Garijeva septička jama
- Post n°501
Re: Garijeva septička jama
Na stranu što bi sa 800 evra ipak moglo da se živi, ali u pravu je. I to je uglavnom razlog zašto se moje interesovanje za politiku, a pogotovo domaću, strmopizdilo u zadnjih godinu dana. Kao da živimo u dva različita sveta. Čak i na levici, ova njihova top down-starac fočo-insajderska perspektiva ozbiljno počinje da ide na kurac.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°502
Pa ne znam baš da je u pravu jer se tako svaka polemika, pa i neka na nama mnogo bliskije teme, može otpisati sa "narod nema leba da jede, a ti tu pričaš o...". Pri čemu je to ovde napisano iz pozicije aktera baš te rasprave
Nebitno je što delim poglede sa autorkom - ovo je retko nepošten retorički potez.
Nebitno je što delim poglede sa autorkom - ovo je retko nepošten retorički potez.
- Guest
- Post n°503
Ali to na stranu - zapanjujuće je koliko nam je javnost anestezirana i pasivizirana. Ne samo, kako kaže Sajzor, fašisti, već i svi delovi spektra - zanimljivo im je samo ono što je deo kulturnog rata u Americi, plus naravno naša balkanska identitetska pitanja, i ne daj Bože da se govori o nekakvoj politici koja nam oblikuje život ovde i sada.
- Post n°504
Imbecili
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°505
Postoje tu i razni šašavi momenti, tipa žene na selu kod nas se još uvek voljno i pod velikim pritiskom sredine isključuju iz nasleđivanja imovine, a ti se snažno brineš o, recimo, košarkašici iz Ajove. Interesovanje za univerzalna pitanja je vrlo zdravo ali ne ako je nauštrb lokalnog. Kod nas se ta američka pitanja ne tumače u nekakvom opštem ključu koji dodiruje naše živote, već se prepisuju doslovce i razgovara se o tome kao da živimo u Americi.
- Post n°506
Jeste, ali zbog košarkašice u Ajovi se ne mora ulaziti u neke realne sukobe. Dakle, u pravu političku borbu sa drugima i sa državom. a ne nadgornjavanje sa sličicama na kompjuteru. Buržoazija će pričati o svemu osim o svojim socijalnim problemima. Izuzev možda ako su ovi društveno poželjni, te donose poene u karijeri. To se sve potiskuje, a zaostala negativna energija se onda troši na konspirologiju i rat protiv slabih. Ljudi žele da ovaj sistem uspe, i tu je srž problema.
_____
~~~~~
- Post n°507
Normalno je da politički kontrolisani mediji nameću politički korisne teme.
I ovde i na tzv. zapadu. Vidi.
https://today.yougov.com/topics/politics/articles-reports/2022/03/15/americans-misestimate-small-subgroups-population
Nisu ti rezultati pali sa neba nego su mozgove ljudi došli iz medija.
Ološu koji je na vlasti u Srbiji i medijima koje kontrolišu je korisnije da se ljudi bave Ukrajinom i LGBTQ+ nego šta će da jedu i od čega će da žive.
I ovde i na tzv. zapadu. Vidi.
https://today.yougov.com/topics/politics/articles-reports/2022/03/15/americans-misestimate-small-subgroups-population
Nisu ti rezultati pali sa neba nego su mozgove ljudi došli iz medija.
Ološu koji je na vlasti u Srbiji i medijima koje kontrolišu je korisnije da se ljudi bave Ukrajinom i LGBTQ+ nego šta će da jedu i od čega će da žive.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°508
Pa pazi, uvek mora biti saradnje odozdo. Nekoga možeš da lažeš samo ako on to dopušta. Niti mediji dolaze iz kosmosa. I mediji su iz "naroda".
_____
~~~~~
- Post n°509
+1Cousin Billy wrote:Pa ne znam baš da je u pravu jer se tako svaka polemika, pa i neka na nama mnogo bliskije teme, može otpisati sa "narod nema leba da jede, a ti tu pričaš o...". Pri čemu je to ovde napisano iz pozicije aktera baš te rasprave
Pa da, ona je najpoznatija trans aktivistkinja u regionu, a sad odjednom kako možete pričat o tome...baš nezgrapno ispalo.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°510
zvuči kao da hoćete da kažete da se bori za parče javnog/medijskog kolača kada se fokus prebacuje na neke druge trans pojave
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°512
ignorisala sam temu nike manekenke, moj doprinos je bio da sam demaskirala laž da reklamira tampone (tampax joj je poslao kutiju tampona (+gomili drugih influenserki), ona se pohvalila i od života joj je napravljen pakao, nike je došao samo kao trešnjica). da se zna je tražio da se zabrani tribina ženske solidarnosti u biblioteci grada, jer su okarakterisane kao transfobi (na stranu što se ŽS bavi femicidom, patrijarhatom na selu i gomilom drugih stvarno bitnih svakodnevnih tema uz rodno kritički feminizam), mene je to ispizdelo.
a o usa temama prenetim ovde, svi se bave samo tim, u bugarskoj su, nema ni mesec dana, zakonski ukinuti trans ljudi, bugarska nam je tu, nikakvog komentara na srpskom nema, ne zanima ih.
a o usa temama prenetim ovde, svi se bave samo tim, u bugarskoj su, nema ni mesec dana, zakonski ukinuti trans ljudi, bugarska nam je tu, nikakvog komentara na srpskom nema, ne zanima ih.
- Post n°513
može neki link na tu tribinu ŽS, nisam uspeo da nađem
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°514
— DaSeZna (@dasezna) April 8, 2023
- Post n°515
Jao, napušava ih Ana Dragović, ne mogu. Bukvalno imam senzore na osnovu koji delujem/formiram mišljenje. Mala bara puna krokodila, svi su se jebali sa svima i sad vode ratove jedni protiv drugih.
_____
#FreeFacu
- Post n°516
zato se čoban bavi domaćim temama
(ne znam da li je za ovde ili za srbija mimo vučića topik)
(ne znam da li je za ovde ili za srbija mimo vučića topik)
autobusa, perače prozora, kuvare... a oko naše romske populacije se nismo dovoljno potrudili kako bi ih uključili u privredne i društvene tokove! A oni imaju puno mladih, nemaju EU pasoše kao većina drugih manjina, ostaju ovde i trebalo bi da svi uložimo mnogo veći napor u
— Robert Coban (@robert_coban) April 8, 2023
- Post n°517
ja sam prvi da napušim čobana ali mislim da se ovde ide malo predaleko, meni deluje da se prenespretno izrazio po aktuelnim PC standardima. ili to što sam prošle nedelje bio u čurugu pa sam sve to video sam. ali dobro ne sumnjam da će i ovde biti naduvan.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°518
I odmah u sledećem tvitu podrži perpetuiranje stereotipa o Romima neradnicima.
- Post n°519
brate pratiš čobana
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°520
Ma gde ga pratim. Kliknuo na thread. Dobronameran je ali nisu ovo preterano korisna smatranja.
- Post n°521
https://novski.me/svjeski-dan-roma-prisjetimo-se-uspjesnih-iz-herceg-novog/
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°522
pa dobro, tribina nije bila o femicidu ili ženama na selu.plachkica wrote:ignorisala sam temu nike manekenke, moj doprinos je bio da sam demaskirala laž da reklamira tampone (tampax joj je poslao kutiju tampona (+gomili drugih influenserki), ona se pohvalila i od života joj je napravljen pakao, nike je došao samo kao trešnjica). da se zna je tražio da se zabrani tribina ženske solidarnosti u biblioteci grada, jer su okarakterisane kao transfobi (na stranu što se ŽS bavi femicidom, patrijarhatom na selu i gomilom drugih stvarno bitnih svakodnevnih tema uz rodno kritički feminizam), mene je to ispizdelo.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°523
she just serving some realnessCousin Billy wrote:Pa ne znam baš da je u pravu jer se tako svaka polemika, pa i neka na nama mnogo bliskije teme, može otpisati sa "narod nema leba da jede, a ti tu pričaš o...". Pri čemu je to ovde napisano iz pozicije aktera baš te rasprave
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°524
Iskliznula 4 vagona koja su prevozila melasu između Crvenke i Sivca na pruzi Sombor - Vrbas.
— Александар Максимовић (@amaksimovic1) April 8, 2023
Sad će opet poznata mantra-ovo je sabotaža. Ne, nije sabotaža, već nam se država raspada kao i pruga Sombor-Vrbas. Tiho, sporo i tužno. pic.twitter.com/TBWJRkZVkn
- Post n°525
Прагови делују музејски. Позни XIX век?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...