Srbija i Ukrajina
- Post n°276
Re: Srbija i Ukrajina
Ja se cudim da im i ovoliko znacimo. Zbog nas su usli u rat iz kog su izasli sa manje teritorija, vise neprijateljskih zemalja na granici, i sa vlascu koju su svi - i nekadasnji saveznici, i neprijatelji - hteli da obore.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°277
Janko Suvar wrote:bukvalno bi nas sve saranili, nit bi ih boleo kurac sta ce biti s nama, nit bi im bilo sta znacilo oko ukrajine
E dobro je kad si shvatio konacno ovu ekipu u Kremlju
- Guest
- Post n°278
Ono kad si nečiji cum rag. I lepo ti!Janko Suvar wrote:РОГОЗИН
@Rogozin
Должностное лицо (Россия)
Два героя братского сербского народа и два моих друга. Профессор Радован Караджич - бывший глава Республики Сербской в Боснии и Герцеговине и генерал Радко Младич - легендарный полководец, командующий армией Республики Сербской. В 1994-1996 году мы часто встречались. Как-нибудь
расскажу об этом подробно.
Очень надеюсь, что удастся вырвать их из застенков Гааги, где который год их пытаются осудить за чужие преступления, инспирированные США и их сподручными.
Сербы в Боснии и сербский народ в целом сохраняет верность традиции нашей многовековой дружбы.
Надеюсь, что и черногорцы скинут предателей во власти и вернутся в нашу семью.
Само слога Србина спасава!
- Post n°279
Znaci, nek se nose u tri lepe pm, i neka nas samo potpuno ostave na miru. Potpuno. I bez njih imamo 50 hiljada problema.
- Post n°280
Svrstavati se uz crnogorstvo i prizivati ga u familiju, jos dajuci nekakav oprost unapred...suvise, cak i za mene.
- Post n°281
ne znam o cemu pisete, ne razbiram ruski a i generalno
ali juce sam u svojoj zgradi koja je mala, ima 17 stanova ukupno na 5 nivoa
video dvoje ruskih klinaca, tu negde 20+ kako izlaze iz stana ispod mog
pogledi su nam se ukrstili, uplaseni su
onda sam ih video kako stoje pored prozora ka unutrasnjem dvoristu (neopisivo ruzan, bezmalo socijalisticki pogled dostojan nekog njiznjeg novograda kako ga ovaj nihilista zamislja) i pokusavaju da nadju nesto lepo i daju smisao
javio sam im se, natucaju malo engleski
rekao sam im da mi je drago sto su tu, da su dobrodosli i da se ne boje, da slobodno sidju u dvoriste, to je par nas bolesnika sredjivalo za sebe i svakoga ko nadje nesto lepo u tome
delovalo je kao da sam ih zatekao
ne znam jos da li su brat ili sestra ili mladji par
ali eto stigose i do moje zgrade
jbga nikad se necu sloziti sa morom oko te linije moskva beograd, jes da je pod senkom ovog ludjackog odnosa srbije i putina ali samo zbog ove dece i hiljada ljudi koji su nasli neko, nadam se privremeno utociste o zla, malo sam ponosan sto je ova linija radila. ne znam da li jos ali ne sumnjam da je nekome trn u oku.
tesko je reci da je ova zemlja uradila nesto dobro ali evo, pojeo sam to govno
onda sam ih video kako stoje pored prozora ka unutrasnjem dvoristu (neopisivo ruzan, bezmalo socijalisticki pogled dostojan nekog njiznjeg novograda kako ga ovaj nihilista zamislja) i pokusavaju da nadju nesto lepo i daju smisao
rekao sam im da mi je drago sto su tu, da su dobrodosli i da se ne boje, da slobodno sidju u dvoriste, to je par nas bolesnika sredjivalo za sebe i svakoga ko nadje nesto lepo u tome
jbga nikad se necu sloziti sa morom oko te linije moskva beograd, jes da je pod senkom ovog ludjackog odnosa srbije i putina ali samo zbog ove dece i hiljada ljudi koji su nasli neko, nadam se privremeno utociste o zla, malo sam ponosan sto je ova linija radila. ne znam da li jos ali ne sumnjam da je nekome trn u oku.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°282
Rogozin se ovde poserava u usta zemlji koja jedina održava vazdušni koridor sa Rusijom, pošto im ni to nije dovoljno i nikad ništa neće biti dovoljno. Mislim da govorim u Morovo ime kad kažem da to sa tim klincima nema nikakve veze (mada imam žestoke rezerve prema odraslim, ostvarenim ljudima koji sada uživaju u Srbiji jer je Rusija postala malo neudobna za život. ali ni te rezerve ne bih nikada izrazio kada su konkretni ljudi u pitanju - otkud ja znam šta je kome na duši i kakva mu je privatna situacija).
Ali da - Moskva nam je sada najveći neprijatelj koga imamo.
- Post n°283
kondo wrote:ne znam o cemu pisete, ne razbiram ruski a i generalno
Nije avio veza pod muss. Pod muss je - nesto, bilo sta. Eto, rekoh, nek im ukinu onaj besmisleni centar u Nisu.
- Post n°284
Cousin Billy wrote:Rogozin se ovde poserava u usta zemlji koja jedina održava vazdušni koridor sa Rusijom, pošto im ni to nije dovoljno i nikad ništa neće biti dovoljno. Mislim da govorim u Morovo ime kad kažem da to sa tim klincima nema nikakve veze (mada imam žestoke rezerve prema odraslim, ostvarenim ljudima koji sada uživaju u Srbiji jer je Rusija postala malo neudobna za život. ali ni te rezerve ne bih nikada izrazio kada su konkretni ljudi u pitanju - otkud ja znam šta je kome na duši i kakva mu je privatna situacija).
ja taj koridor ne doživljavam kao nešto racionalno, kao ne znam kakav produkt nekog racionalnog razmišljanja, ni političkog a još manje humanitarnog. meni je baš to dvoje klinaca, kao i neka druga razna deca koja deluju na ulici bezbrižnije nego što bi im burundi oprostio, koju srećem kako jedu sladoled iz "crne ovce", neki bljesak života među nama - i ne mogu da to gledam iz perspektive životne udobnosti. negde bi duboko udahnuo pre nego što bi srbiju dodelio bilo kome kao prostor udobnosti, pod tim ne podrazumevam trosoban stan na vračaru niti ću. nikome nikakva srbija danas ne može biti udobna, a ako je udobnija od toga odakle su izbegli, onda jebiga.
polako sakupljam razne lične priče o tome ko je sve u beogradu, biće tu svega da se podeli.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°285
Btw, taj cuveni gasni ugovor naravno da jos uvek nije potpisan. Sad smisjaju koje ce sledece ponizenje da nam smisle kako bi ga mozda, eventualno potpisali, just wait. Nekako mi se eventualna Selakoviceva poseta Moskvi ne cini kao dovoljno veliko u njihovim ocima.
- Post n°286
Genijalan naslov!
https://www.pecat.co.rs/2022/06/biramo-rusiju-nemci-ostro-odgovorili-na-ultimatum-zelenskog/
https://www.pecat.co.rs/2022/06/biramo-rusiju-nemci-ostro-odgovorili-na-ultimatum-zelenskog/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°287
Брт, ево поправио сам ти ово :ok_hand: pic.twitter.com/m6myAYu4Af
— Срђан Мазалица (@SrdjanMazalica) June 13, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°290
tj. nije piprivii
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°291
a zaaaaašto Čanak piše Kharkiv na engleskom, zaaaašto...Ponekad razumem kako je Paćetu.
- Post n°293
Rama traži razumevanje za stav Beograda o sankcijama Rusiji https://t.co/MXsFYwwZJg
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) June 15, 2022
Abazović i Rama u Kijevu: Podrška u odbrani prava na slobodu https://t.co/cNm8iAfSl9
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) June 15, 2022
- Post n°294
https://www.vreme.com/vesti/rat-i-ekonomija-raste-broj-ruskih-firmi-u-srbiji/Rat i ekonomija: Sve više ruskih firmi u Srbiji
U APR registru trenutno ima 288 ruskih firmi. Do početka rata u Ukrajini bilo ih je devet. Zbog dolaska Rusa i Ukrajinaca u Srbiju, cene nekretnina vidno su povećane
Od početka rata u Ukrajini do 31. maja, u Agenciji za privredne registre (APR) prijavljeno je 288 firmi i 730 preduzetnika građana i pravna lica iz Rusije.
Poređenja radi, od 1. januara pa do 24. februara bilo je registrovano samo 9 privrednih društava i 6 preduzetnika iz Rusije. Nakon toga, u APR-u iz meseca u mesec registruju sve više i više ruskih firmi i preduzetnika.
Slična situacija je i sa državljanima Ukrajine. Od početka godine do 24. februara registrovano je po tri privredna društva i preduzetnika, a od početka rata do 31. maja registrovano je 13 firmi i sedam preduzetnika čiji su osnivači iz Ukrajine.
Takođe je veliki broj ruskih i ukrajinskih privrednika zbog rata premestilo svoja poslovanja u Srbiju, što pokazuje broj nerezidentnih fizičkih lica u zemlji. U Narodnoj banci Srbije 13. juna bilo je aktivno 121.968 tekućih i 53.022 drugih računa.
Dolazak velikog broja Rusa i Ukrajinaca u Srbiju, uticao je i na domaće tržište nekretnina. Poslednja dva meseca cene zakupa stanova i kuća u Beogradu porasle su za 20 do 30 posto, a Rusi i Ukrajinci spremni su da za mesečnu kiriju plate od 300 do nekoliko hiljada evra.
Do početka rata u Ukrajini jednosobni stan u centralnoj beogradskoj opštini izdavao se za 300 do 400 evra, a sada za 600 do 700 evra mesečno.
U agencijama za izdavanje nekretnina ocenjuju da je na povećanje cena zakupa uticao dolazak IT radnika čije su zarade u Rusiji značajno više od prosečnih zarada u Srbiji – očekivana zarada IT radnika u Rusiji sa jednom od tri godine iskustva u Moskvi prošle godine bila je oko 1000 evra.
U agencijama za nekretnine kažu da su retki Rusi koji traže stanove od 200 do 300 evra, kao i da su na početku rata iznajmljivali stanove ali da su kasnije počeli da ih kupuju. Zanimaju ih jednosobni i dvosobni stanovi u centralnim beogradskim opštinama, ali nemali broj njih traži luksuzne stanove.
Za razliku od stanova, potražnja poslovnog prostora nije porasla, zato što vlasnici nisu spremni da ih izdaju na nekoliko meseci, rok za koji ih za sad Rusi najčešće potražuju pa zato Rusi i Ukrajinci za svoja poslovanja koriste stanove i kuće.
Slično je i u Crnoj Gori. Tamošnje agencije za nekretnine ocenjuju da u Crnu Goru dolaze bogati Ukrajinci i iznajmljuju ili kupuju stanove i vile, što je cenu kvadrata podiglo i do 50 odsto. Kažu i da Ukrajinci slabijeg materijalnog stanja odlaze za Nemačku.
Tačan broj državljana Rusije i Ukrajine koji su prijavili boravište u Srbiji od početka rata do sad, nije poznat. Prema informacijama Komesarijata za izbeglice, od oko 7000 Ukrajinaca koliko ih boravi u Srbiji, većina ih je u privatnom smeštaju.
- Post n°296
"Министар и председник српског дела Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић и заменик председника Владе РФ и председник руског дела Међувладиног комитета Јуриј Борисов одржали су билатерални састанак на маргинама 25. Петербуршког међународног економског форума"
— Radomir Martin (@radomir_martin) June 16, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°297
Prigodno.
https://www.posta.rs/cir/info/vest-detaljnije.aspx?ID=11685
https://www.posta.rs/cir/info/vest-detaljnije.aspx?ID=11685
_____
- Post n°298
Vukadinovic opet u Aktuelnostima na Hepiju, sa jos dva lika. Emisija traje vise od dva sata i on prica kolko hoce, niko ga ne prekida... izgleda je sve vreme samo to i hteo, da moze nesmetano da kenja na nacionalnoj frekvenciji.
_____
- Post n°299
Pa evo, sad je konacno docekao. Ucestvuje u razboljevanju celog stanovnistva.
- Post n°300
_____