Ukratko, rekao sam da su kao Englezi i vaspitana mala deca - ne pričaju sa nepoznatima.
Rat u Ukrajini
- Post n°251
Re: Rat u Ukrajini
Čemu onda služe registrovani botovi Google i Bing?
Ukratko, rekao sam da su kao Englezi i vaspitana mala deca - ne pričaju sa nepoznatima.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°252
Ja sam primetio, kada sam bio dole krajem septembra, da ih veoma malo ima po kafićima. Možeš samo da ih vidiš po prodavnicama i na šetalištima. Samo sam ih jednom video u kafiću i to u Lazaru, mlade mame sa decom, nedelja popodne.
Ako znaš kako se radi search foruma u Guglu i Bingu, reci.
Ako znaš kako se radi search foruma u Guglu i Bingu, reci.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°253
e to je baš vrlo vrlo relevatno kad si bio dole u septebru
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°254
Disonantni tonovi u studiju, ko zna oće ih opet zvati, a sam uvod je odvratan
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°255
našta se vi palite a niste vilmoš kauboj
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°256
Gotivan je Viktor Olevic, gledao sam ga i ranije kod Pitera Lavela na RT-u. Realista, i to ne krene od udarne teze sa kojom bi se neko prepirao, vec od kulina bana i opsteprihvacenih stvari, pa dogura do apsurda (recimo kao sto bih ja tezu da sve crnogorce treba proterati zapoceo pricom da su to najveci srbi i svi potomci nemanjica). I prosle nedelje je lepo sasuo u brk ovoj muskoj putinovoj olji beckovic.
- Post n°257
Zato sam ga i pitao šta je on video/čuo. Svakako zna više od mene.kondo wrote:e to je baš vrlo vrlo relevatno kad si bio dole u septebru
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°258
Ja sam se vratio krajem avgusta (dete, škola...) i pitanje je kad ću ponovo u CG, a i slabo se družim, ali pratim sve što se dešava iz milion razloga.
_____
- Post n°259
Volim sto srpskom telegrafu dojavljuju ove ultra-ekskluzivne informacije sa svih strana
- Post n°260
srce će izdati i ovoga iznad sve su prilike
- Post n°261
Ukrajina traži uklanjanje birokratskih prepreka i saradnju s ostalim zemljama na Dunavu kako bi alternativno tom rijekom izvozila žitarice u Evropsku uniju, jer joj je Rusija onemogućila izvoz putem luka na Crnom moru.
Ukrajina od maja nastoji da prevozi žitarice alternativnim putem, uzvodno Dunavom, što postaje važan pravac usljed aktuelne situacije.
“Ukrajinske luke na Dunavu, u području regije Odese, koriste specijalne brodove za riječni saobraćaj. Usko sarađujemo s vladom Rumunije oko korišćenja njihovih luka”, kaže Korhovij.
Korhovij kaže da ima informacije da u nekim djelovima, više uzvodno, postoje poteškoće oko carina, ali i dubine rijeke.
“Postoje neka ‘uska grla’, više uzvodno, pa definitivno to moramo riješiti bilateralnim dogovorima s tim zemljama, ali i komunikacijom s EU”, napominje zamjenik ukrajinskog ministra.
“Naše stajalište je da je Dunav istinski vodeni put koji život znači. Kada je Rusija blokirala morske luke, dunavske su postale bitne za izvoz. Dunav je sada garancija sigurnosti izvoza hrane”, dodao je.
Ministri spoljnih poslova podunavskih zemalja održali su ovaj mjesec videokonferencijski sastanak, a jedna od tema bila je sigurnost isporuka hrane.
“Luke na Dunavu postale su jedan od mogućih načina za izlazak iz prehrambene krize”, navedeno je u deklaraciji koju je usvojilo 14 zemalja.
https://www.vijesti.me/svijet/evropa/628525/ukrajina-zeli-da-izvozi-zitarice-dunavom
Ukrajina od maja nastoji da prevozi žitarice alternativnim putem, uzvodno Dunavom, što postaje važan pravac usljed aktuelne situacije.
“Ukrajinske luke na Dunavu, u području regije Odese, koriste specijalne brodove za riječni saobraćaj. Usko sarađujemo s vladom Rumunije oko korišćenja njihovih luka”, kaže Korhovij.
Korhovij kaže da ima informacije da u nekim djelovima, više uzvodno, postoje poteškoće oko carina, ali i dubine rijeke.
“Postoje neka ‘uska grla’, više uzvodno, pa definitivno to moramo riješiti bilateralnim dogovorima s tim zemljama, ali i komunikacijom s EU”, napominje zamjenik ukrajinskog ministra.
“Naše stajalište je da je Dunav istinski vodeni put koji život znači. Kada je Rusija blokirala morske luke, dunavske su postale bitne za izvoz. Dunav je sada garancija sigurnosti izvoza hrane”, dodao je.
Ministri spoljnih poslova podunavskih zemalja održali su ovaj mjesec videokonferencijski sastanak, a jedna od tema bila je sigurnost isporuka hrane.
“Luke na Dunavu postale su jedan od mogućih načina za izlazak iz prehrambene krize”, navedeno je u deklaraciji koju je usvojilo 14 zemalja.
https://www.vijesti.me/svijet/evropa/628525/ukrajina-zeli-da-izvozi-zitarice-dunavom
_____
- Guest
- Post n°262
zanimljiv razvoj: Turska, Ukrajina i UN dogovorili su se da ipak pokrenu brodove, uprkos tome što se Rusija povukla iz sporazuma.
#BREAKING Two ships loaded with grain leave Ukraine: marine traffic website pic.twitter.com/E64B1dduXi
— AFP News Agency (@AFP) October 31, 2022
- Post n°263
Sad je bitno i pod čijom zastavom plove. (verovatno pod turskom)
turska jok. plove pod zastavom Palau i Hong Konga... nadam se da nije neka igra u kojoj će da ih potope, e da bi nešto dokazali.
turska jok. plove pod zastavom Palau i Hong Konga... nadam se da nije neka igra u kojoj će da ih potope, e da bi nešto dokazali.
_____
- Post n°264
Jebes brodove, ovi opet razvalili infrastrukturu.
- Guest
- Post n°265
Tradicionalni raketni ponedeljak - ovo je valjda već treći put. Izgleda da je baš dosta raketa poskidano.
- Guest
- Post n°266
Što se brodova tiče, isplovili su svi koji su bili planirani za danas, sa ili bez ruskog blagoslova. Nisu Rusi ovde baš ni imali pravi izbor.
- Guest
- Post n°267
Pretpostavljam da će da oćute ovo, ispali su majmuni i to je to. Alternativa je sumanuta, da presreću brodove koji nose hranu sirotilji.
- Post n°268
po čemu izgleda? po izjavi Ukrajinaca da su oborili 44 od 50? šta bi bilo tek da im nisu poskidali te 44Cousin Billy wrote:Tradicionalni raketni ponedeljak - ovo je valjda već treći put. Izgleda da je baš dosta raketa poskidano.
- Guest
- Post n°269
Po dostupnim podacima o raketiranju i nastaloj šteti izgleda da je dosta poskidano, ako nije tako - nije tako, nemam pri ruci raketometar i PVOmetar. Činjenica je da Ukrajinci imaju sve bolju PVO.
- Post n°270
po čemu izgleda? razvalili su im najviše infrastrukture danas za svo vrijeme rata
- Post n°271
- Post n°273
Bilo ovo?
#Ukraine: If you ever asked yourself what types of ammo are used by a Ukrainian UPIK-82 82mm mortar team deployed in Bakhmut - here's the answer: Soviet O-832DU, Bulgarian HE-82M and most interestingly Serbian M68P1, which are seen in Ukraine for the first time. pic.twitter.com/0npobNzrer
— Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) October 30, 2022
_____
- Post n°275
Minobacačka municija iz Srbije je dosad više puta "uslikana" na ratštu sa ukrajinske strane.