Mór Thököly wrote:Pa nije pitanje dal je on glup, nego dal mu je otvoren prozor u kancelariji
Rat u Ukrajini
- Post n°51
Re: Rat u Ukrajini
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°52
Cousin Billy wrote:Po svemu što znam, Belorusi su odlučno protiv mešanja u taj rat i ne bi to išlo.
Pa mozda i nece ici. Al to ne znaci da.nece probati tj morati da proba. Nije islo ni 200k na 40 miliona pa je budala opet probao.
- Guest
- Post n°53
Ok, samo ankete pokazuju da je 5% Belorusa za ulazak vojske u Ukrajinu, a Lukašenko je poprilično demilitarizovao zemlju tako što je slao, i šalje, Rusiji ogromne količine vojne opreme.
- Post n°54
Ne mora da napadne, mozda je dovoljmo da rasporedi i odvuce deo ukrajinskih snaga tako
- Post n°55
1+Mór Thököly wrote:Ne mora da napadne, mozda je dovoljmo da rasporedi i odvuce deo ukrajinskih snaga tako
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°57
posto kupio
https://slantchev.wordpress.com/2022/09/25/endgame/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°58
Mozda ga upotrebe na delu fronta gde im je najkriticnijeMór Thököly wrote:Del Cap wrote:
Again, ne slaze se logicki sa mobilizacijom i jos i ovim beloruskom pripremom za ulazaku rat. Nema potrebe za tim dok misle ili izgleda da misle da mogu konvencionalno da dobiju rat. E sad, sto to Ukrajinci potenciraju, to se da razumeti.
The Armed Forces of Ukraine liberated Kolodyazi and cut the road Svatovo - Terny - Liman. There are battles for Zarichne and Torske. Russian grouping in Lyman - Drobysheve is surrounded. Russian propagandist map and information. pic.twitter.com/vnzPzjRLOb
— Paul Jawin (@PaulJawin) September 29, 2022
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°59
boomer crook wrote:posto kupio
e da, pominjan je ovde
How the War in Ukraine Might End | The New Yorker
- Post n°60
ovaj lik misli da je nuklearna eskalacija neminovna. ja nisam toliko siguran. bacanje cak i takticke nuklearke ce automatski izolovati rusiju od saveznika ili onih drzava koje joj nisu neprijatelji (kina i indija). s druge strane jasno je da putin gotov ako ne predstavi makar nesto kao pobedu u ukrajini. znaci totalni no-win.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°61
Del Cap wrote:boomer crook wrote:posto kupio
e da, pominjan je ovde
How the War in Ukraine Might End | The New Yorker
odatle sam ga ispratio. onako deluje bas jezivo i tip je hawkish ali takodje postoji jasna logika u rezonovanju. najuzasnije je sto se sve ovo desava usled putinove slabosti a ne snage.
_____
- Post n°62
mislim bez zelje da psihologiziram ali ovo je opasna smesa verovanja o ruskoj samodovoljnosti, resantimana i staracke paranoje.
_____
- Post n°63
ahem, ako je neko voljan da baci taktičku nuklearku baš tad bi valjalo da budeš dobar sa njim...boomer crook wrote:ovaj lik misli da je nuklearna eskalacija neminovna. ja nisam toliko siguran. bacanje cak i takticke nuklearke ce automatski izolovati rusiju od saveznika ili onih drzava koje joj nisu neprijatelji (kina i indija). s druge strane jasno je da putin gotov ako ne predstavi makar nesto kao pobedu u ukrajini. znaci totalni no-win.
- Post n°64
Od bizarnih vesti, prvi američki javni transdžender oficir uhapšen i optužen za špijunažu u korist Rusije
https://www.nbcnews.com/politics/national-security/johns-hopkins-doctor-army-doctor-spouse-charged-conspiring-give-us-sol-rcna50015
Johns Hopkins doctor and Army doctor spouse charged with conspiring to give U.S. soldiers' medical info to Russia
Anna Gabrielian and Jamie Lee Henry are charged with offering sensitive information to an undercover FBI agent who was posing as a representative of the Russian Embassy.
Sept. 29, 2022, 8:57 PM CEST
By Ken Dilanian and Michael Kosnar
The Justice Department on Thursday accused an Army doctor and a Johns Hopkins anesthesiologist of conspiring to provide the Russian government with medical information about U.S. soldiers and their relatives.
The indictment names Jamie Lee Henry, an Army major at Fort Bragg who had a secret security clearance, and Henry’s spouse, Anna Gabrielian, a Russian-speaker who is affiliated with Johns Hopkins, according to a Hopkins webpage.
They are charged with offering sensitive information to an undercover FBI agent who was posing as a representative of the Russian Embassy.
The indictment says the FBI learned that Gabrielian had volunteered assistance to Russia through its embassy in Washington.
During an Aug. 17 meeting in a Baltimore hotel room, Gabrielian told the undercover FBI agent “she was motivated by patriotism toward Russia to provide any assistance she could to Russia, even if it meant being fired or going to jail,” the indictment alleges.
Gabrielian told the agent that she had reached out to the Russian Embassy by email and phone, offering Russia assistance from both her and her spouse, Henry, the indictment says.
She told the agent that although Henry knew she was reaching out to the Russian Embassy on both their behalf, she did not mention Henry’s name in her interactions with the Russian Embassy, and so Henry could claim lack of awareness.
The indictment refers to Henry as male, but Henry in 2015 went public as the first openly transgender Army officer. Marcia Murphy, a spokeswoman for the U.S. attorney’s office in Baltimore, said Henry referred to himself as a male in interactions with the undercover FBI agent.
...
- Post n°65
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°66
MNE wrote:ahem, ako je neko voljan da baci taktičku nuklearku baš tad bi valjalo da budeš dobar sa njim...boomer crook wrote:ovaj lik misli da je nuklearna eskalacija neminovna. ja nisam toliko siguran. bacanje cak i takticke nuklearke ce automatski izolovati rusiju od saveznika ili onih drzava koje joj nisu neprijatelji (kina i indija). s druge strane jasno je da putin gotov ako ne predstavi makar nesto kao pobedu u ukrajini. znaci totalni no-win.
nope. gledaces da se klonis budale i da mu uzmes pistolj sto pre. na stranu sto rusiji kina i indija trebaju ko leba.
_____
- Post n°67
teško možeš da mu uzmeš pištolj ako si goloruk, u slučaju da se to desi i Kina i Indija će se najvjerovatnije ponašati po sistemu "ja nisam odavle" i nadati se da to neće dalje eskalirati
btw jedan od razloga zašto bi se odlučio na to ne mora da bude samo zbog nuklearki, već iz praktičnih razloga što im izgleda ponestaje bilo kakvog vođenog konvencionalnog naoružanja pošto su od februara istrošili silu toga
btw jedan od razloga zašto bi se odlučio na to ne mora da bude samo zbog nuklearki, već iz praktičnih razloga što im izgleda ponestaje bilo kakvog vođenog konvencionalnog naoružanja pošto su od februara istrošili silu toga
- Post n°68
ja mislim da potcenjujes kakav bi sok izazvalo koriscenje nuklearnog oruzja, nasa kultura ipak ima neke tabue. takodje, ukoliko baci nuklearku zasigurno ce doci do nekog odgovora i dalje eskalacije.
gotovo sam siguran da ce tada krenuti zahrtevi da se obustavi rat. ako i dobije ove komade ukrajine na taj nacin on je vec izgubio ovaj rat.
gotovo sam siguran da ce tada krenuti zahrtevi da se obustavi rat. ako i dobije ove komade ukrajine na taj nacin on je vec izgubio ovaj rat.
_____
- Post n°69
Ako bi to uradio nastao bi opsti haos. Nato bi odgovorio (konvencionalno) i posle toga all bets are off. Moguce je smirivanje ali moguca je i kataklizma.
- Post n°70
a ja mislim da potcjenjujes koliko je on sebi zacrtao da to mora da ostvari pa i po cijenu nuklearki...
- Post n°71
Da potcenjujem ne bih pisao o ovome. Samo neka se niko ne nada da ce se US posle toga pretvoriti u miss sveta.
- Post n°72
ne samo amerika vec i NATO kao celina celosti. plus, ispustili bi ga kinezi kao vruc krompir. mozda ima negde otvoren prozor i za putina.
_____
- Post n°73
no da se razumemo, ne bi putin dizao vojsku da je resio da roka bombe. oni ce probati da stabilizuju front i nateraju ukrajince da pregovaraju prvo konvencionalno. bomba ce da sledi samo ako opet krenu da se raspadaju na terenu.
_____
- Post n°74
od ovih 300.000 ima možda 50.000 korisnih dakle onih koji su obučeni + imaju oružje i logistiku da išta valja, to neće drastično promijeniti situaciju na frontu, pitanje je hoće li i Liman sačuvati
- Post n°75
onda samo da se nadamo da ce neko tamo da eliminise putina.
_____