opozicija
- Guest
- Post n°851
Re: opozicija
У срећним земљама се политиком баве они који нису за богзна шта друго, у Србији они који мисле да су богом дани. Није чудо да их је Вучић онако развалио, није то зато што он ту као зна неко знање, него је то гомила арогантних ниткова, који један другог мрзе и један другом смештају по цели дан. А такви су одувек и били. Нико ту ником не верује, и са врло добрим разлозима. То заправо и није опозиција, то су дисиденти, украс једнопартијског режима. Вучић би их добио и на најпоштенијим могућим изборима, а како неће у овој перверзији демократије каква се усталила у Србији? Сама чињеница да траже изборе које гарантовано губе треба да пробуди сумњу. Колико год “енергије промене” заиста постоји у Србији (а мени је заиста тешко да то проценим) ови ће је мајстори каналисати у једно велико ништа, евентуално какву личну добит, мада ни у томе нису нарочито добри.
- Post n°854
Btw, ja ne razumem ni ovu potrebu za dve kolone - građansku i patriotsku. Ako glasaš za jedne, glasaš ujedno i za druge. Štaviše, ispizdećeš ako ovi drugi izjebu, i odbiju da naprave koaliciju.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°855
Jedni su DS a drugi DSS
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°859
То је други највећи проблем српске политике, то што те две колоне нису биле од самог почетка врло јасно одељене. Могуће да је то разлог што никада нисмо развили ни левицу ни десницу. Све што знамо је партија власти, т.ј. тхе Партија. И ови који се као буне, ал’ не могу да се договоре.Летећи Полип wrote:Btw, ja ne razumem ni ovu potrebu za dve kolone - građansku i patriotsku. Ako glasaš za jedne, glasaš ujedno i za druge. Štaviše, ispizdećeš ako ovi drugi izjebu, i odbiju da naprave koaliciju.
- Post n°860
Prvi se mačići u vodu bacaju.Улични ходач wrote:Први спот
Ovo je...
- Post n°862
Zar si sumnjao?
Inace ceo stajling i stil su im 1/1 sns.
Inace ceo stajling i stil su im 1/1 sns.
- Post n°863
Erős Pista wrote:Cela ta priča je 1/1 iz naprednjačke propagandne kuhinje. Niko nije pričao o uStAšAMa pre nego što je režim zavrteo tu kampanju sa Darom iz Jasenovca, nakon koje kreće i ovo masovno ustašovanje protivnika režima. Dovoljno je baciti pogled na opus velikog forumskog samostalnog mislioca i apartnog konzervativca koji nema baš nikakve veze sa naprednjačkom propagandnom mašinerijom. Pre nego što je krenula režimska kampanja o uStaŠamA, mislim da 6-7 godina nije 2 puta pomenuo slowaci i NDH, svakako ne u domaćem i savremenom kontekstu. A onda je, kao po komandi, odjednom krenuo da vrti ta opšta mesta u svakom drugom postu - odjednom su svi slowaci i sve je NDH, i to nam se ozbiljno objašnjava, kao da zaista u to veruje i kao da je zaista nekakvim samostalnim mentalnim procesom stigao do tih dubokih uvida.
izgleda da je nakon malene banjske (vidi bazdulj, markovic) predsednik vucic spontano pomenuo srbe slowake.
https://www.vreme.com/kolumna/hronika-bescasca-treba-li-srbiji-shooki/?fbclid=IwAR26MwmRuWB4NU3TdKcUW89ds1wG7DcekatQNjMWJe77hJdM9Vk5GrZbmOw
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°864
Đilo vadi dnevni prljav veš
https://nova.rs/vesti/politika/pregovarac-ds-napustio-sastanak-opozicijene-mogu-da-prihvatim-ponudu-koja-je-neprihvatljiva-i-uvredljiva/
Pregovarač DS napustio sastanak opozicije:“Ne mogu da prihvatim ponudu koja je neprihvatljiva i uvredljiva“
Generalni sekretar Demokratske stranke Dušan Kostadinović, koji je ovlašćeni pregovarač stranke, napustio je sastanak opozicije na kome se razgovaralo o zajedničkoj listi na izborima.
https://nova.rs/vesti/politika/pregovarac-ds-napustio-sastanak-opozicijene-mogu-da-prihvatim-ponudu-koja-je-neprihvatljiva-i-uvredljiva/
Pregovarač DS napustio sastanak opozicije:“Ne mogu da prihvatim ponudu koja je neprihvatljiva i uvredljiva“
Generalni sekretar Demokratske stranke Dušan Kostadinović, koji je ovlašćeni pregovarač stranke, napustio je sastanak opozicije na kome se razgovaralo o zajedničkoj listi na izborima.
- Post n°865
DSu nijedno istraživanje ne daje više od 2% a hteli bi da imaju više od sadašnjih desetak poslanika.Kostadinović je izjavi za Novu rekao da je u ime Demokratske stranke predložio dogovor prema kom bi svaki akter u koaliciji pojedinačno imao veći broj mandata od onog koji trenutno ima
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°866
Prema saznanjima Nova.rs o broju mandata se pregovara te se predlozi koriguju iz sastanka u sastanak.
Izvori Nove iz krugova pregovarača kažu da je u prvoj varijanti blok stranaka oko SSP i ZLF tražio 50 odsto mandata, a stranka Miroslava Aleksića i Jovanovićev pokret 35 odsto .
Sa druge strane, demokrate su, imajući u vidu da bi opozicija na izborima mogli da dobiju više glasova nego na prošlim, tražila da svako dobije nešto više mandata nego što je imao do sada ili da se oni podele ravnopravno među ta tri bloka.
Potvrdu ovih informacija zvanično smo pokušali da dobijemo od opozicionih lidera, ali su oni listom negirali naša saznanja.
Radomir Lazović, lider ZLF, nije želeo da komentariše naša saznanja.
“Mogu da kažem da su za početak razgovora korišćeni nalazi istraživanja koji pokazuju da je bolje izaći na zajedničkoj listi, a pokazuju i donekle odnose među političkim partijama i na osnovu toga smo započeli razgovore”, navodi Lazović za Nova.rs.
Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a, kaže da ove informacije nisu tačne.
“Stav SSP-a smo javno rekli – mesta na zajedničkoj poslaničkoj listi treba da se dele u skladu sa istraživnajima koja su prezentovana. I to je sve”, navodi Tepić za naš portal.
Kontaktirali smo i Miroslava Aleksića, ali on na ovu temu nije želeo da daje izjave.
U međuvremenu su održana još dva sastanka. Procenti su neznatno menjani, ali dogovor nije postignut. Na današnjem sastanku, nezadovoljan predloženom preraspodelom mandata, razgovore je napustio generalni sekretar Demokratske stranke Dušan Kostadinović koji je ovlašćeni pregovarač stranke na sastancima proevropske opozicije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°867
Načelno su se dogovorili. Nije loša raspodela. Pucaju zajedno na 70 mandata u Republici.
- Post n°868
Uncle Baby Billy wrote:DSu nijedno istraživanje ne daje više od 2% a hteli bi da imaju više od sadašnjih desetak poslanika.
A koliko je Ponos imao na predsednickim?
Mislim, sve te brojke su bezvezne, vrlo lako se moze preliti od jedne strancice ka drugoj, niko tu nema bas svoje glasace
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°869
16%
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°871
Da, skoro identican rezultat.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°872
pa da, ali i to kao Đilasov kandidat.
edit. mislim Ponoš
edit. mislim Ponoš
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°873
Hocu da kazem da procenti mogu da se navuku bilo kome, bilo kako. Mozes im dodeliti 2% a mozes i 20%. U sustini, niko od njih nema svoje glasace, vrlo lako svako od njih moze sutra imati 0% a moze biti i lider opozicije (osim Janka Veselinovica).
Ja mislim da bi mandate trebalo deliti po kontrolorima koji su obavili posao na proslim izborima. To je bolji nacin da se izmeri snaga neke organizacije
Ja mislim da bi mandate trebalo deliti po kontrolorima koji su obavili posao na proslim izborima. To je bolji nacin da se izmeri snaga neke organizacije
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°874
Koga biste stavili na čelo liste? Mariniku ili Mikija?
- Post n°875
“Stav SSP-a smo javno rekli – mesta na zajedničkoj poslaničkoj listi treba da se dele u skladu sa istraživnajima koja su prezentovana. I to je sve”, navodi Tepić za naš portal.
Ђилас и његови раде стари посао.
Ђилас и његови раде стари посао.