Rat u Ukrajini
- Post n°476
Re: Rat u Ukrajini
- Post n°477
Ноћас је код Серебрјанке уништена ударна група од 2.500 украјинских диверзаната и страних плаћеника, која се спремала за напад на Купјанск с југа. Извор: Бесонов, заменик министра информисања ДНР и мој пријатељ. Поузданост информације: највећа могућа.
— Миодраг Зарковић (@MiodragZarkovic) September 9, 2022
Руски пропуст код Балаклеје. Раде на исправљању. Укри јесу заузели нека насеља, али у укупном збиру то им неће много помоћи. Најгоре је што пострадаше цивили који су се нашли Украјинцима на путу.
— Миодраг Зарковић (@MiodragZarkovic) September 9, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°478
Mór Thököly wrote:kontrakontraofanziva...bice to jos jedan pakao na zemlji
Sumnjam, kolone koje ruska televizija prikazuje ne djeluju ubjedljivo, uglavnom b klasa tehnike, vučna artiljerija zakačena za kamione u kojima ne vidim ljude(posade te nešto PVO sistema. Nije da toga nisu imali i prije ofanzive niti je to nešto što će donijeti preokret već više izgleda kao doza sedativa za javnost. Dva odreda Čečena i gardijska divizija iz Moskve nisu dovoljni da obuzdaju Ukrajince, samo eskalacija sukoba na nivo svjašenaja vojna možda može da preokrene stvar u korist Rusije.
Već dva mjeseca nema snimaka na kojima npr. Rusi poredaju šest vbr jedan do drugog pa šenluče, isto tako je i sa vučnom i samohodnom artiljerijom. Tenkovski napadi se izvode na nivou voda, svaka gušće koncentracija tehnike je rizična, mnoge bivaju ulovljene i uništene. Od zauzimanja Sjeverodonjecka i Lisičanska neme većih pomaka, pa sela i poneko brdu zauzmu ali sve je to tanko, Zaglibili su i sad je zaista ili-ili, traži se način da se izađe ili, kako rekoh, svjašnaja vojna ali je prevelik rizik za Putina da se u to upušta.
2 500 divezanata? Onda je Ukrajina praktično ostala bez njih, možda je čak dvije-tri stotine njih posthumno regrutovano u diverzante.
Sve u svemu, ja življeg mrtvaca (i to prethodno samljevenog) od ukrajinske vojske nisam do sad vidio.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°479
- Post n°480
fikret selimbašić wrote:Mór Thököly wrote:kontrakontraofanziva...bice to jos jedan pakao na zemlji
Sumnjam, kolone koje ruska televizija prikazuje ne djeluju ubjedljivo, uglavnom b klasa tehnike, vučna artiljerija zakačena za kamione u kojima ne vidim ljude(posade te nešto PVO sistema. Nije da toga nisu imali i prije ofanzive niti je to nešto što će donijeti preokret već više izgleda kao doza sedativa za javnost. Dva odreda Čečena i gardijska divizija iz Moskve nisu dovoljni da obuzdaju Ukrajince, samo eskalacija sukoba na nivo svjašenaja vojna možda može da preokrene stvar u korist Rusije.
Već dva mjeseca nema snimaka na kojima npr. Rusi poredaju šest vbr jedan do drugog pa šenluče, isto tako je i sa vučnom i samohodnom artiljerijom. Tenkovski napadi se izvode na nivou voda, svaka gušće koncentracija tehnike je rizična, mnoge bivaju ulovljene i uništene. Od zauzimanja Sjeverodonjecka i Lisičanska neme većih pomaka, pa sela i poneko brdu zauzmu ali sve je to tanko, Zaglibili su i sad je zaista ili-ili, traži se način da se izađe ili, kako rekoh, svjašnaja vojna ali je prevelik rizik za Putina da se u to upušta.
2 500 divezanata? Onda je Ukrajina praktično ostala bez njih, možda je čak dvije-tri stotine njih posthumno regrutovano u diverzante.
Sve u svemu, ja življeg mrtvaca (i to prethodno samljevenog) od ukrajinske vojske nisam do sad vidio.
Ne samo to, cim se te kolone priblize frontu, ovi ih bombarduju Himarsima.
To se vec desilo kod Kupjanska ili recimo kod Kahovkskog pontona - citava kolona vozila unistena pored puta.
Ukrajinci sada imaju i Eskalibur municiju, pa u metar mogu da bombarduju ovakve kolone kad se problize.
- Post n°481
već je napušten, boje se okruženjaDel Cap wrote:neki ruski telegrami govore da se izjum napušta, fwiw.
- Post n°482
Anduril wrote:fikret selimbašić wrote:
Ne samo to, cim se te kolone priblize frontu, ovi ih bombarduju Himarsima.
To se vec desilo kod Kupjanska ili recimo kod Kahovkskog pontona - citava kolona vozila unistena pored puta.
Ukrajinci sada imaju i Eskalibur municiju, pa u metar mogu da bombarduju ovakve kolone kad se problize.
Vidio sam, a vidio sam i snimak kako HIMARS, tri vozila, dejstvuju skoro pa položenom putanjom, očito da su Ukrajinci dobro zatvorili nebo.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°483
Welp, looks like either there is a plan & I'll feel stupid later, or Putin has finally cucked to threats from the US
— Russians With Attitude (@RWApodcast) September 10, 2022
- Post n°484
Ima vijesti i da se ukrajinska vojska nalazi na aerodromu u Donjecku ali to mi zvuči pretjerano i za salo i sahar topic. To bi bila prva deokupacija teritorija koji su izgubili 2014.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°485
"So far"
- Post n°486
iako mi je teško u to da povjerujem možda i dođe do nekog puča u Kremlju (makar i režiranog) što bi bila najbolja solucija u ovom trenutkuMór Thököly wrote:Vezite pojaseve, ulazi se u najopasniju fazu rata
- Post n°488
DPR Enformasyon Bakan Yardımcısı Bezsonov, Rus ordusunun İzyum'dan çekildiğini doğruladı https://t.co/TLybEq1t1n
— Sergen Salmanoğlu (@srgnsalmanoglu) September 10, 2022
- Post n°491
In addition to all shame, people wait for two days at border. For some reason, they are not allowed to enter Russia pic.twitter.com/lxeAzNOhtp
— ZOKA (@200_zoka) September 10, 2022
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°492
For some reason, they are not allowed to enter Russia
O, znamo mi ovde razloge...
Neverovatno.
Jel ide na Rusiji 1 neki prigodan kulturno-umetnicki program?
- Post n°493
Mór Thököly wrote:
For some reason, they are not allowed to enter Russia
O, znamo mi ovde razloge...
Neverovatno.
Jel ide na Rusiji 1 neki prigodan kulturno-umetnicki program?
Moskva slavi dan grada, zna se prioritet.
Kako je davno bilo kad sam gledao prilog ruske tv o dodjelama ruskog državljanstva i dokumenata stanovnicima harkovske oblasti, jedna dio priloga je snimljen u samom Krupjansku. Mislim da je to bilo dan ili dva pred početak kontre, 26. ili 27. avgust.
Prvo saopštenje ruskog MO nakon četiri dana. Izjum? Harkov? Ni riječi o tome.
Last edited by fikret selimbašić on Sat Sep 10, 2022 3:38 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°495
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°496
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°497
- Post n°498
Ferenc Puskás wrote:Ove izbjeglice su s teritorija pod ukrajinskom ili ruskom kontrolom?
Ruskom, bježe ljudi koji su uzeli ruske dokumente, išli na mitinge, bili aktivni u okupacionom aparatu ili na bilo koji način sarađivali sa okupacionim vlastima. Djeluje mi da ukrajinska strana nema nošta protiv mini etničkog čišćenja, nikakvih poziva za ostanak nema.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°499
Collaborator and gauleiter of temporarily occupied Kharkiv territories calls for residents to flee to Russia, but says there is no reason to panic.
— Dmitri (@wartranslated) September 9, 2022
Certainly, there is no reason to panic, since Ukraine is coming back. pic.twitter.com/NoqjaTca96
- Post n°500