Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
pratimo ovo biljanino ludjenje oko hartefakta i nove?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Neee, daj!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
(30 +20k eura* ako sam dobro razumela one članke nove)
nova je uradila isto što i bakarec, a onda je biljana to isto uradila stevanu filipoviću.
*znam da to nisu male pare za staviti ih u džep, ali u kontekstu donacije za umetnički projekat meni to izgleda kao smejurija
nova je uradila isto što i bakarec, a onda je biljana to isto uradila stevanu filipoviću.
*znam da to nisu male pare za staviti ih u džep, ali u kontekstu donacije za umetnički projekat meni to izgleda kao smejurija
=AZVVk5pqYFFEGq_Jl1uhCtqPqk0rqv5aCrRcBx4P631U9SzJ6x9PnBHl45UuCP_hrtAKVpnAsuQh5cipw-VmTNysM2pOF8pdyRZRqHl1YLxpAEXrHKa5TnkB_iItWDnEH1JzI7bHz-7ZAFVBkP481RHYYptuMq-_-uizBs7o0vlxFg&__tn__=-UC%2CP-R]Леја Келер
Ja nemam nikakvu fondaciju. Hartefakt nije moja fondacija. Meni državna nije dala nikakve pare, posebno ne ove milione za koje me tabloid Nova lažno optužuje i surovo targetira. Razlika izmedju ovoga i Bakarčevog targetiranja glumaca da su "plačenici" NE POSTOJI.
Na svakakve svinjarije tabloida sam navikla, ali ovo postaje opasno. Nova mi crta metu na čelu. Nadam se da će neko na ovo nasilje da reaguje.
EDIT: tabloid Nova je krenuo da fotošopira svoje laži, sada je naslov promenjen I OPET JE NETAČAN, a tekst i dalje nema veze sa njim. Bakarec i fotošop, to je ovaj medij.
https://heartefact.org/nedopustivo-targetiranje-biljane-srbljanovic-i-hartefakta/?fbclid=IwAR2lk_DkvgWsIZZPecxnsPHU0T47144FeBUUi02AuqhzrxSaCA5jQyjje_Q
Tekstovi koji su danas objavljeni na portalu nova.rs „Fondacija Biljane Srbljanović prošle godine od države dobila 4.325.138 dinara“ i „Kome je sve Maja Gojković dala novac: Još 22.000 evra fondaciji u kojoj radi Biljana Srbljanović“ predstavljaju tendencioznu interpretaciju činjenica i nedopustivo targetiraju Biljanu Srbljanović, Hartefakt, kao i ljude koji se oko njega okupljaju.
U samo nekoliko sati na portalu nova.rs pojavila su se navedena dva teksta, nepotpisanog autora, najpre stavljajući u zabludu čitaoce da je dodeljen novac „fondaciji Biljane Srbljanović“. Takva fondacija ne postoji. Nekoliko sati kasnije nova.rs ispravlja naslove – te ostavlja kao ključnu informaciju da je dodeljen novac „fondaciji u kojoj Biljana Srbljanović radi“.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
tekstovi na nova rs su:
https://nova.rs/vesti/biznis/fondacija-biljane-srbljanovic-prosle-godine-od-drzave-dobila-4-325-138-dinara/
https://nova.rs/kultura/kome-je-sve-maja-gojkovic-dala-novac-jos-22-000-evra-fondaciji-u-kojoj-radi-biljana-srbljanovic/
(mada su menjani u međuvremenu, primetili su da je nosov glavni a ne srbljanović a promenili su i naslove jer im je zapretila tužbom)
https://nova.rs/vesti/biznis/fondacija-biljane-srbljanovic-prosle-godine-od-drzave-dobila-4-325-138-dinara/
https://nova.rs/kultura/kome-je-sve-maja-gojkovic-dala-novac-jos-22-000-evra-fondaciji-u-kojoj-radi-biljana-srbljanovic/
(mada su menjani u međuvremenu, primetili su da je nosov glavni a ne srbljanović a promenili su i naslove jer im je zapretila tužbom)
mislim naravno da nije isto sto je uradio bakarec. on recepijente novca upozorava da isti moze presusiti a iste narodu predstavlja kao nezahvalnike koje drzava doji parama a oni na nju pljuju.
nova targetira biljanu kao saradnicu rezima kome pripada bakarec. biljana nije u realnoj opasnosti, obe koje proziva bakarec jesu.
nova targetira biljanu kao saradnicu rezima kome pripada bakarec. biljana nije u realnoj opasnosti, obe koje proziva bakarec jesu.
_____
ocu da kazem da njanjave i slinave demokrate nisu nikoga tukle ili otpustale od 5.10. a ovi imaju istoriju svakakvog nasilja.
_____
mislim princip je isti ali BS nije nikakva zrtva.
_____
nisam ni rekla da je žrtva, već da je nova uradila isto što i bakarec (a jeste), razlika je u poziciji sa koje govori bakarec (pozicija apsolutne moći) i sa koje piše nova (nepotpisan tekst, što je jadnost po sebi)
prozvani glumci su kolateral
to s glumcima na kraju ispalo dobro za vlast, barem u kracem roku. cim su glumci svojim narcizmom bez granica preuzeli proteste protesti propali
_____
ova zemlja to je to
plachkica wrote:nisam ni rekla da je žrtva, već da je nova uradila isto što i bakarec (a jeste), razlika je u poziciji sa koje govori bakarec (pozicija apsolutne moći) i sa koje piše nova (nepotpisan tekst, što je jadnost po sebi)
ma nisi ti rekla al ona to govori.
takodje ne razumem ako neko izlicitirao koliko dobija laza ristovski da li je i to isto?
mislim bakarec je pretio ljudima koji i pored toga sto dobijaju neki novac iz orbite ove vlasti protiv nje protestvuju dok je (tabloidna svakako) nova objavila koliko dobijaju kulturnjacki SNS trojanski konji.
_____
Biljanaja Srbljanovic Jung.
nosov je odavno već dobro pozicioniran u minkulu i bez biljane, tako da je sve to pojačano besmisleno i previše netačno da bi se time bavili. ali čaršija.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
U nizu napada na radnike/ce u kulturi kojima neprekidno svedočimo, na meti se našla i dramaturškinja Biljana Srbljanović zajedno sa Hartefakt fondacijom.
— Inicijativa mladih za ljudska prava (@YIHRSerbia) June 9, 2023
Opasno je koristiti atmosferu u društvu za ovakvu vrstu medijskog targetiranja.
Podrškahttps://t.co/w1go6tEa5g
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
Odmereno
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
plachkica wrote:nisam ni rekla da je žrtva, već da je nova uradila isto što i bakarec (a jeste), razlika je u poziciji sa koje govori bakarec (pozicija apsolutne moći) i sa koje piše nova (nepotpisan tekst, što je jadnost po sebi)
I neka. U nedelji u kojoj je Mila dobila otkaz treba da kukamo zbog ponasanja Nove? Sto se mene tice, sve im je dozvoljeno do pada Vucica
_____
★
Uprava napolje!
+1
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
koliko je ovo ružno jbte
https://fdu.bg.ac.rs/sr/vesti/2023/06/saopstenje-fakulteta-dramskih-umetnosti-povodom-ugrozavanja-bezbednosti-i-napada-na-istaknute-umetnike-i-umetnice
https://fdu.bg.ac.rs/sr/vesti/2023/06/saopstenje-fakulteta-dramskih-umetnosti-povodom-ugrozavanja-bezbednosti-i-napada-na-istaknute-umetnike-i-umetnice
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
supruga kolege Benčine im nije koleginica? na stranu BS, totalno je čudno da ženu kojoj je prećeno ne pominju imenom.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
O Biljani?
Skoro sigurno. O kome drugom?
_____
Sinoć sam čitao, pa nisam skapirao, ali mi se danas "javilo" .
možda nije skorije prao kosu ali je ovde ubo, koliko je mogao, jer još uvek u glavi ima jednu bs koja više ne postoji. ona je završila sa spisateljstvom, bavi se samo katedrom i politikom.
_____
#FreeFacu