Garijeva septička jama
- Post n°527
Re: Garijeva septička jama
Moj grad , narod naelektrisan i agresivan , svuda se oseti negativna energija pic.twitter.com/iBeEVBw8Gg
— Блажо Ђуровић (@DjurovicBlazo) April 10, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°528
Al' se Cetinje izgradilo...
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°529
To je na dvadeset metara od ugla Vojislava Ilića i Ustaničke.
Crna rupa je tu, Konjarnik, Medak 2 i 3 i Jerković. Neprijatni krajevi.
Crna rupa je tu, Konjarnik, Medak 2 i 3 i Jerković. Neprijatni krajevi.
- Post n°530
Niko ništa, Srbi narod najhrabriji. Ispred TV-a
- Post n°531
Najbolje da se neko umeša pa da dobije batine ili izgubi glavu.
Kad sudovi počnu da oslobađaju ljude za ubistvo (kao Petra Panića za 2) uzeću i ja posle 30 godina pištolj u ruke, a ovako... mator sam za zatvor.
Kad sudovi počnu da oslobađaju ljude za ubistvo (kao Petra Panića za 2) uzeću i ja posle 30 godina pištolj u ruke, a ovako... mator sam za zatvor.
_____
- Post n°532
+1
Каква ”храброст” је ту потребна уопште?
Каква ”храброст” је ту потребна уопште?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°533
Notxor wrote:Najbolje da se neko umeša pa da dobije batine ili izgubi glavu.
Jedan bi mozda dobio batine, dvojica-trojica...ne znam
- Post n°534
Ako murije ima da ih sedmorica (doslovce) čuvaju kubni metar Šapićevih cevi na Sav. nasipu, mnijem da ih ima dovoljno i da peške patroliraju na neuralgičnim mestima. A možda je i ovaj siledžija zapravo (para)policijski organ. Liči.
- Post n°535
ŽRTVA OPISIVALA SILOVANJE, A DULE SAVIĆ I NJEGOVA ŽENA SE SMEJALI
...
Zlostavljana sam, mislim da sam silovana, dodirivao me je, on je bio profesor, iskoristio je moje poverenje. Imala sam tada 18 godina, nisam bila svesna onoga što mi se dešavalo, nisam znala kako da reagujem. Kada sam shvatila da sam silovana, osetila sam se posramljeno i poniženo. On za mene nije bio neki stranac, koji vas uhvati na ulici pa bežite, ja sam na njega gledala kao na oca.
Ove reči I. V., jedne od oštećenih u postupku protiv vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića, koja je juče nekoliko sati odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca, izazvale su smeh u sudnici Višeg suda u Beogradu. Naime, bračni par, bivši fudbaler Dule Savić i njegova supruga Marina Rajević Savić, glasno su se smejali dok je žrtva ovo govorila. Inače, bračni par na svakom suđenju pružaju podršku učitelju glume, optuženom za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko učenica.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°536
Dok andjeli spavaju
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°537
neverovatno kolko jeziva pojava
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°538
Dragan Simeunović dobio nagradu grada Beograda i za obrazovanje i za društvene i humanističke nauke. čestitke sviju
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°539
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°540
vidim izdavačka kuća Pčelica ima u ponudi knjigu "Voz u snegu", što je pReVOd knjige Mate Lovraka "Voz u snijegu". piše na knjizi i ko je preveo.
_____
- Post n°541
Vlak u snijegu je original. Bilo je puno zajebancije na tu temu pre desetak godina.
_____
- Post n°542
da, budala, hteo da napišem vlak
nisam znao da je to već stara stvar
nisam znao da je to već stara stvar
_____
- Post n°543
Uncle Baby Billy wrote:vidim izdavačka kuća Pčelica ima u ponudi knjigu "Voz u snegu", što je pReVOd knjige Mate Lovraka "Voz u snijegu". piše na knjizi i ko je preveo.
Mata.
_____
- Post n°544
Može oba.
U CG gentiv imena Milo glasi Mila, u Hrvatskoj Mile, u Srbiji po pravopisu srpskog može i jedno i drugo.
Npr. u Beogradu postoji Muzej Ive Andrića, a ne Iva Andrića.
Iz Klajnovog Rečnika jezičkih nedoumica:
Npr. za nedavno preminulog osnivača DS-a Vladu Gligorova u Beogradu niko ne bi rekao da je Kirov sin, već Kirin, dok bi npr. u okolini Čačka rekli da je Kirov.
U CG gentiv imena Milo glasi Mila, u Hrvatskoj Mile, u Srbiji po pravopisu srpskog može i jedno i drugo.
Npr. u Beogradu postoji Muzej Ive Andrića, a ne Iva Andrića.
Iz Klajnovog Rečnika jezičkih nedoumica:
Dvosložna muška imena na -o s dugouzlaznim akcentom, npr. Pero, Ivo, Simo, Vojo, Vlado, Zuko, Kiro itd. mogu imati dvojaku promenu: kao imenice m. roda (od Pera, daj to Peru, Perov) i kao imenice na -a (od Pere, daj to Peri, Perin).
Npr. za nedavno preminulog osnivača DS-a Vladu Gligorova u Beogradu niko ne bi rekao da je Kirov sin, već Kirin, dok bi npr. u okolini Čačka rekli da je Kirov.
- Post n°545
Izgubio od Mate Parlova.
Pobijedio Matu Parlova.
Radio u kafiću preko puta Matinog.
Pobijedio Matu Parlova.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°546
rumbeando wrote:Može oba.
Као страно име може и Милоа. Да је у номинативу било Миле, могло би и Милета. Радимо све варијанте.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°547
Kad se prevodi genitiv, što se ne bi prevela imenica?
Za dupe uhvatio Anto. Sram bilo Anta.
_____
- Post n°548
Poizbacuješ decu opozicionara iz vrtića, a onda ih tužiš što o tome govore.
Milorad Pantić Luki, predsednik opštinskog odbora SNS u Pećincima je nakon tužbe zbog klevete, protiv predsednika OO DS Pećinci Nikole Mažića, podneo tužbu i protiv jedne od majki iz Pećinaca.https://t.co/B8drdUiytl
— Radio 021 (@Radio021) April 18, 2023
- Post n°549
Pa da.fikret selimbašić wrote:Izgubio od Mate Parlova.
Pobijedio Matu Parlova.
U Dubrovniku.Notxor wrote:Kad se prevodi genitiv, što se ne bi prevela imenica?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°550
Neurolog: Kad se porede plate u regionu i svetu, plata lekara u Srbiji je – bedan džeparac https://t.co/aXWxgRc6go
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) April 24, 2023