:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: pic.twitter.com/6LDenthazI
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) June 16, 2022
Srbija i Ukrajina
- Post n°301
Re: Srbija i Ukrajina
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°302
[size=33]
[/size]Bazdulj, poput nekih srpskih tviteraša, mistifikuje o etničkoj pripadnosti Alekse Dundića. Dundić je nesumnjivo bio Hrvat i nesumnjivo je rođen u Grabovcu u Imotskoj krajini, u selu u kome su uvek živele isključivo hrvatske porodice. https://t.co/wIpQX3UTOP
— Milan Radanović (@MilanRadanovi1) June 16, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°303
FWIW, moj stric je dondo, a u selu imamo jednu hrvatsku porodicu koja je tu od 1920.
Inače, AD je verovatno Hrvat, za razliku od Stjepana Filipovića Steve koje je 100%
Inače, AD je verovatno Hrvat, za razliku od Stjepana Filipovića Steve koje je 100%
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°304
Ima tekst o njemu, naslovčić Crveni dolaze
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°305
https://rs.n1info.com/vesti/lavrov-zacudjen-izjavom-zorane-mihajlovic-ona-porucuje-lavrov-nije-laik/
_____
- Post n°306
NATO je pretnja, govorili nam Srbi
Jos da ste slusali kada je trebalo...
Jos da ste slusali kada je trebalo...
- Post n°307
Pa ako je NATO problem, sto nisu napali NATO?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°308
Jebali te vise "Srbi", prokletinjo jedna
- Post n°309
Bokte.
_____
- Post n°310
Promena odnosa snaga u svetu u jednoj zemlji
- Post n°311
Iiiiiiiii, ponovo
rts.rs
Путин: Имамо право да признамо републике у Донбасу, са Косовом постављен преседан
Русија има право да призна републике у Донбасу по Повељи Уједињених нација, тврди руски председник Владимир Путин који је као пример за преседан навео самопроглашену косовску независност.
"Када је Косово прогласило независност, Међународни суд правде, притиснут од западних земаља, пресудио је да је по Повељи УН, када је земља прогласила независност, није било потребе да тражи дозволу од централне владе. Тада је постављен преседан", рекао је Путин.
Председник Русије је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу рекао да то значи да републике у Донбасу нису морале да траже од Кијева дозволу за независност.
"Они су прогласили независност. Да ли смо имали право да их признамо? Наравно да јесмо", каже Путин.
(Тас, Танјуг)
rts.rs
Путин: Имамо право да признамо републике у Донбасу, са Косовом постављен преседан
Русија има право да призна републике у Донбасу по Повељи Уједињених нација, тврди руски председник Владимир Путин који је као пример за преседан навео самопроглашену косовску независност.
"Када је Косово прогласило независност, Међународни суд правде, притиснут од западних земаља, пресудио је да је по Повељи УН, када је земља прогласила независност, није било потребе да тражи дозволу од централне владе. Тада је постављен преседан", рекао је Путин.
Председник Русије је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу рекао да то значи да републике у Донбасу нису морале да траже од Кијева дозволу за независност.
"Они су прогласили независност. Да ли смо имали право да их признамо? Наравно да јесмо", каже Путин.
(Тас, Танјуг)
- Post n°312
Imaju pravo da priznaju koga god hoce, to nikakve veze s Kosovom nema.
_____
- Post n°313
Mada naravno razumem da je akcenat na necemu drugom, tj na cinjenici da nam ga je opet suknuo (a stvarno nije morao).
_____
- Post n°314
Pa nema, ali je zgodno, posebno ako imas pri sebi otirač u obliku Srbije.
- Post n°315
С предсједником Владимиром Путином #StPetersburg pic.twitter.com/Xbw86UcHzY
— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 17, 2022
- Post n°316
http://www.nspm.rs/hronika/nspm-srpski-pro-rezimski-mediji-vest-o-sastanku-milorada-dodika-sa-vladimirom-putinom-objavili-pod-identicnim-naslovom-bih-uvela-sankcije-rusiji.html
_____
- Post n°317
On prenosi svoje tvitove na sajt?!
- Post n°318
Kontent kriejtor.
_____
- Post n°319
Đilas za sankcije Rusiji: Ne plašimo se teških odluka i nepopularnih poteza
VESTI Autor: FoNet, N1 Beograd 18. jun. 202213:35 > 17:1269 komentara
Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, poručio je na Predsedništvu stranke da Srbija mora da napravi izbor da li želi da bude deo Evrope ili će joj po drugi put u istoriji okrenuti leđa. On je istakao da ne možemo biti jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i da to što je on lično protiv sankcija - nije argument, a da se SSP ne plaši teškid odluka i nepopularnih poteza.
„Odluke će biti teške jer su teška vremena u kojima živimo, a biće još teža ona koja dolaze… Ponovo, kao pre 30 godina, pred nama se nalazi izbor – želimo li da budemo deo Evrope čiji smo i kulturno i istorijski i politički nerazgradivi deo, ili ćemo drugi put u istoriji našeg naroda okrenuri leđa Evropi i krenuti putem izolacije“, rekao je Đilas na Predsedništvu stranke na kojem je jednoglasno izabran za predsednika SSP.
On je istakao da Srbija ne može da bude jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i da to što je on sam protiv sankcija „jer znamo ko od njih najviše strada“, u ovoj situaciji nije argument.
„Ne možemo se odvajati od svih naših komšija. Zamislite da živite u zgradi od 40 stanova. Problem lifta i prokišnjavanja rešavaćate sa ljudima koji žive u preostalih 39 stanova. Možda u prvoj susednoj zgradi žive neki ljudi koje više volite, možda i bolje komšije, ali to nije bitno. Sa njima vaš lift ne možete sređivati. A posebno ne možete ako između vaše i te prve susedne zgrade koja vam je najbliža, prolazi autoput sa šest traka koji ne možete da pređete“, slikovito je objasnio situaciju u kojoj se Srbija nalazi.
- Post n°320
Uz cestitke Djilasu na slobodi i pravdi, te hrabrosti da se bude na istoj strani sa SAD, UK, Francuskom, Nemackom...moje pitanje jeste kada je to Srbija Evropi prvi put okrenula ledja?
- Post n°321
Steta je što je drzava ovoliko zarobljena inace bi mnogo bolje prošli na izborima
_____
????
- Post n°323
Upitan da li je uvođenje sankcija Rusiji, Ponoš odgovara da misli da treba da radimo sve ono što nas vodi ka cilju (EU).
Spoljna politika može da nam ubrza ili uspori put ka tome, a u ovom trenutku smo zaglavljeni, ne otvara se nijedan klaster, kaže gost N1. On navodi da to odgovara Vučićevom režimu, nekim Evropljanima, a jedino ne odgovara građanima Srbije.
"Ako nas tamo vodi viši nivo usaglašenosti sa EU, a mislim da nas vodi, onda i u tom odnosu prema sukobu oko Ukrajine i to treba da usaglasimo, a to onda podrazumeva verovatno jedan nivo sankcija. Mi smo šest koraka iza EU, nisu ni svi u EU uveli svih šest. Sigurno da treba krenuti sa izvesnim zaostatkom (sa sankcijama) i u oblastima koje nama direktno ne prave štetu. A mislim da dobra diplomatija podrazumeva da se o tome razgovara i sa Rusima. Ako stvarno postoji nešto od specijalnih odnosa između Beograda i Moskve, onda Moskva, kojoj naše uvođenje ili neuvođenje sankcija suštinski ništa ne znači, bi trebalo da ima razumevanja da nama itekako znači", rekao je Ponoš.
- Post n°324
Ako stvarno postoji nešto od specijalnih odnosa između Beograda i Moskve, onda Moskva, kojoj naše uvođenje ili neuvođenje sankcija suštinski ništa ne znači, bi trebalo da ima razumevanja da nama itekako znači", rekao
Dobro je da je nekom ostao neki gram sive mozdane mase