Domaći film
- Post n°101
Re: Domaći film
Da li neko prati razvoj ovog "srpskog religijskog filma"? Sv. Petka, Tumansko nešto...
- Guest
- Post n°102
Pratim ja, ali na osnovu površnog čitanja plakata. Ne znam kako da uđem u supstancu a da ne gledam ni trailere ni filmove. Želeo bih da to neko gleda i verodostojno recenzira i da ja to onda tako pratim, preko posrednika.
Za Tumane mi je motiv jasan i bez gledanja plakata. Ideja je da Tumane budu srpski Ostrog, tj. da se što više novca izvuče od neizlečivih bolesnika, usamljenih i naivnih ljudi itd. Film je psyop akcija u tom pravcu.
Za Tumane mi je motiv jasan i bez gledanja plakata. Ideja je da Tumane budu srpski Ostrog, tj. da se što više novca izvuče od neizlečivih bolesnika, usamljenih i naivnih ljudi itd. Film je psyop akcija u tom pravcu.
- Post n°103
Recenzirao Djordje Bacjic u Vremenu. Kao i sve nejgove keitike neumesno odmereno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°104
i srbljanović se u svom podkastu bavila petkanom
https://heartefact.org/house-of-petkana-vol-2/?fbclid=IwAR3Z0A4g24QVOwWNUElP1kuJjqQk_diIhQm1hRSn5dJCkbliFqoaihNXOlM
https://heartefact.org/house-of-petkana-vol-2/?fbclid=IwAR3Z0A4g24QVOwWNUElP1kuJjqQk_diIhQm1hRSn5dJCkbliFqoaihNXOlM
- Post n°105
https://www.vreme.com/kultura/sve-po-kanonu/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°106
Inace, film je snimao sin LjHDj, po romanu svoje majke.
Bljuc.
Bljuc.
_____
- Post n°107
И религијски оријентисан рокенрол једва подносим, јер пре или касније нешто текста продре до главе. Код филма је то још горе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°108
Ovo i nije kritika nego obrazac čitko popunjen štampanim slovima.Erős Pista wrote:https://www.vreme.com/kultura/sve-po-kanonu/
- Post n°109
beatakeshi wrote:
Ovo i nije kritika nego obrazac čitko popunjen štampanim slovima.
https://www.lektire.rs/lektire-po-razredima/
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°110
NarAtIVnO bOgATsTvO
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°111
kritike djordja bajaci su kao zadnji krkljavi udisaji rodzera eberta koje preslazu birokrate iz filmova terija gilijama ali po dramatizaciji djordja milosavljevica
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°112
_____
- Post n°113
Najjaci momenat.
Ovo nije Skorsezeovo Poslednje Hristovo iskušenje, mada se mogu povući određene paralele između ta dva filma
_____
- Post n°114
pa meni pravi biseri izmicu
ovo nije filmska kritika ali se mogu povuci odredjene paralele sa tim novinskim zanrom
ovo nije filmska kritika ali se mogu povuci odredjene paralele sa tim novinskim zanrom
_____
- Post n°115
Sad bi se Bazdulj fino nadovezao sa tim paralelama, tipa Skorseze rodjen u aprilu, a LjHDj isto tako.... u maju, sto je skoro april.
_____
- Post n°116
pa bazdulj je ono makar fukoovo klatno slobodnih asocijacija. od dinosaurusa do jabuka a ovaj mucenik je ono sto kaze beat streber u visem razredu osnovne skole. i to je filmska kritika u srba i to vam je tako.
_____
- Post n°117
poslednji put sam citao bajica u popboksu, to je bilo drugo vreme, doba nevinosti takoreci, ali i tad su ga ljudi mrzeli jer je nikakav. ipak, redovna filmska kritika je nemoguc poso, ozbiljno, to ne moze dobro da se radi ozbiljno a da ne brnautujes ili poludis jako brzo, to je jedan od tih poslova, bar u ovom nemogucem vremenu, tako da mislim da je taj zanr u kojem pise bajic mozda i najzdraviji za filmskog recenzenta ako ne kriticara.
- Post n°119
Ima novi film - Sveti Nektarije, ne znam da li je dokumentarni ili igrani. Autor - izvesna Jelena Popović.
- Post n°120
Snima se nastavak legendarnog filma „Leptirica“, Kadijević za N1 o „Kletvi“
Proslavljeni reditelj Đorđe Kadijević izjavio je za N1 da snima nastavak legendarnog filma "Leptirica" iz 1973. godine koji je on režirao i napisao prema pripovetci Milovana Glišića. Kadijević kaže da novi film nije rimejk u punom smislu reči i da je njegova osnovna ideja da smo mi, a ne samo mi, već jedan širi planetarni prostor u znaku velikog prokletstva, koje nas prati, a "naročito nas na nesrećnom Balkanu tokom čitave istorije". Film se, kako dodaje zove "Kletva" i sugeriše osećanje da su neka prokletstva bačena na nas od boga ili sudbine otkad znamo za sebe. "I i ta lebdeća strahota kletve transponuje se u urbani ambijent i to u doba korone", otkriva Kadijević.
„Korona je sastavni deo tog proklestva, a tematika ide mnogo šire od toga i govori o jednoj pojavi koja je planetarna, nije smao lokalna, da nismo mi samo prokleti već i širi prostor ovog sveta“, rekao je Kadijević u Novom danu.
On je otkrio da snimanje filma treba da počne oko Nove godine i da će biti rađen u koprodukciji Filmskih novosti i jedne filmske kuće iz Zagreba.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°122
Pitanje, na kom forumu je postojala tema posvećena Srpskom filmu?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°123
kondo wrote:Pitanje, na kom forumu je postojala tema posvećena Srpskom filmu?
https://parapsihopatologija.com/forums/topic/159-srpski-film/page/246/#comment-5525121
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°124
basically snimice film u svom maniru, kadijevic pulling a kadijevic, posto mu je svaki film otprilike toficfiric wrote:Kadijević kaže da novi film nije rimejk u punom smislu reči i da je njegova osnovna ideja da smo mi, a ne samo mi, već jedan širi planetarni prostor u znaku velikog prokletstva, koje nas prati, a "naročito nas na nesrećnom Balkanu tokom čitave istorije". Film se, kako dodaje zove "Kletva" i sugeriše osećanje da su neka prokletstva bačena na nas od boga ili sudbine otkad znamo za sebe. "I i ta lebdeća strahota kletve transponuje se u urbani ambijent i to u doba korone", otkriva Kadijević.
ako ako
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°125
@fikret
Živ bio!
Živ bio!
Last edited by kondo on Thu Nov 10, 2022 3:43 pm; edited 1 time in total
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.