Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

USA - США - SAD

bela maca

USA - США - SAD - Page 11 Empty Re: USA - США - SAD

Post by bela maca Tue May 03, 2022 4:52 pm

Ne mora uopšte da se zabrani putovanje, dovoljno bi bilo zabraniti kućne testove, za početak.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    lalinea

Post by lalinea Tue May 03, 2022 4:52 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Filipenko wrote:

Koliko razumem nerazumne amerikanske stvari, ni sada nece biti zabranjeno nego ce se ostavljati drzavama pojedinacno, tj. federalni nivo se nece moci mesati u to pitanje.

Sve u svemu, samo nek je veselo. USA - США - SAD - Page 11 800920403
    Nece biti ni garantovano pravo u celom Savezu, niti zabranjeno na celoj teritoriji Saveza. Ne pricamo sada o tome, pricamo da li sme zena da ode iz drzave gde je zabranjeno u drzavu gde nije, i da nad njom izvrse abortus.
    "The first-of-its-kind proposal would allow private citizens to sue anyone who helps a Missouri resident have an abortion — from the out-of-state physician who performs the procedure to whoever helps transport a person across state lines to a clinic, a major escalation in the national conservative push to restrict access to the procedure."

I sta cemo sad? Zena sme da ode, abortus ne smeju da izvrse.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    disident

Post by disident Tue May 03, 2022 4:52 pm

Nista me ne moze iznenaditi od prapostojbine izopacenog puritanizma i moralizma, najgore policijske drzave na svetu, pa i ovaj ponovni pokusaj ukidanja osnovnih zenskih prava.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue May 03, 2022 5:20 pm

bela maca wrote:Ne mora uopšte da se zabrani putovanje, dovoljno bi bilo zabraniti kućne testove, za početak.
    Pa ni to ne moze da se zabrani, jer nije zabranjeno na celoj teritoriji Amerike, saveznim zakonom.

Ne moze da lokalni zakon bude u koliziji sa saveznim. Zato su oni do sada pravili vratolomije da naprave da abortus jeste dozvoljen, ali do 15 nedelja (sada je 6 u Alabami), i da moze u jednoj klinici u celoj drzavi. U tom scenariju abortus nije zabranjen na celoj teritoriji Alabame, ali fakticki kao da je zabranjen.

lalinea wrote:
    Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Nece biti ni garantovano pravo u celom Savezu, niti zabranjeno na celoj teritoriji Saveza. Ne pricamo sada o tome, pricamo da li sme zena da ode iz drzave gde je zabranjeno u drzavu gde nije, i da nad njom izvrse abortus.
    "The first-of-its-kind proposal would allow private citizens to sue anyone who helps a Missouri resident have an abortion — from the out-of-state physician who performs the procedure to whoever helps transport a person across state lines to a clinic, a major escalation in the national conservative push to restrict access to the procedure."

I sta cemo sad? Zena sme da ode, abortus ne smeju da izvrse.
    Ima Teksas slican zakon. To je stiglo do Vrhovnog suda, koji je odbio da ga suspenduje po hitnom postupku. Suspenizja po hitnom postupku znaci da se zakon ne sprovodi dok se ceka da Vrhovni sud odluci da li krsi savezni zakon. To znaci da je taj zakon sada u redovnom postupku, ali se primenjuje.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 03, 2022 5:26 pm

Ako je stariji zakon drzave od zakona federacije/ustava federacije...well, mi bar znamo gde to vodi. Mislim, nek vodi, ako su tolike budale.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue May 03, 2022 6:03 pm

evo justice roberts kaze da ovo nije finalni draft i curenje je nazvao "izdajom"

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    disident

Post by disident Tue May 03, 2022 8:29 pm

boomer crook wrote:evo justice roberts kaze da ovo nije finalni draft i curenje je nazvao "izdajom"
    Memorandum takoreci USA - США - SAD - Page 11 2304934895

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 03, 2022 8:45 pm

USA - США - SAD - Page 11 3579118792 USA - США - SAD - Page 11 3579118792 USA - США - SAD - Page 11 3579118792
    boomer crook

Post by boomer crook Tue May 03, 2022 8:53 pm

disident wrote:
    boomer crook wrote:evo justice roberts kaze da ovo nije finalni draft i curenje je nazvao "izdajom"
    Memorandum takoreci USA - США - SAD - Page 11 2304934895

USA - США - SAD - Page 11 1f600  USA - США - SAD - Page 11 1f600  USA - США - SAD - Page 11 1f600

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    bela maca

Post by bela maca Tue May 03, 2022 8:54 pm

Ja ne znam za ostale, ali ovo u meni izaziva jak iskonski strah, gori od rata. Bukvalno kao da se dešava ovde i kao da je sledeća stvar koju mi oduzimaju bankovni račun.

_____

Post by MNE Tue May 03, 2022 11:16 pm

šta znam, ja mnogo više saosjećam sa ljudima u Sjevernoj Koreji i od skorije Rusiji
    bela maca

Post by bela maca Tue May 03, 2022 11:17 pm

Ne saosećaš se ti prijatelju ni sa kim.

_____

Post by MNE Tue May 03, 2022 11:29 pm

vidiš postoje i ljudi koji isto kao i anonimni donatori nemaju potrebu da svakodnevno viču na megafon kako se zalažu za prava čega i koga god da je trenutno aktuelno
    bela maca

Post by bela maca Tue May 03, 2022 11:32 pm

Ali postoje i oni koji uvek nekako nađu nekog ko više pati da bi relativizovali ono o čemu se u datom trenutku govori.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 03, 2022 11:38 pm

Jbt, MNE, jel ti umeš da čitaš?

Šta je BM napisala? Jel umeš da pročitaš dve rečenice sa razumevanjem?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by MNE Tue May 03, 2022 11:40 pm

izvini što ne mogu baš toliko da saosjećam zbog first-world problema
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed May 04, 2022 12:03 am

Ma koga boli kurac sa kim saosećaš ili ne. Bukvalno ne umeš da čitaš napisano.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by MNE Wed May 04, 2022 12:10 am

Eroše imamo još malo 3. svjetski rat i najavu nuklearnog holokausta na nekoliko stotina kilometara od nas pa ne mogu da shvatim da neko u ovoj situaciji ima strah zbog toga što zaostali biblethumperi 10.000 km odavde prave komplikacije ženama koje hoće da abortiraju.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed May 04, 2022 12:13 am

USA - США - SAD - Page 11 1233199462 USA - США - SAD - Page 11 1233199462 USA - США - SAD - Page 11 1233199462

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    bela maca

Post by bela maca Wed May 04, 2022 12:18 am

Hej, barem se možeš pohvaliti time da si konzistentan, pa makar kad je neshvatanje u pitanju.

Ovo nije komplikacija za "one koje hoće da abortiraju", ovo je najava ubistva ogromnog broja žena.
    I nije stvar u abortusu nego u kontroli i o potčinjavanju polovine stanovništva.
    Mislim, glupo je što moram da objašnjavam. U stvari, ne moram, sve ti ovo vrlo dobro razumeš, i jasno pokazuješ kakav je tvoj stav po tom pitanju.

_____
    kapetanm

Post by kapetanm Wed May 04, 2022 12:19 am

Reko bih nešto al neću da dolivam
    Thomas Sankara

Post by Thomas Sankara Wed May 04, 2022 12:55 am

MNE wrote:Eroše imamo još malo 3. svjetski rat i najavu nuklearnog holokausta na nekoliko stotina kilometara od nas pa ne mogu da shvatim da neko u ovoj situaciji ima strah zbog toga što zaostali biblethumperi 10.000 km odavde prave komplikacije ženama koje hoće da abortiraju.

Jadniče

Post by MNE Wed May 04, 2022 7:24 am

vidiš isto kao što žene treba da imaju pravo na abortus tako i ja treba da imam pravo na svoje mišljenje da to na nas ovdje baš nimalo ne utiče
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed May 04, 2022 7:50 am

Pa ne utiče na nas ni glad u Eritreji pa niko ne kaže “šta nas bole kurac što tamo umiru od gladi”. Od viška empatije niko nije umro.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”

Post by MNE Wed May 04, 2022 8:04 am

da, to je npr. "malo" veći problem od ovoga, ili FGM kad smo se već dotakli Afrike

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 10:17 pm