boomer crook wrote:ima jedan dobar savet da ne treba ohrabrivati fasiste glasanjem za njih u situacijama opste krize posto ce onda gledati da iste izazivaju.
Vidi, ajde da uzmemo da su 165 miliona Amerikanaca fashisti, a druga polovina borci za svoju i svetsku slobodu - to je tako kako jeste, zar ne? To nije diskutabilno, podela je vise nego perfektna (50;50, 218:217, 22:24) Razlog vise da se to razdvoji, majku mu pa i to je neka demokratija , zar nije? E sad, mora se uvaziti da fashisti zive na 80% teritorije i da se zbog te cinjenice ne isplati ici u gradjanski rat, teorija zalamanja, tako se zalomilo.
U Kanadi je slicno, centralne provincije egzistencijalno ugrozene od federalne vlade su konzervativne (fashisticke kako vi vise volite), mada i Ontario vec drugi put bira konzervativnu vladu, ali realno ti konzervativci su jos smesniji od engleskih. Kome je potreban rat? Nikome.
Fasisticke ekonomije su nadmocno guzile svaku postojecu komunisticku ekonomiju otkad je sveta i veka. (Spanija, Portugal)
A ko bolje ispunjava fasisticke kriterijume jacanja drzave u svakoj sferi, svakom smislu i sprege vlasti sa korporacijama to valjda svaka budala vidi i zna. Tako da je etiketiranje izgubilo smisao, na to se vise niko ne obazire.
Uvredices me nazivajuci me sledbenikom ideologije koja je ubila 60 miliona ljudi iako si ideoloski opsednut ideologijom koja je ubila 100 miliona , ko na to jos obraca paznju. To je isto kao kad bih ja vas nazivao masovnim ubicama, sigurno da se ne bi potresli jer ste vi moralno podšprajcovani borbom za svecku pravdu i samoupravni socijalizam.