoguće je da čovek čak i naznakama psihopatologije koje mu pripisuje degenerisani deo Srbije živi u takvom okruženju. Žena mu je u vreme kad je bila predsednica kućnog saveta brutalno odjebala Telekom sa idejom da nam uglave mrežu u zgradu a posebno za opciju da stave wireless antenu na naš krov. Uvek su imali psa u kući, usvojenog, a najneverovatniji je bio Igi, jedini grifon baset kog sam ikada video u životu, koji je nažalost skončao isto kao Jovan, od srčanog udara. Moja žena je pokušavala da ga reanimira dok je umirao.
(ovo nije Igi ali je bio isti)
Jedino nenormalno u vezi Jovana je što je u zgradi uvek nosio šorc, papuče i majicu sa kratkim rukavima, čak i kad je napolju bilo -10 a naša zgrada još nije imala uvedeno centralno grejanje.
Neka mu je laka zemlja i slava mu. Saučešće Nedi i Jovani.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°231
uostalom, koliko sam shvatila, postoje snimci šta je govorio pa neka to govori samo za sebe.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°232
Pogotovu u situaciji kada je čovek bio 2 decenije predmet ozbiljne hajke u kojoj se čak i pokušaj lošeg humora tumačio kao njegova smrtna pretnja đacima (ovo za društvenjake "koji su mislili da su pobegli od matematike"), da bi na kraju bio praktično ubijen.
Jer ovo jeste ubistvo i velika poruka svim nastavnicima tako da i ovo malo od škole što imamo sada možete slobodno da zaboravite. Sevaće ocene po želji i diplome po narudžbi a nikome neće padati na pamet da rizikuje zdravlje i život zbog nekakvih principa. Vaša deca će to kušati.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°233
Maco je li on tebi predavao kad pouzdano znas da je toliki psiho?bela maca wrote:mnogi bi i za onog mog psiha govorili da je ok i važan. to ne menja činjenicu da je bio nasilnik, kao što to što je on sa tobom bio ok i što si upoznao neke njegove đake kojima je bio ok ne znači da prema drugima nije bio bully.
uostalom, koliko sam shvatila, postoje snimci šta je govorio pa neka to govori samo za sebe.
- Post n°234
kondo wrote:
Jer ovo jeste ubistvo i velika poruka svim nastavnicima tako da i ovo malo od škole što imamo sada možete slobodno da zaboravite. Sevaće ocene po želji i diplome po narudžbi a nikome neće padati na pamet da rizikuje zdravlje i život zbog nekakvih principa. Vaša deca će to kušati.
Притом секу грану на којој седе. Јер то што толико хиљада њих млати добре паре извозом ајти памети, та се памет школовала овде, управо код таквих које ови родитељи уклањају.
За десетак година, и наши ајтијевци ће бити шупљи као многи Амери и Индуси.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°235
problem je što srednje škole pa i gimnazije danas ne upisuju samo prosječna i iznadprosječna djeca nego svako jer je roditelje sramota da im dijete ne završi bar neku srednju, pa imaš situacije da gimnaziju u jednom mjestu u CG završi mentalno zaostala osoba koja je odrasla u inostranstvu i ne zna ni ćirilicu(iako je prije 15 god. 90% knjiga za gim bilo na ćirilici), ali zato ćale gastos snalažljiv i ima kešaErős Pista wrote:+1000
Zato postoji vise ocena, a ne samo dve. Ako prosecno dete na nastavi ne moze da nauci za 2-3 onda nesto nije u redu sa nastavom.
to se onda nastavi na fakultetima i onda imaš akademske građane koji ne znaju padeže, diplomirane filologe sa BG filološkog kojima nije jasno da se nazivi gradova ne prevode, doktore sa kupljenim diplomama koji ne znaju razliku između antibiotika i antiseptika i slično, da ne pričam o policajcima koji su pokupovali diplome jer im je trebala neka viša škola da bi mogli da budu komandiri ili šta već
ovdje sam apsolutno na strani konda jer ga lično poznaje, a i meni su poznate takve situacije obzirom da sam i ja završio Mat. gimnaziju, profesori srpskog nas ocjenjuju po istom kriterijumu kao i ove sa jezičkog(upisao bih jezički smjer da imam takvu maštu da mlatim gluposti 6 strana na pismenom) i onda razredni da jezičkom odjeljenju zadatke koje je davao i nama pa kad budu dvije pozitivne ocjene onda je kuknjava kako je psiho i kako oni ponešto od toga nisu učili na nastavi, e al onda profesorka srpskog malo smanji kriterijum pa onda sve bude u redu, tako da ima nešto i do odnosa između profesora u školi a ne samo odnosa roditelja i profesora
- Post n°236
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°237
- Post n°238
E, konacno neko da kaze. Jebalo vas dresiranje dece u vojnike, koji moraju da cute i trpe izivljavanje profesora. Cim neko digne glas, odmah razmazen, lenj i sl. Decenijama slusam kako ovaj covek maltretira generacije, i sad jadan ubili ga razmazeni roditelji. https://t.co/H4Yy51dFSY
— Okoš Mokoš (@dubokojemore) January 22, 2023
- Post n°239
_____
- Post n°240
Mozes ti biti strog, zahtevan i traziti izuzetno znanje bez da u isto vreme vredjas, omalovazavas i ponizavas ucenike i da im utices na samopouzdanje, sliku o sebi jer to nisu nacini na koji se uspostavlja autoritet vec terorisanje i maltretiranje ucenika a to niko ne zasluzuje.
— svetloplava (@svetloplava13) January 22, 2023
- Post n°241
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°242
- Post n°243
Ovde je covek ubiven jer je plivao uzvodno
- Post n°245
program matematike za gimnaziju je težak za 50% gimnazijalaca, taj program nije on pisao niti je on bio kriv što ostali profesori popuštaju društvenjacima niti je imao obavezu da se prilagođava njimarumbeando wrote:Plus što je ekstremno bahato da pojedini nastavnici drže kriterijume kao da je njihov predmet jedini pa onda đaci treba 50% vremena kod kuće da uče samo njega da bi bili na sigurnom iako im možda uopšte nije prioritet u životu, kao npr. većini društvenjaka iz ovog odeljenja koje se žalilo na Kneževića.
imaš situaciju u gim u Pljevljima da je 30% gimnazijalaca dobilo Luču (sve petice u svim godinama)
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/441195/pljevlja-urucene-luce-najboljim-djacima
kad bi se držao normalan kriterijum ne bi ih bilo ni 3% ako i toliko
poslije imaš situaicju da 90 od 102 takva ne polože prijemni na medicinskom
https://www.cdm.me/drustvo/da-li-je-luca-precijenjena/
- Post n°246
- Post n°247
Filipenko wrote:To je vaistinu Luca mikrokozma.
Јел стварно само 120% Црногораца уме да објасни шта је то?
_____
- Post n°248
kapetanm wrote:A kao 15 godisnjak zna koji mu je prioritet u zivotu.
Ovde je covek ubiven jer je plivao uzvodno
Zus wrote:Plus 1000
Ja ne znam kakva je situacija sa ovim konkretnim covekom. Ne mislim da ga treba orrcavati posle smrti, nije on bio nikakav zlocinac, nego neko ko je pp svemu sudeci imao kruto razumevanje obrazovanja, sto nije zlocin, iako je pogresno.
Ali jeste pogresno. Pogresno je i verovati su strogoca i gejtkiping resenje ili protivotrov za ono sto se vidi kao spustanje kriterijuma, neselektivnost, poklanjanje ocena, itd, a ne samo druga strana istog novcica. Ovo sto je on radio je iz nekog proslog veka i sa razlogom je tako, jer nikoga nije moglo da nauci nista. Resenje je angazovati djake na nivou na kojima njima to ima smisla i pomoci im da napreduji, a to se ne postize ovim metodama.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°249
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°250
_____
#FreeFacu