Izvor je dnevni izveštaj Beogradske berze za današnje trgovanje: https://www.belex.rs/data/2022/05/00126622.xlsx
Srbija i Ukrajina
- Post n°251
Re: Srbija i Ukrajina
Nisovim akcijama danas se regularno trgovalo za 530 dinara, a ovaj blok je promenio vlasnika za 717 dinara po akciji, tj. po 35% većoj ceni.
Izvor je dnevni izveštaj Beogradske berze za današnje trgovanje: https://www.belex.rs/data/2022/05/00126622.xlsx
- Post n°252
Naftne industrije Niš
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°254
Dakle, poskupljenje goriva ce se nastaviti. Skuplji izvori I nameti, viša kamatna stopa Feda, akciza povecana umesto smanjena. Snazna podrska evrointegracijama
- Post n°255
Gazrpomnjeft prodao akcije - Gazpromu.
Caka je u tome što Gazprom nije pod sankcijama EU, za razliku od Gazpromnjefta.
Caka je u tome što Gazprom nije pod sankcijama EU, za razliku od Gazpromnjefta.
- Post n°256
Vladimire Vladimiroviču, c c c...
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°257
Na Hepiju Ljubinka Milincic i Milos Laban.
Kaze Ljubinka - ovo je americki rat protiv Rusije. Rusija ima izuzetno razumnog predsednika koji nece dozvoliti da bude isprovociran, ali ukoliko neko upotrebi nuklearno oruzje protiv Rusije, naravno da ce on odgovoriti...
Kaze Laban: "Rusija nece izgubiti ovaj rat! Apsolutno! Zato sto... jednostavno... ja u boga verujem i bog to nece dozvoliti! To je sustina!"
Kaze Ljubinka - ovo je americki rat protiv Rusije. Rusija ima izuzetno razumnog predsednika koji nece dozvoliti da bude isprovociran, ali ukoliko neko upotrebi nuklearno oruzje protiv Rusije, naravno da ce on odgovoriti...
Kaze Laban: "Rusija nece izgubiti ovaj rat! Apsolutno! Zato sto... jednostavno... ja u boga verujem i bog to nece dozvoliti! To je sustina!"
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°260
alahu akbar !
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°261
Na svim televizijama osim donekle na Pinku se postojano drzi ruski narativ ovog rata. A to je, u pravu je Vasa, mnogo bitnije od toga sta pisu Srpski Telegraf ili Alo
- Post n°262
Zapravo mi po prvi put pada na pamet da Vucic mozda ne sme da se suprotstavi tim ljudima. To zvuci kontraintuitivno na prvu, ali oni su prava duboka drzava u Srbiji, ili bar njeni glasnogovornici.
Sad sam vratio Vucica pa gledam odlozeno - kaze neke televizije prenose rat u Ukrajini kao rijaliti, to im sluzi umesto rijalitija, umesto Parova.
Govori o Hepiju kojima ove emisije o Ukrajini - koje idu doslovno svake veceri - pokrivaju raniji termin Parova.
Sad sam vratio Vucica pa gledam odlozeno - kaze neke televizije prenose rat u Ukrajini kao rijaliti, to im sluzi umesto rijalitija, umesto Parova.
Govori o Hepiju kojima ove emisije o Ukrajini - koje idu doslovno svake veceri - pokrivaju raniji termin Parova.
Last edited by Erős Pista on Fri May 06, 2022 11:50 pm; edited 2 times in total
_____
- Post n°263
Ne mogu jos na taj nacin da razmisljam.
- Post n°264
Sam tren, jel on u ovom obracanju rekao eksplicitno da necemo uvesti sankcije Rusiji?
- Post n°265
osim ako nam bude u interesu da ih uvedemo
- Post n°266
"nećemo menjati politiku ustanovljenu na sednici saveta za nacionalnu bezbednost [a to znači da nema sankcija] osim ako ne budemo naterani na to"
- Post n°268
Cela konferencija nije znacila nista i sluzila je saml tome da se kroz gomilu fluff-a provuce i zaokret od Putina, naravno zakukuljen u pricu o tome kako je Putin pomenuo Kosovo, ali on mu ne zamera, jer Putin samo gleda svoje interese, a mi moramo da gledamo svoje interese...
_____
- Post n°269
Mislim, ok, AV nije svemoguci diktator, to znamo. Jeste malo simptomaticno da mediji koji su najblizi njemu su istovremeno i jedini u kojima je iole moguce detektovati naznake nekakvog "zaokreta". Ali je jako nezahvalno ulaziti analiticki u unutrasnju logiku (ako se to moze tako nazvati...) rezima i onda traziti ove ili one i u njihovu unutrasnju dinamiku jer tu ima gomila stvari koja je em nepoznata, em sigurno njima licno vaznija od ovih nekih "geopolitickih" pitanja. U "najboljem" slucaju rezim je prosto ukocen i u realnoj nemogucnosti da bilo sta zaista odluci jer bi u takvoj krivini neki bitan kotac otpao.
- Post n°270
Ma slazem se, samo me iskreno pomalo zacudila ta inercija najvecih medija u kombinaciji sa prekonocnim "preumljenjem" tabloida.
Pritom ne mislim da Vucic ne bi mogao relativno lako da disciplinuje i one prve, ali po prvi put pomisljam da bi mu to mozda bilo preskupo ili da ga brine kako bi se to odrazilo na lojalnost citavih sektora drzave, drustva, javnosti.
Pritom ne mislim da Vucic ne bi mogao relativno lako da disciplinuje i one prve, ali po prvi put pomisljam da bi mu to mozda bilo preskupo ili da ga brine kako bi se to odrazilo na lojalnost citavih sektora drzave, drustva, javnosti.
_____
- Post n°271
A kod Minje M na Euronewsu, Panovic i Ljilja Smajli. Mislim da sam ih pre dva dana gledao u nekoj drugoj emisiji u istom sastavu.
Ljilja sve vreme fura pricu kako Vucic zapravo govori ono sto se mora, ali da ni sam ne veruje u evropsku perspektivu Srbije. Ovo je naravno vrhunsko lukavstvo.
Ljilja sve vreme fura pricu kako Vucic zapravo govori ono sto se mora, ali da ni sam ne veruje u evropsku perspektivu Srbije. Ovo je naravno vrhunsko lukavstvo.
_____
- Post n°272
Ma problem nastsje inda kad treba nesto uraditi, talk is cheap, kao i tumacenje istog.
- Post n°273
U svakom slucaju, sacekajmo jos malo...
- Post n°274
The Russians, who left the country because of their anti-war position, created a "Shelter" in Montenegro for Ukrainian refugees. More than 120 people have been able to get shelter and help here.
Россияне, покинувшие страну из-за своей антивоенной позиции, создали в Черногории «Пристанище» для украинских беженцев. Здесь смогли получить кров и помощь уже больше 120 человек.https://t.co/hLwL2WFHhu
— Novaya Gazeta. Europe (@novayagazeta_en) May 2, 2022
https://www.facebook.com/pristaniste.me
- Post n°275
Erős Pista wrote:A kod Minje M na Euronewsu, Panovic i Ljilja Smajli. Mislim da sam ih pre dva dana gledao u nekoj drugoj emisiji u istom sastavu.
Da, to je takozvano nenadjebivo putinovsko lukavstvo. Inace, za sve kojima to nije jasno, Panovic i Smajlovic su vrlo jasan pokazatelj zasto su komunisti najpre streljali "novinare" u oslobodjenom Beogradu.