USA - США - SAD
- Post n°977
Re: USA - США - SAD
Taj žargon se stalno menja. Kako se danas kaže za travu?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°978
Летећи Полип wrote:Taj žargon se stalno menja. Kako se danas kaže za travu?
„Вегуни, доручак!“
Ил' си мислио на вутру, можда?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°979
Ih, vutra je bila pase još kad sam ja bio duplo mlađi nego sad.
_____
~~~~~
- Post n°980
Летећи Полип wrote:Taj žargon se stalno menja. Kako se danas kaže za travu?
Hanka.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°981
https://www.advocate.com/politics/texas-drag-bounty-bill
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°982
Ode i Signature Bank, crypto friendly gigant od tipa 120 milijardi dolara.
- Post n°983
Нека иде, и треба да иде.
Овакав какав је, не треба никоме осим шпекулантима.
Овакав какав је, не треба никоме осим шпекулантима.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°984
Rekoh ja, ponedeljak i kokice
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°985
Ne znam štada mislim. S jedne strane, razum kaže da me je kriza već opako ujebala, Sa druge, reptilski mozak ište spektakla.
_____
~~~~~
- Post n°986
То ради на кризе... уосталом, види Ференгије и Правила стицања.
Само треба знати кад је која фаза, јел сад пумпамо или издувавамо. Систем омогућава одличну зараду и на смањењу вредности, није ми баш јасно како, ал' тако је.
Само треба знати кад је која фаза, јел сад пумпамо или издувавамо. Систем омогућава одличну зараду и на смањењу вредности, није ми баш јасно како, ал' тако је.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°987
BREAKING: Goldman Sachs, $GS: “In light of recent stress in the banking system, we no longer expect the FOMC to deliver a rate hike at its March 22 meeting with considerable uncertainty about the path beyond March."
— unusual_whales (@unusual_whales) March 13, 2023
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°988
паће wrote:Систем омогућава одличну зараду и на смањењу вредности, није ми баш јасно како, ал' тако је.
Sada ću da objasnim short sale u nekoliko rečenica. Akcije firme Pollution Solutions vrede 100 dolara. Dobiješ informaciju je Pollution Solutions izlio 100 tona otrova u reku i da će dovesti do pada vrednosti akcija u narednih nedelju dana. Uzajmiš (to je složen postupak koji obuhvata i marginu profita za zajmodavca i razna pravila koja koliko-toliko uravnotežuju sistem ali to sad nije bitno) 100 deonica i platiš ih 10.000 dolara. Posle kraćeg perioda ih prodaš npr za 8.000 dolara - vrednost je počela da se "kruni". Čekaš da vesti o otrovu u reci još obore cenu akcija, čekaš, i čekaš, i kada padne na 10 dolara, kupiš akcije i odmah ih vratiš zajmodavcu. I tako si zaradio na tuđoj muci.
Ovo je naravno ekstreman primer, pojačan i jako pojednostavljen da bi se razumeo sistem. Shorting je obično zasnovan na proučavanju fundamentalsa kompanija, tržišne konjunkture itd. i zarađuje se na mnogo sporijim i umerenijim padovima vrednosti.
- Post n°989
Cousin Billy wrote:паће wrote:Систем омогућава одличну зараду и на смањењу вредности, није ми баш јасно како, ал' тако је.
Sada ću da objasnim short sale u nekoliko rečenica. Akcije firme Pollution Solutions vrede 100 dolara. Dobiješ informaciju je Pollution Solutions izlio 100 tona otrova u reku i da će dovesti do pada vrednosti akcija u narednih nedelju dana. Uzajmiš (to je složen postupak koji obuhvata i marginu profita za zajmodavca i razna pravila koja koliko-toliko uravnotežuju sistem ali to sad nije bitno) 100 deonica i platiš ih 10.000 dolara. Posle kraćeg perioda ih prodaš npr za 8.000 dolara - vrednost je počela da se "kruni". Čekaš da vesti o otrovu u reci još obore cenu akcija, čekaš, i čekaš, i kada padne na 10 dolara, kupiš akcije i odmah ih vratiš zajmodavcu. I tako si zaradio na tuđoj muci.
Ovo je naravno ekstreman primer, pojačan i jako pojednostavljen da bi se razumeo sistem. Shorting je obično zasnovan na proučavanju fundamentalsa kompanija, tržišne konjunkture itd. i zarađuje se na mnogo sporijim i umerenijim padovima vrednosti.
Чекај, овај је луд да ти да зајам и прихвати исплату у деоницама?
_____
- Guest
- Post n°990
A postoji i zabavan fenomen zvani short squeeze. To se desi kada short selleri odjednom navale da kupuju jeftine deonice, i vrednost deonica naglo poraste usled smanjene ponude :ljaksofon:
Pre dve godine dogodio se verovatno najzabavniji takav slučaj u istoriji, sećate ga se verovatno. Ima reddita, ima Elona Maska, ima memea, ima hedge fundova koji su ostali bez kamara novca...
https://en.wikipedia.org/wiki/GameStop_short_squeeze
Pre dve godine dogodio se verovatno najzabavniji takav slučaj u istoriji, sećate ga se verovatno. Ima reddita, ima Elona Maska, ima memea, ima hedge fundova koji su ostali bez kamara novca...
https://en.wikipedia.org/wiki/GameStop_short_squeeze
- Post n°991
Global Central Banks Trying To Fix The Economy#FOMC #EconomicCrisis #EconomicSlowdown #Inflation pic.twitter.com/TijN7WbJFG
— QuickUpdate (@BigBreakingWire) March 7, 2023
-------
Since too many posts were made, this topic has been divided automatically. You can find the rest of this topic here :
https://vasudeva.forumburundi.com/t2184-usa-sad
_____
~~~~~