moj pokušaj objašnjenja za ovo je sledeći: uzeli su hrpu veš mašina da bi pri štabu napravili improvizovanu perionicu.
Rat u Ukrajini
- Guest
- Post n°651
Re: Rat u Ukrajini
ne znam. nisam siguran da krađa bele tehnike ima istu privlačnost kao 1991. godine. mislim mašina je koliko, nova 300 evra, polovna 150, koliko kamiona treba da napuniš da bi to imalo smisla?
moj pokušaj objašnjenja za ovo je sledeći: uzeli su hrpu veš mašina da bi pri štabu napravili improvizovanu perionicu.
- Guest
- Post n°652
a svakako verujem da pljačkaju besomučno. to osvajači rade, ubijaju i kradu.
- Post n°653
Cousin Billy wrote:ne znam. nisam siguran da krađa bele tehnike ima istu privlačnost kao 1991. godine. mislim mašina je koliko, nova 300 evra, polovna 150, koliko kamiona treba da napuniš da bi to imalo smisla?
To je sasvim moguće mada sumnjam.
Organizovana vojska valjda ima mobilne praone (kao što ima i mobilne kuhinje) ali smnjam da koriste mašine ovog kapaciteta. Ovi koji se povlače u Bjelorusiju su snimljeni kako iz tamošnjih pošta šalju pakete kući, jedna od vijesti kaže da je sadržaj paketa najčešće mobilni telefoni i nakit napljačkan u Ukrajini.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°654
Ako nemaju praonu (znamo da ih jebe logistika), napraviće ovakvu, zar ne?
I baš na to mislim, ima dovoljno sitneži da se krade a ova kućna tehnologija donosi realno bedan profit osim ako ne naletiš na neku Miele kuhinjsku zverčicu, na dobro pojačalo ili tako nešto što ima dobar ROI.
I baš na to mislim, ima dovoljno sitneži da se krade a ova kućna tehnologija donosi realno bedan profit osim ako ne naletiš na neku Miele kuhinjsku zverčicu, na dobro pojačalo ili tako nešto što ima dobar ROI.
- Post n°655
Cousin Billy wrote:Ako nemaju praonu (znamo da ih jebe logistika), napraviće ovakvu, zar ne?
Ma slažem se.
Veš mašine, televizori i slično se krade u drugom talasu, a ovi nisu ni prvi čestito uspostavlili. U prvom se lovi zlato i devize, a u skladu sa epohom vjerovatno i skuplji mobilni telefoni, Ono što nije teško za nošenje a vrijedno je.
Treći talas vadi i kablove i cijevi iz zidova.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°656
Али у ствари мало ту имаш крадљивог са вредношћу - све то има неке додатне делове који нестану а смањују вредност. Разни пуњачи, ствари које се уштекавају... које углавном ретко користиш (јер би иначе биле при руци), ал' кад купујеш, пише да треба да има. А, шта, нема? Пола цене.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°657
Energodar city center right now. Russia doesn’t know how to establish its administration on the temporarily occupied territories. So they choose killing and intimidating people pic.twitter.com/xtqeIIfE6L
— Liubov Tsybulska (@TsybulskaLiubov) April 2, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°658
Gospodin je očito poznavalac. Nama iz kuće odnijeli sve susjedi. Poslije rata mi i govorili ko i šta, nisam želio znati.fikret selimbašić wrote:Cousin Billy wrote:Ako nemaju praonu (znamo da ih jebe logistika), napraviće ovakvu, zar ne?
Ma slažem se.
Veš mašine, televizori i slično se krade u drugom talasu, a ovi nisu ni prvi čestito uspostavlili. U prvom se lovi zlato i devize, a u skladu sa epohom vjerovatno i skuplji mobilni telefoni, Ono što nije teško za nošenje a vrijedno je.
Treći talas vadi i kablove i cijevi iz zidova.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°659
:envelope: Vladimir Putin's message of greetings to President of Belarus Alexander Lukashenko on the Day of Unity between the Peoples of #RussiaBelarus.
— MFA Russia :flag_ru: (@mfa_russia) April 2, 2022
:flag_ru::flag_by: Our countries have done a great deal to promote integration cooperation in recent times.
:link: https://t.co/6LPS6NuuDF pic.twitter.com/onNFODRT4V
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°660
U Srbiji su od početka sukoba u Ukrajinu registrovana 323 firme čiji su osnivači iz Ruske Federacije, piše istraživački portal VOICE.
Dodaje se da je samo u martu mesecu u proseku osnivano devet preduzeća dnevno, dok je 1. aprila osnovano njih 27. Najviše je osnovano 25. marta, ukupno 51, prenosi Beta.
"Više od polovine ovih novoosnovanih pravnih lica, odnosno njih 169, registrovano je za računarsko programiranje. U Beogradu sedište ima 246 pravnih lica, a u Novom Sadu 48", piše VOICE.
Kako portal navodi, 62 pravna lica su registrovana na istoj adresi - Danila Lekića Španca 1 na Novom Beogradu, od čega 60 za računarsko programiranje, a 22 na isti dan, 25. marta.
Ko ce bolje da kopi-pejstuje do programera...
- Post n°661
Izgleda da je Banka Vatikana prva koja je kupila rublje zarad kupovine gasa.
- Post n°663
Erős Pista wrote:fikret selimbašić wrote:Jebeš rat bez metenja bijele tehnike:
Na tamou se doslo do zakljucka da to Rusi nose sa sobom iz Rusije, da peru ves. I kid you not.
- Post n°664
Cousin Billy wrote:
Nije, Filipe.
Druga vest na Informeru
Informer.rs/Srbin info
02. 04. 2022.
POČELO JE! Banka Vatikana prva kupila rublje za gas kod Centralne banke Rusije!
Moskovski ekonomista Mihail Hazin veruje da će neke zemlje EU, među kojima mogu biti i Nemačka i Austrija, ruski gas kupovati preko Mađarske kao posrednika. To jest: one će Mađarskoj plaćati evrima, a Budimpešta Rusiji – rubljama
Pojavila se prva pukotina unutar antiruskog ekonomsko-političkog bloka. Banka Vatikana je kod Centralne banke Rusije za 10 miliona evra kupila rublje. Radi kupovine ruskog prirodnog gasa. Rusija je dosad obezbeđivala 40 potreba Evropske unije za gasom.
Poljska i Austrija tvrde da neće plaćati gas rubljama. Poljski premijer, Mateuš Moravjecki, insistiranje Moskve na plaćanju u rubljama nazvao je ucenom i manevrom sračunatim na slabljenj antiruskih sankcija EU. Pritom je ocenio da su sankcije protiv Rusije – neefikasne.
Litvanija je najavila raskid ugovora sa Gazpromom, ali Bugarska i Moldavija u promeni načina plaćanja ne vide problem. Nemačka je nezadovoljna odlukom Vladimira Putina, ali je sklona – nagodbi.
Moskovski ekonomista Mihail Hazin veruje da će neke zemlje EU, među kojima mogu biti i Nemačka i Austrija, ruski gas kupovati preko Mađarske kao posrednika. To jest: one će Mađarskoj plaćati evrima, a Budimpešta Rusiji – rubljama.
Ovo, naravno, podrazumeva da će Mađarska naglo postati mnogo veći „potrošač“ gasa nego što je dosad bila.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°666
Putin and Zelensky are highly likely to meet in Turkey to discuss draft peace deal, Interfax-Ukraine says, citing Ukrainian negotiator
_____
????
- Post n°667
Burundi mythbusters
In other news, može sve osim Krima
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°669
Bleeding Blitva wrote:Burundi mythbusters
"will meet in the near future"
- Post n°670
Објашњење да су напљачкали машине да би их продали у Русији тешко да пије воду.Cousin Billy wrote:ne znam. nisam siguran da krađa bele tehnike ima istu privlačnost kao 1991. godine. mislim mašina je koliko, nova 300 evra, polovna 150, koliko kamiona treba da napuniš da bi to imalo smisla?
На граници, пунктовима и базама су јединице ВП које прегледају војна возила. Не само због крађе, него и због ношења сувенира. Било и кад нас 90их. Подсетимо се да руска војска врло стриктно спроводи политику забране коришћења мобилних телефона, тако да се и на овакве ствари лако обрати пажња.
Мобилни телефони, накит, девизе, то се лако спакује и сакрије међу опремом. А има већу вредност од беле технике.
Фикрете,
да ради из камиона неће да може, ни из резервоара. Треба неки притисак воде да буде, а затим и струја. А и место да се суши веш. Ово су вероватно носили на неко место, да тамо прикључе на инсталације.
Last edited by Sotir on Sat Apr 02, 2022 10:17 pm; edited 1 time in total
- Post n°671
Source: https://t.co/jV0ZDkhr4r
— South Asia Index (@SouthAsiaIndex) April 2, 2022
To je svega oko trećine berzanske cene, danas je Brent na 105. Dakle popust od nekih 67%. Bukvalno Rusi skidaju gaće samo da bi prodali.
- Post n°672
i to su uradili tako kao da su htjeli da fejlujuMór Thököly wrote:Nebitno je ljudi
Krenuli su nesto da urade i potpuno su fejlovali u tome
sve ovo što rade je toliko besmisleno da mi se sve više čini da je ovo djelo nekog Iznoguda iz generalštaba/FSBa koji bi da postane kalif umjesto kalifa kad Putin ljosne nakon ovoga
- Post n°673
rumbeando wrote:Source: https://t.co/jV0ZDkhr4r
— South Asia Index (@SouthAsiaIndex) April 2, 2022
To je svega oko trećine berzanske cene, danas je Brent na 105. Dakle popust od nekih 67%. Bukvalno Rusi skidaju gaće samo da bi prodali.
Upravo mi je palo na pamet sta bi Evropljani mogli da rade...
- Post n°674
MNE wrote:i to su uradili tako kao da su htjeli da fejlujuMór Thököly wrote:Nebitno je ljudi
Krenuli su nesto da urade i potpuno su fejlovali u tome
sve ovo što rade je toliko besmisleno da mi se sve više čini da je ovo djelo nekog Iznoguda iz generalštaba/FSBa koji bi da postane kalif umjesto kalifa kad Putin ljosne nakon ovoga
Ne znam, ne.postoji izgleda nijedno vojno lice koje je glavnokomandujuci ove shitoperacije.
Last edited by Mór Thököly on Sat Apr 02, 2022 10:49 pm; edited 1 time in total
- Post n°675
Izgleda da nije tacno da je Vatikan prvi kupio za rublje, veceras je u talk showu na ZDF-u neki lik izneo da Nemacka vec mesecima fakticki placa u rubljama ruski gas iako je ugovor u evrima. Prevodila mi je zena pa smo se negde razisli u pracenju ali verujem da ce se tema vec otvoriti ako je to receno.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.