Rat u Ukrajini
- Post n°926
Re: Rat u Ukrajini
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°927
Па јесу комедија кад их погледаш, ал' кад видиш какву комендију могу да направе...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°928
Ja bih ostavio i mogucnost da su to ludi Poljaci uradili
- Post n°929
ekonomski balon se previše naduvao i mora se desiti veliki rat, zakon ljudske prirode jbgCousin Billy wrote:Predlog za razmišljanje (dajem ovome 5% šanse): a šta ako je aneksija ujedno i prilika za početak pregovora i uspostavljanja koliko-toliko stabilne linije razgraničenja? Mislim ne moraju baš da teraju do konflikta NATO-Rusija, nigde ne piše da su u obavezi da prave Fallout 5.
ako budemo jednom bili pametni da se ne miješamo u stvari velikih sila možda izađemo i pozitivno iz svega ovoga, u smislu mnogo manje razoreni nego ostatak planete
- Post n°930
Btw, trenutno dajem nekakvom nuklearnom incidentu/bombi jedno 5% sanse. Sto je waaaaay too much for my liking
- Post n°931
Mór Thököly wrote:Ja bih ostavio i mogucnost da su to ludi Poljaci uradili
Sigurno, jer u Nato svako radi šta hoće. Na potezu su Crnogorci. /s
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°932
Mor kakvi crni Poljaci u ovom napetom momentu niko ne smije bez odobrenja USA ni da maltretira migrante na granici a ne da minira gasovode.
- Post n°933
Notxor wrote:Mór Thököly wrote:Ja bih ostavio i mogucnost da su to ludi Poljaci uradili
Sigurno, jer u Nato svako radi šta hoće. Na potezu su Crnogorci. /s
E jbg Poljska i CG nisu bas isto. Mozda su i dobili dozvolu od nekoga, ali taj neko ne mora da bude Bajden
- Post n°934
Crnogorci i Slovenci! Uvežbavali pre par dana u Boki.
https://bokanews.me/zajednicka-vjezba-crnogorskih-i-slovenackih-vojnika-u-bokokotorskom-zalivu-adrian-pool-22/
https://bokanews.me/zajednicka-vjezba-crnogorskih-i-slovenackih-vojnika-u-bokokotorskom-zalivu-adrian-pool-22/
Interoperabilnost pripadnika oružanih snaga Crne Gore i Slovenije je na visokom nivou, pokazala je današnja vježba “Adrian Pool 22” koju su u podmorju Bokokotorskog zaliva izveli crnogorski i slovenački podvodni timovi specijalizovani za uklanjanje eksploziva (EOD), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
_____
- Post n°935
Mislim, vrv cemo saznati uskoro ko je jer ce strana koja nije vrv pripremiti sledecu nezgodaciju strani koja jeste uradila
- Post n°936
MNE wrote:ekonomski balon se previše naduvao i mora se desiti veliki rat, zakon ljudske prirode jbgCousin Billy wrote:Predlog za razmišljanje (dajem ovome 5% šanse): a šta ako je aneksija ujedno i prilika za početak pregovora i uspostavljanja koliko-toliko stabilne linije razgraničenja? Mislim ne moraju baš da teraju do konflikta NATO-Rusija, nigde ne piše da su u obavezi da prave Fallout 5.
Ма какав закон, каква природа...
The primary aim of modern warfare (in accordance with the
principles of doublethink, this aim is simultaneously
recognized and not recognized by the directing brains of the
Inner Party) is to use up the products of the machine without
raising the general standard of living. Ever since the end of
the nineteenth century, the problem of what to do with the
surplus of consumption goods has been latent in industrial
society.
----
But it was also clear that an all-round increase in wealth
threatened the destruction -- indeed, in some sense was the
destruction -- of a hierarchical society. In a world in which
everyone worked short hours, had enough to eat, lived in a
house with a bathroom and a refrigerator, and possessed a
motor-car or even an aeroplane, the most obvious and perhaps
the most important form of inequality would already have
disappeared. If it once became general, wealth would confer no
distinction. It was possible, no doubt, to imagine a society in
which wealth, in the sense of personal possessions and
luxuries, should be evenly distributed, while power
remained in the hands of a small privileged caste. But in
practice such a society could not long remain stable. For if
leisure and security were enjoyed by all alike, the great mass
of human beings who are normally stupefied by poverty would
become literate and would learn to think for themselves; and
when once they had done this, they would sooner or later
realize that the privileged minority had no function, and they
would sweep it away. In the long run, a hierarchical society
was only possible on a basis of poverty and ignorance.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°937
Slazem se za Poljake i sansicu da su oni, ali ne izgledaju Rusi preterano koherentno i ofanzivno van Ukrajine, tj ne mora da znaci da ce uraditi nesto cak iako je njihov redMór Thököly wrote:Mislim, vrv cemo saznati uskoro ko je jer ce strana koja nije vrv pripremiti sledecu nezgodaciju strani koja jeste uradila
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°938
upravo smo dobili, drugovi, pravoslavni krstaški rat
Russian soldiers who die in the line of duty in Ukraine have all of their sins forgiven, the patriarch of the Russian Orthodox Church proclaimed in a sermon, comparing their sacrificial death to that of Jesus.
The assertion, made on Sunday, ratchets up Moscow Patriarch Kirill’s already staunch support for Russia’s war on Ukraine since its beginning in February.
Kirill has characterized the war as part of a larger metaphysical struggle against an encroaching liberal West, which he depicts as demanding gay pride parades. He has echoed Russian President Vladimir Putin’s depiction of Ukraine as spiritually and politically tied to Russia through their common medieval roots.
But Kirill’s latest words raise the rhetorical stakes at a time when Russia has begun mobilizing reservists and has taken steps to annex parts of eastern Ukraine in the wake of military losses to Ukrainian forces.
“If someone, driven by a sense of duty, the need to fulfill an oath, remains true to his calling and dies in the line of military duty, then he undoubtedly commits an act that is tantamount to a sacrifice,” Kirill said in the sermon.
“He sacrifices himself for others,” Kirill said. “And therefore we believe that this sacrifice washes away all the sins that a person has committed.”
He compared the sacrifice to that of Jesus on the cross.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°939
On je sektaš, ne može u pravoslavlju da ti se unapred oproste gresi.
- Post n°940
The new sanctions will hit Russia's economy even more, depriving it of an additional €7 billion in revenues.
— European Commission (@EU_Commission) September 28, 2022
We also propose additional bans on providing services to Russia and prohibiting EU nationals from sitting on governing bodies of Russian state-owned enterprises. pic.twitter.com/imb2zRy93T
- Post n°941
Inače, krčka se kvazi-tehnički spor Gazproma i ukrajinskog Neftogaza oko slanja/prijema gasa na granici (ili "granici", pitanje je kontrole nad par graničnih pumpnih stanica), a nije nemoguće da je ovo spor koji je uvod u puni prekid odnosa tj transporta gasa i preko Ukrajine.
Što znači da će Turski tok biti jedini dotok ruskog gasa u Evropu (mimo vrlo malo TNG opcija) ako se to ostvari.
— Gazprom (@GazpromEN) September 28, 2022
Što znači da će Turski tok biti jedini dotok ruskog gasa u Evropu (mimo vrlo malo TNG opcija) ako se to ostvari.
- Post n°942
Del Cap wrote:Inače, krčka se kvazi-tehnički spor Gazproma i ukrajinskog Neftogaza oko slanja/prijema gasa na granici (ili "granici", pitanje je kontrole nad par graničnih pumpnih stanica), a nije nemoguće da je ovo spor koji je uvod u puni prekid odnosa tj transporta gasa i preko Ukrajine.— Gazprom (@GazpromEN) September 28, 2022
fikret selimbašić wrote:1. Ameri su gađali gasovod i jednim potezom izbili jak ruski ucjenjivački adut kojeg ovi od januara '06. koriste raznim povodima i u raznim prilikama?
2. Rusi su konačno prelomili da potegnu najjači konvencionalni adut i odlučili da EU ostave bez gasa. Izvedba je ovakva jer je brzinski potegnuto pa se nije imalo vremena za finije metode i cinična objašnjenja koja su za korištena za dosadašnja povremena zavrtanja?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°943
Mór Thököly wrote:On je sektaš, ne može u pravoslavlju da ti se unapred oproste gresi.
Zar nije Hrist oprostio grehe jednom od komšija na krstu sa Golgote i poveo ga sa sobom u raj?
Mislim, to je izuzetak, ali ja ne poznajem ovog Rusa sa bradom.
_____
- Guest
- Post n°944
MNE wrote:ekonomski balon se previše naduvao i mora se desiti veliki rat, zakon ljudske prirode jbgCousin Billy wrote:Predlog za razmišljanje (dajem ovome 5% šanse): a šta ako je aneksija ujedno i prilika za početak pregovora i uspostavljanja koliko-toliko stabilne linije razgraničenja? Mislim ne moraju baš da teraju do konflikta NATO-Rusija, nigde ne piše da su u obavezi da prave Fallout 5.
ako budemo jednom bili pametni da se ne miješamo u stvari velikih sila možda izađemo i pozitivno iz svega ovoga, u smislu mnogo manje razoreni nego ostatak planete
sa ovim sam delimično saglasan, boldovaću reči koje su ok
- Post n°945
Mór Thököly wrote:On je sektaš, ne može u pravoslavlju da ti se unapred oproste gresi.
Islam je prema šehidima prilično širokogrud, dijeli se i šakom i kapom mnogo toga ali nema oprosta svih grijeha, materijalni/novčani dug npr. ostaje, glava je nedovoljna da ga zakrpi.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°946
Ma ovo je Warhammer 40K, to nema nikakve veze sa pravoslavnom dogmom. Ne može patrijarh da obećava oproštaj grehova, to je između vernika i Boga.
- Post n°947
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°949
Nakon desetak sekundi snimka mi je palo na pamet da na topike doom i one o preživljavanju krize, više niko i ne zalazi
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.