Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Anonymous
    Guest

Rat u Ukrajini - Page 11 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Guest Sat Oct 01, 2022 11:52 pm

inače smo baš ok
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun Oct 02, 2022 1:08 am

У САД не зависи све од једног човека, није то Русија или Србија где је глас господара закон. 

Може Успавани Џо сутра да одапне, има ко да га наследи.
    Ипак је он човек консензуса разних сила, и конзервативних и прогресивних, није сам у својој одлучности да се помаже Украјини.
    И добро је што је тако.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    bradilko

Post by bradilko Sun Oct 02, 2022 4:45 am

rusima je. bolje da se povuku na granicu jer ce im ukrajinci jebati sve zivo i proterati te ruse koji su aplaudirali agresiji.
    normalno i da plate ratnu odstetu.
    onda da skinu midjeta pa da se pozabave nacosima i korupcijom u svom dvoristu.
    pokazalo se tacnim pretpostavke da su drugorazredna sila.
    ovom agresijom na ukrajinom su se usrali u sve svojje interese. tek ce da plate ovu avanturu i to debelo.
    ovakve rezime puste da funkcionisu ako su kooperativni .
    to su brodovi ludaka i lopova.
    vidim onaj midjetov kasapin preti nuklearnim oruzjem.
    kakvi bednici.
    mogu da nabiju te bombe sebi u prkno

Post by MNE Sun Oct 02, 2022 6:31 am

Јанош Винету wrote:У САД не зависи све од једног човека, није то Русија или Србија где је глас господара закон. 

Ипак је он човек консензуса разних сила, и конзервативних и прогресивних, није сам у својој одлучности да се помаже Украјини.
    И добро је што је тако.
    nije nije
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sun Oct 02, 2022 6:34 am

Јанош Винету wrote:У САД не зависи све од једног човека, није то Русија или Србија где је глас господара закон. 

И добро је што је тако.
    Predsednik je pre svega autoritet za svoju partiju. Kamala Haris nije autoritet ni za svog kućnog ljubimca.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Oct 02, 2022 1:08 pm

Rat u Ukrajini - Page 11 1c3bc24a54734c89aa5b136aa3120290

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 02, 2022 1:13 pm

Dobro, jednom ce ubosti, mozda sad, mozda ne
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Oct 02, 2022 1:39 pm

Notxor wrote:Mislim da je dosadašnje ratovanje pokazalo suprotno, tj. da je vojska nemoćna i da je raspali mehanizam.
    Kad sam rekao premocna nisam mislio na bojno polje vec uopste na moc u drzavi. Ratna vestina je druga stvar. Tako da ne verujem da prozivka vrha vojske moze proci tek tako
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 02, 2022 1:59 pm

Prozivali su Lapina i izgleda da je smenjen sad. Klasična čistka.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 02, 2022 2:08 pm

Rusija je, kao i Srbija, privatizovana drzava na svim nivoima. U tomsmislu,1 Kadirov je mnogo mocniji od tamo nekog generala, jer se nalazi u direktnom vazalnom odnosu sa Putinom, a general je samo drzavni sluzbenik.

Na stranu to sto je u ovom slucaju Kadirov bio samo megafon za Putinovu pravu volju. Kao kad tabloidi naprave streljacki stroj za ne znam ni ja Kona, ili tako nekog kad ispadne iz stroja.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Notxor

Post by Notxor Sun Oct 02, 2022 3:44 pm

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Oct 02, 2022 6:17 pm

Ups.

Rat u Ukrajini - Page 11 FeDnWYIXoAASSDz?format=jpg&name=900x900

Originalni članak na ruskom:
    https://tayga.info/179331
    Notxor

Post by Notxor Sun Oct 02, 2022 6:22 pm

U CG je od magacina do mesta za spaljivanje nestalo milion evra u švercovanim cigaretama i to je glavna vest iz CG, a ne neki kriminalci, kurci, palci.
    To i Milo koji ne da.

_____
    Notxor

Post by Notxor Sun Oct 02, 2022 6:52 pm

Ekipa stigla! Sve junaci i ratnici!

Devet zemalja centralne i istočne Evrope, među kojima su Severna Makedonija i Crna Gora, prihvataju zahtev za članstvo Ukrajine u NATO, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dokument su potpisali predsednici Rumunije, Češke, Estonije, Letonije, Litvanije, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske i Slovačke, koji navode da "čvrsto stoje iza odluke donete na Samitu NATO u Bukureštu o budućem članstvu Ukrajine".

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Oct 02, 2022 7:40 pm

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 02, 2022 8:56 pm

kolabira ruski front kod Hersona? stavio bih na Salo i sahar, ali ruski izvori ponovo vrlo transparentno izveštavaju, pa izgleda da je istina.

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 02, 2022 9:09 pm

ja ne mogu da se odredim prema ovakvim vestima, čak mi se i ne sviđaju

što bolje ide po ukrajinu, mislim da smo bliže nukleranom oružju, a to mi se ne sviđa, zbog mene i par osoba koje mi nešto znače u životu

što se mene tiče, mogu da se pobiju svi rusi i ukrajinci međusobno, da dođe onda tu usa i da svršavaju po celom svetu zanevek

nažalost, biće malo drugačije, mrcvarićemo se sa ovim sranjem godinama i ja ću morati na selo da jebem kokoške da mi daju jaja kako bi preživeo

nabijem ih sve na kurac
    Del Cap

Post by Del Cap Sun Oct 02, 2022 9:18 pm

Malo o Turskom toku (preko koga mi dobijamo gas): vidi se pad isporuka krajem septembra za oko četvrtinu u odnosu na avgust mada je konvencionalno objašnjenje da je to zbog smanjene kupovine, u međuvremenu je EU sankcionisala firmu koja drži infrastrukturu tog toka pa je to novi fajt na koji treba motriti:

Объем экспорта российского газа в Евросоюз (ЕС) по газопроводу «Турецкий поток» в конце сентября 2022 г. сократился на четверть по сравнению с показателями конца августа. Это следует из данных Европейской сети операторов газотранспортных систем (ENTSOG). По расчетам «Ведомостей», сделанным на основе этих данных, 29 сентября в ЕС через пункт «Странджа 2/ Малкочлар», расположенный на болгарско-турецкой границе, было экспортировано 32 млн куб. м газа, то есть на 25% меньше, чем в конце августа.
    ...

Резкое падение экспорта по «Турецкому потоку» началось с 17 сентября, когда суточные объемы прокачки упали до 35,2 млн куб. м. А 29 сентября стало известно, что из-за санкций ЕС у оператора проекта — компании South Stream Transport B.V. — была досрочно отозвана лицензия. 30 сентября пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков говорил, что отзыв экспортной лицензии на функционирование газопровода не влияет, «ток газа идет», сообщал ТАСС.

Отзыв лицензии ЕС у South Stream Transport B.V. не может ограничить поставки газа, отметил управляющий партнер юридической компании «Иккерт и партнеры» Павел Иккерт. С точки зрения законодательства, прямым потребителем энергоресурса из «Турецкого потока» является Турция, поскольку физически газопровод выходит на берег на ее территории, пояснил он.

Юрист подчеркнул, что отзыв лицензии ограничивает будущее техническое и ремонтное обслуживание трубопровода, в том числе запрещает предоставлять новые комплектующие, которые производят и поставляют страны, присоединившиеся к антироссийским санкциям. «Однако прямым запретом на экспорт газа отзыв лицензии не является», — отметил Иккерт.

По мнению заместителя гендиректора Фонда национальной энергетической безопасности Алексея Гривача, сентябрьское падение экспорта во «Турецкому потоку» связано с временным снижением заявок со стороны покупателей в ЕС. Эксперт подчеркнул, что на газовом рынке ЕС сложилась форс-мажорная ситуация, дальнейшее развитие которой сейчас предсказать сложно.
    ...

https://www.vedomosti.ru/business/articles/2022/10/01/943384-eksport-gaza-upal
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Oct 02, 2022 9:34 pm

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    kondo

Post by kondo Sun Oct 02, 2022 9:40 pm

koje budale, raširenih ruku i razdrljenih grudi hrle atomki

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 02, 2022 9:47 pm

Jel imaju oni avijaciju uopste, na primer? Mislim, postoji valjda i nesto pre atomki?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 02, 2022 9:47 pm

Paradna vojska jbt
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 02, 2022 9:48 pm

Mislim, jasno je da navijam za Ukrajinu, ali meni je ovo neshvatljivo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 02, 2022 9:49 pm

Strelkov tvrdi da je u toku pokušaj prodora ka Berislavu. Malo mi je sve to SF, to je 70km u jednom danu. Kako god, težak dan za Z.
    Del Cap

Post by Del Cap Sun Oct 02, 2022 9:49 pm

Ispaliće neku nuklearnu granatu iz Piona na oblast koju su formalno anektirali i reći "pa šta, ionako je to naša teritorija, a povrh svega samo radimo ono što su Amerikanci već radili" (što je Putin već ubacio kao tezu u svoj poslednji govor).

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 09, 2024 3:09 am