Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Solus_Rex

Rat u Ukrajini - Page 18 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Solus_Rex Wed 5 Oct - 10:52

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 5 Oct - 11:53

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 5 Oct - 11:55

Mozda, nadam se ne, ce sad da bude prica kako ratuju sa Natom. Ostalo je samo to, objava rata Ukrajini posto je napala Rusiju, i martial law. Ne znam sta bi bilo 4. Ako uopste bude ista.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed 5 Oct - 12:02

Mór Thököly wrote:Mozda, nadam se ne, ce sad da bude prica kako ratuju sa Natom. Ostalo je samo to, objava rata Ukrajini posto je napala Rusiju, i martial law. Ne znam sta bi bilo 4. Ako uopste bude ista.

Kako pišu moji ruski izvori, očekuje se neka veća antiteroristička operacija na okupiranim dijelovima Ukrajine a naročito na Krimu. Dosta diverzija je već izvedeno a još više očekuju u narednom perisodu pa će da krenu sa provjerama i pretresima potencijalno sumnjivih. Mada sumnjaju da će ikakvog obraćanja uopšte biti.

Ubili su im ili ranili dvadesetak raznih okupacionih zvaničnika, napadli pruge, elektro instalacije, aerodrome, manje mostove i propuste i ko zna šta još.

Paranoja je prilična, prije dva dana su uhapsili prošlogodišnju Mis Krima zato što je pjevala staru ukrajinsku pjesmu i snimak okačila na internet.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed 5 Oct - 12:08

moj proruski prijatelj koji se napaja na z telegramu je sada ubedjen da ce rusi da upotrebe takticke sto mi uliva nadu da je to korak dalje nego juce kada je tvrdio da je tako nesto nemoguce. mislim da rusi uzasno puno medijske energije trose na slanje raznih slika u etar.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 5 Oct - 12:14

Jako se smanjuju rezerve copiuma. Sve se sad svodi na očekivanje da Putin promeni ime operacije (pošto je to magijski čin, valjda...izgovoriš Reč i ona se ovaploti) i da izvuče iz rukava neku novu, baš super vojsku koja će poravnati Ukrajinu.

Rusija upada u veoma duboku krizu. Porazi rađaju poraze, otvoreno pišu i govore o tome da je rat krenuo u jako lošem pravcu. Svakako će ubrzo morati da donose bitne odluke. Ako im ode Herson, to će biti daleko gore od dosadašnjih gubitaka.

Pretpostavljam da će ići na korišćenje zaliha Kalibr raketa, da će početi kampanju raspamećivanja zapada Ukrajine, ako imaju čime. Ako to ne izazove željen efekat, onda polako ulaze u igru atomke ili - verovatnije - neka vrsta poraza. Nigde ne piše da moraju da osvajaju Ukrajinu, nigde ne piše da Putin mora da vlada. Sve se to može promeniti, a to je bezbednije i udobnije rešenje za elitu od ulaženja u nuklearni sukob.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 5 Oct - 12:30

РИА Новости:heavy_check_mark:
    [size=44]Российские военные в Херсонской области проводят перегруппировку, чтобы собраться с силами и нанести ответный удар, сказал РИА Новости Стремоусов[/size]
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed 5 Oct - 12:33

Emoj Gerasimove...

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Del Cap

Post by Del Cap Wed 5 Oct - 12:47

Cousin Billy wrote:Jako se smanjuju rezerve copiuma. Sve se sad svodi na očekivanje da Putin promeni ime operacije (pošto je to magijski čin, valjda...izgovoriš Reč i ona se ovaploti) i da izvuče iz rukava neku novu, baš super vojsku koja će poravnati Ukrajinu.

Rusija upada u veoma duboku krizu. Porazi rađaju poraze, otvoreno pišu i govore o tome da je rat krenuo u jako lošem pravcu. Svakako će ubrzo morati da donose bitne odluke. Ako im ode Herson, to će biti daleko gore od dosadašnjih gubitaka.

Pretpostavljam da će ići na korišćenje zaliha Kalibr raketa, da će početi kampanju raspamećivanja zapada Ukrajine, ako imaju čime. Ako to ne izazove željen efekat, onda polako ulaze u igru atomke ili - verovatnije - neka vrsta poraza. Nigde ne piše da moraju da osvajaju Ukrajinu, nigde ne piše da Putin mora da vlada. Sve se to može promeniti, a to je bezbednije i udobnije rešenje za elitu od ulaženja u nuklearni sukob.

Neće "kalibracija" neke duboke ukrajinske pozadine išta relevantno menjati na samoj liniji fronta. Ni do sada to nije imalo posebnog efekta u tom smislu već je služilo da delovi vojne strukture prikažu da eto nešto rade u okviru "SVO" i nanesu eventualno neku štetu sa razvodnjenim dugoročnim efektom.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 5 Oct - 12:49

Baš na to i mislim. Mogu da pojačaju tempo da bi demonstrirali odlučnost ali to je na duže staze beskorisno.

Ono što im treba je da reformišu vojsku u hodu, da je bolje opreme i da je u hodu doktrinarno i taktički osavremene. To nije moguće.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Wed 5 Oct - 17:00

Могуће је ако није у питању војска него приватна војна компанија... Али то са собом носи неке нове проблеме.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed 5 Oct - 17:10

Cousin Billy wrote:Jako se smanjuju rezerve copiuma. Sve se sad svodi na očekivanje da Putin promeni ime operacije (pošto je to magijski čin, valjda...izgovoriš Reč i ona se ovaploti) i da izvuče iz rukava neku novu, baš super vojsku koja će poravnati Ukrajinu.

Ja mislim da je jedan od ciljeva aneksije da Putin može generalima da stavi na sto opciju da se iskoriste taktičke nuklearke, jer zaboga Rusija je napadnuta, neprijatelj je prešao granicu, eta agresija. Ali generali, ja mislim, nisu veverice i znaju gde su ustvari granice Rusije, i odjebaće takav predlog. Wild card je Krim, oko njega verovatno postoji “smrt svetu” konsenzus.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Del Cap

Post by Del Cap Wed 5 Oct - 17:12

Lider Čečenije Ramzan Kadirov od danas ima čin generala-pukovnika.

O tome ga je lično obavestio predsednik Rusije Vladimir Putin, preneo je Kadirov na svom zvaničnom Telegram kanalu.

"Predsednik Rusije dodelio mi je čin generala-pukovnika i Vladimir Vladimirovič me je lično obavestio o tome i čestitao mi. Neizmerno sam zahvalan našem vrhovnom komandantu na tome što veoma ceni moje zasluge", napisao je Kadirov. Lider Čečenije je rekao da je ovo za njega velika čast.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed 5 Oct - 17:23

Ruska vojska ozbiljan sistem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 5 Oct - 17:48

Lol
    plachkica

Post by plachkica Wed 5 Oct - 19:58

[size=33]U.S. Believes Ukrainians Were Behind an Assassination in Russia[/size]
    American officials said they were not aware of the plan ahead of time for the attack that killed Daria Dugina and that they had admonished Ukraine over it.

https://www.nytimes.com/2022/10/05/us/politics/ukraine-russia-dugina-assassination.html
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed 5 Oct - 20:11

Eno ga momcilo Milinovic kaze da i Ukrajina ima 20 taktickih nuklearnih.

_____

~~~~~

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 5 Oct - 20:12

Nuklearne rucne bombe?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed 5 Oct - 20:33

Evo na 21:40.

_____

~~~~~

rumbeando

Post by rumbeando Wed 5 Oct - 20:46

Del Cap

Post by Del Cap Wed 5 Oct - 21:24

Rusija ukida granične prelaze prema anektiranim oblastima. Ruski aktivisti* su inače odavno pizdeli na rusku carinsku službu koja je pretresala pošiljke upućivane naoružanim grupama u narodnim respublikama

Rat u Ukrajini - Page 18 Wr-960
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed 5 Oct - 21:27

Rat u Ukrajini - Page 18 3137070404 Rat u Ukrajini - Page 18 1861198401

_____

~~~~~

Del Cap

Post by Del Cap Wed 5 Oct - 21:44

Malo su se zaleteli sa ovom pričom o masovnom vađenju zlatnih zuba, imam lokalne flešove na 90te

kondo

Post by kondo Wed 5 Oct - 22:26

Летећи Полип wrote:

kandidat za oskara, kakav dramski talenat!

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Thomas Sankara

Post by Thomas Sankara Thu 6 Oct - 1:04

Летећи Полип wrote:

Evo na 21:40.

alen ginzberg propo

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue 12 Nov - 21:05