Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
Celo njeno postojanje je Diskretni šarm buržoazije
Da li zajebavate ili je ona vodila dijalog sama sa sobom? ili je to forum loše prelomio.
https://forum.b92.net/topic/25488-sa-foruma-u-medije/page-6
edit: gornji link je šou budalaština
https://forum.b92.net/topic/25488-sa-foruma-u-medije/page-6
Nikad nisam vecerala sa Djelicem,
Biljana Srbljanović (9 Maj, 2007 - 08:55)
posebno ne u sedistu Demokratske Stranke. Nikada nisam primila mail iz Vlade Srbije.
Ovo je jedini put da cu se oglasiti na ovom blogu.
BS
» odgovor
Ne ljutite se, draga Biljana.
Boban (9 Maj, 2007 - 09:02)
Nisam rekao nista lose niti o vama to mislim. Na protiv, postujem i vasu diskretnost i to sto ste odbili i ponude i napade, to je postala retkost u nasem drustvu gde se svi mogu kupiti.
Normalno je da kao bivsi deklarisani simpatizer Demokratske Stranke, vi koji ste podrzali Tadica na izboru za predsednika, prihvatite njihov poziv na razgovor.
Posebeno je pohvalno sto ste sve ponude i pritiske odbili. Vi otvoreno govorite svoje politicke stavove, vec ste i sami rekli da se Demokratska Stranka rusi i da je Tadic vodi u zagrljaj Kostunici. Ja to isto govorim, samo malo radikalnije.
Nisam ni rekao da je mail stigao vama, posebno ne od Vlade Srbije. Rekao sam da je to adresa "vladasrbije@yahoo.com".
Niste vecerali, kazete. A rucali?
edit: gornji link je šou budalaština
_____
Sweet and Tender Hooligan
Good point.
al’ biljana srbljanović koja kaže da je napisala onu ogavnost sa pelenama jer je htela da ponizi petričića koji je sebe uporedio sa silovanim ženama, danas je sebe, koja je pukla na par komentara na sopstvenu bedastoću, uporedila sa pretučenim ženama. kakva manipulatorka. fuj. https://t.co/dO7i2Jj94Q
— tanja (@mango_on_diet) December 11, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
=AZVEq_Tl1KDGHmw7FQO0UNh28CD44Hz68OdGC7innKwm7D-DtDWkepuRIiMGyEgoVMdl_wxQlU0QunpflkpYg1D0xU8IddUrdeHIzE2U1G2DQRHSoaQHr4yaDWXeVcVcAxRjc1WslIPPndrxRZqt6G13&__tn__=-UC%2CP-R]Леја Келер
=AZVEq_Tl1KDGHmw7FQO0UNh28CD44Hz68OdGC7innKwm7D-DtDWkepuRIiMGyEgoVMdl_wxQlU0QunpflkpYg1D0xU8IddUrdeHIzE2U1G2DQRHSoaQHr4yaDWXeVcVcAxRjc1WslIPPndrxRZqt6G13&__tn__=%2CO%2CP-R]29 мин. ·
Imala sam neprijatan incident na Tviteru sa nekim čovekom za koga se ispostavilo da je godinama fokusiran na mene i moju porodicu i da na raznim platformama postavlja stotine komentara - ne samo "obične" uvrede, nego i nešto što otkriva opsesivnu potrebu da me poništi kao ljudsko biće u potpunosti. Godinama.
Sad to ide svojim tokom, pomoč je stigla od prijateljice koja je i sama prošla slično i to više puta, pa tačno zna šta mi je. Sve to je nebitno sad, samo želim da iskoristim ovo iskustvo da sumiram u neku vrstu ček-liste kako se reaguje i šta se radi kad se suočite sa nečim sličnim - online ili u realnom životu.
1. Verujte svom instinktu. Ako osećate da sa nekim nešto nije u redu, ako vam iz stomaka krene ona zebnja u odnosu na bilo koju osobu, nemojte nikako to sputavati. Mi to sve radimo zato što nam je neprijatno, zato što ne bismo da budemo nepristojne, zato što nam neće verovati i zato što će da ispadne da smo uobražene jer mislimo da smo baš mi nekom važne. Reći će nam: "Jeste, baš će tebe. Ne umišljaj, nisi ti baš tako važna" i poješće vas sram.
Ipak, probajte ovako da razmišljate: ako grešim, najgore što može da mi se dogodi je da mi iz okoline i života nestane neka bezopasna osoba, što će da se naljuti i ignoriše me zauvek. S tim mogu da živim, jer i da je bezopasna, smeta mi, nisam obavezna da to trpim. A ako ne grešim, poštedela sam sebe nevolje koja može da dobije ozbiljne razmere.
Zapamtite: uvek verujte sebi više nego drugima.
2. Kada osetite da vas neko na bilo koji način progoni - ne, to nije teška reč, to je pravi naziv ove vrste nasilja - odmah recite to svima. Budite glasni, tražite pomoć okoline, objavite svoj strah i strepnju, imenujte i pokažite lice stokera. Što više ljudi zna, to ste zaštićenije. Ovo se odnosi i na realan i na online život.
Reći će vam: "Šta razvlačiš čoveka, pusti ga, iskuliraj. Nećeš valjda da mu upropastiš život? To čita i njegova porodica, prijatelji, nemoj da ga blamiraš, tako si ista kao i on" i vi ćete oklevati i prećutati.
Ipak, probajte ovako da razmišljate: ako ovo njegova porodica i prijatelji vide, a normalni su ljudi, pomoći će mu da svoju fiksaciju reši i svoje ponašanje vrati u stanje kakve-takve normale. Ako mu se zbog toga upropasti život, niste mu ga upropastili vi, nego on svojim postupcima.
Zapamtite: niko ne sme da vam oduzme pravo da se branite.
3. Ako vam se neko požali na proganjanje, nikada nemojte negirati tudje osećanje. Budite podrška, ako verujete da možete, ili se uklonite iz priče. Ono što nikako ne smete raditi je da minimizirate dogadjaj i osećaj pretnje - reči kao što su: "Ma je l si sigurna?", "Meni ne deluje tako", "Znam ga, dobar je momak", "Da nisi ti to umislila?", "Da ne preteruješ malo?", "A šta si ti njemu radila/rekla, da ga izazoveš?", "Jao sad su odjednom svi kao postali manijaci, to je postala moda" i slično. Ni jedna od ovih reči ne može doneti ništa pozitivno, konstruktivno i dobro, naprotiv, samo će onespokojiti osobu koja je verovatno jedva odlučila da vam se uopšte požali.
Probajte ovako da razmišljate: šta bilo koja osoba može da dobije time što će baš vama da laže da oseća neprijatnost i strah?
Zapamtite: on juri nju, a ne ona njega. To vam je valjda dovoljno?
4. Nikada nemojte nuditi savete osobi koju ne poznajete i koja vam savet nije tražla, ma kako dobronamerni mislili da ste. Ne tražite objašnjenja ni dodatne informacije, ako vam se niko ne obraća. Ako ne znate o čemu se radi - zašto se mešate? Ako mislite da ste objektivni jer gledate stvar "sa strane", to samo znači da niste upoznati sa svim činjenicama. Dobra namera zna da napravi neprocenjivu štetu, to valjda svi znamo?
Probajte ovako da razmišljate: ako u prolazu čujete razgovor komšinice koja kreče na put u planinu, ali se brine da ne bude zavejana, a vi nemate nikakvu informaciju iz polja vremenske prognoze i stanja na putevima, ali vam se ČINI da snežiti neće, da li ćete nepozvani prvo postavljati redundantna pitanja tipa: "Je l si gledala na vremensku prognozu?" i "Je l si zvala AMSJ?", pa kad čujete da NARAVNO da jeste, ponuditi svoje pogled "sa strane", osećaj da padati sneg neće. I onda, kad bi ta osoba, koju ste usputno načuli zbog čega brine, POSLUŠALA vaš nepozvan savet, temeljen ni na čemu, nego na osečaju i pogledu sa strane i krenula uz brdo bez zimskih guma, da li biste pomislili da je nevidjena budala, ili biste joj, kad je zaveje kod Durmitora i ostane zaglavljena 2 dana u mestu, platili šlep službu, hotel i toplu garderobu, dnevnice, gorivo i pretrpljen stres i strah?
Ja mislim da ne.
Zašto onda to radite za mnogo ozbiljnije stvari?
Zapamtite: Niko vas ništa nije pitao, jer je pitao onog koga treba.
Eto, to je ta elaborirana lista. Krača verzija je:
- Veruj sebi više nego drugima
- Viči na sav glas ako si ugrožena, ako te je strah ili ti je samo neprijatno, to nije sramota
- Ne sumnjiči žrtvu koja traži pomoć, ne ponižavaj je i ne poništavaj njeno osećanje ugroženosti
- Ne razmeći se nepozvan savetima o stvarima o kojima ne znaš ništa jer možeš samo da usereš usranu motku do kraja.
To je to.
Kakvo jezivo proseravanje.
Sad Obućina ili Tatalović ili koga je već onako prozivalo treba da je prijave policiji za ona sranja.
Sad Obućina ili Tatalović ili koga je već onako prozivalo treba da je prijave policiji za ona sranja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
doslovce zena kojoj su uprilicili televizijski sastanak sa vucicem kuka kako je vredja neki lik komentarisuci njene objave.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
=AZXHaBijlx7V0mQobePuAzxkzxTreP8Y3j5ZCd48WnggFpm621wjIYg9XK-qTxaX5WtAaysnuEBrRwiQ5DQaAHABDfsEyg-fTUMBevzbVvwDDRyacgwKWfb21u2ZJdUZxSNJxi9hn5cR6djq72YtAUJP&__tn__=R]-R]Леја Келер
Poštovana deco, kad sledeći put budete nekom oblačili mrtvog nevenčanog muža, pa ga, sa pogrebnicima, u sanduku na rukama nosili niz stepenice (jer ne staje u lift), krenite odmah na višegodišnju psihoterapiju koja će da vas barem delimično spremi za momenat kad će vas, neminovno ta nevenčana žena krenuti da blati.
[size=12]=AZXHaBijlx7V0mQobePuAzxkzxTreP8Y3j5ZCd48WnggFpm621wjIYg9XK-qTxaX5WtAaysnuEBrRwiQ5DQaAHABDfsEyg-fTUMBevzbVvwDDRyacgwKWfb21u2ZJdUZxSNJxi9hn5cR6djq72YtAUJP&__tn__=R]-R][size=12]Леја Келер
I što je najgore, računati na vaš osećaj granice koja se ne prelazi, zbog kog nećete nikad reći sve. Vama bude neprijatno zbog tudjih katabaza. U smislu krivičnog zakonika.
[/size]
[/size]
Poštovana deco, kad sledeći put budete nekom oblačili mrtvog nevenčanog muža, pa ga, sa pogrebnicima, u sanduku na rukama nosili niz stepenice (jer ne staje u lift), krenite odmah na višegodišnju psihoterapiju koja će da vas barem delimično spremi za momenat kad će vas, neminovno ta nevenčana žena krenuti da blati.
[size=12]=AZXHaBijlx7V0mQobePuAzxkzxTreP8Y3j5ZCd48WnggFpm621wjIYg9XK-qTxaX5WtAaysnuEBrRwiQ5DQaAHABDfsEyg-fTUMBevzbVvwDDRyacgwKWfb21u2ZJdUZxSNJxi9hn5cR6djq72YtAUJP&__tn__=R]-R][size=12]Леја Келер
I što je najgore, računati na vaš osećaj granice koja se ne prelazi, zbog kog nećete nikad reći sve. Vama bude neprijatno zbog tudjih katabaza. U smislu krivičnog zakonika.
[/size]
[/size]
kakav polusvet
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Izašao Mile na autoput u Njemačkoj i posle 5 minuta muziku na radiju prekida obaveštenje:
Opasnost na putu jedan ludak vozi pogrešnim smerom!
Mile odgovara radiju: Jedan?! Svi su ludi!!!
_____
valjda u engleskoj jbt
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
bela maca wrote:valjda u engleskoj jbt
Јок, бона, у Њемачкој, аутобан је то...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Biljana je jedno od najodvratnijih osoba u Srbiji, smatra da ona moze sve da vredja i ponizava a kad joj se uzvrati padne u histerican napad. Biljana je samo Sns Govno i svi koji je podrzavaju mrs u pizdu materinu. Molim RT hvala pic.twitter.com/XcNHUWh25k
— Petar (@Petar02741491) December 11, 2022
Notxor wrote:Izašao Mile na autoput u Njemačkoj i posle 5 minuta muziku na radiju prekida obaveštenje:
_____
https://nova.rs/zabava/showbiz/ti-si-bez-blama-i-srama-biljana-koliko-lica-imas-milan-maric-i-sergej-trifunovic-zaratili-zbog-srbljanovic/
_____
Ал' су јој нашли фотку, свака им дала. Коцкастију главу је имао једино Душко Локин.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Svi smo mi budući mrtvaci, samo što neki ne razumeju da to može i malo finije.
Starost nikoga ne štedi.
Starost nikoga ne štedi.
_____
Bome, starenje nikog ne stedi, ali nekog ne stedi vise, nekog manje.
Don't look Now (1978)
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
federer za sirotinju
Navućićeš nam čumu navratNotxor wrote:Svi smo mi budući mrtvaci, samo što neki ne razumeju da to može i malo finije.
Starost nikoga ne štedi.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
Solus_Rex wrote:Don't look Now (1978)
đe džiberka :/
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Za koljačku kabanicu moraćeš da skroluješ preko slike.
Opcija "hide" je bagovala :-/
Opcija "hide" je bagovala :-/
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
žuta kabanica? bože ne znam ko je jel džiberka ili profesorka
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
primećujem da se ova genijalština i doživotna titula još nije ni zametnula a kamoli zapatila i ustoličila u javnom diskursu molim vas da se poradi na tomeficfiric wrote:Biljzon
Није то ни звање ни надимак него чин. Са три звездице.
_____