Crna Gora
- Post n°901
Re: Crna Gora
_____
- Post n°902
- Post n°905
Crnogorci i Crnogorke, ostaćete bez države na minimum 50 godina i bićete srpska crkvena prćija što vam je garant materijalne i duhovne bede za nekoliko generacija.
— Uspeh Petrović :fish_cake: (@UspehPetrovic) March 20, 2023
Imate poslednju šansu da ne napravite nepopravljivo sranje. Odjebite SPC kadar! Ne davite se u blatu sa nama!
- Post n°906
Udeli po opštinama za četvoricu prvoplasiranih sortirani po procentualnim rezultatima svakog od njih među važećim glasovima na osnovu gornje tabele:
Đukanović:
- Spoiler:
Milatović:
- Spoiler:
Mandić:
- Spoiler:
Bečić:
- Spoiler:
- Guest
- Post n°907
- Post n°908
istini za volju juče se šibao jer je svojevremeno histerisao što imamo demokratiju te priznao da mu je kasno došlo iz avaxa u glavuCousin Billy wrote:Sediš u polutiraniji Srbiji i histerišeš zato što Crna Gora ima demokratiju.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°909
https://www.politika.rs/sr/clanak/542762/Jakov-Milatovic-za-Politiku-Pobedicu-Dukanovica-u-drugom-kruguINTERVJU: Kandidat Pokreta „Evropa sad” za predsednika Crne Gore
Jakov Milatović za „Politiku”: Pobediću Đukanovića u drugom krugu
Imao sam priliku da razgovaram s velikim brojem građana, oni su odlučni da njegovu prevaziđenu politiku prepuste prošlosti
Podgorica – Biću predsednik svih građana i građanki Crne Gore, što do sada nije bio slučaj, jer se doskorašnji prvi čovek države ponašao isključivo kao predsednik članstva sopstvene partije i njenih satelita. S pozicije predsednika ubrzaću put zemlje u EU, ali ne samo deklarativno, već suštinski, zato što verujem u evropski sistem vrednosti. Siguran sam da je punopravno članstvo Crne Gore u EU najbolji način do pravednije i bogatije Crne Gore”, rekao je u intervjuu za „Politiku” Jakov Milatović, kandidat Pokreta „Evropa sad” za predsednika Crne Gore.
„Kao što sam s pozicije ministra ekonomskog razvoja generisao ekonomski oporavak zemlje nakon teškog stanja nasleđenog od prethodnog režima u 2020. godini, tako ću s pozicije predsednika stimulisati moralni i društveni oporavak Crne Gore. Nije normalno krasti, kupovati diplome i davati poslove tajkunima, članovima familije, kumovima i prijateljima, normalno je učiti, raditi i truditi se i na tome stvarati uspeh. Vratiću međunarodno dostojanstvo Crnoj Gori. Neću biti predsednik koji otvara ofšor račune i kao akter niza domaćih i međunarodnih afera na raznorazne načine urušava međunarodni ugled Crne Gore. Daću vetar u leđa depolitizaciji i osnaživanju institucija sistema, što sam i dokazao s pozicije ministra ekonomskog razvoja. I konačno, doprineću potpunom razvlašćivanju DPS-a, kako bi naša zemlja rasterećeno krenula napred i potpuno se oslobodila balasta jednog od najdužih autokratskih režima u Evropi”.
Šta zamerate politici Mila Đukanovića?
Zameram mu zato što je generaciji mojih roditelja ukrao šansu i zato što je uništio crnogorsku industriju i privredu, te koncentrisao celokupno bogatstvo ove perspektivne i prelepe zemlje u ruke svoje interesne kaste, svoje familije, kumova i prijatelja. Zameram mu i to što ulaže poslednje atome snage da ukrade šansu mojoj generaciji, kako bi društvena dobra ove države preselio u ruke svojih potomaka i potomaka svojih intimusa i najbližih saradnika. Međutim, to mu nećemo dozvoliti.
Sve ovo što govorim, ne govorim napamet. Zahvaljujući politici Mila Đukanovića, Crna Gora je postala zemlja afera. To je čovek koji je potpisivao tendere svome sinu, a kad je neko pokušao da mu objasni da to nije normalno, te ljude je nazivao fašistima. To je čovek koji je u aferi „Limenka” svom bratu poklonio više od 10 miliona evra novca crnogorskih građana. Američko pravosuđe je dalo svoj sud o ulozi njegove sestre u aferi „Telekom”. Mogao bih dugo da govorim o ostalim aferama čiji je glavni akter Milo Đukanović: „Pandorini papiri”, „Koverta”, „Snimak”, „Prva banka”, itd. Dok je radio na ličnom bogaćenju sebe, svoje familije i svojih prijatelja, crnogorski građani su primali minimalnu zaradu od 220 evra i prosečnu penziju od 150 evra. To je samo deo koji mu zameram. Dakle, takav čovek ne zaslužuje da bude predsednik Crne Gore.
Kakav rezultat očekujete?
Bez dileme, očekujem pobedu. Prema istraživanjima javnog mnjenja, jedino kandidat Pokreta „Evropa sad” može sasvim sigurno pobediti kandidata DPS-a na ovim predsedničkim izborima. Uveren sam da ću u drugom krugu sa znatnom razlikom pobediti Mila Đukanovića. Prethodnih dana sam imao priliku da razgovaram s velikim brojem građana širom Crne Gore. Oni su odlučni da njegovu prevaziđenu politiku prepuste prošlosti. Građani žele da podrže odgovoran odnos prema državnim interesima Crne Gore i onog kandidata koji ima konkretne rezultate na polju unapređenja životnog standarda. Takođe, nama je potrebno društvo bez diskriminacije, tenzija i podela, društvo u kojem će biti zastupljene jednakost i vladavina prava. To je ono što Pokret „Evropa sad” i moja malenkost nudimo građanima. Zato sam uveren da s takvom političkom platformom nećemo imati većih problema na putu pobede.
Ko će biti budući gradonačelnik Podgorice ako pobedite na predsedničkim izborima?
Gradonačelnik Podgorice biće kompetentna ličnost iz redova Pokreta „Evropa sad”, koja će znati da odgovori izazovima i glavni grad napravi boljim mestom za život.
Očekujete li vanredne parlamentarne izbore?
Jedino su vanredni parlamentarni izbori racionalno i odgovorno rešenje. Nakon poraza Đukanovića na predsedničkim izborima niko nema dilemu da će se trend pada podrške DPS-u dodatno ubrzati, a time i potpuno izbeći bilo kakav rizik od njegovog povratka na vlast. Crnoj Gori su neophodne politička stabilnost i odgovorna vlada, koja će u narednom periodu biti posvećena dodatnom unapređenju životnog standarda, ulasku Crne Gore u EU i realizaciji programa „Evropa sad 2”.
Ako budete predsednik, kakve odnose ćete graditi sa Srbijom?
Gradiću najbolje moguće odnose sa Srbijom, kao i sa svim zemljama regiona. Treba podsetiti da smo sa Srbijom bili dugo u zajedničkoj državi, da smo imali bratske odnose kroz istoriju, te da većina građana obe zemlje želi najbolje relacije, jer nas na to obavezuje prošlost, ali i budućnost. Nažalost, u prethodnom periodu nismo imali odgovoran odnos prema potrebama građana. Umesto da unapređujemo saradnju, imali smo političare, poput Đukanovića, koji su politiku vodili na osnovu ličnih i partijskih, a ne opštih interesa. Smatram da se u odnosu sa Srbijom prenaglašavaju naši politički odnosi, a zapostavljaju i potcenjuju ekonomski. Postoji ogroman potencijal za intenziviranje naše ekonomske saradnje, koja može doneti ogromne benefite građanima obe države.
Kakav je vaš stav kad je reč o inicijativi „Otvoreni Balkan”?
Smatram da je svaka regionalna inicijativa koja je komplementarna s EU integracijama dobra za Crnu Goru. Kao što se zalažem za dodatno unapređenje Berlinskog procesa i Cefte, tako podržavam i inicijative poput „Otvorenog Balkana”. Regionalna saradnja je temelj evropskih integracija, te je svaka inicijativa u tom pravcu ono što podržavam i što ću kao predsednik sutra podržavati.
Možete li pobediti Đukanovića?
To je suvišno pitanje, jer je odgovor neupitan. Đukanovića sam pobedio na izborima u Podgorici, pobediću ga i na predsedničkim izborima.
- Post n°910
Cousin Billy wrote:Sediš u polutiraniji Srbiji i histerišeš zato što Crna Gora ima demokratiju.
Jeste, to je ona demokratija gde Eskobari sastavljaju vlade I guraju svoje g17+ stipendiste.
- Post n°911
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-god-pobijedi-u-crnoj-gori-to-je-katastrofa-za-njih-ali-i-za-hrvatsku/2448058.aspx
_____
- Post n°912
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/srpski-svet-na-hrvatskoj-granici-izgubi-li-dukanovic-izbore-putin-i-vucic-ce-ovladati-crnom-gorom-1274329
- Post n°913
Filipenko wrote:Cousin Billy wrote:Sediš u polutiraniji Srbiji i histerišeš zato što Crna Gora ima demokratiju.
Jeste, to je ona demokratija gde Eskobari sastavljaju vlade I guraju svoje g17+ stipendiste.
Njima bar samo jedna svetska sila gura svoje kadrove
- Post n°914
plachkica wrote:i slobodna dalmacija, saša ljubičić, je sličnog stava
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/srpski-svet-na-hrvatskoj-granici-izgubi-li-dukanovic-izbore-putin-i-vucic-ce-ovladati-crnom-gorom-1274329
Drzava clanica Natoa. Uvela sankcije Rusiji.
- Post n°915
Mór Thököly wrote:Filipenko wrote:
Njima bar samo jedna svetska sila gura svoje kadrove
To jeste, ali ja nikako ne mogu da se prelomim da li mi kaskamo za njima, ili zapravo oni kaskaju za nama jer su imali poremecaj Milosevica prihvatljivog zapadu (Milo), nakon cega sada gledamo razne satro DOS koalicije i opskurne G17 likove koji dolaze na najvaznije poluge vlasti sa 2-5% glasova.
- Guest
- Post n°916
- Post n°917
rumbeando wrote:Uz Cecu slave ulazak u drugi krug izbora. Evropa SAD je za vas misaona imenica čim vam je mozak u arkanovštini... pic.twitter.com/9KvHv8jiqY
— Biljana (@biljanicaaa) March 20, 2023
Ko je ova plavka desno?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°918
BIRODI: Đukanović negativno prikazan na srpskim TV, Milatović marginalizovan https://t.co/DygpUZZrX7
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) March 20, 2023
- Post n°919
BIRODI navodi da je Đukanović, „povezivan sa antisrpstvom, negativnim odnosima prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kriminalom, korupcijom, dugom i nedemokratskom vlašću uz podršku Zapada“.
_____
- Post n°920
Ovu đecu ćemo Putinu pripisat nekamu sude pic.twitter.com/qJWbMdb7Hb
— ZorkaCrnogorka :flag_me: (@ZCrnogorka) March 21, 2023
- Post n°922
El vivaplachkica wrote:Ovu đecu ćemo Putinu pripisat nekamu sude pic.twitter.com/qJWbMdb7Hb
— ZorkaCrnogorka :flag_me: (@ZCrnogorka) March 21, 2023
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°923
Vojislav Šešelj, war criminal & leader of the ultranationalist @Srpski_Radikali, the first party of Serbia’s autocrat @AVucic, openly supports @JakovMilatovic, the ‘pro-EU’ candidate for the Montenegrin presidency & calls on Serbia’s regime to follow suit.pic.twitter.com/T5gGy1lzYB
— Jakub Bielamowicz (@KubaBielamowicz) March 22, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°925
https://libertaspress.me/single-news/939
_____