Malo je nadrealno tbh
Rat u Ukrajini
- Post n°226
Re: Rat u Ukrajini
Preciznije, Tašmajdan. Sad bio.
Malo je nadrealno tbh
Malo je nadrealno tbh
- Post n°228
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:meni se cini da je ta anglofobija mesto gde se srecu staljinisti, ljoticevci i tuzno prodati cetnici.
I to mesto je studio Hepija
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°229
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:meni se cini da je ta anglofobija mesto gde se srecu staljinisti, ljoticevci i tuzno prodati cetnici.
I to mesto je studio Hepija
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°230
Cousin Billy wrote:Šta
Pa malo je kao da je poceo ww3. Tipa ako bi bio nuklearni rat, ali ne armagedon, nego lupi tipa 3-4 atomke po istocnoj Evropi i svi krenu da idu negde gde mogu (zbog para i udaljenosti) gde (verovatno) nece pasti nuklearka i odakle mogu da se brzo vrate. Nece svi pobeci u Svajcarsku i Austriju.
- Post n°231
Eh, kad se samo setim lepih, starih vremena, otprilike pre godinu dana, kad sam mislio da će konačno, za promenu, jedan svetski rat da nas zaobiđe. Te da ćemo, iz ugrejanih i udobnih soba, gledati svecki krkljanac na potezu Singapur-Kuala Lumpur. Kad ono...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°232
Nas da zaobidje
Oni koji hoce da izbegnu Putinovo ludilo su dobrodosli, naravno. Ali, realno, ovi ljudi su potpumi stranci koji bukvalno cistim slucajem govore slican jezik. Niko od nasih predaka nije video nikog od njihovih predaka minimum jedno 1500-2000 godina. Neuporedivo sa situacijom u kojoj bi se ovde odjednom nasle desetine hiljada recimo Bugara, Grka ili Madjara recimo. Razlicito po egzotici, ali ne previse udaljen slucaj recimo od desetina hiljada Indijaca ili Sirijaca. Bas sam pod utiskom posle današnje šetnje Tašom, možda me prodje...
Oni koji hoce da izbegnu Putinovo ludilo su dobrodosli, naravno. Ali, realno, ovi ljudi su potpumi stranci koji bukvalno cistim slucajem govore slican jezik. Niko od nasih predaka nije video nikog od njihovih predaka minimum jedno 1500-2000 godina. Neuporedivo sa situacijom u kojoj bi se ovde odjednom nasle desetine hiljada recimo Bugara, Grka ili Madjara recimo. Razlicito po egzotici, ali ne previse udaljen slucaj recimo od desetina hiljada Indijaca ili Sirijaca. Bas sam pod utiskom posle današnje šetnje Tašom, možda me prodje...
- Post n°233
1500, 2000 godina?
hit!
hit!
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°234
Pa ok, kad su severnjaci iz st.petersburga u pitanju tacnije je - nikad.
- Post n°235
Ne znam odakle su tvoji preci ali Nikolaj Rajevski, unuk poznatijeg Nikolaja poginuo je 1876. kao dobrovoljac u Srbiji, a moji preci su sa Luštice gledali 1806. rusku mornaricu u Herceg Novom, ali dobro, u pravu si.
_____
- Guest
- Post n°236
mislim da Mor govori o susretima na velikoj, antropološkoj skali, ono, kontakti tokom kojih se trajno razmenjuju informacije o kulturi, a ne o susretima sa vojskama i pojedincima...
- Post n°237
Za pocetak, dovoljno je uporediti muziku - s kim imamo slicnosti a s kim nemamo
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°238
Cousin Billy wrote:mislim da Mor govori o susretima na velikoj, antropološkoj skali, ono, kontakti tokom kojih se trajno razmenjuju informacije o kulturi, a ne o susretima sa vojskama i pojedincima...
Ma da bre, naravno
- Post n°239
Kakva bre kultura Mileta u Lajkovcu pre pruge? Hajde malo ozbiljnosti.
...a sad i muzika?... nastavite bez mene.
_____
- Post n°240
ficfiric wrote:Za pocetak, dovoljno je uporediti muziku - s kim imamo slicnosti a s kim nemamo
Прва константа овдашњих култура је мажњавање од комшије, чак и кад је сусјед, укључујући и музику и граматику и штагод хоћеш. Ено балканише шпрухбунд, или оно како словеначки има више сличности са руским него српски.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°242
I zahvaljujuci tom maznjavanju, mozes proceniti s kim si kad bio brat i ko je stranac
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°243
Па није само до тога, наравно.
Затекао сам се у Бугарској са Канађанином, и кад смо наздрављали, домаћин упозори Канађанина да му је промакло како смо се нас двојица погледали у очи кад смо се куцнули - што је општебалкански обичај. Овај није имао појма, нама нормално.
И још педесет других ствари.
Затекао сам се у Бугарској са Канађанином, и кад смо наздрављали, домаћин упозори Канађанина да му је промакло како смо се нас двојица погледали у очи кад смо се куцнули - што је општебалкански обичај. Овај није имао појма, нама нормално.
И још педесет других ствари.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°244
Cousin Billy wrote:mislim da Mor govori o susretima na velikoj, antropološkoj skali, ono, kontakti tokom kojih se trajno razmenjuju informacije o kulturi, a ne o susretima sa vojskama i pojedincima...
Ja sam dvije i po godine živio san svakog ruZofila, dva do tri puta hevteno druženje i pijanke sa ruskim oficirima, ne bilo kakvim oficirima već elitom, VDV. Da sam na osnovu tih druženja u maloj vojarni, smještenoj na granici zona odgovornosti ruskog i američkog kontingenta IFOR snaga, formirao sliku i mišlenije o Rusima, bila bi to 1 grdna slika i još grđe mišlenije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°245
Nemoj sad da bežiš, reci nam kakvo je mišljenje Milo (*) stekao o današnjim Rusima na osnovu ovih što su doselili u Boku u poslednjih 10–15 godina.Notxor wrote:Kakva bre kultura Mileta u Lajkovcu pre pruge? Hajde malo ozbiljnosti.
(*) Milo as in rodjak Mileta, ne Milo prešjednik.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°246
fikret selimbašić wrote:živio san svakog ruZofila
Ne bas san. Njihov san je da im blajvaju
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°247
ficfiric wrote:I zahvaljujuci tom maznjavanju, mozes proceniti s kim si kad bio brat i ko je stranac
E ovo ko je "stranac" to je malo komplikovanije, al umem ko je "potpuni stranac": to su ljudi izvan evropskog dela Osmanskog carstva, Habzburške monarhije i Mletaka (da kažemo Italije malo šire od Mletaka, možda). Izvan toga su "potpuni stranci".
- Post n°248
Ja sam ubedjen da ce elita koja je zaduzena za svetsku stabilnost, klimatske promene, pandemiju i prosperitet uskoro ovaj grozni rat privesti kraju mirovnim procesima koji samo sto nisu zapoceli ... dajmo im podrsku!
_____
Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'
- Post n°249
Vilmos Tehenészfiú wrote:Nemoj sad da bežiš, reci nam kakvo je mišljenje Milo (*) stekao o današnjim Rusima na osnovu ovih što su doselili u Boku u poslednjih 10–15 godina.Notxor wrote:Kakva bre kultura Mileta u Lajkovcu pre pruge? Hajde malo ozbiljnosti.
(*) Milo as in rodjak Mileta, ne Milo prešjednik.
Pisao sam o tome na forumu, pa potraži ako te baš zanima.
_____
- Post n°250
Ajde jebote pa znaš da ovde search ne radi.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”