USA - США - SAD
- Post n°177
Re: USA - США - SAD
Nemam ja nista protiv gay people, odakle ti to. Uglavnom informacije dobijem slusajuci Dave Rubina i Douglas Murray-a, gay konzervativci, odlicni, preporucujem. Ja sam samo protiv ludila postmodernistickog bilo koje vrste, klimatskog, vakcinaskog, lgbt, rasnog .... U Trumpovoj visoj administraciji je bilo 26 gay ljudi, jedan je cak bio zaduzen za Kosovo, koga interesuje njihov seksualni zivot, gde vi zivite. Ukoliko nisu bolesnici koji hoce u skole i obdanista. Dusevna bolest napada i straight i gay, ne pravi razliku.
Last edited by Donald DeSantis on Tue Oct 25, 2022 6:39 pm; edited 1 time in total
- Post n°178
Pa tebe interesuje, prebrojao si ih i znaš ko je za šta zadužen. Što bi se reklo, spisak postoji.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°179
Malo li je od 2 do 7god montesori? Early years education plus obrazovani roditelji koji rade sa detetom i guraju u vannastavne aktivnosti..Donald DeSantis wrote:lalinea wrote:
Larry je isao u montesori skolu, toliko o tome (kao i Sergej, mislim). Plus sto nisu sve public schools created equal - u zonama dobrih public skola rente su skuplje i stan je teze naci i opet se sve svede na to da je bitno sa kalvim privilegijama si rodjen. Isto kao sto ovo za pandurski test nije do rasisticke matematike, nego do rasisticko-klasnog drustva: losija public skola i roditelji koji rade po dva posla te nece nauciti matis, a ko je u americi verovatnije da zivi u tim uslovuma, znamo.
Isao je u montesori obdaniste (2-7), a ne skolu. U skolu je isao najobicniju javnu kakvih ima na hiljade i to u nekoj zabiti u jebenom michigenu. A u kom to drustvu odredjeni nemaju privilegije? Da nije mozda Kuba i Venecuela? Pa tamo za privilegovane postoje posebne prodavnice, skole, bolnice kojima gologuzija ne sme da pridje na 5 kilometara. Vojska cuva.
I zasto bi bilo ko hteo da postane hirurg, naucnik, inzenjer ako ce ziveti i deca mu ici u skolu u koju idu deca nekog narkomana i budale george floyda? Koja je motivacija? Kako bi imali "podjednake sanse"? Haha, pitaj dobre profesore u Americi da li bi pristali da rade u geto skolama kako bi sirili bratstvo i jedinstvo i socijalnu pravdu? Hoce boli ih johnson, treba zivot da rizikuju.
Masis celu poentu - nije pitanje ko ce ici u skolu sa decom narkomana, vec to da sva deca treba da dobiju dobro obrazovanje. A za to je odgovorna drzava. (Zasto bi bilo ko slao decu u raspalu skolu? Poenta je da raspala public skola treba da bude izuzetak, problem koji se resava, a ne pravilo)
Jeste, svuda ima nekih privilegovanih, ali u USA ta linija je bas onako, crno-bela, a nije do biologije. Ne moze da se kaze "vidi glupi crnci ne razumeju matematiku" a da se zatvaraju oci pred milion razloga za to koji veze sa matematikom nemaju.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°180
Donald DeSantis wrote:Ja sam samo protiv ludila bilo koje vrste, klimatskog, vakcinaskog, lgbt, rasnog
da, ta neka normalnost. moramo svi da budemo budni inače ode društvo dođavola.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°181
Ma naravno, drzava ima obavezu da zameni oca koji te nikada nije ni zeleo, ni video. A ni 10 dolara u zivotu dao. Hoce to mozda u nekoj Kardeljevoj drzavi, mislim, nije ni u njoj bilo, gologuzija je ostala gologuzija, a deca istaknutih "drustveno-politickih radnika" su zamenila polupismene roditelje, komunjare. Ima li vecih rasista od Azijata - nema. Tamo crnci ne mogu ni u diskoteku da udju. Jel ti mislis da oni uce decu socijalnoj pravdi, rasizmu I transdzenderizmu , ma ni ne pominju bre. Imas matematiku, fiziku, hemiju .... biraj.
Last edited by Donald DeSantis on Tue Oct 25, 2022 7:23 pm; edited 1 time in total
- Post n°182
Ne, drzava mora da obezbedi dobro obrazovanje, zdravstvo i mogucnost normalnog zivota na posteno zaradjenoj plati. Nije "gologuzija"/drustvena dinamika crmackih porodica uzrok, nego posledica.
_____
- Post n°183
@Donald
Jel znas yoyogija?
Jel znas yoyogija?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°184
Ja mozgam na koga me potseca stil...
_____
- Post n°185
Sto se drzave tice najbolje bi bilo da ne postoji posto je dokazano najveci neprijatelj gradjana, dokazano parazitsko, korumpirano, uzasno neefikasno, preskupo steciste najgorih medju nama. E sad, to nije popularna ideja jer vecina hoce da pripada stadu i voli drzavnu sisu.
_____
Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'
- Post n°186
Sto lupate glavu, jeste, ja sam. Sto je to bitno? Nisam bio na forumima nekoliko godina, jel zabranjeno?
Znam Yoyogija, vecu budalu u zivotu nisam sreo
_____
Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'
- Post n°187
Donald DeSantis wrote:Sto se drzave tice najbolje bi bilo da ne postoji posto je dokazano najveci neprijatelj gradjana, dokazano parazitsko, korumpirano, uzasno neefikasno, preskupo steciste najgorih medju nama. E sad, to nije popularna ideja jer vecina hoce da pripada stadu i voli drzavnu sisu.
Mislis da.nije probano bez drzave? Probali ljudi par stotina hiljada godina. Za ovih nekoliko hiljada pak se doslo od grane i banane do putovanja u svemir.
- Post n°188
Donald DeSantis wrote:
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°189
Drustveno dinamika?!? Cim jednu oplodi bezi I skace na drugu I tako 5-6 puta. Pa i tata bi sine voleo tu "dinamika" no me sramota da mi "
drzava" tj ukradene pare od postenih ljudi -izdrzava decu.
Leba ti, obrazuj me, sta ih tacno tera da prave decu pa pobegnu?
drzava" tj ukradene pare od postenih ljudi -izdrzava decu.
Leba ti, obrazuj me, sta ih tacno tera da prave decu pa pobegnu?
Last edited by Donald DeSantis on Tue Oct 25, 2022 7:55 pm; edited 1 time in total
- Post n°191
Donald DeSantis wrote:Sto lupate glavu, jeste, ja sam. Sto je to bitno? Nisam bio na forumima nekoliko godina, jel zabranjeno?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°192
_____
- Post n°193
Znam ja nas, jebo ti nas
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°194
Ali kada državni službenik kaže da država ne treba da postoji.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°195
Donald DeSantis wrote:Uglavnom informacije dobijem slusajuci Dave Rubina i Douglas Murray-a, gay konzervativci, odlicni, preporucujem.
- Post n°196
Sa druge strane su Don Lemon i Anderson Kuper. Kom li se carstvu privoleti?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°197
_____
- Post n°198
"Ne, drzava mora da obezbedi dobro obrazovanje, zdravstvo i mogucnost normalnog zivota na posteno zaradjenoj plati. Nije "gologuzija"/drustvena dinamika crmackih porodica uzrok, nego posledica."
Sta tacno znaci DRZAVA MORA? Sta ona mora - nista, ko je obavezuje - niko, ko ce odgovarati ako ne ispuni samoupravno-socijalisticka ocekivanja sirokih narodnih masa - hoce, boli ih qrac, sta je to "normalan zivot"?
Recimo u Nemackoj 14 miliona zivi u siromastvu. Je li siromastvo "normalan zivot". Pa ocigledno da jeste. Je li to propala drzava? Vecina se ne bi slozila da jeste.
Cemu onda potreba za palamudjenjem - drzava mora. Nista ona ne mora. Pa cak ni da nemackom penzioneru obezbedi da ne mora kopati po kontejnerima.
I kako sam ja tacno uzrokovao "drustvenu dinamiku crnacke poorodice"? Koga zabole za "drustvenu dinamiku moje porodice"?
Sta tacno znaci DRZAVA MORA? Sta ona mora - nista, ko je obavezuje - niko, ko ce odgovarati ako ne ispuni samoupravno-socijalisticka ocekivanja sirokih narodnih masa - hoce, boli ih qrac, sta je to "normalan zivot"?
Recimo u Nemackoj 14 miliona zivi u siromastvu. Je li siromastvo "normalan zivot". Pa ocigledno da jeste. Je li to propala drzava? Vecina se ne bi slozila da jeste.
Cemu onda potreba za palamudjenjem - drzava mora. Nista ona ne mora. Pa cak ni da nemackom penzioneru obezbedi da ne mora kopati po kontejnerima.
I kako sam ja tacno uzrokovao "drustvenu dinamiku crnacke poorodice"? Koga zabole za "drustvenu dinamiku moje porodice"?
_____
- Guest
- Post n°200
Meni je ovo u stvari odlično, ovakva, hajd da kažemo, razmišljanja vrlo su važan deo javnog života u SAD, treba čuti i tu stranu uživo, zašto da ne. Barem da možemo da kažemo "Ene" ako već nemamo drugi komentar.