Rat u Ukrajini
- Post n°201
Re: Rat u Ukrajini
- Post n°203
National Guard chief Viktor Zolotov blamed the slower than expected progress of what he said were far-right Ukrainian forces hiding behind civilians, an accusation repeatedly made by Russian officials.
Speaking at a church service led by Orthodox Patriarch Kirill on Sunday, Zolotov said:
I would like to say that yes, not everything is going as fast as we would like.
But we are going towards our goal step by step and victory will be for us, and this icon will protect the Russian army and accelerate our victory.
Zolotov is a powerful security official who was once in charge of Putin’s personal security and who now heads the National Guard.
- Post n°204
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°205
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°206
- Post n°207
Ne vidim nikakvu nijansu u upadima u privatnu svojinu, a naročito mi je glupo nazivati to ekonomskim ratom, ali samo ako imaš ličnu kartu ili pasoš odgovarajuće terirorije.
Umesto da parlament donese zakon o korišćenju imovine tajkuna, pičkasta vlast pušta razne budale da provaljuju u kuće.
Danas ili sutra neki kreten može da pomisli da, ako može provala, može i silovanje ili pljačka.
Objasni kretenu nijanse - meni ne moraš.
_____
- Post n°208
- Post n°209
_____
- Post n°211
Onda moraš da im se obratiš jedinim jezikoim koji razumeju, a to je: puši kurac, jedi govna i slično.
_____
- Post n°212
Notxor wrote:Vidi, ne možeš sa dripcima normalno da razgovaraš, naravno probaš, ali najčešće ne ide.
Onda moraš da im se obratiš jedinim jezikoim koji razumeju
Vidim i sam, ali to je ispod mog nivoa
- Post n°213
Ako cemo da osudjujemo otimanje, onda da osudjujemo. Ja pozdravljam 1 vracanje imovine narodu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°214
Mór Thököly wrote:Problem je kad ti je najbezbednije mesto za imovinu (koja i dalje nije oduzeta) prostor za koji mislis da ti je politicki neprijatelj. Onda ili gledaj da ga ne nagazis bas mnogo ili prosto kupi stan u Šangaju. I onda gledaj da ne nagazis Kinu bas mnogo, jer je tu "bar" postavljen na dosta veću visinu.
Nisam siguran da stranci mogu da poseduju nekretnine u Kini, mislim da je ustavom zabranjeno. A pogotovo im ne treba da im se skuplja belosvetski sljam koji je opljačkao svoje države pa hoće negde da skloni pare. To može samo ko zapadnih zemalja/kurvi, ništa nije bitno, samo daj pare. I sad kao oduzimaju imovinu ruskim tajkunima, ko da nisu znali ko su kad su dolazili u raspalu Britaniju. Odgovaralo im da milijarde opljačkane u Rusiji završe u Londonu.
- Post n°216
uvek nekako u sumrak rezima zakaze policija u hampstead-u
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°217
Drugo, kad u diskusiji na internetu izgubiš živce, izgubio si i diskusiju, to su elementarne stvari, Sun Tzu.
Mislim, uzbudio se protiv protivpravnog i neprincipejelnog napada na imovinu ruskih oligarha, pahaha.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°218
_____
- Post n°219
Odgovoriću sam na to. Jer su svi ti tajkuni ortaci političara i koji su im davali pare za kampanje, koji im daju tezge kad prestanu da se bave politikom.
Problem je što se ljudi pecaju na tu malograđansku u osnovi nacionalističku foru - sad ćemo mi njima da uđemo u vile i stanove.
Kakve to ima veze sa mozgom? Kakav ekonomski rat?
Ako će da oduzimaju neka donesu zakon, a ako se provaljuje u vile onda se upada svima, a ne, Igor i Sergej može, a baronimarotšildima i kraljici ne može. Ništa malograđanskije nema od toga.
_____
- Post n°220
(moje komunističko srce treperi od zadovoljstva (i pikira neku dedinjsku vilu) i ne ložim se ni malo
na neprikosnovenost privatne svojine i prilično mi je drago što se postulati zapadne demokratije
ruše kao domino kocke i to jeste nešto čime zapad mora da se pozabavi)
- Post n°221
Pundits on Russian state TV advocate implementing public hangings in Ukraine once Russia's dominance is established. If you speak Russian, here is one example (watch). Other pundits later agreed, one of them noting that DPR/LPR constitution conveniently permits the death penalty. pic.twitter.com/zCe3PfFhVM
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) March 13, 2022
With discussions about the death penalty, potential hangings & not letting morality stand in the way, Russian state TV is obviously working to desensitize the public for the upcoming atrocities in Ukraine. Case in point, this clip from Sunday's show (warning: sensitive content). pic.twitter.com/luUYpZd5zE
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) March 14, 2022
I interviewed people from 3 villages in Kyiv region. Russian forces behaved +/- similarly in each case. In Andriivka, they executed at least 2 civilians, shelled houses on the main street, then they went house to house confiscating phones and laptops.https://t.co/LBuf3z2h12
— Isobel Koshiw (@IKoshiw) March 13, 2022
- Post n°222
Daï Djakman Faré wrote:ovo sa upadanjem u vile je apsolutno isti scenario kao za pad gadafija.
uvek nekako u sumrak rezima zakaze policija u hampstead-u
- Post n°223
Ne bunim se protiv oduzimanja imovine već protiv gomile i nisam izgubio živce već imam 3. dan covid. Deluje to na mozak, ko zna kakav ću da budem kad se završi.
_____
- Post n°224
1+plachkica wrote:@ficfiric čijem narodu?
(moje komunističko srce treperi od zadovoljstva (i pikira neku dedinjsku vilu) i ne ložim se ni malo
na neprikosnovenost privatne svojine i prilično mi je drago što se postulati zapadne demokratije
ruše kao domino kocke i to jeste nešto čime zapad mora da se pozabavi)
U Kotkinovoj knjizi ima jedan citat
But on the final day, Stalin arrived in the hall. “It is sometimes asked whether the pace can be reduced a bit, and the speed of development restrained,” he stated. “No, this is impossible!” His reasoning was revealing: “To slacken the tempo would mean falling behind. And those who fall behind get beat up. But we do not want to get beat up! One feature of the history of old Russia was the continual beatings she suffered because of her backwardness. She was beaten up by the Mongol khans. She was beaten up by the Turkish beys. She was beaten up by the Swedish barons. She was beaten up by the Polish-Lithuanian pans. She was beaten up by the Anglo-French capitalists. She was beaten up by the Japanese lords. All beat her—because of her backwardness, her military backwardness, cultural backwardness, political backwardness, industrial backwardness, agricultural backwardness. Such is the law of the exploiters: beat up and rob the backward and the weak, capitalism’s law of the jungle. You are backward, you are weak—and therefore you are wrong; therefore you can be beaten up and enslaved. You are mighty, therefore you are right, therefore we must handle you carefully.” He concluded: “We are a hundred years behind the advanced countries. . . . We must make good this gap in ten years. Either we do it, or they will crush us.”32
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°225
E ako se buniš protiv gomile, onda ok. Samo pazi, gomila je zajebana, lako čovjek pogubi živce. Lezi i čekaj da prođe. Meni trebalo 2-3 tjedna da se mentalno povratim i još sumnjam da mi pojelo dosta pameti.Notxor wrote:@ Ferenc
Ne bunim se protiv oduzimanja imovine već protiv gomile i nisam izgubio živce već imam 3. dan covid. Deluje to na mozak, ko zna kakav ću da budem kad se završi.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.