Блиски исток
- Post n°877
Re: Блиски исток
ono sto u stvari hocu da pitam je - jel ovo prvi put da se ovo pojavljuje?
- Post n°878
Ne, izgleda 2010. da se prvi put pojavilo.
11 Aug 2010
(ima engl. titl)
11 Aug 2010
(ima engl. titl)
- Post n°880
Bajden reklo da bi okupacija Gaze bila greska.
kako vreme ide, ovo je sve manje izgledno, ali videcemo
- Post n°882
Izgleda kao da se Izrael/Netanjahu/državni vrh premišljaNektivni Ugnelj wrote:Bajden reklo da bi okupacija Gaze bila greska.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°883
nikad ne treba zaboraviti da je Bibiju No.1 cilj ostanak na vlasti, jer bez toga mozda ode direktno u zatvor.
- Post n°884
Premisljaju se, ali sigurno ne iz samilosti prema Palestincima, nego se boje kolike ce gubitke imati u urbanoj borbi i tunelima. I jos ce Genocide Joe i Concamp Bibi da to predstave kao humanitarni cin pa ce poravnati grad jer su mnogo humani.
- Post n°886
Verovatno, ali kladi se u 300 hiljada Izraelaca ako smes.
- Post n°887
ma znam, nego ovo se vrlo verovatno vise tice toga sto se.amerima ne "ownuje" humanitarna katastrofa koja bi usledila, jos mnogo veca i od ove. I sad im zapravo Hezbolah(Iran) idu na ruku sa ovim na severu izraela.
- Post n°888
plus, sira slika. dva paralelna procesa su u toku na ME: jedan je ono sto kina radi sa nekakvim uspehom (mirenje Irana i KSA u izvesnoj meri) drugo je odnosi izraela koji su sve bolji sa KSA i UAE i drugima (ekonomske kombinacije, akordi...). Etnicko ciscenje miliona Palestinaca iz Gaze bi regionalni "momentum" potpuno isporucilo Kini, a normalizaciju odnosa Izraela sa arapskim zemljama stavio na hold (sto je skoro sigurno i bio cilj Hamasa). Tako da bi mozda i izginuli masivno, ali bi ostvarili strateski cilj.
- Post n°889
Mislim, nisam strucan za ME, ali mogu da pogledam
- Post n°890
I meni se cini da Ameri ispod zuta buse Bibija i upozoravaju ga da ne napravi sranje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°891
mada, iako bajden jeste rekao da bi nilo pogresno okupirati gazu, nije rekao da bi bilo pogresno napasti je, a plus je direktno rekao da hamas treba da bude eliminisan. tako da, kazem, videcemo sta ce biti.
- Post n°892
Moja prognoza, ući će u sjeverni dio i zadržati ga trajno kao nenaseljenu pustinju.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°893
pa nešto moraju da urade sad nakon ovolike halabuke, a to im je najjeftinija opcija
- Post n°894
:boom:Netanyahu turned down Ukrainian President Volodymyr Zelensky's request to make a solidarity visit in the wake of the Hamas attack on the grounds that "the time is not right." pic.twitter.com/BcyJ2LLtFb
— Noga Tarnopolsky נגה טרנופולסקי نوغا ترنوبولسكي:blue_heart: (@NTarnopolsky) October 16, 2023
- Post n°895
Granica nije otvorena za humanitarne konvoje ni strane državljane koji bi da izađu. Što se najavljene vode za južni deo Pojasa Gaze tiče, Hamas tvrdi da je nema, Izrael da ima. Nikakvih potvrda nisam našao.
Reporterka kanala Al Jazeera English koja se javila u vestima u 13 iz Han Junisa (grad na jugu) rekla je da nije stigla i da su proverili s UNRWA-om i dobili potvrdu od njih da još nema ništa od vode.
Reporterka kanala Al Jazeera English koja se javila u vestima u 13 iz Han Junisa (grad na jugu) rekla je da nije stigla i da su proverili s UNRWA-om i dobili potvrdu od njih da još nema ništa od vode.
- Post n°896
"samo si mi ti još falio"plachkica wrote::boom:Netanyahu turned down Ukrainian President Volodymyr Zelensky's request to make a solidarity visit in the wake of the Hamas attack on the grounds that "the time is not right." pic.twitter.com/BcyJ2LLtFb
— Noga Tarnopolsky נגה טרנופולסקי نوغا ترنوبولسكي:blue_heart: (@NTarnopolsky) October 16, 2023
- Post n°897
Nektivni Ugnelj wrote:mada, iako bajden jeste rekao da bi nilo pogresno okupirati gazu, nije rekao da bi bilo pogresno napasti je, a plus je direktno rekao da hamas treba da bude eliminisan. tako da, kazem, videcemo sta ce biti.
Eto, dakle '99. je konflikt trebalo resavati okupacijom severne Albanije i proterivanjem tamosnjeg stanovnistva na jug, uz izdeljivanje kosovskog stanovnistva u medjusobno nepovezana sela sa striktnom kontrolom i prelazima. E glup li si, Slobo...ubio te visak humanosti
- Post n°898
Možda će se oblaci razići kad navare dovoljno roštilja na tenkove i ostali oklop.
Sad bi bilo glupo da stanu, nikad povoljniji trenutak za konačno rešenje nije bio. U stvari, možda je već malo kasno, izgleda mi kao da popušta apsolutna podrška. U prvih pet-šest dana su imali komociju da ih sve utope u moru. Sad je već malo drugačije ali i dalje mislim da je Gaza završena priča uz kratki interludij zvani Južna Gaza koji će trajati par mjeseci ili par godina.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°899
Ma svašta je on mogo samo da je izabrao Amerikance 1990 a ne SSSR i kasnije Ruse. Sad bi se srpska truba čula u Draču i Dubrovniku.Filipenko wrote:Nektivni Ugnelj wrote:mada, iako bajden jeste rekao da bi nilo pogresno okupirati gazu, nije rekao da bi bilo pogresno napasti je, a plus je direktno rekao da hamas treba da bude eliminisan. tako da, kazem, videcemo sta ce biti.
Eto, dakle '99. je konflikt trebalo resavati okupacijom severne Albanije i proterivanjem tamosnjeg stanovnistva na jug, uz izdeljivanje kosovskog stanovnistva u medjusobno nepovezana sela sa striktnom kontrolom i prelazima. E glup li si, Slobo...ubio te visak humanosti
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°900
fikret selimbašić wrote:
Možda će se oblaci razići kad navare dovoljno roštilja na tenkove i ostali oklop.
Smejaše se onomad svi Rusima zbog ovoga...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!