Last edited by rumbeando on Tue Dec 27, 2022 2:14 am; edited 1 time in total
Garijeva septička jama
- Post n°1
Garijeva septička jama
Last edited by rumbeando on Tue Dec 27, 2022 2:14 am; edited 1 time in total
- Post n°2
Re: Garijeva septička jama
et beatakeshi
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°3
ko oni kovidaši koje poubijaše autobusi (nikad rađene obdukcije, zabranio WHO!). jedna zdrava doza skepticizma.i sad možemo postaviti pitanje ko mu je dao dozvolu
Last edited by Uncle Baby Billy on Tue Dec 27, 2022 2:36 am; edited 1 time in total
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°4
Није умро од амонијака
Имао 74 године, па време му је да умире услед примарне болести, заноктице на левом прсту десне ноге.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°5
Jel na kraju umrlo dvoje ljudi ili jedan?ficfiric wrote:ajd ajd, nije to nista
Za ministarku Grujičić izlivanje amonijaka “manji regionalni incident”
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Za-ministarku-Grujicic-izlivanje-amonijaka-manji-regionalni-incident.sr.html
Ministarka zdravlja Danica Grujičić nakon poseta bolnicama u Pirotu, Beloj Palanci i Nišu izjavila je da su svi pacijenti stabilni, te se zbog toga prevrtanje cisterni može nazvati “manjim regionalnim incidentom”. Iako očekuje da se zbog slabe jačine vetra čestice zadrže u vazduhu, nada se da će u Meteorološkom zavodu izračunati kuda će se čestice kretati, dok ćemo hronične posledice videti tek kasnije.
Prema rečima ministarke Grujičić, u Bolnici u Pirotu pregledana su 44 pacijenta, u Nišu 15, dok u Beloj Palanci nema nijednog slučaja trovanja amonijakom. S obzirom na to da su svi pacijenti svesni i van životne opasnosti, ministarka akcident na pruzi Pirot - Niš naziva “manjim regionalnim incidentom”.
U Beloj Palanci nije bilo nijednog slučaja koji se javio u Domu zdravlja sinoć ili danas, povezano sa trovanjem, tako da mislim je to bila ipak jedna manja regionalna, ekološka, ne mogu da kažem katastrofa, nego incident, a kakve će hronične posledice biti kod onih koji su udisali, to ćemo videti vremenom. Oni moraju biti pod medicinskom kontrolom i ja se nadam da neće imati neke trajnije posledice - rekla je ministarka.
Za 74-godišnjeg pacijenta koji je preminuo u Bolnici u Pirotu, ministarka Grujičić je rekla da za njegovu smrt ne može još da okrivi trovanje amonijakom zbog njegovih primarnih bolesti, ali da će sačekati zvanične nalaze obdukcije.
U Pirotu je nakon dolaska u bolnicu preminuo pacijent, čovek od 74 godine, biće urađena sudska obdukcija, međutim to je pacijent koji je bio i težak kardiološki pacijent i kako čujem neurohirurški bolesnik. On je nađen u svom automobilu i sad možemo postaviti pitanje ko mu je dao dozvolu da vozi, ako je već neurohiruški pacijent, možda dobije epileptični napad, a možda njegov udes nema veze sa incidentom koji se desio - izjavila je Grujičić.
Ministarka je izrazila zabrinutost da će zbog slabe jačine vetra negativne čestice amonijaka ostati u vazduhu, ali da se nada da će još večeras čuti vesti da su stručnjaci iz Meteorološkog zavoda napravili matematički model kojim će se videti kojom putanjom se će materije iz vazduha kretati.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°6
- Post n°7
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°8
Ko prati naš rad zna da ne posežemo za populizmom i podizanjem panike. Ipak, nakon katastrofe u Pirotu, molimo vas da pročitate i podelite niz, da ne bismo u Smederevu videli nešto mnogo gore 1/9 pic.twitter.com/6lt5ot58Hl
— Pokret Tvrđava (@Pokret_Tvrdjava) December 27, 2022
- Post n°9
Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine neće raspravljati o akcidentu u Pirotu. Da bi takvu raspravu sprečili, poslanici @sns_srbija sa dnevnog reda skinuli čak i tačku razno. pic.twitter.com/WAoyah43Pp
— Željko Veljković (@novinarupenziji) December 27, 2022
_____
- Post n°11
dobro je, ne nervira samo meneUncle Baby Billy wrote:carry on, nothing to see hereOdbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine neće raspravljati o akcidentu u Pirotu. Da bi takvu raspravu sprečili, poslanici @sns_srbija sa dnevnog reda skinuli čak i tačku razno. pic.twitter.com/WAoyah43Pp
— Željko Veljković (@novinarupenziji) December 27, 2022
Mi već imamo reč za jebeni akcident i ta reč je pičvajz.
— Komšija opasnih namera (@JassholeBorn) December 27, 2022
- Post n°12
Od ukupne električne energije koja je 2021. godine bila isporučena Novom Pazaru, čak 32% se baci na gubitke. U 2017. gubici su iznosili 37.6%.
— Nenad Jovanovic (@shone_bate) December 27, 2022
Sledi Vranje sa gubicima oko 20%.
Izvor: Elektrodistribucija, Energetski podaci za 2021. pic.twitter.com/C762t0HcwD
Uglavnom usled krađe, ili tzv. komercijalni gubici. To se vidi na osnovu velikog pada u poslednjih par godina.
— Nenad Jovanovic (@shone_bate) December 27, 2022
Tačno je da je u ruralnim sredinama gubitak veći, ali ne ovoliko.
http://epsdistribucija.rs/pdf/GI_ODS_2021.pdf (strana 6)
- Post n°13
Piroćanca i turskog kamiondžiju ubio amonijak: Stigli rezultati obdukcija tela, rasvetljeno kako su nastradali https://t.co/eDaMX43wPb
— krava muzara :syringe: (@kravicamuuu) December 27, 2022
- Post n°14
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°15
_____
- Post n°16
Inače dala mu je šlagvort, nego je čovek fin a ne stoka kao ja da joj na pitanje "a šta ja treba da merim količinu?" odgovori "ne nego ti da meriš dužinu i obim."
_____
- Post n°17
Notxor wrote:Labaratorijama?
Често то налазим. Мислио сам да се тако каже само у мом крају, међутим јок. Још док сам на пок. Напстеру у тамоу скупљао нашијенску музику, од Врањешевића пола не могу да нађем... док нисам почео да тражим под „лабараторија“ - и ето друге половине.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°19
паће wrote:Notxor wrote:Labaratorijama?
Често то налазим. Мислио сам да се тако каже само у мом крају, међутим јок. Још док сам на пок. Напстеру у тамоу скупљао нашијенску музику, од Врањешевића пола не могу да нађем... док нисам почео да тражим под „лабараторија“ - и ето друге половине.
Čuo tisućama puta brojnim BiH akcentima izgovoreno.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°20
Mozda cisterna nije pala u nišavu, al amonijak evidentno jeste, jer su vrednosti amonijaka 30km nizvodno bar 10x vece od normalnih pic.twitter.com/0jTqoC1mrz
— Puru Jarvi by PUB (@PuruJarvi) December 26, 2022
Granične vrednosti po klasama:
https://www.gu.ni.rs/wp-content/uploads/Послао-Извештај-о-праћењу-квалитета-површинских-вода-на-територији-града-Ниша-за-2017-2018-годину-.pdf?pismo=lat
- Post n°21
Auuuuu…… pic.twitter.com/l7H7dYFORL
— Nikola Jovanović (@Nik_Jov) December 27, 2022
Dušan Blagojević, licencirani konsultant za procene rizika od katastrofa kod tehničko-tehnoloških nesreća bio na N1 (od 26:42):
- Post n°22
Not.
- Post n°23
_____
- Post n°24
rumbeando wrote:Vraneševića.
А шта, презиме је имуно на ово? Ако може лабараторија...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°25
Voda iz bunara pored Nišave nije za piće
Gradski štab za vanredne situacije u Nišu zabranio je upotrebu vode za piće iz bunara blizu Nišave, zbog povećane koncentracije amonijaka u reci.
U vazduhu na području Niša nije povišen nivo amonijaka, ali je primećen u Nišavi, pa je zabranjena upotreba vode za piće iz individualnih bunara pored reke.
Zbog povećane koncentracije amonijaka koje su utvrdile analize Instituta za javno zdravlje Niš i JKP Naisus zabranjena je upotreba vode iz Nišave za rekreaciju, ribolov, kao i korišćenja ulova iz reke i njene neposredne blizine - navode iz Gradskog štaba.
Dodaju da je voda iz javnog vodovoda ispravna za piće, i da Institut za javno zdravlje redovno prati ispravnost.
_____
★
Uprava napolje!