Igraju se vatrom, realno. Drzavni interes je da se uvedu sankcije Rusiji. Ali drzavni interes nije glavni.
Srbija i Ukrajina
- Post n°426
Re: Srbija i Ukrajina
Oni hoce neku vrstu deal-a. Ali zapad nema nameru da pravi deal sa Rusijom, a kamoli sa Srbijom. Evi vam napredak ka EU i to vam je to. Plus, pare neke iz pretpristuonih fondova, beli sengen naravno i to je to. S druge strane Rusija nema da ponudi nista osim povoljne cene gasa. To nije - "nista", ali ako dolazi po cenu uskracivanja EU fondova i investicija, da ne govorim o belom sengenu, to je preskupo. Ali sve su to lose i jos mnogo losije opcije za ovu vlast. Oni gledaju da pluvaju nekako, da se ne zamere previse nikome, ali - ne odredjuju oni ni tempo (rat) ni pravila igre (US, EU, Rusija). Bottom line je: Ameri drze noz i pogacu. Ako ispadne neko debelo sranje na Kosovu, u ovim uslovima Srbija ne sme da pomisli da vojno intervenise i to ce biti neresiva enigma za vlast. Ne zabiravimo ni da Albanci nisu bas skroz bez agency-ija.
Igraju se vatrom, realno. Drzavni interes je da se uvedu sankcije Rusiji. Ali drzavni interes nije glavni.
- Post n°427
kapetanm wrote:Problem ke sto su ti ruski i proruski kadrovi među onima koji bi trebalo da izvrše čišćenje
To se da resiti, ali je cena stavljanje pod zastitu...onih pod kim im se ne stavlja pod zastitu. Ali, da, to bi bilo opasno. Ali i ovo ce biti jednako opasno samo na ponesto drugaciji nacin. Dobrih opcija nema.
- Post n°428
People from all over Russia made a video to thank the Serbian people for their support.
— Based Serbia (@SerbiaBased) May 13, 2022
pic.twitter.com/uBXlnKYGG7
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°430
Neka nam oproste na Milosu Bikovicu...
- Post n°431
"Pa vi sad uvedite sankcije ako vas nije sramota"
- Post n°432
ocu kilo ruskinja sa spota preko glovoa
ili air serbia da narucim
ili air serbia da narucim
- Post n°433
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°434
— Tatjana Macura (@TatjanaMacura) May 14, 2022
- Post n°436
http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-trpimo-mnogo-zbog-neuvodjenja-sankcija-rusiji.-ziveli-bismo-desetostruko-bolje-da-smo-uveli.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°437
Super je sto izvozimo zito 150.000 tona do kraja leta njemu za proviziju, kad vec znamo da nece biti dovoljno hrane.
- Post n°438
Erős Pista wrote:http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-trpimo-mnogo-zbog-neuvodjenja-sankcija-rusiji.-ziveli-bismo-desetostruko-bolje-da-smo-uveli.html
Tvrdi pazar za cenu gasa
N1
Zemlje članice Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja pohvalile su Albaniju, Kosovo, Crnu Goru i Severnu Makedoniju zbog punog usklađivanja spoljnih politika sa EU, uključujući sankcije i njihovu primenu i pozvali Srbiju da učini isto.
- Post n°439
Nasima se bas bas ne uvodi, ali pritisak je sigurno ogroman.
- Post n°440
Pa ako hoces da obogatis sebe, familiju i drugare, mora malo i da ti bude neprijatno. Bog bi bio nepravican kada to ne bi bilo tako. Ali bog je pravican, i zato se pizda sada koprca.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°441
"Vodimo politiku štete na sopstveni račun ali je barem iz principa!"
- Post n°442
Danas je rekao da bi bilo 10 puta korisnije za nas da uvedemo sankcije, ali da to ne radimo iz principa.
Cenim da je u pitanji reverse psychology za one iz magarece klupe i da Mile sam teeba da izvuce zakljucak sta treba uraditi.
Cenim da je u pitanji reverse psychology za one iz magarece klupe i da Mile sam teeba da izvuce zakljucak sta treba uraditi.
Last edited by Erős Pista on Sun May 15, 2022 4:52 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°443
Pican Harčenko podiže levu obrvu...
- Post n°444
Pa koji je princip, zna li se šta?
Ja mogu da kažem da je to vrv nepopularna mera tj nešto što nema većinsku podršku i da time pada na principu demokratičnosti. Ali to nije temeljni princip rada vlade, svaka vlada pravi i xyz nepopularnih (nedemokratskih) koraka, od povećanja cen, smanjenja plata itd.
Ovde je jedini princip percepcija mogućeg gubitka na ličnoj/stranačkoj popularnosti, za šta se žrtvuje - po rečima AV - "desetostruko bolji život" (što je takođe bullshit).
Ja mogu da kažem da je to vrv nepopularna mera tj nešto što nema većinsku podršku i da time pada na principu demokratičnosti. Ali to nije temeljni princip rada vlade, svaka vlada pravi i xyz nepopularnih (nedemokratskih) koraka, od povećanja cen, smanjenja plata itd.
Ovde je jedini princip percepcija mogućeg gubitka na ličnoj/stranačkoj popularnosti, za šta se žrtvuje - po rečima AV - "desetostruko bolji život" (što je takođe bullshit).
- Post n°445
Ma naravno da je bullshit. Princip je, akosam dobro razumeo, neuvodjenjesankcijazbogznamomikakojeto.
_____
- Post n°446
Program SNS je uclanjenje u EU. Ovo je (jos) jedan u nizu koraka u tom smeru. To kad bi posteno pricali. Ovako - monodrama.
- Post n°447
Takodje bi bilo posteno da kaze - ako necete da izgubite sadasnji standard zivota u znacajnoj meri, to mora da se uradi. Ito bi bilo posteno
- Post n°448
Del Cap wrote:Pa koji je princip, zna li se šta?
Brate mili, kakav princip, kakvi bakraci. Ovdasnja ekipica sigurno ima ogroman deo svojih para od visedecenijske pljacke parkiran u Rusiji, i boje se da im ovi po kratkom postupku ne konfiskuju to cim uvedu sankcije, ne mislis valjda da ovdasnji vlastodrsci vagaju delikatan balans opstih interesa, principa, rejtinga i prostora za slobodno politicko delovanje? Svaku nepopularnu meru bi pratila podela 100 evra i cao zdravo.
- Post n°449
Ma ja isto ne verujem da je strah od nekog ne znam kakvog pada popularnosti u pitanju. Nije to Kosovo, a i za to je pitanje. Ni u jednom bitnom mediju, uklj i opozicione ne bi isla ne znam kakva kritika. Ne znam da li je strah zbog para nekih u pitanju, ali strah od, hmm, vanizbornih cinilaca verovatno jeste.
- Post n°450
Jeste, poslace im mocni FSB Dikica da ih rokne, Tesa ce da potvrdi...