Rat u Ukrajini
- Post n°751
Re: Rat u Ukrajini
U stvari, ne mora ni da ga izgubi, dovoljno je da se zavrsi u nekoj pat poziciji.
- Post n°752
Pa pat je najrealnije resenje, a on uvek ostavlja prostora da ga u zvanicnom narativu pretvoris u velicanstvenu pobedu
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°753
Ma ok, ali to je to - ne mozete da.dodjete ni do Dnjepra, kakva ste vi svetska sila
- Post n°754
Pa kurac od svetske sile i kurac od drzave.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°755
Videcemo kako ce biti u svakom slucaju, ali ako ostane ovako ili slicno...to je otprilike to.Znaci, moze da proglasi da je izveo D/LNR na prirodne granice. Sjajan rezultat za celo ovo sranje.
- Post n°756
—Министарство одбране Белорусије:
САД и њихов савезник повећавају своје војно присуство у близини белоруске границе.
Групација коју су створиле Оружане снаге Украјине на јужном правцу, која броји до 20 хиљада људи, захтева реакцију Белорусије.
У оквиру провере, Минск распоређује снаге за специјалне операције.
У другој фази провере Оружаних снага Белорусије, батаљонско-тактичке групе крећу напред на западни и северозападни правац.
САД и њихов савезник повећавају своје војно присуство у близини белоруске границе.
Групација коју су створиле Оружане снаге Украјине на јужном правцу, која броји до 20 хиљада људи, захтева реакцију Белорусије.
У другој фази провере Оружаних снага Белорусије, батаљонско-тактичке групе крећу напред на западни и северозападни правац.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°757
Cousin Billy wrote:Da li bi?
Ne znam zapravo koliko istine ima u pričama da su naši inteligentno izmicali NATO napadima putem raznih kamuflaža i vizuelnih mamaca.
brat od ujaka mi je pricao da su razvlacili plasticne folije preko njiva i livada i brojali minute do napada na iste
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°758
Тад је било мање БПЛ, а резолуција лошија и од нтсц (што би рекао Јојоги).
Термовизија је исто била слабија, и проста макета или топлотни одраз је могао да је завара.
Плус су противрадарским ракетама гађали све живо што зрачи, укљ. и неке сметње. Нпр, уколико се деси интерференца два радио таласа, може да се добије радио талас на трећој фреквенцији, која може бити занимљива за Нато. И тако се деси да по неком пољанчету крену да падају ракете, нико не зна зашто.
Термовизија је исто била слабија, и проста макета или топлотни одраз је могао да је завара.
Плус су противрадарским ракетама гађали све живо што зрачи, укљ. и неке сметње. Нпр, уколико се деси интерференца два радио таласа, може да се добије радио талас на трећој фреквенцији, која може бити занимљива за Нато. И тако се деси да по неком пољанчету крену да падају ракете, нико не зна зашто.
- Guest
- Post n°759
pretpostavljam da će ostati na ovome i da šansa za ulazak u rat teži nuli. nemaju šta da dobiju osim batina.fikret selimbašić wrote:—Министарство одбране Белорусије:
- Post n°760
Ma kakav ulazak u rat, Lukašenko je prije par dana izgovorio (za Z team) svetogrđe, kazao je kako se specoperacija otegla preko svake mjere i očekivanja. Nepuna tri mjeseca od početka rata, umjesto NATO-a na granicama iz '97. ima gomilu NATO vojske na svojim granicama, zajebanu situaciju u zemlji a Putin ovaj put teško može pomoći kao ljeta '20. jer se zabavila svojim brigama. Zadnje što mu treba je bilo kakav vojni angažman, ne samo u Ukrajini, upitno je kako bi vojska reagovala i da se zatalasa u samoj Bjelorusiji.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°761
Peter Martin
@PeterMartin_PCM
NEW: US officials increasingly believe that the war in Ukraine could end up helping America's long-term pivot to Asia by:
-- Weakening Russia
-- Producing a more muscular Germany
@PeterMartin_PCM
NEW: US officials increasingly believe that the war in Ukraine could end up helping America's long-term pivot to Asia by:
-- Weakening Russia
-- Producing a more muscular Germany
_____
????
- Post n°762
In response to Russia’s invasion of #Ukraine, NATO has up to 30 aircraft on patrol at any moment.
— NATO (@NATO) May 10, 2022
To deter any potential aggression against Allies, #NATO is deploying an unprecedented mix of fighter jets, reconnaissance aircraft and support planes :airplane: pic.twitter.com/zQW35paSv8
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°763
И даље нису закрпили ону рупу између Румуније и Мађарске, може опет нека летелица да прође до Загреба.
- Post n°764
#UPDATE President Vladimir Putin will not end the Ukraine war with the Donbas campaign and is determined to build a land bridge to Russian-controlled territory in Moldova, US Director of National Intelligence Avril Haines said on Tuesday http://u.afp.com/w2BN
- Post n°765
In a rare public hearing, US official says neither side are winning
Tara McKelvey
BBC News, Washington
In the US, two of the nation’s senior intelligence officials, National Intelligence Director Avril Haines and Defense Intelligence Agency Director Scott Berrier, have painted a sobering picture of the war in Ukraine.
The two officials spoke before the Senate armed services committee about global threats to the US on Tuesday, and they highlighted their concerns about Russia.
“We assess President Putin is preparing for a prolonged conflict in Ukraine,” said Haines. “He is probably counting on US and EU resolve to weaken as food shortages, inflation and energy prices get worse.”
Berrier explained that the two enemies, the Russians and the Ukrainians, had reached an impasse.
Said Berrier: “The Russians aren’t winning, and the Ukrainians aren’t winning, and we’re at a bit of a stalemate.”
Their presentations were significant because of the situation they described in Ukraine and also because parts of the hearing were open to the public. Intelligence officials have argued in the past that these hearings should be held behind closed doors.
But their presentation provides one of the only chances for the public to hear directly from them about security issues.
Their assessment of the war is particularly important as people in the US evaluate the ongoing conflict, the role of the US and the impact of the war on gas prices and other aspects of everyday life.
Tara McKelvey
BBC News, Washington
In the US, two of the nation’s senior intelligence officials, National Intelligence Director Avril Haines and Defense Intelligence Agency Director Scott Berrier, have painted a sobering picture of the war in Ukraine.
The two officials spoke before the Senate armed services committee about global threats to the US on Tuesday, and they highlighted their concerns about Russia.
“We assess President Putin is preparing for a prolonged conflict in Ukraine,” said Haines. “He is probably counting on US and EU resolve to weaken as food shortages, inflation and energy prices get worse.”
Berrier explained that the two enemies, the Russians and the Ukrainians, had reached an impasse.
Said Berrier: “The Russians aren’t winning, and the Ukrainians aren’t winning, and we’re at a bit of a stalemate.”
Their presentations were significant because of the situation they described in Ukraine and also because parts of the hearing were open to the public. Intelligence officials have argued in the past that these hearings should be held behind closed doors.
But their presentation provides one of the only chances for the public to hear directly from them about security issues.
Their assessment of the war is particularly important as people in the US evaluate the ongoing conflict, the role of the US and the impact of the war on gas prices and other aspects of everyday life.
- Post n°766
Mór Thököly wrote:In a rare public hearing, US official says neither side are winning
Tara McKelvey
BBC News, Washington
Ono sto mene zanima.
Znaci bice ovo duga zima
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°767
evo celog ovde
https://www.c-span.org/video/?519983-1/us-believes-russia-preparing-prolonged-conflict-ukraine
Sanse da se rat brzo zavrsi su male. Ne bih bas rekao da su nepostojece, ali su jamacno male
https://www.c-span.org/video/?519983-1/us-believes-russia-preparing-prolonged-conflict-ukraine
Sanse da se rat brzo zavrsi su male. Ne bih bas rekao da su nepostojece, ali su jamacno male
- Post n°768
Mislim, ovo je bas zajebano. Sankcije nece odvratiti Putina. Osakatice Rusiju long run, ali nece puno znaciti da se ovo brzo zavrsi. Ako Rusija pocne znacajnije da pobedjuje, moguce je da se zaustavi i proglasi pobedu, ali je sigurno izvesnije da proba da nastavi bar, sto ovde kazu, do Dnjestra. A to je - njesra u najavi, jer ce Ukrajinci to gledati da sprece bukvalno kako znaju i umeju.
Alternativno, stvar se znatno uspori, Ukrajinci uspeju da zadrze ofanzivu, ali nista vise od toga - mislim da je to objektivno najpovoljniji scenario.
Ako se pak slucajno desi da Ukrajinci nekako na juznom frontu, recimo kod Hersona, uspeju da pokrenu nekakvu kontraofanzivu i na primer oslobode Herson...mislim, meni ce biti drago, ali realno - drzmo gace.
Alternativno, stvar se znatno uspori, Ukrajinci uspeju da zadrze ofanzivu, ali nista vise od toga - mislim da je to objektivno najpovoljniji scenario.
Ako se pak slucajno desi da Ukrajinci nekako na juznom frontu, recimo kod Hersona, uspeju da pokrenu nekakvu kontraofanzivu i na primer oslobode Herson...mislim, meni ce biti drago, ali realno - drzmo gace.
- Post n°769
Mór Thököly wrote:Mislim, ovo je bas zajebano. Sankcije nece odvratiti Putina. Osakatice Rusiju long run, ali nece puno znaciti da se ovo brzo zavrsi. Ako Rusija pocne znacajnije da pobedjuje, moguce je da se zaustavi i proglasi pobedu, ali je sigurno izvesnije da proba da nastavi bar, sto ovde kazu, do Dnjestra. A to je - njesra u najavi, jer ce Ukrajinci to gledati da sprece bukvalno kako znaju i umeju.
Mislim da u toj varijanti nema kraja ratu. Doduse, i da izadje na Dnjestar, a da ne zauzme Harkov, Dnjepropetrovsk, Zaporozje, Krivi Rog, Poltavu - sto bi Ukrajina pristala na okoncavanje rata? Imaju Nato za ledjima, voljni su da se tuku barem u dogledno vreme, ne vidim zasto bi se tu okoncao rat. Ovo ce ici do osetnog poraza jedne ili druge strane, barem mi tako deluje. A za ove Ukrajince nije poraz ako nestaju gradovi na istoku i jugu, vec da se Lavovu, Ivanovo-Frankovsku, Lucku i Ternopilju nista ne desi.
- Post n°770
Ako padne Odesa nema nista od kraja rata sa ukrajinske strane, naravno. Jedino sto bi eventualno dovelo do ozbiljnih pregovora je nekakva ravnoteza nemoći. Kad kazem kraj rata, mislim kraj dejstava, primirje, de facto kraj rata, ne nekakav mirovni ugovor, do toga ima ihaha.
- Post n°771
Inače, danas je umro Leonid Kravčuk, prvi predsednik Ukrajine od 1991.
- Post n°772
Mór Thököly wrote:Ako padne Odesa nema nista od kraja rata sa ukrajinske strane, naravno. Jedino sto bi eventualno dovelo do ozbiljnih pregovora je nekakva ravnoteza nemoći. Kad kazem kraj rata, mislim kraj dejstava, primirje, de facto kraj rata, ne nekakav mirovni ugovor, do toga ima ihaha.
Ravnoteza nemoci odgovara Amerikancima. Kao sto rekoh, tek osetan poraz Rusa ili Ukrajinaca moze dovesti do kraja ovoga. Mislim da Rusija ima kapacitet da konflikt na ovakvom nivou odrzava jos dugo, tako da ravnoteza nemoci i sa te strane izlazi na to da nece biti kraja. Mislim, ne znam o kakvim pregovorima uopste mozemo da govorimo, deda iz Vasingtona je rekao svoje. Jedino da Putin rikne.
- Post n°773
Ma Putin samo treba da saceka americke izbore. Predsednicke. Sta je to dve i po godine, prodje to dok dlanom o dlan.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°774
Od trazenih 33 milijarde za Ukrajinu, kongres je odobrio 40 milijardi.