Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Nektivni Ugnelj

Rat u Ukrajini - Page 31 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 5:12 am

U stvari, ne mora ni da ga izgubi, dovoljno je da se zavrsi u nekoj pat poziciji.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 10, 2022 5:13 am

Pa pat je najrealnije resenje, a on uvek ostavlja prostora da ga u zvanicnom narativu pretvoris u velicanstvenu pobedu

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 5:14 am

Ma ok, ali to je to - ne mozete da.dodjete ni do Dnjepra, kakva ste vi svetska sila
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 10, 2022 5:15 am

Pa kurac od svetske sile i kurac od drzave.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 5:18 am

Videcemo kako ce biti u svakom slucaju, ali ako ostane ovako ili slicno...to je otprilike to.Znaci, moze da proglasi da je izveo D/LNR na prirodne granice. Sjajan rezultat za celo ovo sranje.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue May 10, 2022 6:45 am

—Министарство одбране Белорусије:

САД и њихов савезник повећавају своје војно присуство у близини белоруске границе.

Групација коју су створиле Оружане снаге Украјине на јужном правцу, која броји до 20 хиљада људи, захтева реакцију Белорусије.

У оквиру провере, Минск распоређује снаге за специјалне операције.

У другој фази провере Оружаних снага Белорусије, батаљонско-тактичке групе крећу напред на западни и северозападни правац.

Rat u Ukrajini - Page 31 Qr5uzdd4vyzJHsDB33ScFQOeETnubaJK0ONNHmWqqbRnnEo44wO853EbOrePYiaz0QPqpW4ls42hmIDPEUzmxoJC

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    kondo

Post by kondo Tue May 10, 2022 7:07 am

Cousin Billy wrote:Da li bi? 

Ne znam zapravo koliko istine ima u pričama da su naši inteligentno izmicali NATO napadima putem raznih kamuflaža i vizuelnih mamaca.

brat od ujaka mi je pricao da su razvlacili plasticne folije preko njiva i livada i brojali minute do napada na iste

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Sotir

Post by Sotir Tue May 10, 2022 7:45 am

Тад је било мање БПЛ, а резолуција лошија и од нтсц (што би рекао Јојоги).
    Термовизија је исто била слабија, и проста макета или топлотни одраз је могао да је завара. 

Плус су противрадарским ракетама гађали све живо што зрачи, укљ. и неке сметње. Нпр, уколико се деси интерференца два радио таласа, може да се добије радио талас на трећој фреквенцији, која може бити занимљива за Нато. И тако се деси да по неком пољанчету крену да падају ракете, нико не зна зашто.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 10, 2022 7:56 am

fikret selimbašić wrote:—Министарство одбране Белорусије:

САД и њихов савезник повећавају своје војно присуство у близини белоруске границе.

Групација коју су створиле Оружане снаге Украјине на јужном правцу, која броји до 20 хиљада људи, захтева реакцију Белорусије.

У оквиру провере, Минск распоређује снаге за специјалне операције.

У другој фази провере Оружаних снага Белорусије, батаљонско-тактичке групе крећу напред на западни и северозападни правац.

Rat u Ukrajini - Page 31 Qr5uzdd4vyzJHsDB33ScFQOeETnubaJK0ONNHmWqqbRnnEo44wO853EbOrePYiaz0QPqpW4ls42hmIDPEUzmxoJC
    pretpostavljam da će ostati na ovome i da šansa za ulazak u rat teži nuli. nemaju šta da dobiju osim batina.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue May 10, 2022 8:07 am

Ma kakav ulazak u rat, Lukašenko je prije par dana izgovorio (za Z team) svetogrđe, kazao je kako se specoperacija otegla preko svake mjere i očekivanja. Nepuna tri mjeseca od početka rata, umjesto NATO-a na granicama iz '97. ima gomilu NATO vojske na svojim granicama, zajebanu situaciju u zemlji a Putin ovaj put teško može pomoći kao ljeta '20. jer se zabavila svojim brigama. Zadnje što mu treba je bilo kakav vojni angažman, ne samo u Ukrajini, upitno je kako bi vojska reagovala i da se zatalasa u samoj Bjelorusiji.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue May 10, 2022 8:31 am

Peter Martin
    @PeterMartin_PCM
    NEW: US officials increasingly believe that the war in Ukraine could end up helping America's long-term pivot to Asia by:
    -- Weakening Russia
    -- Producing a more muscular Germany

_____
    ????
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue May 10, 2022 8:35 am

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Sotir

Post by Sotir Tue May 10, 2022 9:01 am

И даље нису закрпили ону рупу између Румуније и Мађарске, може опет нека летелица да прође до Загреба.
    Del Cap

Post by Del Cap Tue May 10, 2022 9:45 am

#UPDATE President Vladimir Putin will not end the Ukraine war with the Donbas campaign and is determined to build a land bridge to Russian-controlled territory in Moldova, US Director of National Intelligence Avril Haines said on Tuesday ▶ http://u.afp.com/w2BN
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 1:12 pm

In a rare public hearing, US official says neither side are winning

Tara McKelvey

BBC News, Washington

In the US, two of the nation’s senior intelligence officials, National Intelligence Director Avril Haines and Defense Intelligence Agency Director Scott Berrier, have painted a sobering picture of the war in Ukraine.

The two officials spoke before the Senate armed services committee about global threats to the US on Tuesday, and they highlighted their concerns about Russia.

“We assess President Putin is preparing for a prolonged conflict in Ukraine,” said Haines. “He is probably counting on US and EU resolve to weaken as food shortages, inflation and energy prices get worse.”

Berrier explained that the two enemies, the Russians and the Ukrainians, had reached an impasse.

Said Berrier: “The Russians aren’t winning, and the Ukrainians aren’t winning, and we’re at a bit of a stalemate.”

Their presentations were significant because of the situation they described in Ukraine and also because parts of the hearing were open to the public. Intelligence officials have argued in the past that these hearings should be held behind closed doors.

But their presentation provides one of the only chances for the public to hear directly from them about security issues.

Their assessment of the war is particularly important as people in the US evaluate the ongoing conflict, the role of the US and the impact of the war on gas prices and other aspects of everyday life.

disident

Post by disident Tue May 10, 2022 1:33 pm

Mór Thököly wrote:In a rare public hearing, US official says neither side are winning

Tara McKelvey

BBC News, Washington

In the US, two of the nation’s senior intelligence officials, National Intelligence Director Avril Haines and Defense Intelligence Agency Director Scott Berrier, have painted a sobering picture of the war in Ukraine.

The two officials spoke before the Senate armed services committee about global threats to the US on Tuesday, and they highlighted their concerns about Russia.

“We assess President Putin is preparing for a prolonged conflict in Ukraine,” said Haines. “He is probably counting on US and EU resolve to weaken as food shortages, inflation and energy prices get worse.”

Berrier explained that the two enemies, the Russians and the Ukrainians, had reached an impasse.

Said Berrier: “The Russians aren’t winning, and the Ukrainians aren’t winning, and we’re at a bit of a stalemate.”

Their presentations were significant because of the situation they described in Ukraine and also because parts of the hearing were open to the public. Intelligence officials have argued in the past that these hearings should be held behind closed doors.

But their presentation provides one of the only chances for the public to hear directly from them about security issues.

Their assessment of the war is particularly important as people in the US evaluate the ongoing conflict, the role of the US and the impact of the war on gas prices and other aspects of everyday life.

Ono sto mene zanima.
    Znaci bice ovo duga zima

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 1:35 pm

evo celog ovde

https://www.c-span.org/video/?519983-1/us-believes-russia-preparing-prolonged-conflict-ukraine

Sanse da se rat brzo zavrsi su male. Ne bih bas rekao da su nepostojece, ali su jamacno male
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 1:41 pm

Mislim, ovo je bas zajebano. Sankcije nece odvratiti Putina. Osakatice Rusiju long run, ali nece puno znaciti da se ovo brzo zavrsi. Ako Rusija pocne znacajnije da pobedjuje, moguce je da se zaustavi i proglasi pobedu, ali je sigurno izvesnije da proba da nastavi bar, sto ovde kazu, do Dnjestra. A to je - njesra u najavi, jer ce Ukrajinci to gledati da sprece bukvalno kako znaju i umeju.

Alternativno, stvar se znatno uspori, Ukrajinci uspeju da zadrze ofanzivu, ali nista vise od toga - mislim da je to objektivno najpovoljniji scenario.

Ako se pak slucajno desi da Ukrajinci nekako na juznom frontu, recimo kod Hersona, uspeju da pokrenu nekakvu kontraofanzivu i na primer oslobode Herson...mislim, meni ce biti drago, ali realno - drzmo gace.
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 10, 2022 2:34 pm

Mór Thököly wrote:Mislim, ovo je bas zajebano. Sankcije nece odvratiti Putina. Osakatice Rusiju long run, ali nece puno znaciti da se ovo brzo zavrsi. Ako Rusija pocne znacajnije da pobedjuje, moguce je da se zaustavi i proglasi pobedu, ali je sigurno izvesnije da proba da nastavi bar, sto ovde kazu, do Dnjestra. A to je - njesra u najavi, jer ce Ukrajinci to gledati da sprece bukvalno kako znaju i umeju.

Alternativno, stvar se znatno uspori, Ukrajinci uspeju da zadrze ofanzivu, ali nista vise od toga - mislim da je to objektivno najpovoljniji scenario.

Ako se pak slucajno desi da Ukrajinci nekako na juznom frontu, recimo kod Hersona, uspeju da pokrenu nekakvu kontraofanzivu i na primer oslobode Herson...mislim, meni ce biti drago, ali realno - drzmo gace.

Mislim da u toj varijanti nema kraja ratu. Doduse, i da izadje na Dnjestar, a da ne zauzme Harkov, Dnjepropetrovsk, Zaporozje, Krivi Rog, Poltavu - sto bi Ukrajina pristala na okoncavanje rata? Imaju Nato za ledjima, voljni su da se tuku barem u dogledno vreme, ne vidim zasto bi se tu okoncao rat. Ovo ce ici do osetnog poraza jedne ili druge strane, barem mi tako deluje. A za ove™ Ukrajince nije poraz ako nestaju gradovi na istoku i jugu, vec da se Lavovu, Ivanovo-Frankovsku, Lucku i Ternopilju nista ne desi.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 2:45 pm

Ako padne Odesa nema nista od kraja rata sa ukrajinske strane, naravno. Jedino sto bi eventualno dovelo do ozbiljnih pregovora je nekakva ravnoteza nemoći. Kad kazem kraj rata, mislim kraj dejstava, primirje, de facto kraj rata, ne nekakav mirovni ugovor, do toga ima ihaha.
    Del Cap

Post by Del Cap Tue May 10, 2022 2:47 pm

Inače, danas je umro Leonid Kravčuk, prvi predsednik Ukrajine od 1991.
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 10, 2022 3:20 pm

Mór Thököly wrote:Ako padne Odesa nema nista od kraja rata sa ukrajinske strane, naravno. Jedino sto bi eventualno dovelo do ozbiljnih pregovora je nekakva ravnoteza nemoći. Kad kazem kraj rata, mislim kraj dejstava, primirje, de facto kraj rata, ne nekakav mirovni ugovor, do toga ima ihaha.

Ravnoteza nemoci odgovara Amerikancima. Kao sto rekoh, tek osetan poraz Rusa ili Ukrajinaca moze dovesti do kraja ovoga. Mislim da Rusija ima kapacitet da konflikt na ovakvom nivou odrzava jos dugo, tako da ravnoteza nemoci i sa te strane izlazi na to da nece biti kraja. Mislim, ne znam o kakvim pregovorima uopste mozemo da govorimo, deda iz Vasingtona je rekao svoje. Jedino da Putin rikne.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue May 10, 2022 3:23 pm

Ma Putin samo treba da saceka americke izbore. Predsednicke. Sta je to dve i po godine, prodje to dok dlanom o dlan.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 10, 2022 10:47 pm

Od trazenih 33 milijarde za Ukrajinu, kongres je odobrio 40 milijardi.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 11:24 pm

Nije beg cicija

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 12:50 pm