Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

opozicija

Erős Pista

opozicija - Page 18 Empty Re: opozicija

Post by Erős Pista Sat Jul 15, 2023 5:26 pm

Istina, ali ako Jeremija pobedi, mogu da se oproste od parlamenta.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jul 15, 2023 5:30 pm

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Jul 15, 2023 10:08 pm

Informer

Evo ko je novi šef Izvršnog odbora Narodne stranke! Bio Šešeljev radikal, napravio sajt SRS

Predsedništvo Narodne stranke izabralo je danas novi Izvršni odbor stranke. Za predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke izabran je Slobodan Doklestić, bio je član Srpske radikalne stranke, čak je napravio sajt za pomenutu stranku početkom 2000-tih.

– Slobodan Doklestić je obrazovan momak. Bio je super student, veoma dobar advokat, bio je član Srpske radikalne stranke početkom 2000-tih. Sećam se, odlično je poznavao izradu internet sajtova, pa nam je napravio i održavao je sajt stranke – napisao je Đukanović.

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Sat Jul 15, 2023 10:26 pm

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jul 15, 2023 11:10 pm

On je pro-kineski, u meri u kojoj to cini neku razliku.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jul 16, 2023 11:41 am

Nije to (samo) narcizam, nego i privilegija. Vučić je uzdržan zato što je skorojević - neko ko je ušao u elitu, a da ni sam ne zna kako mu je to uspelo. Uz to ide i taj prateći osećaj da si fraud, sa svim potonjim kompenzacijama (razumevanje u vina). Jeremija je, sa druge strane, nešto najbliže plavoj krvi što imamo. Otud i taj osećaj entajtlmenta, koji zaista jeste usađivan još dok je bio u kolevci.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Jul 16, 2023 11:43 am

+1

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Jul 16, 2023 12:18 pm

Aleksić: Ovo je sada frontalni sukob između Jeremića i mene

https://n1info.rs/vesti/aleksic-ovo-je-sada-frontalni-sukob-izmedju-jeremica-i-mene/

"Ovo što se danas desilo na predsedništvu stranke mogu sada nazvati i frontalnim sukobom između Vuka Jeremića i mene, ja sam zgranut načinom na koje se ponelo rukovodstvo Narodne stranke i žao mi je zbog toga", izjavio je za N1 Miroslav Aleksić.

„Ovo što je danas uradilo rukovodstvo Narodne stranke ne liči na jednu demokratsku stranku koja želi da bude drugačija od onoga što danas gledamo u Srbiji. Loše se osećam zbog toga, nije mi bilo na kraj pameti da može ovo da se dogodi, ali na kraju će građani Srbije da procene sve nas, i mene i njih. Ja sam šest godina gradio tu stranku, borio se protiv ovog režima, a danas sam doživeo nešto jako ružno“, izjavio je Aleksić.

On je i objasnio šta se danas desilo na predsedništvu Narodne stranke.

„Ja danas nisam mogao da budem smenjen jer moja smena nije u nadležnosti predsedništva stranke. To skupština radi, bira i razrešava predsedinika Izvršnog odbra i to nije u nadležnosti predsedništva. Predsednik stranke Vuk Jeremić je uradio nešto, najblaže rečeno, neuobičajeno. Mimo dnevnog reda razrešio je predsednika pokrajinskog odbora za KiM Žarka Ristića, zatim Lazara Paunovića predsednika omladine, onda je kooptirao jo 4 nova člana, i stavio je kao dopunu na dnevni red razrešenje predsednika Izvršnog odbora. Da bi se to dogodilo potrebna je dvotrećinska većina. Samo u posebnim slučajevima to može da radi predsedništvo. Inače je u nadležnosti glavnog odbora“, objasnio je Aleksić.

On je naveo da se sve dogodilo jer dve trećine svih odbora podržavaju njegovu kandidaturu za predsednika stranke.

„To što ja sa članstvom i sa odborima imam komunikaciju je zato jer putujem po Srbiji. Očigledno je njihova namera da se kontroliše taj proces izbora predsednika stranke, jer upravo izvršni odbor ima mogućnost da određuje kvote, da raspuštaju odbore, postavljaju nove poverenike. Tako će pokuštai jednim pravnim silovanjem stanačkih dokumenata da zloupotrebe tu funkciju i da na silu pokušaju da ljude koji bi podržali moju kandidaturu spreče da budu delegati“, rekao je Aleksić.

Ne treba nam više lider, nama treba sistem
    Aleksić je rekao da je Narodna stranka proistekla iz nekadašnje njegove stranke Narodni pokret Srbije, i da je Vuku Jeremiću predložio, kada mu je on rekao da želi da se bavi politikom u Srbiji, da ne mora da prikuplja potpise za osnivanje sopstvene stranke, već da on već ima partiju – „evo ti budi predsednik, ja ću biti potpredsednik“.

Dodao je da treba „ujediniti snage, skloniti sujete sa stola“.

Ako ne bude izabran za predsednika Narodne stranke, kazao je da će dalje korake donositi zajednički sa odborima iz Srbije koji ga podržavaju.

Navodi da u parlamentu postoji jedinstvo na nivou opozicije, zbog čega možda neki negoduju, „uspevamo da nađemo zajednički jezik, što je nagoveštaj i temelj buduće velike saradnje opozicionih stranaka“.

„Poslednjih meseci smo ponovo počeli da gradimo poverenje između opozicije i građana. Stalno sam sa građanima, i to se oseća.
    To poverenje ne sme da se prokocka na bilo koji način. Pukao je balon nezadovoljstva u Srbiji, tiha većina je rekla – dosta je više“, ističe Aleksić, odgovarajući na pitanje da li je sada bilo pravo vreme za previranja u Narodnoj stranci.

Podsetivši da nam se približavaju izbori, navodi da je plan da se od jeseni pređe u novu fazu protesta, i nada se da će to građani podržati.

Dodao je da „nam ne treba više lider, nama treba sistem“.

Od jeseni drugačiji mod protesta
    Ocenjuje da je vid nasilja i to ignorisanje zahteva građana od strane vlasti, dodajući da će „stati u drugačijem modu iza tih zateva“.

„Moramo da realizujemo te zahteve da bismo unormalili stanje u društvu. Moraćemo u septembru da uđemo u neku kampanju i tražićemo podršku građana“, ističe.

Na pitanje da li treba da se menjaju izborni uslovi, kaže da apsolutno moraju, „ovi uslovi su takvi da mi nemamo izbora“.

„Ne živim u iluziji da možemo da imamo ravnomerne uslove, ali bar minimum, a to je otvaranje RTS, i moramo da obezbedimo ozbiljnu kontrolu na svim izbornim mestima“, kazao je.

A na to da li opozicione partije razgovaraju o nekoj budućoj izbornoj koaliciji, navodi da o tome još ne razgovaraju, jer su fokusirani na proteste.

„Opozicija u Srbiji je u najgoroj mogućoj situaciji u poslednjih 30 godina. U vreme Miloševića međunarodna zajednica nije ga podržavala… a danas se opozicija bori i protiv vlasti u Srbiji i protiv međunarodne zajednice koja ih podržava. Danas institucije gaze sve nas, dobro da smo živi kao opozicija u ovakvim uslovima“, ocenio je.

Upitan, imajući u vidu da je tema današnjeg protesta pravosuđe i da će protestna povorka ići do Palate pravde, gde će se okupljenima obratiti penzionisani sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević, kome šalju poruku na taj način, on je poručio
    da „pre svega ispred Palate šalju poruku građanima Srbije i zaposlenima u pravosuđu“.

Odatle će se okupljeni uputiti do Mostarske petlje koju će blokirati, i ta blokada će trajati do 22 časa.

„Blokiraćemo dokle god bude trebalo, dok vlast u Srbiji ne počne da sluša građane“, naveo je i dodao da iz „zahteva protesta ne možemo izaći i to moramo istrajavati dok se to ne realizuje, ako to ne uradi ova vlast, uradiće neka druga, i to je konstanta“.

Kaže da je energija protesta jako dobra i da ga ne razočarava manji broj ljudi.

„Za ovo dobra godine ovo je veličanstveno, dostojanstveno, i građani Srbije pokazuju veliku odlučnost, zahvaljujem im na svesti da se bore za svoju budućnost i budućnost svoje dece“, naveo je.

Podsećamo, Predsedništvo Narodne stranke izabralo je danas novi Izvršni odbor stranke.

Za predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke izabran je dr Slobodan Doklestić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke.

Predsedništvo je istovremeno potvrdilo poverenje dosadašnjem predsedniku izvršnog odbora Miroslavu Aleksiću za vršenje funkcije prvog potpredsednika stranke, kao i za vršenje funkcije šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije.

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Sun Jul 16, 2023 2:53 pm

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Sun Jul 16, 2023 3:00 pm

„Како то, жена оженита?“ - Давид Штрбац, пред судом.

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sun Jul 16, 2023 3:25 pm

opozicija - Page 18 Alo-830x0
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 16, 2023 3:41 pm

Летећи Полип wrote:

Nije to (samo) narcizam, nego i privilegija. Vučić je uzdržan zato što je skorojević - neko ko je ušao u elitu, a da ni sam ne zna kako mu je to uspelo. Uz to ide i taj prateći osećaj da si fraud, sa svim potonjim kompenzacijama (razumevanje u vina). Jeremija je, sa druge strane, nešto najbliže plavoj krvi što imamo. Otud i taj osećaj entajtlmenta, koji zaista jeste usađivan još dok je bio u kolevci.

Naravno. 

"Moraš lepo sa Ciganima. Nema ti s njima da se preganjaš,  a ima da te blagosiljaju svaki put kad im daš neku paru. Pa će da ti pričaju šta drugi rade, ovi što ih tepaju"

"Pusti ti koje drugi rade, ti samo njima svaka čast i idi si dom, mi znamo koje mi radimo".

A ovo je daleko od 1 formata njegove begovske. porodice.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Jul 17, 2023 10:41 am

Na izbornoj skupštini Narodne stranke, zakazanoj za 22. oktobar, kandidovaću politiku usvojenu poslednjoj sednici Glavnog odbora stranke, a to znači ne samo odbacivanje ’francusko-nemačkog’ plana za nezavisnost ’Kosova’, nego i da se Narodna stranka više neće zalagati da Srbija postane članica EU ako taj plan zvanično postane deo evropskog pristupnog procesa, što bi moglo da se dogodi već u septembru ili oktobru“, rekao je Jeremić televiziji Nova S, a prenosi Narodna stranka u saopštenju.

„Ako ’francusko-nemački’ plan i formalno postane deo poglavlja 35, onda ćemo se kao stranka zalagati da Srbija bude samo deo evropskog ekonomskog prostora (EEA), ne i članica EU. Takođe, kandidovaću politiku da se Srbija protivi vojnim intervencijama pokrenutim bez odluke Saveta bezbednosti (SB) UN, ali isto tako i uvođenju sankcija bilo kojoj državi na svetu bez odluke SB UN“, dodao je Jeremić.

„Neke moje stranačke kolege su u svojim javnim nastupima u prethodnih nekoliko dana bile više lične nego što je tome mesto u politici. U javnom poslu ne bi smelo da bude prostora za lično. Imaćemo stranačku skupštinu na kojoj će se kandidovati politika. Ne bih komentarisao teške reči koje su, nažalost, u poslednjih nekoliko dana koristili neki od mojih saboraca, poput reči ’prostački’ i drugih uvreda“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su prve trzavice u Narodnoj stranci nastale u aprilu, kada je pokrenuta akcija za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o odbacivanju „francusko-nemačkog“ sporazuma.

„Tada nisu svi u rukovodstvu sa jednakim entuzijazmom pristupili ovoj akciji, što je dovelo do tenzija pod kojima je održana sednica Glavnog odbora Narodne stranke u junu. Tada je potvrđeno da će stranačka skupština biti održana 22. oktobra, a onda je deo mojih kolega odlučio da vodi stranačku kampanju u medijima umesto u okviru stranke“, rekao je Jeremić.

„Ja ne želim da vodim kampanju u medijima, već u okviru stranačkih organa. Diskusiju o tome koga ćemo birati na koju funkciju trebalo bi da vodimo u okviru stranke, jer će rukovodstvo stranke birati članovi stranke i to po statutu, a ne Tviter, druge političke organizacije, mediji ili ambasade. Na tim izborima biraće se karakter, program, politika kao i čvrstina opredeljenja, uključujući i našu orijentaciju prema EU i spremnost za saradnju sa drugim strankama“, dodao je Jeremić.

eremić je naveo da je sa potpredsednikom Narodne stranke i šefom poslaničkog kluba Miroslavom Aleksićem u funkcionalnim odnosima, i da Aleksić i dalje ima njegovo poverenje da obavlja te dve funkcije.

„Zato su me začudile izjave da je on sklonjen ili skrajnut. Aleksić je do pre dva dana bio i predsednik Izvršnog odbora stranke, a to je organ koji sprovodi i organizuje stranačke izbore, poput Republičke izborne komisije. Bio bi sukob interesa da Aleksić kao kandidat za predsednika stranke bude istovremeno i predsednik Izvršnog odbora – to je kao kada bi na primer kandidat za predsednika Srbije bio predsednik RIK-a. To nigde ne postoji“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je novi Izvršni odbor Narodne stranke sastavljen na paritetnoj osnovi i da se sastoji od po šest članova koji podržavaju Jeremića i Aleksića, a vodi ga neutralna ličnost, i dodao da je odluka o izboru novog Izvršnog odbora doneta ogromnom većinom glasova na sednici Predsedništva Narodne stranke.

Ponudio sam Aleksiću da ostane prvi potpredsednik stranke čak i ako izgubi na izborima za predsednika stranke i nadam se da će prihvatiti tu ponudu. Ako ja izgubim, svakako ću ostati u Narodnoj stranci“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je Aleksić potpuno legitimno iskazao ambiciju da se kandiduje za predsednika stranke i da je dobro što će biti više kandidata od kojih će jedan biti izabran na fer i demokratski način.

Upitan „zar nije demokratski da se prepozna većinska stranačka podrška jednom kandidatu“, Jeremić je uzvratio pitanjem „kako da se prepozna ako glasovi nisu izbrojani“ i ako nije bilo izbora za predsednika stranke.

Sve je očiglednije da protesti nisu doneli ono čemu su se građani nadali kada su u velikom broju izašli na ulice. Nije pronađen način da se ogromna energija na ulici kanališe tako da režim bude prinuđen da ispuni bilo koji zahtev“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da bi zato trebalo razmisliti da se „pruži ruka i onima koji do sada nisu imali prilike da učestvuju u organizaciji protesta“, što znači i strankama desne orijentacije.

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jul 17, 2023 3:53 pm

https://twitter.com/DostaJeBilo/status/1680928084709482496

ДЈБ - Суверенисти@DostaJeBilo

Кампања коју води једна опозициона странка заједно са својим чланством и заједно са свим медијима на изборима за председника друге странке је фасцинантна. Ово је трећи удар Ђиласа на Народну странку. Прва два су му пропала.

Ми нисмо љубитељи Вука Јеремића, имали смо велика неслагања од када је заједно са Сашом Јанковићем одбио 2016. наш предлог да се направи заједничка стратегија за долазеће председничке, београдске и парламентарне изборе, па преко тога да је одбио наш захтев да се бори против противуставно уведеног ванредног стања 2020. или да се бори против промене устава на референдуму 2022. Али барем никада није био Динкићев кадар у Г17, није партијски запослен и постао Директор дирекције за планирање и изградњу општине Трстеник без икаквих квалификација, да би онда попут Томе дипломе експресно завршио економски факултет у Косовској Митровици.

Ако је Ђилас заиста уверен у раст рејтинга Мирослава Алексића као ова непрофесионална водитељка и његови ботови који су ватрено заинтересовани за њега, зашто га уваљују Народној странци? Зашто се он не склони и пусти Алексића да стане на чело његовог ССП.

Ђилас са свим својим ботовима и са свом медијском подршком је рак рана опозиције. Политика коју заступа нема никакву будућност у Србији, она иритира 80% бирачког тела и он је највећи гарант останка СНС-а на власти. Са друге стране ровари по свим странкама. Да вас подсетимо да је у претходном сазиву скупштине, када је активно заговарао бојкот скупштине, ипак Мариники Тепић прибавио 4 посланика изабрана са листе ДЈБ да би могла да направи посланичку групу.

Ако бисмо политику посматрали као шибицари, за ДЈБ би било добро да Алексић буде изабран на чело Народне. Таква Народна би се урушила веома брзо. Али нисмо шибицари и нећемо да ћутимо. Док год опозиција пресипа из шупљег у празно и међусобно се цепа по цеваницама, а то је Ђиласова политика, од борбе против власти нема ништа. Вучић да нема Ђиласа, потрудио би се га измисли. Срећа његова па га има. Несрећа наша је што је са свим својим ботовима и свим својим рециклираним кадровима и свим својим медијима реторички на страни опозиције, па све аутоголове које постиже иду на образ опозиције.

Оставите Народну странку на миру да сама изгласа себи председника. Избор председника Народне странке је искључиво ствар чланова Народне странке.

Владимир М.Гајић@vladimirgajic1
    Па.. Алал вера 👏👏😏

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 17, 2023 3:56 pm

opozicija - Page 18 3579118792 opozicija - Page 18 3579118792 opozicija - Page 18 3579118792

Kakav savez najgoreg sljama.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

boomer crook

Post by boomer crook Mon Jul 17, 2023 6:08 pm

ala radi bia prekovremeno

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jul 17, 2023 6:11 pm

Da saberemo: za Jeremiju su Vlada Gajic, DJB, Parlicka, Uki...

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jul 17, 2023 6:25 pm

Mala grupa, ali odabrana...

_____

Notxor

Post by Notxor Mon Jul 17, 2023 6:26 pm

Erős Pista wrote:opozicija - Page 18 3579118792 opozicija - Page 18 3579118792 opozicija - Page 18 3579118792

Kakav savez najgoreg sljama.

+1

Koga bre boli kurac za neku narodnu stranku na navodno levičarskom forumu?
    Šta je sledeće? Milica zavetnica?

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Jul 17, 2023 8:12 pm

Ja sam za Jeremiju u ovom sukobu. Na stranu ovog drugog stali svi oni koji su do juče hteli da pokopaju NS.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Jul 17, 2023 10:22 pm

Значи из ДБа је стигла команда да морају да се "преузму патриотске снаге" тј. да Јеремија мора да им пружи загарантовано ухлебљење у новој пост-Вучићевској власти.

Алексић жели неке промене на боље, не жели да ствари буду исте.

То су две струје, и Алексић нема шта да тражи у Народној странци која има Јеремићеву политику. Боље му је да изађе одатле и да пређе код Поноша или у неку трећу странку, највероватноје у ДС са Срђаном Миливојевићем. Да се врло грубо и непрецизно изразим, Алексић је десније од ДС али левље од НС, "лево" и "десно" узети врло релативно и грубо.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Jul 17, 2023 10:31 pm

Zasto onda Vucicevi mediji (ili da kazemo db-ovski mediji) podrzavaju trstenickog dunstera?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jul 17, 2023 10:49 pm

Pa to je, ako je tako uopste, je pomoc Jeremicu
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Jul 17, 2023 11:00 pm

Tja. Nit manjeg kurca, nit vece dreke, sto bi se reklo.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 18, 2023 1:06 am

Filipenko wrote:Zasto onda Vucicevi mediji (ili da kazemo db-ovski mediji) podrzavaju trstenickog dunstera?

Zato sto ne.

https://www.politika.rs/scc/clanak/562240/jeremic-vucic-protesti-opozicija-izbori

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Wed Nov 27, 2024 2:53 pm