USA - США - SAD
- Post n°251
Re: USA - США - SAD
Ne mora uopšte da se zabrani putovanje, dovoljno bi bilo zabraniti kućne testove, za početak.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°252
"The first-of-its-kind proposal would allow private citizens to sue anyone who helps a Missouri resident have an abortion — from the out-of-state physician who performs the procedure to whoever helps transport a person across state lines to a clinic, a major escalation in the national conservative push to restrict access to the procedure."Vilmos Tehenészfiú wrote:Nece biti ni garantovano pravo u celom Savezu, niti zabranjeno na celoj teritoriji Saveza. Ne pricamo sada o tome, pricamo da li sme zena da ode iz drzave gde je zabranjeno u drzavu gde nije, i da nad njom izvrse abortus.Filipenko wrote:
Koliko razumem nerazumne amerikanske stvari, ni sada nece biti zabranjeno nego ce se ostavljati drzavama pojedinacno, tj. federalni nivo se nece moci mesati u to pitanje.
Sve u svemu, samo nek je veselo.
I sta cemo sad? Zena sme da ode, abortus ne smeju da izvrse.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°253
Nista me ne moze iznenaditi od prapostojbine izopacenog puritanizma i moralizma, najgore policijske drzave na svetu, pa i ovaj ponovni pokusaj ukidanja osnovnih zenskih prava.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°254
Pa ni to ne moze da se zabrani, jer nije zabranjeno na celoj teritoriji Amerike, saveznim zakonom.bela maca wrote:Ne mora uopšte da se zabrani putovanje, dovoljno bi bilo zabraniti kućne testove, za početak.
Ne moze da lokalni zakon bude u koliziji sa saveznim. Zato su oni do sada pravili vratolomije da naprave da abortus jeste dozvoljen, ali do 15 nedelja (sada je 6 u Alabami), i da moze u jednoj klinici u celoj drzavi. U tom scenariju abortus nije zabranjen na celoj teritoriji Alabame, ali fakticki kao da je zabranjen.
Ima Teksas slican zakon. To je stiglo do Vrhovnog suda, koji je odbio da ga suspenduje po hitnom postupku. Suspenizja po hitnom postupku znaci da se zakon ne sprovodi dok se ceka da Vrhovni sud odluci da li krsi savezni zakon. To znaci da je taj zakon sada u redovnom postupku, ali se primenjuje.lalinea wrote:"The first-of-its-kind proposal would allow private citizens to sue anyone who helps a Missouri resident have an abortion — from the out-of-state physician who performs the procedure to whoever helps transport a person across state lines to a clinic, a major escalation in the national conservative push to restrict access to the procedure."Vilmos Tehenészfiú wrote:
Nece biti ni garantovano pravo u celom Savezu, niti zabranjeno na celoj teritoriji Saveza. Ne pricamo sada o tome, pricamo da li sme zena da ode iz drzave gde je zabranjeno u drzavu gde nije, i da nad njom izvrse abortus.
I sta cemo sad? Zena sme da ode, abortus ne smeju da izvrse.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°255
Ako je stariji zakon drzave od zakona federacije/ustava federacije...well, mi bar znamo gde to vodi. Mislim, nek vodi, ako su tolike budale.
- Post n°256
evo justice roberts kaze da ovo nije finalni draft i curenje je nazvao "izdajom"
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°257
Memorandum takoreciboomer crook wrote:evo justice roberts kaze da ovo nije finalni draft i curenje je nazvao "izdajom"
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°259
disident wrote:Memorandum takoreciboomer crook wrote:evo justice roberts kaze da ovo nije finalni draft i curenje je nazvao "izdajom"
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°260
Ja ne znam za ostale, ali ovo u meni izaziva jak iskonski strah, gori od rata. Bukvalno kao da se dešava ovde i kao da je sledeća stvar koju mi oduzimaju bankovni račun.
_____
- Post n°261
šta znam, ja mnogo više saosjećam sa ljudima u Sjevernoj Koreji i od skorije Rusiji
- Post n°262
Ne saosećaš se ti prijatelju ni sa kim.
_____
- Post n°263
vidiš postoje i ljudi koji isto kao i anonimni donatori nemaju potrebu da svakodnevno viču na megafon kako se zalažu za prava čega i koga god da je trenutno aktuelno
- Post n°264
Ali postoje i oni koji uvek nekako nađu nekog ko više pati da bi relativizovali ono o čemu se u datom trenutku govori.
_____
- Post n°265
Jbt, MNE, jel ti umeš da čitaš?
Šta je BM napisala? Jel umeš da pročitaš dve rečenice sa razumevanjem?
Šta je BM napisala? Jel umeš da pročitaš dve rečenice sa razumevanjem?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°266
izvini što ne mogu baš toliko da saosjećam zbog first-world problema
- Post n°267
Ma koga boli kurac sa kim saosećaš ili ne. Bukvalno ne umeš da čitaš napisano.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°268
Eroše imamo još malo 3. svjetski rat i najavu nuklearnog holokausta na nekoliko stotina kilometara od nas pa ne mogu da shvatim da neko u ovoj situaciji ima strah zbog toga što zaostali biblethumperi 10.000 km odavde prave komplikacije ženama koje hoće da abortiraju.
- Post n°269
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°270
Hej, barem se možeš pohvaliti time da si konzistentan, pa makar kad je neshvatanje u pitanju.
Ovo nije komplikacija za "one koje hoće da abortiraju", ovo je najava ubistva ogromnog broja žena.
I nije stvar u abortusu nego u kontroli i o potčinjavanju polovine stanovništva.
Mislim, glupo je što moram da objašnjavam. U stvari, ne moram, sve ti ovo vrlo dobro razumeš, i jasno pokazuješ kakav je tvoj stav po tom pitanju.
Ovo nije komplikacija za "one koje hoće da abortiraju", ovo je najava ubistva ogromnog broja žena.
I nije stvar u abortusu nego u kontroli i o potčinjavanju polovine stanovništva.
Mislim, glupo je što moram da objašnjavam. U stvari, ne moram, sve ti ovo vrlo dobro razumeš, i jasno pokazuješ kakav je tvoj stav po tom pitanju.
_____
- Post n°272
MNE wrote:Eroše imamo još malo 3. svjetski rat i najavu nuklearnog holokausta na nekoliko stotina kilometara od nas pa ne mogu da shvatim da neko u ovoj situaciji ima strah zbog toga što zaostali biblethumperi 10.000 km odavde prave komplikacije ženama koje hoće da abortiraju.
Jadniče
- Post n°273
vidiš isto kao što žene treba da imaju pravo na abortus tako i ja treba da imam pravo na svoje mišljenje da to na nas ovdje baš nimalo ne utiče
- Post n°274
Pa ne utiče na nas ni glad u Eritreji pa niko ne kaže “šta nas bole kurac što tamo umiru od gladi”. Od viška empatije niko nije umro.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°275
da, to je npr. "malo" veći problem od ovoga, ili FGM kad smo se već dotakli Afrike