Rat u Ukrajini
- Post n°176
Re: Rat u Ukrajini
_____
- Post n°177
Andurile, kakva nam je situacija s haubicama 777 i VBRovima dugog dometa, hoće li biti šta od toga?Anduril wrote:Filipenko wrote:Da li su i koliko zaštićena manjinska prava ruskog stanovništva? Imaju li pravo na svoj jezik, ćirilicu (Kazahstan je nedavno prešao na latinicu), kulturu...? Na koji način ih većinsko stanovništvo tretira i kakva je zastupljenost u državnim organima, vojsci, policiji, medicini, privredi?
Hoću reći, nije problem da Rusi napadaju okolne zemlje zbog raznih razloga, problem je što mi trpimo Crnogorce.
Ne, problem je sto trpimo fasiste i to suvise dugo, u Srbiji i u Rusiji na celu drzave vec mnogo godina.
Doslo vreme obracuna sa fasistima i to jedinim jezikom koji razumeju.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°178
Janko Suvar wrote:+1Anduril wrote:
Ne, problem je sto trpimo fasiste i to suvise dugo, u Srbiji i u Rusiji na celu drzave vec mnogo godina.
Doslo vreme obracuna sa fasistima i to jedinim jezikom koji razumeju.
- Post n°179
Himars ce biti u regionu verovatno krajem juna i glavni problem nije toliko broj lansera nego dobra logistika za rakete i obezbedjenje PVO. Cak i nekoliko lansera sa dobrom logistikom moze tamo da napravi rusvaj - prvo po zeleznici i skladistima. Bez toga ce ovih hiljadu ruskih cevi artiljerije biti manje korisno u nekoj vecoj ofanzivi. Ostace im samo pojedinacno granatiranje dok im ne pocnu skidati baterije jednu po jednu protiv-artiljeriskim radarima u kombinaciji sa Himarson i haubicama sa dalekometnom ekskalibur municijom. Ukrajinci nikad nece dobiti artiljerije koliko je ima Putin, ali im to ni ne treba - vaznija je preciznost i domet sto sada dobijaju.
- Post n°180
Hvala, bog te poživio!Anduril wrote:Po snimcima poslednje nedelje, ukrajinska artiljerija sasvim solidno pogadja skladista i VRB-ove po pozadini koje ranije tako nisu pogadjali. Istovremeno, ocigledno je da Putinova armija sve teze napreduje - ima mesec dana od Popasne a cak i na relativno otvorenom prostoru vise nisu u stanju brze da napreduju a vidjeni su i T62 direktno kod Popasne sto je porazno. Ni SD nisu zavrsili a Lisicansk, Bahmut ili Sloviansk su mnogo bolje utvrdjeni.
Himars ce biti u regionu verovatno krajem juna i glavni problem nije toliko broj lansera nego dobra logistika za rakete i obezbedjenje PVO. Cak i nekoliko lansera sa dobrom logistikom moze tamo da napravi rusvaj - prvo po zeleznici i skladistima. Bez toga ce ovih hiljadu ruskih cevi artiljerije biti manje korisno u nekoj vecoj ofanzivi. Ostace im samo pojedinacno granatiranje dok im ne pocnu skidati baterije jednu po jednu protiv-artiljeriskim radarima u kombinaciji sa Himarson i haubicama sa dalekometnom ekskalibur municijom. Ukrajinci nikad nece dobiti artiljerije koliko je ima Putin, ali im to ni ne treba - vaznija je preciznost i domet sto sada dobijaju.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°181
_____
- Post n°182
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°183
Notxor wrote:Odlično. To znači da je kraj rata blizu, a pregovori će posle kontra-ofanzive kao što su Ukrajinci najavili.
Tesko. Ukrajinci ce mozda na leto zaustaviti napredovanje Putinove armije ali to je otprilike sve cemu mogu da se nadaju i sasvim dovoljno.
Bar ce manje civila i vojnika ginuti od artiljerije.
Mozda ce jos poceti da se biju za Herson ali neka veca kontra-ofanziva je nerealna.
Za to im treba mnogo jaca PVO na frontu, bolji tenkovi i vise NATO artiljerije sa logistikom u ratnim uslovima.
Realnije su pojacane partizanske akcije po dubini, itd.
Tek sledece godine ce mozda imati neki veci ofanzivni kapacitet.
Sledeca godina je i realnija strateski jer ce i Evropi dati vise vremena da se spremi zbog gasa.
- Post n°184
- Post n°185
Evo ga i video, iznenadjuje me da toliko prica o ovim stvarima, bice da je tamo prilicno nezadovoljstvo.
- Post n°186
Dmitry Muratov, Russian editor-in-chief of independent newspaper Novaya Gazeta (NG) auctioned his 2021 Nobel Peace Prize medal for $103.5 million. Money to help refugees in #Ukraine. 6 NG journalists/collaborators have been killed while working for paper. https://t.co/ayKd73vbxi
— Glasnost Gone (@GlasnostGone) June 21, 2022
- Post n°187
Notxor wrote:"Even if the costs are high, not only for military support, also because of rising energy and food prices."
Izvinite, koliko je to u ljudskim životima?
btw, ova pičketina se rodila u Beogradu.
brte to nisu ljucki životi nego rus i ukr
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°188
Vilmos Tehenészfiú wrote:A nije problem što bi ti predao zemlju koja nije tvoja, samo da ti ne bude ladno u stanu zimi?kondo wrote:problem je što mlatiš gloginje tuđim kurcem, ne znam kako da ti plastičnije objasnim
naravno, zabole me za zemlju koja nije moja
vidim ti si na prvoj liniji fronta, doduše internetskog
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°189
kondo wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:
A nije problem što bi ti predao zemlju koja nije tvoja, samo da ti ne bude ladno u stanu zimi?
vidim ti si na prvoj liniji fronta, doduše internetskog
Notxor wrote:Čuvajte se na frontu, da se vratite živi i zdravi i napišite koju reč na forumu kako je tamo.
Fino se ovo Zakopitilo.
Burundi legion, imam i predlog za grb.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°191
Mór Thököly wrote:Legija "Maček"
Bolji bi bio krokodil Gustav ali je nestao u akciji, tek sad primijetih da ga više nema u zaglavlju foruma
Aurz in d vajt vorld:
#Ukraine: 35 Slovenian M80A infantry fighting vehicles arrived in Ukraine today. Soon they will reinforce Ukrainian troops fighting in the East.
— Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) June 21, 2022
These ex-Yugoslavian IFVs have characteristics similar to classic BMP-1 and are armed with a 20mm autocannon and 9M14 Malyutka ATGM. pic.twitter.com/LlUGs8aTNC
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°192
- Post n°193
Burundi posle 24.2fikret selimbašić wrote:kondo wrote:
vidim ti si na prvoj liniji fronta, doduše internetskogNotxor wrote:Čuvajte se na frontu, da se vratite živi i zdravi i napišite koju reč na forumu kako je tamo.
Fino se ovo Zakopitilo.
Burundi legion, imam i predlog za grb.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°194
Mór Thököly wrote:Stiglo jugoslovensko naoruzanje za borbu protiv Moskve, s malim zakašnjenjem
Pamtim ruske okopnjake na Balatonu a doživjeh i da jugoslovenski budu pred Belgorodom
Nijemci više nisu jetrene paštete već opet pravi Nijemci, isporučeno prije roka, rekli su da će prve biti dostavljene u julu.
Panzerhaubitze 2000 are finally part of 155 mm howitzer arsenal of the Ukrainian artillery.
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) June 21, 2022
I appreciate all efforts of my colleague #DefMin Christine Lambrecht in support of .
Our artillerymen will bring the heat to the battlefield !
Photo by BMVg_Bundeswehr pic.twitter.com/mP5M0BApvO
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°195
- Post n°196
Pa sta te onda bole kurac cijim kurcem ja mlatim gloginje?kondo wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:
A nije problem što bi ti predao zemlju koja nije tvoja, samo da ti ne bude ladno u stanu zimi?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°198
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°199
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°200
Ferenc Puskás wrote:kakva nam je situacija s haubicama 777 i VBRovima dugog dometa, hoće li biti šta od toga?
-1 777 Lisichansk
_____