Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

kondo

Rat u Ukrajini - Page 34 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by kondo Fri May 13, 2022 3:38 pm

Možda Tajp oće da izađe da bi mogao da se pozabavi Egejom u nadi da NATO ne bi aktivirao član 5 zbog bedne Grčke imajući u vidu sve komplikovanosti Turske geopolitike. Dublja mi je strepnja nego nada da bi ga nalupali u tom slučaju. Pogotovo ako taj nastup bude povezan sa većom energetskom nezavisnošću i sjebavanjem Rosije.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 13, 2022 4:34 pm

Nalupali bi ga, jer im mornarica i avijacija i dalje inferiorna u odnosu na Nato as a whole, veoma. U trakiji bi bio haos
    Del Cap

Post by Del Cap Fri May 13, 2022 5:29 pm

fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Fri May 13, 2022 6:33 pm

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin rekao je da je slanje oružja Ukrajini kako bi joj se pomoglo u obrani od ruske agresije pod određenim uvjetima moralno legitimno, pozivajući se na učenje Katoličke crkve o "pravednom ratu".

- Postoji pravo na oružanu obranu u slučaju agresije, rekao je Parolin odgovarajući na pitanje o državama koje šalju oružje Ukrajini.

Rekao je da je to pravo upisano u katekizam Katoličke crkve, ili nauk o vjeri, pod određenim uvjetima.

- Iznad svega (uvjet) proporcionalnosti, a zatim da odgovor ne proizvodi veću štetu od one koju je prouzročila agresija. Ovo je u kontekstu 'pravednog rata', rekao je Parolin.

- Rekao bih da se pitanje slanja oružja (Ukrajini) može staviti u ovaj okvir, rekao je.

Papa Franjo, iako je koristio izraze kao što su "zvjerstva", "nepravedna agresija" i govorio o patnjama Ukrajinaca koji "brane svoju zemlju", do sada se suzdržavao od označavanja sukoba u Ukrajini kao pravednog rata. Pozvao je na zabranu svih ratova i doveo je u pitanje može li bilo koji sukob biti potpuno pravedan.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Filipenko

Post by Filipenko Fri May 13, 2022 6:40 pm

Nakon sto su odrzali predavanje Makronu, Ukrajinci su nastavili da bombarduju...optimizmom. Sef vojne obavestajne sluzbe kaze da ce Ukri do avgusta preokrenuti stanje na terenu, a pobediti u ratu do kraja godine.
    Del Cap

Post by Del Cap Fri May 13, 2022 6:59 pm

Dogodine u Kerču.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri May 13, 2022 7:00 pm

40 милијарди $ им је поклоњено од стране Америке.

То ће полако почети да долази на бојиште. За очекивати је да ће украјинске јединице почети да добијају опрему и наоружање у року од месец дана. Све што требају да ураде је да издрже до јуна. Онда је сваки Украјинац бити опремљен као западни специјалац, или као они што су ишли у Авганистан. Оклопни аутомобили, транспортери, тенкови, артиљерија, самоубилачки дронови, опрема за ноћно осматрање, лична балистичка заштита, шлемови, ципеле. 

А Руса има само 100.000 и то сваким даном све мање.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 13, 2022 7:52 pm

Red bi bilo da im Kina posalje dobrovoljce.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 13, 2022 7:57 pm

Hoće Rat u Ukrajini - Page 34 1399639816
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 13, 2022 8:05 pm

haha zamisli posalje im neku sitninu... recimo milion dobrovoljaca. Pa tacno ne bi imali gde da ih smeste, a kamoli da im nadju vojnu opremu i puske.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    rumbeando

Post by rumbeando Fri May 13, 2022 11:20 pm

Američki ministar odbrane Ostin razgovarao sa Šojguom i pozvao na hitan prekid vatre i naglasio važnost održavanja linija komunikacije.

https://www.cbsnews.com/news/lloyd-austin-sergey-shoigu-call/
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 13, 2022 11:23 pm

Del Cap

Post by Del Cap Fri May 13, 2022 11:44 pm

"Conventional forces are terribly expensive, Prime Minister. Much cheaper, just to press a button."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 14, 2022 12:31 am

U slucaju da Rusi ne "pobede", sta god to znacilo, i ovi mobilisu milion ljudi - ovaj razgovor ce voditi Putin sa...vec nekim. Mozda sam sa sobom, najverovatnije.

No, u međuvremenu...(Guardian)

Oleksandra Ustinova, a member of the Ukrainian parliament, spoke to reporters in Washington DC today and said the crisis on the battlefield was now “far worse” than it was at the start of the war, CNN reports.

Ustinova said “it is hell” on the frontlines, the news network reported: “We keep losing many more men now than it was at the beginning of the war.” She was speaking at a German Marshall Fund roundtable.

She also called on the US to supply fighter jets and air defense systems, saying, according to CNN
    Filipenko

Post by Filipenko Sat May 14, 2022 1:36 am

Tzv. Orestovicu je svejedno, slutim. A ono sto kiivofasovi brabonjaju o milion vojnika je bukvalno taktika bacanja mesa u klanicu, obaska sto milion nece nikada prikupiti. Vlazni snovi.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 14, 2022 1:48 am

Ne moraju. Dovoljmo je 350-400k.

Sve zavisi od toka rata i koliko ce trajati.
    kapetanm

Post by kapetanm Sat May 14, 2022 5:52 am

Al se gadjate s brojkama. Mi smo predali bez ijednog prisurnog neprijateljskog vojnika-Putin moze ako mu se digne da gadja izdaleka i iz bombardera koliko god, i da polako sravni Ukrajinu
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat May 14, 2022 6:48 am

Imaju sreće Ukrajinci što je ujka Vova dobar, pa neće jako da bije. Ali ako ga naljute…

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 14, 2022 7:21 am

to što smo se mi predali nakon vazdušne kampanje i bez ulaska kopnenih trupa je...više izuzetak nego pravilo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 14, 2022 7:32 am

Rat u Ukrajini - Page 34 1399639816

Nije samo to, ako se rat oduzi godinama, nece Rusija imati slobodu da se setka po nebu, plus pitanje je koliko ima preciznih projektila i kojom brzinom mogu da ih nadomeste. Rusija mora ovo da zavrsi relativno brzo, inace ce morati da mobilise stotine hiljada rezervista međ narodom kome se nikako ne gine u Ukrajini.

Post by MNE Sat May 14, 2022 8:58 am

Cousin Billy wrote:to što smo se mi predali nakon vazdušne kampanje i bez ulaska kopnenih trupa je...više izuzetak nego pravilo.
    da smo mi dobili 40 milijardi vojne pomoći izbili bi do Jonskog mora, na stranu što je neprijatelj imao medijsku carte blanche da te tuče direktno po civilima jer si zli Srbov
    ja sam to vec negde video

Post by ja sam to vec negde video Sat May 14, 2022 9:31 am

Rat u Ukrajini - Page 34 Ukraine_army_to_create_new_anti-aircraft_units_using_Mistral_missile_mounted_on_off-road_vehicles_925_001
    ja sam to vec negde video

Post by ja sam to vec negde video Sat May 14, 2022 9:33 am

ukrajinci se ne tretiraju kao isisovci vec kao super ljudi samo zato sto nisu jebena afrika

sreca pa ce im im napraviti afriku od zemlje pa ce sve doci na svoje
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat May 14, 2022 9:41 am

Vec iz tvojih prvih postova vidim da si 1 nadasve razuman i umeren forumas.

Rat u Ukrajini - Page 34 1552546758

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by MNE Sat May 14, 2022 9:54 am

ko bi to mogao biti

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon Nov 18, 2024 12:42 am