Garijeva septička jama
- Post n°51
Re: Garijeva septička jama
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°52
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°53
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°54
Šta reći, očekivano.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°55
„Ulica otvorenog srca” je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.
Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani”, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja, Turistička organizacija Beograda je osmislila praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.
Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada Beograda tokom koje prođe više od 100.000 ljudi.
„Ulica otvorenog srca” je zamišljena da proslavlja humanost, „otvaranje” srca našeg grada, ali i da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°56
- Post n°57
- Post n°58
- Post n°60
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°61
Šapić o delimičnom potonuću splava Fristajler:
https://www.euronews.rs/srbija/aktuelno/73612/detalji-potonuca-splava-u-beogradu-voda-pocela-da-prodire-posle-ponoci-mup-sprecio-tragediju/vestGradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je, prema njegovim informacijama, razlog potonuća splava "Fristajler" što je na njega ušlo dva do tri puta više ljudi nego što treba i da dograđivani pontoni na splavu nisu bili iste izdržljivosti kao prethodni.
"Mi ćemo pokušati da iz ovoga izvučemo pouku, da se više nikada ne desi i da oni koji sledeći put puste veći broj ljudi od propisanog odgovaraju, a moraćemo da propišemo i da se ispita kvalitet pontona i da se da jasan uslov koliko ljudi moće da uđe. Imaćemo kontrole, biće drakonske kazne, odgovoraće i krivično, bez obzira da li se nešto desi ili ne", naglasio je Šapić u izjavi novinarima.
Dakle, za ovo sad niko neće odgovarati.
- Post n°62
Mada, gde smo i ko smo...
- Guest
- Post n°63
nažalost, klasna nepodobnost gostiju Fristajlera onemogućava reakciju javnosti. i ja uživam u ovoj nesreći ali to uživanje treba da prati i još ponešto, recimo poziv na odgovornost i na preispitivanje uloge splavova u našem javnom životu. znam da ne bi bilo ništa od toga (kao što znam i da bi pokušaj sređivanja priobalja doveo, bez preterivanja, do atentata na ministra ili gradonačelnika koji bi tako nešto operacionalizovao) ali bih voleo da vidim još nešto osim podsmeha.
ti splavovi su jedan od najodvratnijih prizora u Beogradu, sklepane rugobe nanizane jedna do druge između kojih su smrdljive bare pune pikavaca, trulog rastinja, plastičnih kesa i neizrecivih supstanci. to bi sve trebalo zapaliti, uz petnaestominutno upozorenje za evakuaciju.
- Post n°64
Кафаница са у вр главе дваес столова, то да. Мастодонт за више од сто људи, зајеби.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°65
- Post n°66
roka maka fonrumbeando wrote:
- Post n°67
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°69
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°70
Večeras na "samo" 42 od 45 državnih mernih mesta prekoračene 24-časovne Granične vrednosti. Na 19 od njih, više od 2 puta. Preporučene vrednosti Svetske zdravstvene ne vredi ni pominjati.
— Dejan Lekić (@djnlkc) January 2, 2023
Državna merenja, sve zvanično. Famozno pitanje, zašto onda ovo saznajte ovde i sada? pic.twitter.com/BMq3f0IQ7u
- Post n°71
Da ne čekate kraj ove godine, evo kakav ste vazduh disali 2022. godine (tamo gde je država merila).
— Dejan Lekić (@djnlkc) January 1, 2023
Ovo su lokacije gde je broj dana sa srednjim dnevnim koncentracijama PM10 iznad 50µg/m3 veći od dozvoljenih 35 dana godišnje.
Mere. Novac, ljudi, rad, cilj, rešenje. Odmah. pic.twitter.com/aw5XYRHn9S
Državni sistem sa podacima koji su onlajn na žalost ima samo dve stanice u Novom Sadu koje mere PM (o kome je u tvitu reč) i nekoliko u Pančevu. Stanice u Sr. Mitrovici, Kikindi i Vršcu ne mere PM a ostali gradovi nisu pokriveni (?!?). Stalno o tome govorim kao ogromnom problemu.
— Dejan Lekić (@djnlkc) January 1, 2023
- Post n°72
https://www.rtvbudva.me/vijesti/pljevlja-sinoc-najzagadeniji-grad-na-svijetu-drzava-da-hitno-reaguje
- Korisnik
- Post n°73
Cousin Billy wrote:nažalost, klasna nepodobnost gostiju Fristajlera onemogućava reakciju javnosti. .
Na šta tačno misliš pod ovim? Radnička deca vs malograđanska javnost?
- Guest
- Post n°74
Naravno da ne mislim da na splavove idu radnička deca, to su dizel-levičarske gluposti toliko udaljene od stvarnosti da se uopšte neću baviti njima. Jednom davno, pre 30 godina, postojao je trenutak u kome su dizel kulturu stvarala radnička deca iz Marinkove bare, sa Karaburme itd. Živeo, video svojim očima, u realnom vremenu i svestan onoga što se dešava. Današnji splavovi nemaju više nikakve veze sa time, to je drugi svet.
Mislim na to da ono što možemo uslovno nazvati građansko-opozicionim delom javnosti nema ni trunke empatije prema sloju društva koji uživa na splavovima. Ne prema radničkoj deci ili doktorskoj ili pandurskoj deci - već prema konzumentima te kulture, prema onima koji idu na Zlatibor i Kopaonik itd. Da se sruši gondola na žičari, rekli bi "e baš mi je milo", to dotle ide. A često i njihova deca idu na Fristajlere i slična mesta, ali to je drugo.
U pitanju je kulturna legitimacija, čak ne ni klasna. Pripadnost konzervativnoj građanskoj kulturi (odlazak u pozorište, na FEST, slušanje starog roka i klasične muzike jer je sve novo loše, casual mizoginija prema "starletama" za koje se podrazumeva da su niža bića i kurve, generalizovani strah od mladih ljudi, prenošenje trauma iz devedesetih na današnje društvene prilike - kad neko kaže "turbo folk" jasno je o čemu se radi...) demonstrira se odmakom od neprijateljske kulture koja obitava na Fristajleru. Nema tu mesta za finese.
- Post n°75