Јанош Винету wrote:То је пропало па је намерно дошло до повлачења и артиљерског изнуривања, све док Химарс није изједначио предност Руса у артиљерији.
Samo da vratim prisutne iz Andurilove u slucajnu realnost, ni slucajno nema izjednacavanja u artiljeriji, i najbolji primer toga je sto je svaki pedalj Bahmuta preoran. Nego je HiMars posluzio da se gadjaju neki ciljevi na velikim daljinama, mostovi i komunikacije, sto je otezalo logistiku i sposobnost Rusa da konstantno isporucuju goleme artiljerijske udare na svim pravcima. Medjutim, kada jednom krenu kanonade, HiMars nije nikakvo magicno oruzje koje ce da nadoknadi odsustvo 450 haubica, 100-ak 200-mm minobacaca i 150 konvencionalnih visecevnih raketnih bacaca.
Meni licno cak deluje da su Ukrajinci mogli da se odvaze na vise ambicioznih, brzih manevara, nesto poput onoga sto su izveli na Harkovskom pravcu. Brzo uletanje iz vise smerova, mesanje sa protivnikom, efektivno odsecanje mogucnosti neprijatelju da uvede u jednacinu svoju artiljerijsku premoc jer ne zna ni sam gde su koje jedinice i maksimalno koriscenje takve zabune. Ovako, mislim da im to malo HiMarsa stvaraju laznu sliku da vreme radi za njih. Mozda na neki bas dugacak, dugacak rok, ali placa se velika cena za to. Sreca pa je Putinu ponestalo projektila, mda