Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

fikret selimbašić

Rat u Ukrajini - Page 25 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by fikret selimbašić 2022-11-27, 14:51

Mór Thököly wrote:Svtjbm, koji je to pokolj tamo...

Bilo je nekoliko desetina dana sa po 20 i kusur hiljada projektila samo na Mariupolj. Djelovalo mi je preterano dok nisam vidio snimke grada nakon bitke. Kad je neki ukrajinski oficir ljetos izjavio kako Rusi ispaljuju 46-50 hiljada granat povjoravo sam mu iz cuga.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Filipenko

Post by Filipenko 2022-11-27, 15:36

Ne mozes ti zapadnjaka zajebati. Ako koristis matoro oruzje i municiju, ti si raspali zaostali dziber koji se tuce sredstvima iz proslog veka. Kad krenes da koristis sveze ture, ti si jadnik koji samo sto nije ostao bez municije, a onda zna se sta ti sleduje.

Hoce li vise neko Putinu reci da je ostao bez municije, krstarecih raketa itd. ? Rat u Ukrajini - Page 25 298304839
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-11-27, 15:57

Dobro, pametni(tm) projektili su drugo
    Anduril

Post by Anduril 2022-11-27, 21:53

Broj projektila dnevno u modernom ratu ne znaci mnogo. Zapravo, usporava logistiku, unistava cevi brze i smanjuje preciznost. Oni su ga ugasili jer ce ih Ukrajinci celu zimu gadjati GPS municijom, osmatraju ih dronovima i skidaju kao glinene golubove a vegetacije nigde, zemlja pocinje da se smrzava a bolji rovovi ne mogu da se kopaju, a oni poslati na front bez zimske odece. Skoro da mi ih je zao, ali, tako to ide kad se ne bune. Bice sve gore i do januara/februara ce zatrebati jos jedna tura mobilizovanih samo da se stabilizuje front.
    Notxor

Post by Notxor 2022-11-27, 22:12

Putin pička - ima atomke, a štedi ih kao da će da poskupe.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Cowboy

Post by Cowboy 2022-11-27, 22:50

Anduril wrote:Broj projektila dnevno u modernom ratu ne znaci mnogo. Zapravo, usporava logistiku, unistava cevi brze i smanjuje preciznost. Oni su ga ugasili jer ce ih Ukrajinci celu zimu gadjati GPS municijom, osmatraju ih dronovima i skidaju kao glinene golubove a vegetacije nigde, zemlja pocinje da se smrzava a bolji rovovi ne mogu da se kopaju, a oni poslati na front bez zimske odece. Skoro da mi ih je zao, ali, tako to ide kad se ne bune. Bice sve gore i do januara/februara ce zatrebati jos jedna tura mobilizovanih samo da se stabilizuje front.

Kapiram da ce ta tura da nam dodje u BG i NS, cene stanova nisu dovoljno skocile Rat u Ukrajini - Page 25 3274312807

Realno Putin uvek ima takticke i svake druge atomske bombe tako da ne verujem da je previse anksiozan zog debakla na frontu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-11-27, 23:02

I sta ce s njima?
    Notxor

Post by Notxor 2022-11-27, 23:19

Ništa, nije on

Rat u Ukrajini - Page 25 UVKpmsJ

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista 2022-11-27, 23:25

Pa nije u tome stvar, nego tada nije postojala opasnost nuklearne eskalacije, a danas postoji. 

Nece biti upotrebe nuklearnog naoruzanja. Umesto toga smo dobili razvaljivanje ukrajinske infrastrukture konvencionalnim naoruzanjem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-11-27, 23:36

Da. Jedino sto se time ne dobija rat u ovakvim medjunarodnim uslovima.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú 2022-11-28, 00:26

Notxor wrote:Putin pička - ima atomke, a štedi ih kao da će da poskupe.
    Putin Soroševac, ruši Rusiju iznutra.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú 2022-11-28, 00:36

Mór Thököly wrote:Da. Jedino sto se time ne dobija rat u ovakvim medjunarodnim uslovima.

Ljudi vole da kažu “ne” terorizmu, ali se terorizam ponekad isplati. 

Primer uspešnog grassroot terorizma je Šin Fen u Irskoj.

Primer uspešnog državnog terorizma je pojačano bombardovanje civila u Teheranu pred kraj iransko-iračkog rata, da bi se tvrda struja ajatolaha ubedila da potpiše mir. 

Onda imaš to isto od strane Amerikanaca, kada su pojačano bombardovali Sev Vijetnam za vreme pregovora u Parizu.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-11-28, 02:05

Da, ali ovo je drugo. Putin mora da dobije rat na frontu, plain and simple, jer Ukrajinci se nece predati i pomoc ce nastaviti da im stize. Ali sva je prilika da Putin nece dobiti rat na frontu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-11-28, 02:12

U stvari, ja ne mislim ni da sam Putin misli da ovako moze da dobije rat, nego je prosto to ono sto je njegov "žeton" kad jednom krenu pregovori - razrušiću vam zemlju skroz ako ne prihvatitet ovo ili ono. Ali ako nastavi da gubi delove osvojenih teritorija ni to mu nece pomoci.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú 2022-11-28, 05:49

Mór Thököly wrote:U stvari, ja ne mislim ni da sam Putin misli da ovako moze da dobije rat, nego je prosto to ono sto je njegov "žeton" kad jednom krenu pregovori - razrušiću vam zemlju skroz ako ne prihvatitet ovo ili ono. Ali ako nastavi da gubi delove osvojenih teritorija ni to mu nece pomoci.
    Pa to je bio i irački i američki žeton u ovim primerima gore koje sam naveo, nisu mogli da dobiju rad, hajde da ubedjujemo tako što pojačamo granatiranje gradova. Naravno da si u pravu da ti žetoni rade samo ako je status kvo na frontu.

_____

Del Cap

Post by Del Cap 2022-11-28, 06:36

Ako ste čitali The Road to Dayton, američko razumevanje opsade i gađanja Sarajeva od VRS je bilo pre svega politička poruka "ne želimo da živimo s vama". I pored poraza VRS pri kraju rata na zapadnim pravcima ta logika je prosto ukalkulisana u rešenje rata.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-11-28, 08:14

Plus, vrv, i da ogade drugoj strani zivot sa njima. To ne bi imalo neke veze sa Putinovim iznesenim ciljevima na pocetku rata, ali sad su ciljevi drugi, vidi se iz same ove strategije, sta god ruski zvanicnici prucali o nepromenjenim ciljevima operacije.
    Anduril

Post by Anduril 2022-11-28, 12:27

Mór Thököly wrote:U stvari, ja ne mislim ni da sam Putin misli da ovako moze da dobije rat, nego je prosto to ono sto je njegov "žeton" kad jednom krenu pregovori - razrušiću vam zemlju skroz ako ne prihvatitet ovo ili ono. Ali ako nastavi da gubi delove osvojenih teritorija ni to mu nece pomoci.

Problem je sto on uskoro vise nema cime. Od 900 Iskandera ostalo im je oko 100.
    Od 2500 krstarecih raketa ostalo im je jos oko 500-1000, uglavnom starijih Kh tipa.
    Sve bolje i novije su potrosili. Za svaki dalji udar, potrebno im je oko 100 raketa.
    Prema tome, mogu jos nekoliko puta tako i onda nema vise, a Iran nece isporuciti ni 100 a kamoli ono sto njima treba.
    Istovremeno ce do proleca PVO biti jos jaca pa ni 100 raketa nece biti dovoljno da se zasiti PVO.
    Pregovore mogu da zamislim negde do pred sledecu zimu, a do tada ovim zapravo torpeduje i ukrajinski i zapadni pro-pregovaracki blok.
    Ako mu je ovo strategija, onda mu ide kao i sve strategije do sada - totalna katastrofa.
    Notxor

Post by Notxor 2022-11-28, 12:33

Atomski s leva!

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2022-11-28, 12:36

ja sam valah naučio da Andurilova predviđanja uzimam za ozbiljno.
    Notxor

Post by Notxor 2022-11-28, 12:43

Putin je prvo ušao u rat bez ikakvog smisla i oterao u smrt hiljade rusa (i naravno ukrajinaca) a kad treba da završi rat ne koristi ono što ima u magacinu već i dalje radi isto što i na početku rata.
    Verovatno očekuje Nobela za mir jer eto, mogao je, ali nije, da uz prethodno upozorenje baci nekoliko taktičkih po infrastrukturi i komunikacijama.

_____
    Filipenko

Post by Filipenko 2022-11-28, 19:11

Cousin Billy wrote:ja sam valah naučio da Andurilova predviđanja uzimam za ozbiljno.

Pa da, kada je pricao o gromovitoj ofanzivi na Herson ispalo je da su tamo dobili zestoke batine, ali su probili kod Harkova, svega 1000 km dalje i koji mesec kasnije. Ja sam naucio da se takvih cuvam, a vi mu verujte slobodno.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2022-11-28, 19:19

Filipenko wrote:
    Cousin Billy wrote:ja sam valah naučio da Andurilova predviđanja uzimam za ozbiljno.

Pa da, kada je pricao o gromovitoj ofanzivi na Herson ispalo je da su tamo dobili zestoke batine, ali su probili kod Harkova, svega 1000 km dalje i koji mesec kasnije. Ja sam naucio da se takvih cuvam, a vi mu verujte slobodno.

Ne zajebavaj, Filipe, nacrtao je šta će biti kod Hersona. I meni je sve ono što je pisao izgledalo nemoguće sve do harkovske kontraofanzive.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Cowboy

Post by Cowboy 2022-11-28, 19:36

Mór Thököly wrote:I sta ce s njima?

Pa ne znam brt, ako vidis pistolj u prvom cinu znaj da ce da opali u trecem Rat u Ukrajini - Page 25 2348298330 

Eto zamisli Hitlera u onom bunkeru dok je oko njega gruvalo, da li bi iskoristio nuklearne glave da ih je imao. Mnogo im (Putinu, Vucicu, generalima) kredita dajemo kada racunamo na njihov razum.
    Filipenko

Post by Filipenko 2022-11-28, 19:46

fikret selimbašić wrote:
    Filipenko wrote:

Ne zajebavaj, Filipe, nacrtao je šta će biti kod Hersona. I meni je sve ono što je pisao izgledalo nemoguće sve do harkovske kontraofanzive.

Pa da, i nista se od toga nije dogodilo. Nego se nesto drugo dogodilo 1000 kilometara odatle, na drugoj strani Ukrajine, nekoliko nedelja kasnije.

Post by Sponsored content

Current date/time is 2024-11-15, 08:41