Da, ovo je baš sitno. Al bizarno mi je da je on mislio da će tek tako ušetati u manastir i snimati, pa za sve živo se traže dozvole.beatakeshi wrote:Jel to dok ili igrani? Sa 80 000 evra ne može baš puno da se uradi.
Domaći film
- Post n°176
Re: Domaći film
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°177
Dokumentarni je film o dve seobe naroda: ove današnje i one iz 17. veka:beatakeshi wrote:Jel to dok ili igrani? Sa 80 000 evra ne može baš puno da se uradi.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°178
Mora i arhijerej da se blagoslovi lovom, ne moze samo reziser, na sta to lici
- Post n°179
milutin doslovce nije ono digo slusalicu i pozvao decane pre no sto uradio plan snimanja
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°180
mislim ludi egomanijak
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°181
Mislim da je neki složeniji nesporazum, nije on sam tu, ima neku producentsko/organizatorsku ekipu.
- Post n°182
Pa pise vam gore, hoce arhijereji i plemeniti starci svoj deo, pa kad im se "jave" oni ce "blagosiljati" snimanje.
- Post n°183
beatakeshi wrote:Mislim da je neki složeniji nesporazum, nije on sam tu, ima neku producentsko/organizatorsku ekipu.
mislim da ih precenjujes
_____
- Post n°184
skoro je neka ekipa mešana kosovsko srpska snimala neki dokumentarni serijal (ok je) o mogućem suživotu, snimali su i u gračanici i dečanima, nikakvih problema nisu imali, pozvali - tražili dozvolu - dobili dozvolu (posebno što onaj iguman dečanski deluje kao prilično razuman lik (ok, razuman u spc okvirima))
- Post n°185
plachkica wrote:skoro je neka ekipa mešana kosovsko srpska snimala neki dokumentarni serijal (ok je) o mogućem suživotu, snimali su i u gračanici i dečanima, nikakvih problema nisu imali, pozvali - tražili dozvolu - dobili dozvolu (posebno što onaj iguman dečanski deluje kao prilično razuman lik (ok, razuman u spc okvirima))
ovo. mislim milutin je jurodiv.
_____
- Post n°186
А нико не реагује на злоупотребу етике, тск тск.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°187
Neko zakeralo, poput mene, bi postavilo pitanje kako mu je komisija uopšte dodelila pare ako ga nije pitala "A jel hoće ti ljudi uopšte da se slikaju". Koliko znam traže se potpisi saglasnosti u dokumentaciji koja se podnosi.boomer crook wrote:beatakeshi wrote:Mislim da je neki složeniji nesporazum, nije on sam tu, ima neku producentsko/organizatorsku ekipu.
mislim da ih precenjujes
- Post n°188
mislim da nije ugovor o lokacijama.deo obavezne dokumentacije.
Last edited by boomer crook on Fri 25 Aug 2023, 22:49; edited 1 time in total
_____
- Post n°189
odavno sam primetio da ne gotivis milutina
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°190
Да, баш сам мислио да приупитам - зашто? Имао је Миле разне фазе у животу, занима ме коју му замераш?
- Post n°191
ma sta ja imam da mu zameram. samo mi ovo lici na njega.
mislim i veci kreteni od njega su dobijali vece pare i snimali. milutin je iskren u svakoj svojoj fazi sloma mozga.
mislim i veci kreteni od njega su dobijali vece pare i snimali. milutin je iskren u svakoj svojoj fazi sloma mozga.
_____
- Post n°192
Nulti kadar: Neobični sako, HRT, 11. prosinca, 21:08
Ivica Vidović glumi skromnog činovnika koji želi sašiti novo odijelo. Odlazi kod krojača, čudnog, starijeg čovjeka koji ga ispitivački promatra i pomalo ljigavo mu se ulizuje, što kod činovnika izaziva osjećaj neobjašnjive nelagode. Krojač mu uskoro pošalje gotovo odijelo po dostavljaču, ali ne ispostavlja račun. S vremenom se ispostavlja da je odijelo začarano – iz unutarnjeg džepa počne mu curiti novac u neograničenim količinama, što mu mijenja život, ali ne nabolje kako se isprva čini.
Režiser Vedran Mihletić oslonio se kod snimanja "Neobičnog sakoa" na "Ritam zločina", remek-djelo Zorana Tadića u kojemu je režiser, majstorskim castingom (Ivica Vidović, Fabijan Šovagović), sjajnom kamerom Gorana Trbuljaka i muzikom Hrvoja Hegedušića postigao čudesnu atmosferu, jedinstven primjer hrvatskog filmskog suspensea. Taj moćni crno-bijeli film samo zbog zapetljane priče o autorskim pravima nije ekraniziran i u Hollywoodu. I Mihletić je, u ovoj izuzetno uspješnoj drami ("Neobični sako" je zapravo njegov diplomski rad na ADU-u), uspio stvoriti uvjerljivu atmosferu. Zlokobni crni mačak, nalik na onoga iz "Majstora i Margarite", misteriozni Sven Lasta, čovjek sugestivna glasa i, naravno, Ivica Vidović (koji je narator, kao i u "Ritmu zločina") pokazali su se odličnim rješenjima.
U Nultom kadru čuli smo da je kritička recepcija filma, koji je prvi put prikazan 9. travnja 1984., "gotovo posve izostala", kao i da film "nije ni do danas valoriziran". Prema našem mišljenju, riječ je o uspješnom ostvarenju koje funkcionira sjajno i spada u gornji dom hrvatske kinematografije osamdesetih. No ovdje ima i jedna stvar koja politički škripi: pakleni krojač koji činovniku šije odijelo iz kojeg teče rog obilja je Židov, gospodin Stein. Lihvari uzimaju novac, a nepošteno stečen novac proizvodi nesreću i kod onih koji ga otimaju i kod onih kojima je otet. Je li Stein pandan Shylocku iz "Mletačkog trgovca"? To valja pripisati Dinu Buzzatiju, talijanskom piscu koji je autor novele "Začarani sako" prema kojoj je film nastao. Zanemarimo li tu okolnost, "Neobični sako" majstorski je rad koji ćete, volite li fantastiku, sa zadovoljstvom pogledati.
Ima na YT da se pogleda.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°193
Danas sam saznao da je Slavko Štimac glumio Sven Hasela. Nikad ni čuo nisam za MB.
Sjetio sam se još jednog akcionog, tekija u Blagaju i Hercegovina glume Avganistan pod CCCP okupacijom. Par mjeseci ili možda i godinu prije filma, vidio sam na tvsa prilog sa snimanja tog filma. Pričaju režiser, scenarista, glumci... a onda dio na kraju, kad krene priča sa kaskaderima koji sa par metara visine padaju u vodu, kako to oni doživljavaju i za koju cijenu to rade.
Sjetio sam se još jednog akcionog, tekija u Blagaju i Hercegovina glume Avganistan pod CCCP okupacijom. Par mjeseci ili možda i godinu prije filma, vidio sam na tvsa prilog sa snimanja tog filma. Pričaju režiser, scenarista, glumci... a onda dio na kraju, kad krene priča sa kaskaderima koji sa par metara visine padaju u vodu, kako to oni doživljavaju i za koju cijenu to rade.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°194
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°196
Taman sam malo zaboravio na to
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°197
beatakeshi wrote:Izgleda kao bobr, zato ga kačiš?
A ja ispod videa pišem pa brišem da mi Marković izgleda mlađe i zdravije od zadnjeg viđenja, ima najmanje dvije godine od tad.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°198
Tihomir Stanić glumio je Ivu Andrića 1998. i 2024.
2024. glumi i mlađeg Andrića nego onog u filmu iz '98.
2024. glumi i mlađeg Andrića nego onog u filmu iz '98.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.