Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Anonymous
    Guest

Rat u Ukrajini - Page 27 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 4:36 pm

ne znam. nisam siguran da krađa bele tehnike ima istu privlačnost kao 1991. godine. mislim mašina je koliko, nova 300 evra, polovna 150, koliko kamiona treba da napuniš da bi to imalo smisla? 

moj pokušaj objašnjenja za ovo je sledeći: uzeli su hrpu veš mašina da bi pri štabu napravili improvizovanu perionicu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 4:38 pm

a svakako verujem da pljačkaju besomučno. to osvajači rade, ubijaju i kradu.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Apr 02, 2022 4:44 pm

Cousin Billy wrote:ne znam. nisam siguran da krađa bele tehnike ima istu privlačnost kao 1991. godine. mislim mašina je koliko, nova 300 evra, polovna 150, koliko kamiona treba da napuniš da bi to imalo smisla? 

moj pokušaj objašnjenja za ovo je sledeći: uzeli su hrpu veš mašina da bi pri štabu napravili improvizovanu perionicu.

To je sasvim moguće mada sumnjam.

Organizovana vojska valjda ima mobilne praone (kao što ima i mobilne kuhinje) ali smnjam da koriste mašine ovog kapaciteta. Ovi koji se povlače u Bjelorusiju su snimljeni kako iz tamošnjih pošta šalju pakete kući, jedna od vijesti kaže da je sadržaj paketa najčešće mobilni telefoni i nakit napljačkan u Ukrajini.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 4:47 pm

Ako nemaju praonu (znamo da ih jebe logistika), napraviće ovakvu, zar ne?

I baš na to mislim, ima dovoljno sitneži da se krade a ova kućna tehnologija donosi realno bedan profit osim ako ne naletiš na neku Miele kuhinjsku zverčicu, na dobro pojačalo ili tako nešto što ima dobar ROI.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Apr 02, 2022 4:53 pm

Cousin Billy wrote:Ako nemaju praonu (znamo da ih jebe logistika), napraviće ovakvu, zar ne?

I baš na to mislim, ima dovoljno sitneži da se krade a ova kućna tehnologija donosi realno bedan profit osim ako ne naletiš na neku Miele kuhinjsku zverčicu, na dobro pojačalo ili tako nešto što ima dobar ROI.

Ma slažem se.

Veš mašine, televizori i slično se krade u drugom talasu, a ovi nisu ni prvi čestito uspostavlili. U prvom se lovi zlato i devize,  a u skladu sa epohom vjerovatno i skuplji mobilni telefoni, Ono što nije teško za nošenje a vrijedno je.
    Treći talas vadi i kablove i cijevi iz zidova.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    паће

Post by паће Sat Apr 02, 2022 4:53 pm

Али у ствари мало ту имаш крадљивог са вредношћу - све то има неке додатне делове који нестану а смањују вредност. Разни пуњачи, ствари које се уштекавају... које углавном ретко користиш (јер би иначе биле при руци), ал' кад купујеш, пише да треба да има. А, шта, нема? Пола цене.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Apr 02, 2022 5:14 pm

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Apr 02, 2022 5:29 pm

fikret selimbašić wrote:
    Cousin Billy wrote:Ako nemaju praonu (znamo da ih jebe logistika), napraviće ovakvu, zar ne?

Ma slažem se.

Veš mašine, televizori i slično se krade u drugom talasu, a ovi nisu ni prvi čestito uspostavlili. U prvom se lovi zlato i devize,  a u skladu sa epohom vjerovatno i skuplji mobilni telefoni, Ono što nije teško za nošenje a vrijedno je.
    Treći talas vadi i kablove i cijevi iz zidova.
    Gospodin je očito poznavalac. Nama iz kuće odnijeli sve susjedi. Poslije rata mi i govorili ko i šta, nisam želio znati.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Apr 02, 2022 6:02 pm

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Apr 02, 2022 6:26 pm

U Srbiji su od početka sukoba u Ukrajinu registrovana 323 firme čiji su osnivači iz Ruske Federacije, piše istraživački portal VOICE.

Dodaje se da je samo u martu mesecu u proseku osnivano devet preduzeća dnevno, dok je 1. aprila osnovano njih 27. Najviše je osnovano 25. marta, ukupno 51, prenosi Beta.

"Više od polovine ovih novoosnovanih pravnih lica, odnosno njih 169, registrovano je za računarsko programiranje. U Beogradu sedište ima 246 pravnih lica, a u Novom Sadu 48", piše VOICE.

Kako portal navodi, 62 pravna lica su registrovana na istoj adresi - Danila Lekića Španca 1 na Novom Beogradu, od čega 60 za računarsko programiranje, a 22 na isti dan, 25. marta.

Ko ce bolje da kopi-pejstuje do programera...
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Apr 02, 2022 6:44 pm

Izgleda da je Banka Vatikana prva koja je kupila rublje zarad kupovine gasa.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 6:45 pm

Rat u Ukrajini - Page 27 3579118792
    Nije, Filipe.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 7:10 pm

Erős Pista wrote:
    fikret selimbašić wrote:Jebeš rat bez metenja bijele tehnike:

Rat u Ukrajini - Page 27 FPVbtxdWYAQO571?format=jpg&name=900x900

Na tamou se doslo do zakljucka da to Rusi nose sa sobom iz Rusije, da peru ves. I kid you not.
    Rat u Ukrajini - Page 27 3984128386
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Apr 02, 2022 8:54 pm

Cousin Billy wrote:Rat u Ukrajini - Page 27 3579118792
    Nije, Filipe.

Druga vest na Informeru

Informer.rs/Srbin info
    02. 04. 2022.

POČELO JE! Banka Vatikana prva kupila rublje za gas kod Centralne banke Rusije!

Moskovski ekonomista Mihail Hazin veruje da će neke zemlje EU, među kojima mogu biti i Nemačka i Austrija, ruski gas kupovati preko Mađarske kao posrednika. To jest: one će Mađarskoj plaćati evrima, a Budimpešta Rusiji – rubljama

Pojavila se prva pukotina unutar antiruskog ekonomsko-političkog bloka. Banka Vatikana je kod Centralne banke Rusije za 10 miliona evra kupila rublje. Radi kupovine ruskog prirodnog gasa. Rusija je dosad obezbeđivala 40 potreba Evropske unije za gasom.

Poljska i Austrija tvrde da neće plaćati gas rubljama. Poljski premijer, Mateuš Moravjecki, insistiranje Moskve na plaćanju u rubljama nazvao je ucenom i manevrom sračunatim na slabljenj antiruskih sankcija EU. Pritom je ocenio da su sankcije protiv Rusije – neefikasne.

Litvanija je najavila raskid ugovora sa Gazpromom, ali Bugarska i Moldavija u promeni načina plaćanja ne vide problem. Nemačka je nezadovoljna odlukom Vladimira Putina, ali je sklona – nagodbi.

Moskovski ekonomista Mihail Hazin veruje da će neke zemlje EU, među kojima mogu biti i Nemačka i Austrija, ruski gas kupovati preko Mađarske kao posrednika. To jest: one će Mađarskoj plaćati evrima, a Budimpešta Rusiji – rubljama.

Ovo, naravno, podrazumeva da će Mađarska naglo postati mnogo veći „potrošač“ gasa nego što je dosad bila.

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 9:01 pm

Rat u Ukrajini - Page 27 4135669698
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Apr 02, 2022 9:25 pm

Putin and Zelensky are highly likely to meet in Turkey to discuss draft peace deal, Interfax-Ukraine says, citing Ukrainian negotiator

_____
    ????
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Apr 02, 2022 9:26 pm

Burundi mythbusters Rat u Ukrajini - Page 27 1233199462

In other news, može sve osim Krima

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 9:47 pm

Banka Vantikana  Rat u Ukrajini - Page 27 3579118792
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 9:53 pm

Bleeding Blitva wrote:Burundi mythbusters Rat u Ukrajini - Page 27 1233199462

In other news, može sve osim Krima

"will meet in the near future"
    Sotir

Post by Sotir Sat Apr 02, 2022 10:13 pm

Cousin Billy wrote:ne znam. nisam siguran da krađa bele tehnike ima istu privlačnost kao 1991. godine. mislim mašina je koliko, nova 300 evra, polovna 150, koliko kamiona treba da napuniš da bi to imalo smisla? 

Објашњење да су напљачкали машине да би их продали у Русији тешко да пије воду.
    На граници, пунктовима и базама су јединице ВП које прегледају војна возила. Не само због крађе, него и због ношења сувенира. Било и кад нас 90их. Подсетимо се да руска војска врло стриктно спроводи политику забране коришћења мобилних телефона, тако да се и на овакве ствари лако обрати пажња.

Мобилни телефони, накит, девизе, то се лако спакује и сакрије међу опремом. А има већу вредност од беле технике.

Фикрете, 
    да ради из камиона неће да може, ни из резервоара. Треба неки притисак воде да буде, а затим и струја. А и место да се суши веш. Ово су вероватно носили на неко место, да тамо прикључе на инсталације.

Last edited by Sotir on Sat Apr 02, 2022 10:17 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Apr 02, 2022 10:16 pm

To je svega oko trećine berzanske cene, danas je Brent na 105. Dakle popust od nekih 67%. Bukvalno Rusi skidaju gaće samo da bi prodali.

Post by MNE Sat Apr 02, 2022 10:43 pm

Mór Thököly wrote:Nebitno je ljudi

Krenuli su nesto da urade i potpuno su fejlovali u tome
    i to su uradili tako kao da su htjeli da fejluju

sve ovo što rade je toliko besmisleno da mi se sve više čini da je ovo djelo nekog Iznoguda iz generalštaba/FSBa koji bi da postane kalif umjesto kalifa kad Putin ljosne nakon ovoga
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 10:44 pm

rumbeando wrote:

To je svega oko trećine berzanske cene, danas je Brent na 105. Dakle popust od nekih 67%. Bukvalno Rusi skidaju gaće samo da bi prodali.

Upravo mi je palo na pamet sta bi Evropljani mogli da rade...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 10:46 pm

MNE wrote:
    Mór Thököly wrote:Nebitno je ljudi

Krenuli su nesto da urade i potpuno su fejlovali u tome
    i to su uradili tako kao da su htjeli da fejluju

sve ovo što rade je toliko besmisleno da mi se sve više čini da je ovo djelo nekog Iznoguda iz generalštaba/FSBa koji bi da postane kalif umjesto kalifa kad Putin ljosne nakon ovoga

Ne znam, ne.postoji izgleda nijedno vojno lice koje je glavnokomandujuci ove shitoperacije.

Last edited by Mór Thököly on Sat Apr 02, 2022 10:49 pm; edited 1 time in total
    kondo

Post by kondo Sat Apr 02, 2022 10:47 pm

Izgleda da nije tacno da je Vatikan prvi kupio za rublje, veceras je u talk showu na ZDF-u neki lik izneo da Nemacka vec mesecima fakticki placa u rubljama ruski gas iako je ugovor u evrima. Prevodila mi je zena pa smo se negde razisli u pracenju ali verujem da ce se tema vec otvoriti ako je to receno.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 9:51 am